Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Gaming Router

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 - Gaming Router - AiMesh - AC - Zwart

ASUS ROG Rapture GT-AC5300

De best geteste gaming router van 2022 is de ASUS ROG Rapture GT-AC5300! Het is een krachtige Tri-band gaming router. De beste oplossing voor o.a. VR-Gaming en 4K-Streaming. Hierdoor heb je geen vertragingen meer tijdens het gamen

De ROG Rapture GT-AC5300 levert snelheden tot 2167 Mbps op beide 5 GHz wifi-banden en tot 1000 Mbps op de 2.4 GHz wifi-band, goed voor een totale bandbreedte van maar liefst 5333 Mbps.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste gaming router? Gamers opgelet! Wist je dat je nog sneller en beter kan gamen met behulp van een goede gaming router? Een gaming router is namelijk speciaal ontworpen voor maximale prestaties tijdens het gamen. 

Het kiezen van de beste gaming router kan echter best lastig zijn. Zo zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een router. 

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide test gedaan waarin we de allerbeste gaming routers van dit moment op een rijtje hebben gezet. Hierin hebben we gekeken naar de belangrijkste specificaties en de ervaringen van andere gamers.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

13

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gaming Routers

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 - Gaming Router - AiMesh - AC - Zwart

Beste Koop Gaming Router
1. ASUS ROG Rapture GT-AC5300

ASUS RT-AC68U - Router - AC - Zwart

Beste Gaming Router Grote Huizen
2. ASUS RT-AC68U

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1022343&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2Fnl%2Fp%2Fasus-rt-ac68u-router-ac-zwart%2F9200000082397965%2F&name=ASUS%20RT-AC68U%20-%20Router%20-%20AC%20-%20Zwart&subid=Gamingrouter

Beste Gaming Router Wifi 6
3. TP-LINK Archer AX50

ASUS Rapture GT-AX11000 - Gaming Router - AiMesh - WiFi 6 - AX - Zwart

Beste Snelle Gaming Router 
4. ASUS Rapture GT-AX11000

TP-Link Archer AX73 - Draadloze router - AX5400 - Dual-Band - Wifi 6

Beste Multifunctionele Gaming Router
5. TP-Link Archer AX73

Top 10 Beste Gaming Routers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire gaming routers bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top routers bij deze webshop.

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Router

- Top 5: Beste NAS


Waar moet je op letten bij het kopen van een Gaming Router?

Het kopen van een goede gaming router is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste gaming routers. 

Voordat je een router koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Console

Het is belangrijk om te kijken de consoles die je gebruikt om te gamen. Dit kunnen apparaten zijn als een playstation, xbox of computers. Deze apparaten hebben allemaal een ander verbruiksvermogen. Kijk hier goed na zodat je de gaming router hierop kan afstemmen.

Ruimte

Verder is het goed om te kijken naar de ruimte waarin de console en de router gaan staan. Op deze manier kan je goed kijken hoe goed/sterk de router moet zijn. De ene heeft een veel groter bereik dan de andere. Bedenk dus goed waar je het wil neerzetten.

Merk

Er zijn heel veel verschillende soorten gaming routers. Deze worden ook gemaakt door meerdere merken. Er zijn een aantal merken met een goede reputatie en andere bestaan minder lang. We raden aan om dit goed te bekijken om een een miskoop te voorkomen.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de gaming routers. Deze kunnen best prijzig namelijk. Bedenk dus van te voren goed wat voor bedrag je er maximaal aan wil uitgeven. Op deze manier kan je beter gericht op zoek gaan.


Wat is de beste Gaming Router van 2022? 

Zoals we eerder al vertelden hebben we maar liefst 19 verschillende routers met elkaar vergeleken. Uit alle routers hebben we vervolgens een top 5 gemaakt met de beste opties van dit moment. Lees gauw verder om de best geteste gaming routers van 2022 te ontdekken.

1.  ASUS ROG Rapture GT-AC5300

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 - Gaming Router - AiMesh - AC - Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We trappen deze lijst af met de best geteste gaming router van dit moment: de ASUS ROG Rapture GT-AC5300. Na meerdere routers te hebben getest op snelheid kwam deze het beste uit de test. Dit is absoluut de beste koop.

Dit is een goede router voor iedereen die wil gamen op de snelst mogelijke snelheden. De router beschikt bovendien over 8 verschillende internet poorten waardoor je elk toestel kunt aansluiten op de router. Deze router leent zich perfect voor VR-gaming en 4k-Streaming. Verder beschikt deze router over ROG rapture waardoor hij snelheden tot 2167 Mbps.

Al met al haal je met deze router een super goede en stabiele wifi router in huis. Om die reden is dit een ideale router voor mensen die op zoek zijn naar een manier om op de snelste wijze te kunnen gamen. Het zorgt ervoor dat je beter en sneller kan gamen.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen ASUS ROG Rapture GT-AC5300

 • Eenvoudig in gebruik
 • Haalt hoge snelheden 
 • Van hoge kwaliteit

Nadelen ASUS ROG Rapture GT-AC5300

 • Geen

2. ASUS RT-AC68U

ASUS RT-AC68U - Router - AC - Zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Woon je in een groot huis? Kies dan voor de ASUS RT-AC86. Dit is een krachtige dual band router die ideaal is voor het verspreiden van een goed Wifi signaal in grote ruimtes. Het is de best geteste gaming router voor grote huizen.

