Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best Geteste Föhn

Beste fohn

Philips Moisture Protect HP8280/00 - Haardroger

Wie op zoek is naar de beste föhn uit 2022. komt al snel bij de Philips Moisture Protect HP8280/00 - Haardroger uit. Deze ultralichte professionele fohn weet efficiëntie, kracht en haarverzorging op de juiste manier te combineren. Met een gewicht van slechts 1100 gram en een handige ergonomische greep die geen spanning in je onderarm oplevert, voelt de föhn prettig aan tijdens het gebruik.

De Moisture Protect-sensor gebruikt infraroodtechnologie om je haar te beoordelen en past de temperatuur aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden. Ook beschikt de fohn over ThermoProtect-temperatuurinstelling waarmee

Je haar snel drogen en in model brengen doe je het gemakkelijkst en mooist met een goede föhn. Door middel van de luchtstroom en warmte uit het apparaat bespoedig je het droogproces.

Tegenwoordig zijn er talloze föhns op de markt; een volume diffuser die de beste föhn voor krullen is, een inklapbare föhn voor mee op reis of een reguliere föhn met diverse warmtestanden. Jij wilt uiteraard de beste kapper föhn voor jouw situatie. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te kijken welke föhn geschikt is.

Speciaal daarom hebben wij onderzoek gedaan naar verschillende föhns om zo een duidelijk beeld te geven bij de beste föhns van dit moment. Aan de hand van ons onderzoek hebben wij een top 5 opgesteld met de beste föhns van dit moment. Benieuwd naar de föhns die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Föhns

Beste fohn

Beste koop föhn
1. Philips Moisture Protect HP8280/00 - Haardroger

beste fohn

Beste prijs- kwaliteitverhouding föhn

2. Philips DryCare Advanced HP8230/00 - Föhn

beste fohn

Beste föhn voor volume
3. Braun Satin Hair 7 HD770 - Föhn

beste fohn

Beste föhn voor stijl haar
4. Carmen AC5210 PRO AC-Föhn Zwart/Roze

beste fohn

Beste budget föhn
5. Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart

Top 10 beste Föhns

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Föhns, dit zijn direct de meest verkochte föhns bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van föhn?

Wij krijgen vaak de vraag: Waar moet je op letten bij het kopen van een föhn? Speciaal daarom hebben wij in dit artikel enkele belangrijke criteria uiteengezet zodat jij precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een föhn. Om het voor jou nog makkelijker te maken om de juiste föhn te kiezen hebben wij een top 5 van de beste föhns gemaakt.

Bij het uitvoeren van onze beste föhn test 2022 hebben wij dezelfde criteria getoetst als de consumentenbond. Zo weet jij zeker dat je voorzien bent van de beste föhn. Bij ons onderzoek hebben wij naar verschillende criteria gekeken zoals het gewicht van de föhn, de standen van de föhn en waar de föhn voor bedoelt is.

Hieronder vind je per criteria een uitleg waarom deze belangrijk zijn bij het uitkiezen van de perfecte föhn.

Gewicht

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van de föhn. Dit omdat de ene föhn een stuk zwaarder kan zijn dan de ander en daarom ook een stuk minder gebruiksvriendelijk is. Bij het uitvoeren van onze beste föhn test hebben wij hier rekening mee gehouden waardoor er weinig zware föhns terug te vinden zijn in onze top 5.

Het nadeel van een zware föhn is dat deze zwaar kan zijn wanneer er lang geföhnd wordt. Dit zorgt er op den duur weer voor dat jouw armen en schouders het zwaar gaan krijgen wat niet fijn voelt. Het is dus goed om vooraf te kijken hoe zwaar de föhn is voor een optimaal gebruisgemak.

Standen

Naast het gewicht is het ook belangrijk om te kijken naar de standen die de föhns hebben. Zo kunnen zij in verschillende standen worden gezet om warme- en koude lucht te blazen. Ook kunnen zij in verschillende niveaus versteld worden waardoor je je haar sneller of langzamer kan drogen. Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld meer of minder krullen.

Doeleinden

Het laatste punt wat we willen bespreken zijn de doeleinden van de föhns. Dit omdat sommige föhns bedoelt zijn voor verschillende type haar. Zo zijn er föhns waar makkelijk krullen mee geföhnd kunnen worden maar ook föhns die juist speciaal voor stijl haar zijn. Ga dus van te voren goed na wat voor föhn jij nodig hebt voordat je er een aanschaft.


Wat is de beste föhn van 2022? 

Als laatste beantwoorden wij graag de vraag: Wat is de beste föhn van 2022? Dit doen wij door aan de hand van ons uitgevoerde onderzoek een duidelijk top 5 weer te geven. Dit zijn volgens ons de beste 5 föhns van dit moment ingedeeld in bepaalde prijsklassen en categorieën. 

Om de vraag te beantwoorden: Welke föhn past het beste bij mij? Hebben wij voor elke soort haar een bepaalde föhn uitgekozen die het beste uit de test is gekomen. Ook hebben wij gekeken naar de beste prijs-/kwaliteitsverhoudingen en het gebruiksgemak van de föhns.

Benieuwd naar de top 5 föhns die het beste uit de test zijn gekomen? Lees gauw verder! 

1. Philips Moisture Protect HP8280/00 - Haardroger

Beste fohn

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar de best geteste föhn van dit moment? Dan is de Philips Moisture Protect zeker de föhn die jij zoekt. 

Deze beste fohn beschikt over een Moisture Protect-sensor dat ervoor zorgt dat je haar een gezonde glans krijgt en beschermd wordt. Met infraroodtechnologie beoordeelt de sensor je haar en past hierop de temperatuur aan om de juiste balans van vocht in het haar te behouden. 

Daarnaast beschikt de föhn over zes warmtestanden en snelheden voor de ultieme haarcoupe. Ook heeft de haardroger een Coolshot knop om het haar na het stylen te fixeren. De ionenconditioner zorgt ervoor dat het haar pluisvrij is en glanst

Voordelen Philips Moisture Protect HP8280/00 - Haardroger

 • föhn past de temperatuur aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden
 • beschermt je haar tegen oververhitting door ThermoProtect-termperatuurinstelling
 • De ionenconditioner zorgt voor glanzend, pluisvrij haar

Nadelen Philips Moisture Protect HP8280/00 - Haardroger

 • Er zit geen opberghoes bij deze föhn

2. Philips DryCare Advanced HP8230/00 - Föhn

beste fohn

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar de beste prijs-/kwaliteit föhn van dit moment? De Philips DryCare Advanced is een echte topper die jou zeker blij gaat maken. De föhn beschikt over een ThermoProtect-temperatuurinstelling en biedt hiermee de optimale droogtemperatuur.

Verder beschikt de Babyliss föhn over een vermogen van 2100 Watt, wat een enorme blaaskracht oplevert. Doordat er geen koolborstels in de föhn aanwezig zijn, slijt het apparaat minder snel. De föhn heeft een snoer van 1,8 meter. 

De föhn beschikt ook over een CoolShot-knop wat er voor zorgt dat er een intense stroom koude lucht wordt geblazen. Dit is een onmisbare professionele functie voor kappers. Dit zorgt er voor dat na het stylen het model gefixeerd wordt.

Voordelen Philips DryCare Advanced HP8230/00 - Föhn

 • Goede kwaliteit
 • De föhn is 600 gram en daarom erg licht

Nadelen Philips DryCare Advanced HP8230/00 - Föhn

 • Beschikt niet over een volume diffuser

3. Braun Satin Hair 7 HD770 - Föhn

beste fohn

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Braun Satin Hair 7 HD770 is de beste föhn om je haar te beschermen tijdens het drogen. Het apparaat is zo ontwikkeld, dat signifcant vochtverlies tijdens het drogen wordt voorkomen. De meeste stylingproducten beschikken over temperaturen van boven de 200℃. 

Door dergelijke hete luchtstromen kan het uiterlijk van onder andere gekleurd haar aanzienlijk veranderen. De stylingserie van de Braun Satin Hair Colour beschikt echter over speciale Colous Saver technologie die de schadelijke effecten van warm stijlen voorkomt. Dit levert een resultaat van wel 70 procent minder kleurvervaging op.

De föhn beschikt over drie warmtestanden en twee luchtstanden waardoor je de föhn op de ideale manier voor jouw haar gebruikt. Ook heeft de föhn een Cold Shot functie, voor het koud afstylen en het fixeren van je coupe. 

De satijnionen zorgen bovendien voor minder pluizig en statisch haar. In de föhn zit verder een Long-Life filter, dat de motor beschermt en voorkomt dat haren in de haardroger gezogen worden.

Voordelen Braun Satin Hair 7 HD770 - Föhn

 • Colour Saver technologie om haarkleur te beschermen
 • Vermogen van 2000 Watt voor ultieme blaaskracht
 • Twee luchtstanden

Nadelen Braun Satin Hair 7 HD770 - Föhn

 • Geen inklapbare handgreep

4. Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart

beste fohn

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De Carmen AC5210 Pro AC-Hair dryer is de beste koop fohn voor wie een krachtige haardroger voor een scherpe prijs zoekt. Met 2300 Watt aan vermogen zie je deze föhn met name bij professionals, vanwege de sterke luchtstroom en krachtige motor. 

De AC-motor biedt bovendien een langere levensduur dan een DC-motor. De föhn geeft in een handomdraai een superstrak resultaat. Daarnaast beschikt de föhn over een ionische functie, een coolshot functie en drie temperatuurstanden. Met de bijgeleverde volume diffuser breng je de krullen in je haar gemakkelijk in model.

Bekijk hier de beste prijs van deze föhn!

Voordelen Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart

 • Met maar liefst 2300 Watt aan vermogen, jouw gewenste coupe in een handomdraai
 • Drie temperatuurstanden voor ieder haartype
 • Coolshot functie voor het afstylen van jouw coupe

Nadelen Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart

 • Geen flexibel roterend koord

5. Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart

beste fohn

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.2

Op zoek naar de beste föhn voor een lage prijs? De Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart wordt geleverd inclusief grote diffuser van 15 mm en beschikt over 2 snelheden en 3 temperatuurinstellingen. Daarnaast bevat de föhn negatieve ionen wat statisch haar en pluizig haar tegengaat.

De keramische technologie en ionische functie zorgen hierbij voor zacht, soepel en glanzend haar. De föhn heeft een vermogen van 2200 Watt en heeft een snoerlengte van 1,95 meter. Benieuwd naar de prijs van deze föhn? Klik hier!

Voordelen Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart

 • Is te koop voor een lage prijs, zeker in verhouding met soortgelijke föhns op de markt
 • Beschikt over een mooi design
 • Wordt geleverd met een diffuser kop

Nadelen Babyliss D572DE Föhn 2200W Zwart

 • Goedkopere föhn en dus van iets mindere kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Föhns hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Föhns getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Föhns op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Föhns op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP