Laatste update: september 2021

Door: Onno

Best Geteste Gaming Router

ASUS GT-AC5300 – Gaming Router

5/5

Krachtige Tri-band gaming router. De beste oplossing voor o.a. VR-Gaming en 4K-Streaming. De ROG Rapture GT-AC5300 levert snelheden tot 2167 Mbps op beide 5 GHz wifi-banden en tot 1000 Mbps op de 2.4 GHz wifi-band, goed voor een totale bandbreedte van maar liefst 5333 Mbps.

Gamers opgelet! Wist je dat je nog sneller en beter kan gamen met behulp van een goede gaming router? Een gaming router is namelijk speciaal ontworpen voor maximale prestaties tijdens het gamen. 

Het kiezen van de beste gaming router kan echter best lastig zijn. Zo zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een router. 

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide test gedaan waarin we de allerbeste gaming routers van dit moment op een rijtje hebben gezet. Hierin hebben we gekeken naar de belangrijkste specificaties en de ervaringen van andere gamers.

Product

1. SORARA Tuinpaviljoen 
Best getest 2021

4.5/5

2. ASUS RT-AC86U - Router - 3000 Mbps
Beste voor grote huizen

4/5

3. TP-LINK Archer AX50 - Router
Beste betaalbare gaming router

4/5

4. ASUS Rapture GT-AX11000
Beste premium gaming router

4/5

5. Razer Sila - Gaming Router

4/5

Waarom kiezen voor een gaming router?

Allereerst vraag je jezelf misschien af: ‘waarom zou ik een router speciaal voor gaming kopen?’. Een terechte vraag en misschien denk je dat je met je normale router ook prima kunt gaming. 

Echter is het voor ervaren en professionele gamers wel aan te raden om te kiezen voor een gaming router. Zo is dit type router speciaal ontworpen voor gaming maar wat zijn nu de voordelen van gaming routers ten opzichte van normale routers? 

Allereerst staan gaming routers bekend om hun stabiliteit, snelheid en lage latentie. Verder is alles in een gaming router gemaakt voor het spelen van games op hoog niveau. Deze routers beschikken over een hoogwaardige processor, veel RAM-gehuegen, high speed internet aansluitingen en WiFi dual band. 

Top 10 Beste Gaming router

Wil je direct weten hoe de top 10 beste gaming router eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com

Wat is de Beste Gaming router?

Nu je weet wat de verschillen zijn tussen een normale router en een echte router, is het tijd om over te gaan naar onze testresultaten van dit artikel.

Zoals we eerder al vertelden hebben we maar liefst 30 verschillende routers met elkaar vergeleken. Uit alle routers hebben we vervolgens een top 5 gemaakt met de beste opties van dit moment. Lees gauw verder om de best geteste gaming routers van 2021 te ontdekken.

1. ASUS GT-AC5300 - Gaming Router

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 97%
Prijs / Kwaliteit 90%
Functionaliteiten 96%

We trappen deze lijst af met de allerbeste gaming router van dit moment: de ASUS GT-AC5300. Na meerdere routers te hebben getest op snelheid kwam deze het beste uit de test. 

Dit is een goede router voor iedereen die wil gamen op de snelst mogelijke snelheden. De router beschikt bovendien over 8 verschillende internet poorten waardoor je elk toestel kunt aansluiten op de router. 

Deze router leent zich perfect voor VR-gaming en 4k-Streaming. Verder beschikt deze router over ROG rapture waardoor hij snelheden tot 2167 Mbps.

Al met al haal je met deze router een super goede en stabiele wifi router in huis. Om die reden is dit een ideale router voor mensen die op zoek zijn naar een manier om op de snelste wijze te kunnen gamen.

Voordelen ASUS GT-AC5300 – Gaming Router

 • Eenvoudig in gebruik
 • Haalt hoge snelheden 

Nadelen ASUS GT-AC5300 – Gaming Router

 • Geen 

2. ASUS RT-AC86U - Router - 3000 Mbps

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 95%

Woon je in een groot huis? Kies dan voor de ASUS RT-AC86. Dit is een krachtige dual band router die ideaal is voor het verspreiden van een goed Wifi signaal in grote ruimtes. 

Deze router haalt snelheden tot maar liefst 2917 Mbps en beschikt over een krachtige game-boosting functionaliteit. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat je zonder lag kunt gamen op meerdere apparaten tegelijk. 

De router is geschikt voor PC gaming maar ook voor andere consoles zoals de Playstation, Xbox of Nintendo Switch.

Ook is de prijs van dit artikel zeer gunstig, voor deze prijs is dit zeker een van de betere modellen op de markt.

Voordelen ASUS RT-AC86U – Router – 3000 Mbps

 • Ideaal voor grotere huizen
 • Geschikt voor meerdere consoles (Xbox, Playstation & Nintendo Switch)

Nadelen ASUS RT-AC86U – Router – 3000 Mbps

 • Je kunt de router niet ophangen

3. TP-LINK Archer AX50 - Router

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Als jij op zoek bent naar een betaalbare gaming router dan valt de keuze wat ons betreft op de TP-Link Archer AX50. Met deze router haal je een goedkope router in huis die beschikt over de nieuwste wifi-versie. 

Ook beschikt deze router over een handige app waarmee je eenvoudig de router kun instellen met je smartphone of tablet. Een handige functie van deze router is dat je je kinderen kunt beschermen tegen schadelijke sites, er zit namelijk een ouderlijke controle op dit apparaat. 

Verder is dit een zeer degelijke router die makkelijk en eenvoudig te installeren is. 

Voordelen TP-LINK Archer AX50 – Router

 • Beste betaalbare gaming router

Nadelen TP-LINK Archer AX50 – Router

 • Maximale snelheid ligt lager dan andere modellen

4. ASUS Rapture GT-AX11000

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

De Asus ROG Rapture GT-AX11000 is in onze ogen de snelste gaming router van dit moment. Dit product is ideaal voor gamers die het allerbeste uit hun spel willen halen.

Gemiddeld is deze router tot 2,5 keer sneller dan andere draadloze routers. Het voordeel hiervan is dat je minder vertraging hebt tijdens het gamen, ook kun je makkelijker en sneller updates doen. Ook beschikt deze router over Game Boost, dit zorgt ervoor dat games voorrang krijgen op het andere internetverkeer. 

Daarnaast kun je dankzij AiMesh gemakkelijk extra routers koppelen aan de router waardoor je gebruik kunt maken van Multiroom wifi netwerk.

Voordelen ASUS Rapture GT-AX11000

 • Tot 2,5 keer sneller dan de gemiddelde draadloze router
 • Ideaal voor gamen op hoog niveau

Nadelen ASUS Rapture GT-AX11000

 • De dekking van de router is niet heel goed

5. Razer Sila - Gaming Router

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

We sluiten deze lijst af met de router van het merk Razer. Razer is een van de bekendere gaming merken en staat bekend om z’n goede gaming muizen en gaming stoelen

Ook dit product is er weer een van top kwaliteit. eze krachtige wifi-router is ontworpen voor gebruikers met behoefte aan wifi die geoptimaliseerd is voor gaming, streaming en het downloaden van multimediacontent.

Door de opkomst van mobiele gaming en omdat veel huishoudens geen netwerkkabel naar elke kamer kunnen aanleggen, is snel en betrouwbaar wifi belangrijker dan ooit.

Voordelen Razer Sila – Gaming Router

 • Mooi en uniek design
 • Stabiele verbinding

Nadelen Razer Sila – Gaming Router

 • Hoge prijs

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>