fbpx
 • Home
 • /
 • Haar
 • /
 • Beste Föhnborstel [Test 2023]

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Föhnborstel

Best geteste Fohnborstel

LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel 

Ben jij op zoek naar een nieuwe haar styling tool? Dan hebben wij iets voor je! Wij van top-x hebben een beste föhnborstel test uitgevoerd en de LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel is uitgeroepen tot beste föhnborstel 2023! Dit op basis van de goede prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksvriendelijkheid van dit product. 

De föhnborstel is een föhn, stijltang en krulborstel in een! Zo kan je het haar drogen en stijlen te gelijk. Met deze beste föhnborstel kan je snel meer volume en slag in het haar krijgen. Ook is deze föhnborstel geschikt voor elk haartype. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs van deze beste föhnborstel? Klik dan op de button hieronder! 

Elke vrouw wil dat haar haar goed zit, maar het is een flinke klus om je haar in het perfecte model te krijgen. De meeste van ons staan flink te stuntelen voor de spiegel met allerlei borstels en andere haar styling tools. Kortom het neemt best wat tijd in beslag om ervoor te zorgen dat je haar goed zit. Wij herkennen dit probleem en zijn daarom gaan zoeken naar een oplossing. 

En deze oplossing hebben wij gevonden namelijk een föhnborstel en ja wij horen je denken is dat niet gewoon een föhn met borstel? Wij kunnen je alvast verklappen dat het veel meer is dan dat. Een föhnborstel is namelijk een föhn, krulborstel en stijltang in een. Dus zeg al je andere styling producten maar gedag want deze heb je niet meer nodig! 

Maar wat is nou een goede föhnborstel? Het laatste wat je wil is een föhnborstel die je haar beschadigd in plaats van in model brengt. Om die reden hebben wij een föhnborstel test gehouden om zo verschillende soorten föhnborstel te beoordelen zodat jij een goede föhnborstel in huis haalt.

De resultaten van de test zie je in de onderstaande top 5. Wij hebben de föhnborstels beoordeeld op verschillende criteria, hier zullen wij later in het artikel dieper op ingaan. Ben jij benieuwd of er voor jou een beste föhnborstel in onze top 5 zit? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Föhnborstels

Best geteste Fohnborstel

Beste koop föhnborstel
1. LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel Rond

MAE Airstyler Krultang 5 in 1 Multi Styler Föhn

Beste föhnborstel voor krullen
2. MAE Airstyler Krultang 5 in 1 Multi Styler Föhn

Beste föhnborstel voor extensions en weaves
3. Föhnborstel 3 in 1 - Keramische Magic Brush

Beste budget föhnborstel
4. Revlon RVDR5222E

Beste verzorgende föhnborstel
5. Remington AS8810 Keratin Protect

Top 10 beste föhnborstels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste föhnborstels. 


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een föhnborstel?

Het kopen van een goede föhnborstel is niet makkelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten föhnborstels op de markt. Daarom delen wij de criteria waarop wij de föhnborstel hebben getest met jou. De onderstaande criteria zijn de productspecificaties die wij hebben onderzocht in onze föhnborstel test. 

Ook hebben wij gekeken naar de beste föhnborstel volgens de consumentenbond en naar verschillende aanbieders van föhnborstels om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de markt. Zo keken we naar een föhnborstel van kruidvat en naar föhnborstel aanbiedingen. 

Wij raden je aan om goed op de onderstaande criteria te letten tijdens het kopen van een beste föhnborstel. Zo weet je zeker dat je een niet alleen een föhnborstel koopt die makkelijk is gebruik is, maar ook eentje die je haar niet beschadigd. 

CE-certificering

Als eerste moet je controleren of de föhnborstel CE-gecertificeerd is. De föhnborstels die CE-gecertificeerd zijn kun je herkennen aan de CE markering. Een CE-markering geeft aan dat de producten voldoen aan de wettelijke eisen van de Europese Unie. Denk hierbij aan brandveiligheid. Als een föhnborstel geen CE markering heeft voldoet deze niet aan de wettelijke eisen van de Europese Unie en wordt dus als onveilig beschouwd. 

