Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Switch Games

Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

Op zoek naar het allerleukste spel voor op de Nintendo Switch? Wij van Top-X hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de leukste spellen Nintendo Switch. Uit onze test is gebleken dat de Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch het allerleukste spel is voor op de Nintendo Switch.

Zo is Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar. Verder is dit spel een combinatie van arcade, behendigheid, fantasie en nog veel meer. Het spel is daarnaast geschikt voor zowel de Nintendo Switch als de Nintendo Switch Lite

Wil jij graag meer weten over deze beste koop switch game? Klik dan op de onderstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs!

Je kent het vast wel, de Nintendo Switch. Het is de nieuwste gameconsole van Nintendo en is sinds 2017 uitgegroeid tot een zeer groot succes. De opvallende gameconsole beschikt over fijne specificaties en een ultiem gebruiksgemak. Ook zijn er ontzettend veel verschillende games die je kunt spelen met de Nintendo Switch.

Heb jij een Nintendo Switch en ben jij op zoek naar de beste Switch games? Wij van Top-X hebben een ultieme beste Switch games test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen Switch games met elkaar vergeleken. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een handige top 5 beste Switch games opgesteld.

In dit artikel ontdek je daarom de leukste spellen Switch en enkele criteria waar je op moet letten. Je wilt namelijk wel games aanschaffen die jij ook daadwerkelijk leuk vindt. Niet iedereen houdt namelijk even veel van dezelfde soort games. Ontdekken welke Switch spellen het meest populair zijn en welke het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

54

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Switch Games

Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

Beste koop switch game
1. Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch

Beste switch game kind
2. Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch

Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

Beste avontuurlijke switch game 
3. Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

Just Dance 2022 - Switch

Beste goedkope switch game
4. Just Dance 2022 - Switch

Mario Party Superstars - Nintendo Switch

Beste switch game voor volwassenen
5. Mario Party Superstars - Nintendo Switch

Top 10 Beste Switch Games

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Switch Games. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke Switch game is het beste en welke Switch game past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van Switch Games?

Wil jij graag Switch games kopen? Dan kan het verstandig zijn om met een paar punten rekening te houden. Je wilt namelijk wel de leukste Switch game voor jou of jouw kind aanschaffen. Koop dus niet alleen een Switch games aanbieding, maar bekijk de verschillende opties kritisch. Zo voorkom je een miskoop en haal je de beste optie in huis!

Onderstaande criteria hebben wij uitvoerig getest in onze beste Switch games test. Door rekening met deze criteria te houden kom jij er gemakkelijk achter of het spel iets voor jou is en of deze het kopen waard is. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste Switch games volgens de consumentenbond test. Neem dus even de tijd en lees ze even rustig door.

Genre

Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over welke genre jouw het meeste aanspreekt. Hou jij bijvoorbeeld van arcade games en avontuurlijke games of wil jij juist alleen maar racen? Jouw voorkeur voor een bepaalde genre bepaalt namelijk welke Switch game het beste bij jou past.

In onze top 5 hebben wij Switch spellen uit allerlei verschillende genres geselecteerd. Zo vind je Switch games waarin je kunt racen, dansen, op avontuur kunt gaan en nog veel meer! 

Leeftijdscategorie

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijdscategorie. Wil jij een Switch spel cadeau doen of er een voor jouw kind kopen? Hou dan in gedachten dat niet alle Switch spellen voor elke leeftijdscategorie geschikt zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het spel te ingewikkeld is of juist te gewelddadig is.

Om een miskoop te voorkomen is het dus belangrijk om hier goed rekening mee te houden. Ook hier hebben wij op gelet bij het opstellen van onze top 5. Je vind daarom Switch spellen uit allerlei leeftijdscategorieën. Zo weet je zeker dat er ook voor jouw kind een perfect spel tussen zit!

Multiplayer of single player?

Als derde kan er worden gekeken naar multiplayer of single player spellen. Bij multiplayer speel je samen met andere Nintendo Switch console houders. Sommige spellen maken het mogelijk terwijl andere juist alleen single player ondersteunen.

Afhankelijk van jouw voorkeur voor single player of single player en multiplayer is een bepaald spel dus de beste optie. In de product omschrijving van een spel staat altijd aangegeven of deze alleen single player ondersteund of beide speelwijzen ondersteund.

Prijsklassen

Als laatste kun je rekening houden met de prijsklassen van de Switch spellen. Meestal liggen de prijzen per Switch spel zo rond de € 50 euro. Toch kan dit flink verschillen en zijn er ook een aantal goedkopere spellen. In onze top 5 vind je daarom Switch spellen uit verschillende prijsklassen.


Wat zijn de beste Switch games van 2022? 

Ben jij op zoek naar goede Switch games? Dan snappen wij dat het vinden van de beste optie best lastig kan zijn. Om die reden hebben wij een ultieme top 5 beste Switch games opgesteld aan de hand van onze test. Hieronder vind je voor elk Switch spel uit onze top 5 een korte product omschrijving.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke Switch game voor je op een rijtje gezet. Zo kom je er gemakkelijk achter of de Switch game iets voor jou is of niet. De eindbeoordeling die wij elke Switch game gegeven hebben is gebaseerd op onze beste Switch games test en reviews van andere consumenten.

Wil jij antwoord op de vraag: 'Welke Switch games past het beste bij mij?'. Lees dan snel verder. 

1. Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Graphics

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste koop Switch game van dit moment? Dan ben jij op zoek naar Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch. Uit onze beste Switch game test is namelijk gebleken dat dit het allerbeste Switch spel van dit moment is. Dit komt bijvoorbeeld doordat dit spel bestaat uit een combinatie van verschillende genres.

Zo valt Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch onder de genre arcade, behendigheid, fantasie, humor, straatracen en speel je het spel in Third Person. Daarnaast is dit Switch spel geschikt voor zowel de Nintendo Switch als de Nintendo Switch Lite. Hierdoor kun jij hem op groot scherm spelen, maar ook op elke andere bedenkbare plek.

Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch geeft jou de mogelijkheid om tot wel 48 verschillende circuits te racen. Daarnaast kun je deze in 5 verschillende snelheidsklassen spelen. Naast de 48 verschillende circuits kun je ook kiezen uit 42 verschillende coureurs.

Verder kun je Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch zowel online als offline spelen en kun je met maximaal vier spelers op één Nintendo Switch-systeem spelen. Bij multiplayer kun je met maximaal twee spelers meedoen op één systeem.

Voordelen Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

 • Zowel single- als multiplayer
 • 48 verschillende circuits en 42 verschillende coureurs
 • Speciale Mario Kart TV-stand
 • Verschillende genres gecombineerd

Nadelen Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

 • Vrij prijzig

2. Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch

Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Graphics

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch geplaatst in onze top 5. Dit heeft verschillende redenen. Zo geeft dit Switch spel jou een echte 3D ervaring tijdens het ontdekken van een geheel nieuw avontuur. Verder heeft Kirby in dit spel nieuwe krachten die jij kunt ontdekken.

Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch speelt zich af in een kleurrijke wereld rijk aan allerlei wonderen. Dit Switch spel valt in het genre fantasie en heeft een minimale leeftijdscategorie van 7 jaar. Verder is dit spel geschikt voor zowel de Nintendo Switch als de Nintendo Switch Lite.

De vele uitdagingen in dit spel zorgen er voor dat jij urenlang kunt spelen zonder verveeld te raken. Daarnaast kun je naast dit spel in je uppie spelen, ook samen spelen met een tweede speler. Wil je meer weten over Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch

 • Genre fantasie
 • Boordevol spannende uitdagingen 
 • Ook mogelijk om met zijn tweeën te spelen

Nadelen Kirby en de Vergeten Wereld - Nintendo Switch

 • Sommige spelers ervaren het spel als makkelijk

3. Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Graphics

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde is geëindigd Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch. Dit spannende en uitdagende Pokémon avontuur geeft jou urenlang speelplezier. Zo is het de bedoeling om allerlei spannende missies uit te voeren en je Pokédex compleet te maken. 

Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch valt in het genre fantasie en heeft een leeftijdscategorie van minimaal 7 jaar. Verder vang, observeer en onderzoek je in dit spel meerdere Pokémon en kun jij ook meerdere Pokémon Legends verkrijgen. Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch is geschikt voor zowel Nintendo Switch als de Nintendo Switch Lite.

De gameplay en graphics van Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch zijn uitstekend en worden ook door andere consumenten als zeer goed beoordeeld. Verder wordt alles duidelijk uitgelegd waardoor het verhaal goed te begrijpen is.

Van alle Pokémon spellen wordt Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch vaak als favoriet gezien dankzij het leuke verhaal en de verbeterde kwaliteit. Wil je meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

 • Urenlang speelplezier
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Uitstekende graphics
 • Spannende verhaallijn

Nadelen Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

 • Vrij lange verhaallijnen

4. Just Dance 2022 - Switch

Just Dance 2022 - Switch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Graphics

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plaats vier hebben wij de Just Dance 2022 - Switch geplaatst in onze top 5. Dit spel is naast geschikt voor de Nintendo Switch ook geschikt voor PlayStation 4, PlayStation 5 en de Xbox Series X. Verder valt dit Switch spel in de categorie dansen en fitness. 

In Just Dance 2022 - Switch ben je geen specifiek personage, maar dans je op verschillende bekende nummers. Momenteel is Just Dance 2022 de #1 muziekgamefranchise met meer dan 79 miljoen verkochte exemplaren. Bij aanschaf van dit goede Switch game dans je op wel 40 nieuwe tracks van de grootste hits tot bekende klassiekers.

Just Dance 2022 - Switch beschikt over een Sweat-modus waardoor jij gemakkelijk je verbrande calorieën en danstijd kunt bijhouden. Verder kun je dankzij de Coöp-modus dansen met vrienden en combineer je jullie scores.

Just Dance 2022 - Switch is ook uitgerust over een gamemodus voor kleintjes dankzij de Kids-Modus. Hierdoor kunnen zij genieten van 8 kindvriendelijke tracks en choreografieën. 

Voordelen Just Dance 2022 - Switch

 • Geschikt voor jong en oud
 • Ook mogelijk om samen te dansen
 • Ontzettend veel verschillende tracks

Nadelen Just Dance 2022 - Switch

 • Je kinderen willen graag dat je mee doet

5. Mario Party Superstars - Nintendo Switch

Mario Party Superstars - Nintendo Switch

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Graphics

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats in onze top 5 hebben wij de Mario Party Superstars - Nintendo Switch geplaatst. Met dit Switch spel is heet de bedoeling dat jij allerlei minigames voltooid om te winnen. Mario Party Superstars valt in de categorie arcade en is geschikt voor de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite.

Mario Party Superstars - Nintendo Switch beschikt over 5 klassieke spelborden uit de Mario Party games van de Nintendo 64. Verder kun je met elkaar communiceren door leuke stickers naar elkaar te versturen. Ook beschikt Mario Party Superstars - Nintendo Switch over een opschortfunctie waardoor bordspelstanden worden opgeslagen wanneer je tussentijdig stopt.

De 100 minigames zorgen er voor dat jij niet snel uitgespeeld raakt en het spel niet snel verveeld. Verder beschikt Mario Party Superstars - Nintendo Switch over allerlei verschillende spellen, denk aan ieder-voor-zich-minigames, 2 vs 2, 1 vs 3 etc. 

Dankzij de Minigame-berg functie kun jij allerlei verschillende minigames achter elkaar doen en hoef jij niet te wachten. Deze functie biedt zeven verschillende spelvarianten. Wil jij meer ontdekken over de Mario Party Superstars - Nintendo Switch? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Mario Party Superstars - Nintendo Switch

 • Leuk familie spel
 • Nostalgisch
 • Ook online te spelen

Nadelen Mario Party Superstars - Nintendo Switch

 • Weinig boorden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Switch Games hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten Switch Games getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Switch Games op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Switch Games op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP