Laatst bijgewerkt: Februari 2021

Best Geteste Föhn

BaByliss Pro Rapido

5/5

Wie op zoek is naar de beste fohn uit 2021, komt al snel bij de BaByliss Pro Rapido BAB7000IE uit. Deze ultralichte professionele fohn weet efficiëntie, kracht en haarverzorging op de juiste manier te combineren. Met een gewicht van slechts 399 gram en een handige ergonomische greep die geen spanning in je onderarm oplevert, voelt de föhn prettig aan tijdens het gebruik.

Je haar snel drogen en in model brengen doe je het gemakkelijkst en mooist met een goede föhn. Door middel van de luchtstroom en warmte uit het apparaat bespoedig je het droogproces. 

Tegenwoordig zijn er talloze föhns op de markt; een volume diffuser die de beste fohn voor krullen is, een inklapbare fohn voor mee op reis of een reguliere fohn met diverse warmtestanden. Jij wilt uiteraard de beste kappersfohn voor jouw situatie.

Uit de beste fohn consumentenbond test blijken er belangrijke verschillen tussen de föhns te zijn. Zo blijkt uit de fohn test dat de apparaten uit verschillende hoeveelheid watt bestaan. Zoek je de beste professionele fohn die extra krachtig is, dan moet je föhn over een hoog wattage beschikken. Hoe meer vermogen, des te sneller jouw haar droog is.

Een ander element waar je op moet letten bij een fohn kopen is het aantal warmtestanden. Diverse luchtstanden beschermen je haar tijdens het drogen. Om ervoor te zorgen dat je haar niet teveel uitdroogt, is het belangrijk dat je een niet te warme luchtstand gebruikt. 

Heb je echter een coupe vol dik en vol haar? Dan is een fohn aanbieding met een hoge warmtestand meer geschikt voor jou. Uit het onderzoek naar de best geteste fohn blijkt dat veel apparaten over een koude luchtstand beschikken. Met deze stand blaast de föhn wel lucht, maar geeft het geen warmte.

Andere interessante extra’s zijn de keramische functie en de ionische functie bij de fohn review. Een föhn met een keramische functie zorgt voor een constant verloop aan warmtetoevoer. 

Hierdoor bescherm je je haar tegen veranderingen in temperatuur, wat tot beschadigingen leidt. Verder is een belangrijke functie bij de beste haardroger 2021 een ionische functie. Deze feature zorgt ervoor dat je haar niet statisch wordt. Daarnaast herstelt het de vochtbalans in je haar, voelt het zachter aan en gaat het glanzen. 

Top 10 beste Fohns

Wil je direct weten hoe de top 10 fohns ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste Fohns


Product

1. BaByliss Pro Rapido BAB7000IE

5/5

2. Dyson Supersonic

4/5

3. Braun Satin Hair 7 HD770

4/5

4. Philips Moisture Protect HP8280/00

4/5

5. Carmen AC 5210 Pro - Föhn

4/5

1. BaByliss Pro Rapido BAB7000IE

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 90%

Wie op zoek is naar de beste fohn uit 2021, komt al snel bij de BaByliss Pro Rapido BAB7000IE uit. Deze ultralichte professionele fohn weet efficiëntie, kracht en haarverzorging op de juiste manier te combineren. Met een gewicht van slechts 399 gram en een handige ergonomische greep die geen spanning in je onderarm oplevert, voelt de föhn prettig aan tijdens het gebruik.

Verder beschikt de Babyliss föhn over een vermogen van 2200 Watt, wat een enorme blaaskracht oplevert. Doordat er geen koolborstels in de föhn aanwezig zijn, slijt het apparaat minder snel. De föhn heeft dan ook een levensduur van 5.000 uur. 

De föhn beschikt verder over drie temperatuurstanden, waaronder een Cool Shot knop voor het blazen van koude lucht. Daarnaast heeft de föhn twee blaasstanden. Verder wordt de föhn geleverd met een diffuser, silencer en drie blaasmonden. Ook beschikt de föhn over een handige ionische functie voor extra glad haar.

Voordelen BaByliss Pro Rapido BAB7000IE

 • Vermogen van 2200 Watt voor krachtige blaaskracht
 • Ergonomisch greep voor föhnen zonder spanning in je onderarm
 • 2 Blaasstanden
 • 3 Temperatuurstanden
 • Inclusief silencer en diffuser
 • Snoer van 2,80 meter voor veel beweegvrijheid

Nadelen BaByliss Pro Rapido BAB7000IE

 • Geen inklapbare handgreep

2. Dyson Supersonic

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

De Dyson Supersonic haardroger is een regelrechte hit bij de beste koop fohn test. De unieke warmteregeling van de Dyson Supersonic haardroger levert de optimale bescherming op tijdens het stylen en drogen. 

De luchttemperatuur van de Dyson wordt twintig maal per seconde gemeten en verbeterd dankzij de slimme micro-processor. Hierdoor worden te hoge temperaturen op je haar voorkomen. Je haar wordt zo beschermd en behoudt zijn unieke glans.