Keramische coating

Als tweede is het belangrijk om te controleren of de föhnborstel is voorzien van een keramische coating. Deze coating beschermt namelijk je haar zodat het gezond blijft. De keramische coating zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over je haar zodat je haar niet oververhit raakt. Oververhitting van het haar kan leiden tot beschadiging van het haar. 

Ionische technologie

Als derde is het belangrijk om te controleren of de föhnborstel beschikt voer ionische technologie. Ionische technologie zorgt ervoor dat de statische elektriciteit gereduceerd wordt door negatieve ionen te genereren, hierdoor wordt het haar dus niet statisch en/of pluizig. Met deze technologie is het haar makkelijker in model te brengen. 

Roterende borstel 

Als laatste is het handig om te controleren of de borstel van de föhnborstel een roterende functie heeft. Met een roterende borstel kan jij in een paar minuten je haar in model krijgen. Er zijn ook föhnborstel die geen roterende functie hebben deze werken natuurlijk ook goed maar je moet dan zelf iets meer moeite doen om je haar in model te krijgen. 


Wat is de beste föhnborstel van 2023? 

Wat is de beste föhnborstel? Deze vraag gaan wij nu voor je beantwoorden! In de onderstaande top 5 hebben wij de beste föhnborstels voorzien van een korte productbeschrijving en wat voor- en nadelen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een van de föhnborstel uit onze top 5 raden wij je aan om snel verder te lezen. Wij hebben met een hoop dingen rekening gehouden om de top 5 samen te stellen, zodat er voor iedereen een beste föhnborstel tussen zit. Zo kan je meteen een beste föhnborstel kopen. 

1. LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel 

Best geteste Fohnborstel

9.5

Eindbeoordeling

Design

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel is uitgeroepen tot beste föhnborstel 2023! Dit op basis van de goede prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksvriendelijkheid van dit product. Met deze beste föhnborstel kan je snel meer volume en slag in het haar krijgen. Deze 3-in-1 föhnborstel een föhn, stijltang en krulborstel in een. Ook is deze föhnborstel geschikt voor elk haartype. Dit door de roterende borstel en de 3 verschillende temperaturen. 

Deze roterende föhnborstel heeft een keramische coating die jouw haar mooi en gezond houdt. Ook beschikt deze föhnborstel over een ionische technologie. De ionische technologie zorgt er door middel van negatieve ionen voor dat het haar sneller droogt en niet statisch en/of pluizig wordt. 

Voordelen LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel 

 • 360° meedraaiend snoer
 • Keramische coating
 • Ionische technologie 
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel 

 • Deze föhnborstel is niet geschikt voor het krullen van een kort kapsel

2. MAE Airstyler Krultang 5 in 1 Multi Styler Föhn

MAE Airstyler Krultang 5 in 1 Multi Styler Föhn

9.1

Eindbeoordeling

Design

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als tweede hebben wij de MAE Airstyler Krultang 5 in 1 Multi Styler Föhn geselecteerd als beste föhnborstel voor krullend haar. Deze föhnborstel gebruikt een nieuwe en verfijnde technologie om jouw haar in model te brengen. Bij deze föhnborstel worden vijf verschillende opzetstukken geleverd; deze opzetstukken helpen je om je haar fantastisch in verschillende modellen te brengen. Je kan daardoor de ene dag kiezen voor prachtige krullen, en de andere dag voor glad gestijld haar.

Met het pre-styling haardroger opzetstuk creëer je binnen no-time handdoek droog haar. Als je vervolgens krullen wilt, dan kan je met het airwrap opzetstuk die rechtsom of linksom draait je haar wrappen voor een perfecte krul. Met de zachte, föhnborstel met ronde borstelharen krijg je prachtige, gladde haren die eruit zien alsof ze zijn geföhnd. Daarnaast heeft deze föhnborstel ook een ronde volumeborstel die lucht langs de haren leidt om deze meer volume te geven.

