Laatste update: Juni 2021

Door: Onno

Best Geteste Gaming Laptop

ASUS TUF Gaming FX506LH-BQ023T

5/5

Deze ASUS TUF laptop is geschikt voor het spelen van je favoriete games op hoge instellingen. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Dankzij het verlichte toetsenbord is werken in donkere ruimtes geen enkel probleem.

Ben jij een echte fanatieke gamer en wil je het beste uit jouw game ervaring halen? Overweeg dan de aanschaf van een gaming laptop. Een gaming laptop biedt tal van voordelen en zorgt voor een unieke spelbeleving.

Maar waar moet je zoal op letten bij het kiezen van een gaming laptop? En wat is de beste gaming laptop van dit moment? Om deze zoektocht wat makkelijker te maken hebben wij diverse modellen met elkaar vergelijken en uitvoerig getest. Hierbij is rekening gehouden met belangrijke specificaties en eigenschappen.


Product

1. ASUS TUF Gaming FX506LH-BQ023T
Beste geteste gaming laptop

2. ASUS ROG G512LW-HN118T - Gaming Laptop

4/5

3. MSI Gaming GF63 10SCXR-059NL

4/5

4. ASUS TUF Gaming FX506IV-BQ123T

4/5

5. Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming laptop?

Het kopen van een gaming laptop is een ingewikkelde klus. Zo zijn er tal van soorten en heeft elk product zo zijn voor- en nadelen. Welke laptop het meest geschikt is voor jou hangt dus samen met persoonlijke voorkeuren. Bij de aankoop kun je rekening houden met specificaties zoals de hoeveelheid inch (beeldschermgrootte), full HD, de intel core processor, het werkgeheugen, de hoeveelheid opslag en het design.

De grote van het beeldscherm wordt bij laptops vaak weergegeven in inch. Dit staat voor de diagonale afmeting van het beeldscherm. Voor gaming laptops is het aan te raden om een redelijk groot beeldscherm te kiezen, hierdoor heb je optimaal zicht en kun je nog beter van je games genieten. De gemiddelde inch formaten voor gaming laptops liggen tussen de 15 en 16 inch.

Met Full HD wordt de beeldkwaliteit van de laptop nog beter. Dit staat namelijk voor de resolutie van het scherm. Zo geldt bij laptop schermen dat hoe hoger de beelddichtheid is, hoe scherper de kwaliteit van het beeldscherm zal zijn.

De intel core processor (ook wel CPU) is een belangrijke factor bij het aanschaffen van een laptop. Zo staat de CPU voor het berekenen en aansturen van je laptop en wordt de snelheid van de laptop hierdoor medebepaald. Hoe sneller de processor van de laptop is, hoe sneller de laptop zal werken.

Houdt bij de aankoop van een gaming laptop rekening met het werkgeheugen (RAM). Dit is van belang voor het tijdelijk opslaan van gegevens. Hoe meer geheugen de laptop bevat, hoe sneller het apparaat over het algemeen werkt.

Ook is de hoeveelheid opslag van belang bij de aankoop van een laptop. Dit wordt uitgedrukt in GB. Een grote hoeveelheid opslag is belangrijk wanneer je werkt met grote bestanden of grote games. Gemiddeld ligt de hoeveelheid opslag voor gaming laptops tussen de 500 en 1000 GB.

Uiteraard is het design ook belangrijk bij de aankoop van een gaming laptop. Zo zijn sommige gaming laptops speciaal uitgerust met stijlvolle verlichte toetsenborden, of hebben de laptops een stijlvolle behuizing. Bekijk naar de verschillende materiaalsoorten en kies een laptop met een design dat bij jouw stijl past.

Top 10 Beste Gaming laptops

Wil je direct weten hoe de top 10 gaming laptops eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste gaming laptop modellen

De onderstaande laptop modellen zijn uitvoerig getest in de gaming laptop test. Hierbij zijn ze getest op prijs-kwaliteitsverhouding en gebruiksvriendelijkheid en geselecteerd op hun algemene prestatie.

Onderstaande modellen hebben elk een uitstekend geheugen en zijn zeer gebruiksvriendelijk. De laptops hebben elk verschillende eigenschappen en hebben ook elk zo hun voor- en nadelen. Bekijk wat voor jou de beste koop gaming laptop is en kies uit de onderstaande hoogwaardige exemplaren.

1. ASUS TUF Gaming FX506LH-BQ023T

0
Eindcijfer
Specificaties 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

De beste game laptop van dit moment is de ASUS TUF Gaming FX506LH-BQ023T. Deze laptop beschikt over tal van handige functies en is dan ook de beste gaming laptop volgens de consumentenbond.

De ASUS TUF Gaming FX506LH-BQ023T is een uitstekende laptop voor het spelen van al jouw favoriete spellen. Met een Full hd en 15.6 inch scherm biedt deze laptop een uitstekende beeldkwaliteit. De laptop is voorzien van Windows 10, 512 GB opslag en een stevige behuizing. 

Voordelen ASUS TUF Gaming FX506LH-BQ023T

 • Full hd scherm
 • 16 GB werkgeheugen
 • Verlicht toetsenbord

Nadelen ASUS TUF Gaming FX506LH-BQ023T

 • Bevat geen DVD/CD speler
 • Slechts 512 Gb opslag

2.ASUS ROG G512LW-HN118T - Gaming Laptop

0
Eindcijfer
Specificaties 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De ASUS ROG G512LW-HN118T laptop beschikt over een 144 Hz en HD beeldscherm en biedt daarmee een haarscherpe beeldkwaliteit. De laptop is geliefd onder vele gamers en is daarnaast ook geschikt voor ander gebruik en werkzaamheden, zoals voor fotobewerking of het kijken van films.

De laptop beschikt over maar liefst 1000 GB opslag en een werkgeheugen van 16 GB. Daarnaast beschikt de laptop over alle gemakken waaraan een hoogwaardige gaming laptop dient te voldoen en heb je aan de ASUS ROG G512LW-HN118T een hoogwaardig exemplaar gaming laptop. 

Voordelen ASUS ROG G512LW-HN118T – Gaming Laptop

 • Maar liefst 1000 GB opslag
 • Full hd scherm

Nadelen ASUS ROG G512LW-HN118T – Gaming Laptop

 • Geen toetsenbord verlichting
 • Relatief prijzig

3. MSI Gaming GF63 10SCXR-059NL

0
Eindcijfer
Specificaties 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

De 15.6 inch full HD MSI Gaming GF63 10SCXR-059NL laptop is zeer uitgebreid en biedt tal van voordelen. Zo beschikt de laptop over zeer dunne schermranden, een aluminium behuizing en een 15.6 inch scherm. Hiermee kun je genieten van een optimale spelbeleving.

De MSI Gaming GF63 10SCXR-059NL laptop beschikt over 8 GB werkgeheugen, 512 GB opslag en heeft een stijlvol rood-verlicht toetsenbord. Ook beschikt het apparaat over een geavanceerde Cooler Boost koeltechnologie, waardoor de laptop geheel koel blijft.

Voordelen MSI Gaming GF63 10SCXR-059NL

 • Cooler Boost koeltechnologie
 • Full HD
 • Verlicht toetsenbord

Nadelen MSI Gaming GF63 10SCXR-059NL

 • Geen CD of DVD speler
 • Slechts 512 GB opslag

4. ASUS TUF Gaming FX506IV-BQ123T

0
Eindcijfer
Specificaties 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De ASUS TUF Gaming FX506IV-BQ123T gaming laptop is een full HD laptop met IPS-paneel en heldere levensechte kleuren. De laptop beschikt over een HDMI aansluiting waardoor je de laptop aan een tweede scherm kun aansluiten.
De laptop van Asus voldoet daarnaast aan alle eisen van een hoogwaardige gaming laptop. De laptop heeft een 15.6 inch scherm, 16 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. Hiermee is het apparaat uitstekend geschikt voor gaming, fotobewerking en het kijken van films en series.

Voordelen ASUS TUF Gaming FX506IV-BQ123T

 • Full HD IPS-paneel
 • HDMI aansluiting

Nadelen ASUS TUF Gaming FX506IV-BQ123T

 • Geen DVD/CD-speler
 • Slechts 512 GB opslag

5. Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH

0
Eindcijfer
Specificaties 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De 15.6 inch Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH laptop is een uitstekende keuze en favoriet bij vele gamers. De laptop beschikt over een full hd scherm, en biedt daarmee een haarscherpe beeldwaliteit.

De laptop heeft daarnaast een minimalistisch en neutraal design waardoor je niet wordt afgeleid tijdens het gamen. Kort om, een uitstekende laptop voor zowel games, als het kijken van films en series.

Voordelen Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH

 • Full HD scherm
 • 1128 GB opslag 
 • Minimalistisch design

Nadelen Lenovo Ideapad L340-15IRH 81LK0150MH

 • Slechts 8GB werkgeheugen
 • Geen RGB verlichting

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>