De föhn wordt bovendien bij je bezorgd met diverse opzetstukken, die je handig door middel van een magneet op de föhn vastzet. De opzetstukken zorgen naast drooggemak ook voor meer opties om het haar te stylen. Met het opzetstuk voor glad haar wordt je haar langzaam gedroogd door middel van een brede, zachte luchtstroom.

Het Styling Concentrator opzetstuk is juist geschikt om een luchtstroom met precisie te creëren, zodat de rest van je haar niet in de klit raakt. Wie een bos krullen wilt drogen, zet de Diffuser op de föhn voor het creëren van een volle coupe. Met dit opzetstuk wordt de lucht gelijkmatig over je haar verspreidt, waardoor het minder zal kroesen.

Voordelen Dyson Supersonic

 • Sterke AC-motor die zich in het handvat bevindt, voor de optimale balans
 • 1600 Watt vermogen voor sterke blaaskracht
 • Unieke microprocessor zorgt voor een regelmatige warmteregeling in het haar
 • 4 Temperatuurstanden
 • 3 Snelheden
 • Met negatieve ionen tegen statisch haar
 • inclusief drie opzetstukken, opberghanger en antislipmatje

Nadelen Dyson Supersonic

 • Geen keramische functie
 • Geen inklapbare handgreep

3. Braun Satin Hair 7 HD770

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De Braun Satin Hair 7 HD770 is de beste föhn om je haar te beschermen tijdens het drogen. Het apparaat is zo ontwikkeld, dat signifcant vochtverlies tijdens het drogen wordt voorkomen. De meeste stylingproducten beschikken over temperaturen van boven de 200℃. 

Door dergelijke hete luchtstromen kan het uiterlijk van onder andere gekleurd haar aanzienlijk veranderen. De stylingserie van de Braun Satin Hair Colour beschikt echter over speciale Colous Saver technologie die de schadelijke effecten van warm stijlen voorkomt. Dit levert een resultaat van wel 70 procent minder kleurvervaging op.

De föhn beschikt over drie warmtestanden en twee luchtstanden waardoor je de föhn op de ideale manier voor jouw haar gebruikt. Ook heeft de föhn een Cold Shot functie, voor het koud afstylen en het fixeren van je coupe. 

De satijnionen zorgen bovendien voor minder pluizig en statisch haar. In de föhn zit verder een Long-Life filter, dat de motor beschermt en voorkomt dat haren in de haardroger gezogen worden.

Voordelen Braun Satin Hair 7 HD770

 • Colour Saver technologie om haarkleur te beschermen
 • Vermogen van 2000 Watt voor ultieme blaaskracht
 • Drie warmtestanden
 • Twee luchtstanden
 • Zowel keramische als ionische functie

Nadelen Braun Satin Hair 7 HD770

 • Geen inklapbare handgreep

4. Philips Moisture Protect HP8280/00

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

Deze beste fohn beschikt over een Moisture Protect-sensor dat ervoor zorgt dat je haar een gezonde glans krijgt en beschermd wordt. Met infraroodtechnologie beoordeelt de sensor je haar en past hierop de temperatuur aan om de juiste balans van vocht in het haar te behouden. 

Daarnaast beschikt de föhn over zes warmtestanden en snelheden voor de ultieme haarcoupe. Ook heeft de haardroger een Coolshot knop om het haar na het stylen te fixeren. De ionenconditioner zorgt ervoor dat het haar pluisvrij is en glanst.

Voordelen Philips Moisture Protect HP8280/00

 • De haardroger beschermt je haar dankzij de ThermoProtect-temperatuurregelaar. Hierdoor wordt oververhitting voorkomen.
 • De föhn let op de natuurlijke vochtbalans in je haar door middel van de Moisture Protect-sensor
 • Handige ionische functie voor glanzend en pluisvrij haar

Nadelen Philips Moisture Protect HP8280/00

 • Maakt gebruik van een DC-motor, die minder lang meegaat dan een AC-motor
 • Geen opberghoes bij de haardroger

5. Carmen AC 5210 Pro - Föhn

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Carmen AC5210 Pro AC-Hair dryer is de beste koop fohn voor wie een krachtige haardroger voor een scherpe prijs zoekt. Met 2300 Watt aan vermogen zie je deze föhn met name bij professionals, vanwege de sterke luchtstroom en krachtige motor. 

De AC-motor biedt bovendien een langere levensduur dan een DC-motor. De föhn geeft in een handomdraai een superstrak resultaat. Daarnaast beschikt de föhn over een ionische functie, een coolshot functie en drie temperatuurstanden. Met de bijgeleverde volume diffuser breng je de krullen in je haar gemakkelijk in model.

Voordelen Carmen AC 5210 Pro – Föhn

 • Met maar liefst 2300 Watt aan vermogen, jouw gewenste coupe in een handomdraai
 • Drie temperatuurstanden voor ieder haartype
 • Coolshot functie voor het afstylen van jouw coupe
 • Ionische functie voor pluisvrij en glanzend haar

Nadelen Carmen AC 5210 Pro – Föhn

 • Geen flexibel roterend koord
 • Geen inklapbare handgreep

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>