fbpx

Publicatie datum: 2 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sam

Best Geteste NAS Server

Best Geteste NAS

Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

Op zoek naar de beste NAS Server van dit moment? De WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS is een betaalbare NAS server die beschikt over alle functionaliteiten die nodig zijn om media te streamen en je bestanden te beheren. Met deze NAS haal je een server in huis die ontzettend makkelijk in gebruik is en snel te installeren is. 

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste NAS van dit moment dan zit je met dit product goed! Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste NAS? Het is een vraag die we geregeld voorbij zien komen en we hebben gemerkt dat er een hoop onduidelijkheid is over dit product.

Een NAS is een apparaat met een of meerdere harde schijven dat met je netwerk verbonden is. Met een NAS kun je onder andere videobestanden streamen, back-ups draaien en je eigen cloud beheren.

De afkorting NAS staat voor Network Attached Storage. Het grote voordeel van een NAS is dat je al je bestanden op 1 plek hebt. Hierdoor heb je niet langer gedoe met meerdere bestandslocaties. 

Een NAS is dus een ontzettend veelzijdig apparaat waar je allerlei verschillende dingen mee kunt. Om die reden kan het best lastig zijn om een geschikte NAS te kopen. 

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de NAS en hebben de 5 beste NAS servers van dit moment op een rijtje gezet. Ook ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een NAS.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste NAS Servers

Best Geteste NAS

Beste koop NAS Server
1. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

beste nas server

Beste NAS Server voor thuis
2. Synology DS218 - NAS - RED 8TB 2x 4TB

beste nas server

Beste prijs/kwaliteit NAS Server
3. Synology DS220+

beste nas server

Beste NAS Server voor klein bedrijf
4. Synology DS120J Ironwolf 4TB - NAS

beste nas server

Beste Budget NAS Server
5. Western Digital My Cloud Home - Personal Cloud - 2 TB

Top 10 Beste NAS Servers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op de onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire NAS Servers bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top NAS Servers bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een NAS Server?

Zoals in de introductie van dit artikel al hebt kunnen lezen is de NAS een veelzijdig apparaat. Doordat je zoveel met het apparaat kan is het best lastig om te kiezen welke NAS het beste past bij jouw situatie. Zo is het onder andere van belang dat je kiest voor een NAS die over de juiste applicaties beschikt en dat hij voldoende sloten en de juiste hardware heeft.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt met alle zaken waar je op moet letten bij het kopen van de beste NAS. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste NAS Server test en zijn overigens dezelfde criteria die getest zijn in de beste NAS Server volgens de consumentenbond test.

Welk merk kies je?

Er zijn veel verschillende merken die NAS servers produceren echter is niet elk merk geschikt voor elke toepassing. Je hebt NAS servers van Synology, QNAP, Asustor en WD en allemaal beschikken ze over hun eigen applicaties. Ook heeft elk merk weer samenwerkingen met andere apps. Het is goed om op voorhand te checken of het merk past bij de manier waarop je het apparaat wil gaan gebruiken.

Hoeveel bays heeft de NAS?

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid bays die in het NAS apparaat kunnen. Een bay is de gleuf in een NAS server waar je de harde schijf in stopt. Hoe meer bays je NAS heeft, des te meer opslagruimte kun je in de server kwijt. Als je kiest voor een NAS met meerdere bays dan kun je hier een RAID-opstelling van maken. Dit houdt in dat alle harde schijven in de bay samenwerken.

Welke poorten heeft de NAS?

Ook is het belangrijk om te kijken naar de poorten die een NAS heeft. De meeste NAS servers werken natuurlijk draadloos echter beschikken ze wel altijd over fysieke poorten (ethernet bijvoorbeeld). Ook hebben veel NAS servers een USB poort en HDMI ingang. Hierdoor kun je gemakkelijk streamen vanaf de NAS. Denk goed na over hoe je de NAS gaat gebruiken en welke poorten je nodig hebt.

Gebruiksklaar of kant-en-klaar

Bij het kopen van een goede NAS heb je vaak de keuze tussen een uitbreidbare of gebruiksklare NAS. Wij geven de voorkeur aan de uitbreidbare NAS omdat je hiermee zelf kunt bepalen hoe groot de opslagruimte wordt. Als je dit ooit wil veranderen kan je dit super makkelijk doen. Een gebruiksklare NAS kun je direct gebruiken echter zit je hierbij wel vast aan de opslagcapaciteit. Als 3e optie kun je kiezen voor een NAS bundel waarbij alles bij elkaar geleverd wordt, je hoeft de NAS dan alleen nog maar te installeren.


Wat is de beste NAS Server van 2023? 

Maar wat is nou de beste NAS Server van 2023 en welke NAS Server past het beste bij mij? Dit zijn enkele vragen die wij vaak in onze inbox voorbij hebben zien komen. Speciaal daarom hebben wij aan de hand van onze beste NAS Server een top 5 opgesteld. Bij deze top 5 hebben wij naar de bovenstaande criteria gekeken en naar de functionaliteiten, gebruiksgemak en prijs-/kwaliteitsverhouding.

De 5 modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5 hebben wij in verschillende categorieën en prijsklassen ingedeeld. Zo zit er voor iedereen de perfecte NAS Server tussen. Ook hebben wij rekening gehouden met reviews van andere consumenten. Zo weet je ook zeker dat je geen miskoop doet! Benieuwd naar onze top 5? Lees gauw verder!

1. Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

Best Geteste NAS

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

In onze ogen is de NAS server van het merk WD momenteel de best geteste NAS. De WD My Cloud Ex2 Ultra is een ontzettend krachtige server waar je eigenlijk alles mee kunt wat je van een NAS zou mogen verwachten.

Zo kun je altijd en overal media streamen, bestanden synchroniseren en delen. Het grote voordeel van deze NAS is dat hij al je bestanden organiseert op 1 locatie, dit maakt het super veilig en verkleind de kans dat je bestanden bij andere terecht komen. 

Verder vinden we deze NAS ontzettend makkelijk in gebruik. Ook valt op dat hij ontzettend snel is, helemaal voor deze prijs. Kortom, als jij op zoek bent naar de beste harde schijf van dit moment dan is de WD My Cloud EX2 alles wat je nodig hebt. Je bekijkt de beste prijs door op deze link te klikken.

Voordelen Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

 • Tot 10 gebruikers tegelijk op de NAS werken
 • Dankzij de snelle processor kun je veel verschillende taken tegelijkertijd uitvoeren
 • 8TB geheugen geeft je ontzettend veel ruimte (ongeveer 800 Full HD films)

Nadelen Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

 • Geen HDMI poort dus niet aan te sluiten op je TV

2. Synology DS218 - NAS - RED 8TB 2x 4TB

beste nas server

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste NAS voor privégebruik of in thuiskantoren? Kies dan voor de Synology DS218. Het merk Synology is een van de bekendere NAS merken en staat bekend om de hoge kwaliteit die zij bieden.

Een groot voordeel van deze NAS is dat hij beschikt over een Quad core processor, hierdoor kun je veel taken tegelijk uitvoeren zonder dat de NAS vastloopt. Kijk bijvoorbeeld een film terwijl je bezig bent met het draaien van een back-up, dit is allemaal geen probleem.

Een ander pluspunt van dit apparaat is dat hij automatisch back-ups draait waardoor je bestanden snel kunt herstellen. Ook beschikt deze NAS over een zogenaamd QuickConnect platform waardoor je heel makkelijk door al je bestanden kunt zoeken.

Verder beschikt deze NAS over twee sleuven waar je harde schijven van 2,5 en 3,5 inch in kunt plaatsen. Je kunt de NAS hiermee uitbreiden tot 24TB aan opslagcapaciteit.

Voordelen Synology DS218 - NAS - RED 8TB 2x 4TB

 • Quad core processor zorgt ervoor dat je veel tegelijk kunt draaien
 • Ruimte voor 2 harde schijven waardoor je het apparaat kunt uitbreiden tot 24TB

Nadelen Synology DS218 - NAS - RED 8TB 2x 4TB

 • Interne harde schijven niet meegeleverd

3. Synology DS220+

beste nas server

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Synology DS220+ is een NAS die niet mag ontbreken aan deze lijst. Deze server is ideaal voor thuisgebruik. Zo kun je gemakkelijk films streamen, back-ups draaien en tot 2 harde schijven of SSD's plaatsen.

Deze NAS Server is een veelzijdigere oplossing dan een USB-stick of externe harde schijf. Ook zorgt het er voor dat jij razendsnelle bestandsoverdrachten kan uitvoeren. Verder beschikt deze NAS over een back-up functie waardoor je belangrijke bestanden niet meer kwijtraakt.

Benieuwd naar deze NAS? Klik hier voor de beste prijs.

Voordelen Synology DS220+

 • Docker wordt gesupport
 • Makkelijk aan de gang te krijgen

Nadelen Synology DS220+

 • Interne harde schijven niet meegeleverd

4. Synology DS120J Ironwolf 4TB - NAS

beste nas server

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Als vierde uit onze lijst hebben wij de Synology DS120J Ironwolf geselecteerd. Dit is een super krachtige NAS die uitermate geschikt is voor kleinere bedrijven. Synology DS120j is een 1-bay instap-netwerkverbonden opslagoplossing voor particulieren. De NAS biedt ruimte voor 1 harde schijf en je kunt gemakkelijk 4K video's streamen via Plex. 

Verder heeft deze NAS een Marvell ARMADA processor en wordt hij geleverd inclusief harde schijf. Deze NAS Server is ideaal voor opslag, deling en bescherming van uw persoonlijke gegevens. Op dit moment is dit product het best geprijsd bij Bol.com. Klik hier om de prijs te zien.

Voordelen Synology DS120J Ironwolf 4TB - NAS

 • Eenvoudig te installeren
 • Geschikt voor kleine bedrijven

Nadelen Synology DS120J Ironwolf 4TB - NAS

 • Slechts 1 harde schijf slot

5. Western Digital My Cloud Home - Personal Cloud - 2 TB

beste nas server

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als jij op zoek bent naar een betaalbare NAS server dan kun je op dit moment het best kiezen voor de WD My Cloud Home server. Deze NAS is ideaal voor het bekijken van je laatste vakantiefoto's, het beluisteren van muziek en het organiseren van je persoonlijke bestanden. Je kunt deze NAS gemakkelijk verbinden met je netwerk, hierdoor zijn je bestanden ook zichtbaar op je laptop of PC.

Het mooie van deze cloud server is dat je overal ter wereld toegang hebt tot je bestanden. Ook maak je enevoudig een backup van je foto's en is het makkelijk om de My Cloud Home schijven te installeren. Kortom, een goede NAS die uitermate geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar product.

Voordelen Western Digital My Cloud Home - Personal Cloud - 2 TB

 • Overal ter wereld toegang tot je bestanden
 • Beschikt over een mobiele app waardoor je ook op je telefoon al je bestanden kunt inzien

Nadelen Western Digital My Cloud Home - Personal Cloud - 2 TB

 • Ondersteunt geen RAID-opstelling

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel NAS Servers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten NAS Servers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de NAS Servers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste NAS Servers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!