Voordelen MAE Airstyler Krultang 5 in 1 Multi Styler Föhn

 • Creëer verschillende haarstijlen met 5 opzetstukken
 • Beschikt over de nieuwste technologie 
 • Geschikt voor kort en lang haar

Nadelen MAE Airstyler Krultang 5 in 1 Multi Styler Föhn

 • Onderdelen kunnen vrij heet worden

3. Föhnborstel 3 in 1 - Keramische Magic Brush

8.4

Eindbeoordeling

Design

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Föhnborstel 3 in 1 - Keramische Magic Brush geselecteerd als beste föhnborstel voor extensions en weaves. Deze föhnborstel geeft zelf het dunste haar volume, zo kan je gemakkelijk je haar drogen en stijlen tegelijker tijd. Ook heeft deze föhnborstel een sterke blaaskracht waardoor het haar snel droog is. 

Deze föhnborstel heeft een keramische coating en ionische eigenschappen hierdoor wordt het haar tijdens het stijlen niet beschadigd en niet gaat pluizen. Ook zorgen deze eigenschappen ervoor dat de extensions of de weaves mooi blijven en niet beschadigen. Verder heeft deze föhnborstel een stille motor en een extra lang snoer waardoor hij stil en makkelijk in gebruik is. 

Voordelen Föhnborstel 3 in 1 - Keramische Magic Brush

 • Stijlvolle en luxe uitstraling 
 • Geschikt voor extensions en weaves 
 • 3 Verschillende warmtestanden 

Nadelen Föhnborstel 3 in 1 - Keramische Magic Brush

 • Deze föhnborstel is wat groot van formaat 

4. Revlon RVDR5222E

8.5

Eindbeoordeling

Design

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je nou niet al te veel geld uit geven aan een föhnborstel of heb je gewoon niet zoveel geld te besteden? Natuurlijk begrijpen wij dat en daarom hebben wij de Revlon RVDR5222E geselecteerd als beste budget föhnborstel. Deze föhnborstel is wat goedkoper dan de andere föhnborstels in onze top 5 maar hij doet zeker niet onder qua kwaliteit. 

Deze föhnborstel haalt klitten uit het haar, droogt het haar en geeft tegelijkertijd volume aan het haar. De ionische technologie zorgt ervoor dat het haar sneller droogt en niet gaat pluizen en de keramische platen voeden het haar er zorgt dat het haar niet kan beschadigen door oververhitting. 

Voordelen Revlon RVDR5222E

 • Beschikt over coolshot functie
 • Ideaal voor gemiddeld tot lang haar
 • Boost het volume van het haar

Nadelen Revlon RVDR5222E

 • Niet geschikt voor kort en dik haar

5. Remington AS8810 Keratin Protect

8.2

Eindbeoordeling

Design

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Remington AS8810 Keratin Protect geselecteerd als beste verzorgende föhnborstel. Deze föhnborstel verzorgt je haar met keratine en amandelolie om het haar zo gezond en sterk te houden. Zeker als je je haar vaak laat verven neemt de keratine in je haar flink af. Met deze föhnborstel voed en herstel je het haar. 

De keramische platen van deze föhnborstel voeden het haar door middel van keratine en amandelolie. Zo beschadig je het haar niet tijdens het stijlen. Ook worden er twee opzetstukken bij deze föhnborstel geleverd. Een borstel heeft gemengde haren om het haar goed te stijlen en de andere opzetstuk is een root boost om veel volume mee te creëren bij de haarwortels. 

Voordelen Remington AS8810 Keratin Protect

 • Verzorgd het haar door middel van keratine en amandelolie
 • 2 Temperatuurstanden
 • 3 + 1 Jaar extra garantie bij productregistratie

Nadelen Remington AS8810 Keratin Protect

 • Deze föhnborstel heeft geen ionische technologie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel föhnborstels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten föhnborstels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de föhnborstels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste föhnborstels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>