fbpx
 • Home
 • /
 • Haar
 • /
 • Beste föhn voor krullen [Test 2023]

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste föhn voor krullen

Best geteste fohn voor krullen

Dyson Supersonic Hairdryer

Het was een ontzettende spannende test, en zoals ook met iedere wedstrijd geldt kan er maar één de beste zijn. En wat een winnaar! De Dyson Supersonic Hairdryer is verkozen tot de beste föhn voor krullen.

En zo is deze dus verkozen tot de beste föhn voor krullen van 2023 en daarmee is het ook de beste koop föhn voor krullen. En dat alles zonder onze verbazing.

Zo staat het merk Dyson bekend om haar super handige en fijne haarproducten. En deze föhn is hier een klassiek voorbeeld van. Er zijn vier verschillende soorten magnetische (!) opzetstukken bij deze föhn.

En dat is niet alles: de föhn heeft een digitale V-9 motor wat ervoor zorgt dat deze tot 110.000 tpm maakt en 13 liter lucht per seconde verplaatst. Een ontzettend sterke föhn kan je dus wel stellen! En het mooiste van alles: je haar raakt van deze föhn niet beschadigd.

Iedereen die een volle bos krullen heeft weet dat dit nogal wat styling nodig heeft. En dan met name na het douchen kan dit een beste uitdaging zijn. Je haar gaat dan zodra het droog is alle kanten op staan en het pluist daarnaast ook nog eens ontzettend erg.

Een oplossing voor dit probleem is om je haar zelf droog te föhnen en producten te gebruiken die je haar een beetje in het gareel houden. Daarom is de föhn ook een erg geliefd product voor de krullenbollen onder ons.

De vraag naar föhns is dan ontzettend groot. Zeker als je nagaat dat ongeveer 11% van de Nederlandse bevolking krullend haar heeft. Om het even voor je in cijfers te brengen: dit zijn ongeveer een kleine 2 miljoen Nederlanders!

Omdat er zoveel vraag is naar een föhn, zeker voor krullend haar, is het aanbod dan ook enorm. De aanbieders van deze soort föhns schieten als paddenstoelen uit de grond. We begrijpen dat dit kan zorgen voor een aardig overweldigend gevoel.

Hoe kies je dan nog de beste föhn voor krullend haar uit? Omdat wij goed begrijpen dat dit kan zorgen voor een overweldigend gevoel, willen wij je hier graag bij helpen.

Daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste föhn voor krullend haar. Zo weet jij precies waar je naar moet kijken en voorkom je een miskoop.

En dat wil je natuurlijk! En dat is nog niet alles. Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende soorten föhns voor krullend haar met elkaar vergeleken, om zo jou te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit.

En daarmee ook de allerbeste testresultaten, zoals je van ons gewend bent. En als kers op de taart hebben wij aan het eind van dit artikel ook nog de ultieme review geschreven van de allerbeste föhns voor krullend haar!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste föhns voor krullen

Best geteste fohn voor krullen

Beste föhn voor krullen
1. Dyson Supersonic Hairdryer

Braun Satin Hair 7 Thermo Sensodryer BRHD785E Föhn - 4 temperaturen - 2 snelheden - Coolshot - Diffuser

Beste betaalbare föhn voor krullen
2.Remington AC9096 föhn

BaByliss Pro Digital Föhn 6000E - 2200W - Diffuser + 2 Blaasmonden

Beste luxe föhn voor krullen
3. Babyliss 600e pro

Philips Moisture Protect HP8280/00 - Föhn

Beste design föhn voor krullen
4. Philips Moisture Protect

Braun Satin Hair 7 Thermo Sensodryer BRHD785E Föhn - 4 temperaturen - 2 snelheden - Coolshot - Diffuser

Beste prijs- kwaliteitverhouding föhn voor krullen
5. Braun HD785 föhn

Top 10 beste fohns voor krullen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fohns voor krullen , dit zijn direct de meest verkochte producten bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een föhn voor krullen? 

Een föhn is dus de ideale redding voor krullend haar. Iedereen met een volle bos krullen weet dat dit moeilijk te stylen is. Zeker wanneer je net hebt gedoucht en het natuurlijk laat drogen kunnen de krullen alle kanten op gaan staan.

Vervelend, want dan krijg je het nog maar moeilijk in mode. Gelukkig is hier de ideale oplossing voor: namelijk de föhn! Maar hoe kies je dan de beste föhn voor krullend haar?

Omdat het aanbod reuze is kan dit zorgen voor een overweldigend gevoel. Omdat wij dit begrijpen en je graag willen helpen hebben wij zoals beloofd hieronder alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste föhn voor krullend haar!

Het vermogen

Het eerste punt dat wij willen toelichten is het vermogen van je toekomstige föhn. Hierbij geldt dat een föhn met een hoger vermogen krachtiger is dan eentje met een laag vermogen. Het vermogen van een föhn wordt áltijd aangegeven in Watt.

Hoe hoger het Wattage (aantal Watt), hoe warmer de luchtstroom is die door de föhn komt. Wanneer je dik haar hebt en krullend haar hebt kan je het beste een föhn kopen van een vermogen van 1900 of 2000 Watt.

Je haar droogt dan sneller op en kan hierdoor ook sneller in model gebracht worden. Wel zo handig natuurlijk, zeker als je in de ochtend haast hebt en toch graag wil douchen!

Warmte- en snelheidsstanden

Een ander niet te vergeten punt om op te letten zijn de warmte- en snelheidsstanden. Deze standen zitten niet op alle föhns, maar zijn wel erg handig.

Ze zorgen ervoor dat je de blaasstand namelijk aan kan passen op je haartype en de natheid van je haar. Daarnaast zijn er ook nog speciale föhns met een koude luchtstand. Dit is beter voor je haar en kan je haar meer glans geven.

Ook kan je op die manier je haar beter in model krijgen. Dus zeker met krullend haar is dit een fijne extra optie. Maak dus bij jezelf de overweging hoe belangrijk je dat vindt. Vaak betaal je er wel iets meer voor, dus het is ook maar net of je dat er voor over hebt.

Garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken in dit artikel is de garantie. Garantie geeft aan hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder complicaties volgens de fabrikant.

Mocht er dan binnen deze gestelde termijn iets mis zijn met het gekochte product, kan je terugvallen op de garantie. De fabrikant is dan verplicht je verder te helpen en zal samen met jou kijken naar een gepaste oplossing.

Wanneer er dan geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je wil kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe föhn voor krullend haar ten minste twee jaar is. Dan kan je met een gerust hart föhnen!


Wat is de beste föhn voor krullen van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten (en nog veel meer belangrijke factoren) hebben wij een uitgebreide test afgenomen. Deze test is afgenomen onder tientallen verschillende föhns, om zo jou te kunnen garanderen van de beste kwaliteit en daarbij de beste testresultaten.

De test was dan ook super spannend en er kwamen veel goede föhns voorbij. Maar uiteindelijk kunnen er maar een paar een plekje krijgen in de felbegeerde top vijf. En na uitgebreid wikken en wegen is dit gelukt!

Iedere föhn onderscheidt zich in een categorie zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding.

Ben jij net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke beste föhns in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste föhns voor krullen!

1. Dyson supersonic hairdryer

Best geteste fohn voor krullen

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Er kon maar één de beste zijn, en dat is overduidelijk deze föhn van het welbekende merk Dyson. Deze heeft vier magnetische opzetstukken en een V-9 motor die ervoor zorgt dat de föhn 110.000 tpm per minuut maakt en maar liefst 13 liter lucht per seconde verplaatst.

Voordelen Dyson supersonic hairdryer

 • V-9 motor
 • 4 verschillende magnetische opzetstukken
 • Verplaatst 13 liter lucht per seconde

Nadelen Dyson supersonic hairdryer

 • Vrij prijzig

2. Remington AC9096 föhn

Braun Satin Hair 7 Thermo Sensodryer BRHD785E Föhn - 4 temperaturen - 2 snelheden - Coolshot - Diffuser

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je een kleiner budget hebt om te besteden zijn er ook erg goede föhns op de markt, zo ook deze van het merk Remington. De föhn komt in een mooie rode kleur en heeft een extra lang snoer. Daarnaast zorgt de speciale ionen technologie voor minder pluis in krullend haar.

Voordelen Remington AC9096 föhn

 • Mooie rode kleur
 • Extra lang snoer
 • Ionen technologie voor minder pluis

Nadelen Remington AC9096 föhn

 • Geen beveiliging voor oververhitting

3. Babyliss 6000E pro

BaByliss Pro Digital Föhn 6000E - 2200W - Diffuser + 2 Blaasmonden

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je nou een iets groter budget en wil je investeren in een goede föhn voor krullend haar? Dan is deze perfect voor jou. De föhn heeft een extra lang snoer, een speciaal opzetstuk dat de krullen snel laat drogen en heeft een erg krachtige motor.

Voordelen Babyliss 6000E pro

 • Krachtige motor
 • Speciaal opzetstuk voor de krullen
 • Extra lang snoer

Nadelen Babyliss 6000E pro

 • Maakt redelijk wat geluid

4. Philips Moisture Protect

Philips Moisture Protect HP8280/00 - Föhn

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je een mooie föhn hebben waarmee je opvalt? Dan is deze wit met rosé gekleurde föhn ideaal. De föhn ziet er prachtig uit en werkt daarnaast super goed. Daarnaast is je haar beschermd tegen oververhitting door de speciale ThermoProtect- temperatuurinstelling.

Voordelen Philips Moisture Protect

 • Beschermd tegen oververhitting
 • Mooi design
 • Past temperatuur automatisch aan

Nadelen Philips Moisture Protect

 • Geen opberghoes geleverd

5. Braun HD785 föhn

Braun Satin Hair 7 Thermo Sensodryer BRHD785E Föhn - 4 temperaturen - 2 snelheden - Coolshot - Diffuser

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze föhn van het bekende merk Braun. Deze is perfect voor krullend haar en levert ondanks de goedkope prijs een superkwaliteit.

Zo beschikt deze föhn over een innovatieve Thermo Sensor die de temperatuur van de föhn ten alle tijden controleert en aanpast. Zo wordt de schade door hitte optimaal beperkt!

Voordelen Braun HD785 föhn

 • Thermo Sensor
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Mooi design

Nadelen Braun HD785 föhn

 • Opzetstukken stroef te verwisselen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel föhns voor krullen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten föhns voor krullen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de föhns voor krullen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste föhns voor krullen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>