Deze router haalt snelheden tot maar liefst 2917 Mbps en beschikt over een krachtige game-boosting functionaliteit. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat je zonder lag kunt gamen op meerdere apparaten tegelijk.  De router is geschikt voor PC gaming maar ook voor andere consoles zoals de Playstation, Xbox of Nintendo Switch.

Ook is de prijs van dit artikel zeer gunstig, voor deze prijs is dit zeker een van de betere modellen op de markt. Met deze router zijn de 'dode zones' verleden tijd. Hierdoor kan je gerust gamen zonder dat er vertraging in komt. Het is dus een uitstekende keuze!

Voordelen ASUS RT-AC68U

 • Ideaal voor grotere huizen
 • Geschikt voor meerdere consoles (Xbox, Playstation & Nintendo Switch)

Nadelen ASUS RT-AC68U

 • Je kunt de router niet ophangen

3. TP-LINK Archer AX50

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1022343&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2Fnl%2Fp%2Fasus-rt-ac68u-router-ac-zwart%2F9200000082397965%2F&name=ASUS%20RT-AC68U%20-%20Router%20-%20AC%20-%20Zwart&subid=Gamingrouter

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij op zoek bent naar een uitstekende gaming router wifi 6 (best getest!) dan valt de keuze wat ons betreft op de TP-Link Archer AX50. Met deze router haal je een goedkope router in huis die beschikt over de nieuwste wifi-versie. 

Ook beschikt deze router over een handige app waarmee je eenvoudig de router kun instellen met je smartphone of tablet. Een handige functie van deze router is dat je je kinderen kunt beschermen tegen schadelijke sites, er zit namelijk een ouderlijke controle op dit apparaat. 

Met deze router haal je een goedkope router in huis die beschikt over de nieuwste wifi-versie. Verder is dit een zeer degelijke router die makkelijk en eenvoudig te installeren is. Er kunnen 256 apparaten aan verbonden worden. Het is dus ook te gebruiken in grote gelegenheden.

Voordelen TP-LINK Archer AX50

 • Minder storingen dan gewoonlijk
 • Kan aan 256 apparaten verbonden worden

Nadelen TP-LINK Archer AX50

 • Maximale snelheid ligt lager dan gewoonlijk

4. ASUS Rapture GT-AX11000

ASUS Rapture GT-AX11000 - Gaming Router - AiMesh - WiFi 6 - AX - Zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De Asus ROG Rapture GT-AX11000 is in onze ogen de snelste gaming router van dit moment. Uit onze test is het dus de best getest snelle gaming router geworden. Dit product is ideaal voor gamers die het allerbeste uit hun spel willen halen.

Gemiddeld is deze router tot 2,5 keer sneller dan andere draadloze routers. Het voordeel hiervan is dat je minder vertraging hebt tijdens het gamen, ook kun je makkelijker en sneller updates doen. Ook beschikt deze router over Game Boost, dit zorgt ervoor dat games voorrang krijgen op het andere internetverkeer. 

Daarnaast kun je dankzij AiMesh gemakkelijk extra routers koppelen aan de router waardoor je gebruik kunt maken van Multiroom wifi netwerk. Dit betekent ook dat steeds meer apparaten aan de routers verbonden kunnen worden. De snelheid dat niet tot nauwelijks af.

Voordelen ASUS Rapture GT-AX11000

 • Tot 2,5 keer sneller dan de gemiddelde draadloze router
 • Ideaal voor gamen op hoog niveau

Nadelen ASUS Rapture GT-AX11000

 • De dekking van de router is niet uitstekend

5. TP-Link Archer AX73

TP-Link Archer AX73 - Draadloze router - AX5400 - Dual-Band - Wifi 6

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de TP-Link Archer AX73. Dit is de best geteste multifunctionele gaming router van 2022. Dit komt omdat het op meerdere consoles zeer goed werkt.

Ook dit product is er weer een van top kwaliteit. Deze krachtige wifi-router is ontworpen voor gebruikers met behoefte aan wifi die geoptimaliseerd is voor gaming, streaming en het downloaden van multimediacontent. De snelheid neemt niet af als er gegamed wordt.

Door de opkomst van mobiele gaming en omdat veel huishoudens geen netwerkkabel naar elke kamer kunnen aanleggen, is snel en betrouwbaar wifi belangrijker dan ooit. De TP-Link Archer AX73 zorgt ervoor dat je een goede wifi hebt in je kamer en je huis.

Voordelen TP-Link Archer AX73

 • Goed beveiligd netwerk
 • Gemakkelijk te installeren

Nadelen TP-Link Archer AX73

 • Minder geschikt voor meerdere verdiepingen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel gaming routers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gaming routers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gaming routers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gaming routers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP