Laatste update: Mei 2021

Door: Johan

Best Geteste NAS Server

WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

5/5

De WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS is een betaalbare NAS server die beschikt over alle functionaliteiten die nodig zijn om media te streamen en je bestanden te beheren. Met deze NAS haal je een server in huis die ontzettend makkelijk in gebruik is en snel te installeren is. Kortom, als jij op zoek bent naar de beste NAS van dit moment dan zit je met dit product goed!

Wat is de beste NAS? Het is een vraag die we geregeld voorbij zien komen en we hebben gemerkt dat er een hoop onduidelijkheid is over dit product.

Een NAS is een apparaat met een of meerdere harde schijven dat met je netwerk verbonden is. Met een NAS kun je onder andere videobestanden streamen, back-ups draaien en je eigen cloud beheren.

De afkorting NAS staat voor Network Attached Storage.Het grote voordeel van een NAS is dat je al je bestanden op 1 plek hebt. Hierdoor heb je niet langer gedoe met meerdere bestandslocaties. 

Een NAS is dus een ontzettend veelzijdig apparaat waar je allerlei verschillende dingen mee kunt. Om die reden kan het best lastig zijn om een geschikte NAS te kopen. 

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de NAS en hebben de 5 beste NAS servers van dit moment op een rijtje gezet. Ook ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een NAS.


Product

1. WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS
Beste Koop

4.5/5

2. Synology DS218

4/5

3. WDY My Cloud Home 2TB

4/5

4. QNAP TS-228A - NAS

4/5

5. QNAP TS-253D-4G

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een NAS server?

Zoals in de introductie van dit artikel al hebt kunnen lezen is de NAS een veelzijdig apparaat. Doordat je zoveel met het apparaat kan is het best lastig om te kiezen welke NAS het beste past bij jouw situatie.

Zo is het onder andere van belang dat je kiest voor een NAS die over de juiste applicaties beschikt en dat hij voldoende sloten en de juiste hardware heeft.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt met alle zaken waar je op moet letten bij het kopen van de beste NAS.

Er zijn veel verschillende merken die NAS servers produceren echter is niet elk merk geschikt voor elke toepassing. Je hebt NAS servers van Synology, QNAP, Asustor en WD en allemaal beschikken ze over hun eigen applicaties. Ook heeft elk merk weer samenwerkingen met andere apps. Het is goed om op voorhand te checken of het merk past bij de manier waarop je het apparaat wil gaan gebruiken.

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid bays die in het NAS apparaat kunnen. Een bay is de gleuf in een NAS server waar je de harde schijf in stopt. Hoe meer bays je NAS heeft, des te meer opslagruimte kun je in de server kwijt. Als je kiest voor een NAS met meerdere bays dan kun je hier een RAID-opstelling van maken. Dit houdt in dat alle harde schijven in de bay samenwerken.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de poorten die een NAS heeft. De meeste NAS servers werken natuurlijk draadloos echter beschikken ze wel altijd over fysieke poorten (ethernet bijvoorbeeld). Ook hebben veel NAS servers een USB poort en HDMI ingang. Hierdoor kun je gemakkelijk streamen vanaf de NAS. Denk goed na over hoe je de NAS gaat gebruiken en welke poorten je nodig hebt.

Bij het kopen van een goede NAS heb je vaak de keuze tussen een uitbreidbare of gebruiksklare NAS. Wij geven de voorkeur aan de uitbreidbare NAS omdat je hiermee zelf kunt bepalen hoe groot de opslagruimte wordt. Als je dit ooit wil veranderen kan je dit super makkelijk doen. Een gebruiksklare NAS kun je direct gebruiken echter zit je hierbij wel vast aan de opslagcapaciteit. Als 3e optie kun je kiezen voor een NAS bundel waarbij alles bij elkaar geleverd wordt, je hoeft de NAS dan alleen nog maar te installeren.

Top 10 Beste NAS Servers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste NAS servers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste NAS server?

Goed, je weet nu precies waar je op moet letten bij het kopen van een goede NAS server. Het is tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: de Top-5 Beste NAS servers.

Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben kunnen we met recht concluderen dat de 5 producten uit onderstaande lijst het best uit de test gekomen zijn.

1. WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

In onze ogen is de NAS server van het merk WD momenteel de best geteste NAS. De WD My Cloud Ex2 Ultra is een ontzettend krachtige server waar je eigenlijk alles mee kunt wat je van een NAS zou mogen verwachten.

Zo kun je altijd en overal media streamen, bestanden synchroniseren en delen. Het grote voordeel van deze NAS is dat hij al je bestanden organiseert op 1 locatie, dit maakt het super veilig en verkleind de kans dat je bestanden bij andere terecht komen. 

Verder vinden we deze NAS ontzettend makkelijk in gebruik. Ook valt op dat hij ontzettend snel is, helemaal voor deze prijs. 

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste harde schijf van dit moment dan is de WD My Cloud EX2 alles wat je nodig hebt. Je bekijkt de beste prijs door op deze link te klikken.

Voordelen WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

 • Tot 10 gebruikers tegelijk op de NAS werken
 • Dankzij de snelle processor kun je veel verschillende taken tegelijkertijd uitvoeren
 • 8TB geheugen geeft je ontzettend veel ruimte (ongeveer 800 Full HD films)

Nadelen WD My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

 • Geen HDMI poort dus niet aan te sluiten op je TV

2. Synology DS218

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Ben jij op zoek naar de beste NAS voor privégebruik of in thuiskantoren? Kies dan voor de Synology DS218. Het merk Synology is een van de bekendere NAS merken en staat bekend om de hoge kwaliteit die zij bieden.

Een groot voordeel van deze NAS is dat hij beschikt over een Quad core processor, hierdoor kun je veel taken tegelijk uitvoeren zonder dat de NAS vastloopt. Kijk bijvoorbeeld een film terwijl je bezig bent met het draaien van een back-up, dit is allemaal geen probleem.

Een ander pluspunt van dit apparaat is dat hij automatisch back-ups draait waardoor je bestanden snel kunt herstellen. Ook beschikt deze NAS over een zogenaamd QuickConnect platform waardoor je heel makkelijk door al je bestanden kunt zoeken.

Verder beschikt deze NAS over twee sleuven waar je harde schijven van 2,5 en 3,5 inch in kunt plaatsen. Je kunt de NAS hiermee uitbreiden tot 24TB aan opslagcapaciteit.

Enige nadeel is dat deze interne schijven niet geleverd worden, die moet je dus zelf erbij kopen.

Nieuwsgierig geworden naar dit product? Momenteel is hij het best geprijsd bij Bol.com. Je bekijkt de prijs hier!

Voordelen Synology DS218

 • Quad core processor zorgt ervoor dat je veel tegelijk kunt draaien
 • Ruimte voor 2 harde schijven waardoor je het apparaat kunt uitbreiden tot 24TB
 • Werkt goed samen met de meeste apps

Nadelen Synology DS218

 • Interne harde schijven niet meegeleverd

3. WD My Cloud Home 2TB NAS

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Als jij op zoek bent naar een betaalbare NAS server dan kun je op dit moment het best kiezen voor de WD My Cloud Home server.

Deze NAS is ideaal voor het bekijken van je laatste vakantiefoto’s, het beluisteren van muziek en het organiseren van je persoonlijke bestanden.

Je kunt deze NAS gemakkelijk verbinden met je netwerk, hierdoor zijn je bestanden ook zichtbaar op je laptop of PC.

Het mooie van deze cloud server is dat je overal ter wereld toegang hebt tot je bestanden. Ook maak je enevoudig een backup van je foto’s en is het makkelijk om de My Cloud Home schijven te installeren.

Kortom, een goede NAS die uitermate geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar product.

Op dit moment is dit product het best geprijsd bij Bol.com. Klik hier om de prijs te zien.

Voordelen WD My Cloud Home 2TB NAS

 • Makkelijk te installeren
 • Overal ter wereld toegang tot je bestanden
 • Beschikt over een mobiele app waardoor je ook op je telefoon al je bestanden kunt inzien

Nadelen WD My Cloud Home 2TB NAS

 • Beschikt niet over een HDMI-poort dus aansluiten op TV is lastig
 • Ondersteunt geen RAID-opstelling

4. QNAP TS-228A - NAS

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

De QNAP TS-228A is een NAS die niet mag ontbreken aan deze lijst. Deze server is ideaal voor thuisgebruik. Zo kun je gemakkelijk films streamen, back-ups draaien en tot 2 harde schijven of SSD’s plaatsen.

Ook heb je via de mobiele app van Qnap eenvoudig toegang tot al je familie foto’s muziek of video’s. Je kunt je bestanden dus overal bekijken. 

Verder beschikt deze NAS over een back-up functie waardoor je belangrijke bestanden niet meer kwijtraakt.

Benieuwd naar deze NAS? Klik hier voor de beste prijs.

Voordelen QNAP TS-228A – NAS

 • Tot 10 gebruikers op de NAS server mogelijk
 • Rechtstreeks streamen naar je TV via Plex of DLNA

Nadelen QNAP TS-228A – NAS

 • Interne harde schijven zijn niet meegeleverd

5. QNAP TS-253D-4G

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

We sluiten deze lijst af met de QNAP TS-253D-4G. Dit is een super krachtige NAS die uitermate geschikt is voor kleinere bedrijven. De.  NAS biedt ruimte voor 2 harde schijven en je kunt gemakkelijk 4K video’s streamen via Plex. 

Verder heeft deze NAS een quad core processor en een dubbele 2.5GbE ethernetpoort. Hiermee kun je een snelheid tot 5 gigabit  halen. 

Benieuwd naar de prijs van deze NAS? Klik hier!

Voordelen QNAP TS-253D-4G

 • Ideaal voor MKB en zakelijk gebruik
 • Beschikt over 2 ethernetpoorten waardoor je snelheid tot 5 gigabit haalt

Nadelen QNAP TS-253D-4G

 • Harde schijven niet meegeleverd

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>