fbpx
 • Home
 • /
 • Haar
 • /
 • Beste Stijltang [Test 2023]

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Stijltang

Best geteste Stijltang

CHI G2 - Stijltang - Mat zwart

De beste stijltang van dit moment kopen? Uit onze beste stijltang test is duidelijk gebleken dat de CHI G2 stijltang de beste stijltang van het moment is. Dit komt doordat deze stijltang geschikt is voor elk type haar en de temperatuur geregeld kan worden.

Daarnaast zorgt de keramische technologie voor extra bescherming en zijn de platen van 100% titanium gemaakt. De instelbare temperatuur kan van 180 tot 220 graden ingesteld worden.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste stijltang? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen.  Niet zo gek overigens, als vrouw is een goede stijltang een absolute must in je badkamer. 

Met een stijltang tover je een net-uit-bed coupe om in een perfect gestylde coupe. Over het algemeen gebruik je een stijltang om prachtige, steille lokken maar je kunt er met een beetje handigheid ook een wavy beachlook mee maken. Of geef je haar het volume dat het verdient. Zodoende heb je met een stijltang een veelzijdig stylingsapparaat in huis.

In dit artikel ontdek je wat een goede stijltang is en waar deze aan moet voldoen. Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stijltangen

Best geteste Stijltang

Beste koop stijltang
1. CHI G2 - Stijltang - Mat zwart

Beste stijltang

Beste stijltang voor krullen
2. Max Pro Evolution Stijltang - Zwart

Beste stijltang

Beste stijltang voor dik haar
3. BaByliss ® I-Pro 230 Steam ST395E - Stoom Stijltang

Beste stijltang

Beste stijltang voor dun haar
4. Remington S8500 - Stijltang

Beste stijltang

Beste stijlang keramische platen
5. Carmen CR3200 - Stijltang - Zwart

Top 10 Beste Stijltangen

Heb jij geen zin om het artikel te lezen maar ben je wel op zoek naar de beste stijltangen? Klik dan op de buttons hieronder! Je wordt dan automatisch verzonden naar de meest populaire stijltangen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top stijltangen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een stijltang?

Stijltangen heb je in verschillende maten en uitvoeringen. Uiteraard koop je graag de best geteste stijltang of de beste stijltang volgens Consumentenbond, maar soms heb je daar het budget niet voor. Dan wil je natuurlijk wel de beste koop van stijltang voor jouw budget. Hoe weet je of je een goede stijltang in handen hebt? 

In onze beste stijltang test hebben wij verschillende stijltangen getest op verschillende criteria. Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 beste stijltangen opgesteld. Zo weet jij zeker dat je alleen de allerbeste opties te zien krijgt. We zetten een paar belangrijke zaken waarop je moet letten als je een stijltang gaat kopen op een rijtje.

Haartype

Een belangrijke factor in het kiezen van de beste stijltang voor jou is je haartype. Je haartype bepaalt namelijk welke temperatuur je nodig hebt om je haar te stijlen. Fijn en dun haar heeft lagere temperaturen nodig dan dik, stug haar en kroeshaar. Voor zowel dun, fijn haar als geverfd of beschadigd haar is een temperatuur van 180°C voldoende.

Kroeshaar en dik, stug haar heeft een temperatuur van 220°C nodig. Zorg er bij de aankoop van je nieuwe stijltang voor dat het toestel de gewenste temperatuur kan bereiken.

Functies

Ook de benodigde functies spelen een rol in de keuze van je stijltang. Wil je naast stijlen ook krullen kunnen maken en volume in je haar kunnen brengen? Dan kies je best voor een stijltang met afgeronde platen, zo voorkom je een puntige hoek bij het draaien van de krullen. Een stijltang met flexibele platen maakt het krullen van je haar makkelijker dan een stijltang met vaste platen.

Stijltang platen

Als laatste zijn de platen van je stijltang een belangrijk gegeven. Platen met een keramische coating zijn goedkoper dan keramisch platen maar kunnen je haar beschadigen als de coating afslijt. Als je de stijltang niet dagelijks nodig hebt, volstaat de keramische coating wel.

Een stijltang met keramische platen biedt je haar de beste bescherming tegen hitte. Deze stijltangen zijn geschikt voor fijn tot normaal haar en voor dagelijks gebruik. Titanium platen bieden dezelfde bescherming als keramische platen maar zijn beter geschikt voor dik, stug haar of kroeshaar.


Wat is de beste stijltang van 2023? 

Wat is de beste stijltang van 2023 en welke stijltang past het beste bij mij? Dit zijn zomaar enkele vragen die wij vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben wij dit artikel geschreven zodat wij jou van alle informatie en de beste opties kunnen voorzien. Zo hebben wij aan de hand van onze beste stijltangen test een handige top 5 met de beste opties opgesteld.

Elke stijltang die wij in onze top 5 hebben opgenomen is het beste in een bepaalde categorie of prijsklassen. Daarnaast hebben wij elke stijltang van een korte beschrijving voorzien. Ook hebben wij rekening gehouden met tientallen reviews van andere consumenten zodat alleen de allerbeste opties in onze top 5 staan toegelicht. Benieuwd? Lees gauw verder!

1. CHI G2 - Stijltang - Mat zwart

Best geteste Stijltang

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Chi G2 staat bekend als de beste stijltang van 2023. Deze professionele stijltang is zo ontworpen dat ze geschikt is voor elk haartype. De sterke titanium platen krijgen zelfs het meest stugge haar steil. De platen zorgen voor een gelijke verdeling van de warmte. Dankzij de keramische technologie is je haar extra beschermd tijdens het stylen. 

Daarnaast zijn de platen afgerond zodat je er in een handomdraai ook krullen mee kan maken. Met een opwarmtijd van 40 seconden hoef je geen tijd te verliezen als je je haar wilt stylen.

Chi G2 heeft drie voorgeprogrammeerde temperatuurstanden: voor dik haar, voor normaal haar en voor dun haar. Daarnaast kan je de temperatuur stapsgewijs instellen zodat je de perfecte temperatuur vindt voor jouw haartype. 

Helaas moet je bij elke nieuwe stijlbeurt de temperatuur wel opnieuw instellen. De temperatuur lees je snel en eenvoudig af van de duidelijke display.

Voordelen CHI G2 - Stijltang - Mat zwart

 • Geschikt voor elk haartype
 • Opwarmtijd van slechts 40 seconde

Nadelen CHI G2 - Stijltang - Mat zwart

 • Stijltang moet opnieuw ingesteld worden na elke stijlbeurt

2. Max Pro Evolution Stijltang - Zwart

Beste stijltang

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Uit een stijltang review blijkt dat Max Pro Evolution zich de snelste stijltang van dit jaar mag noemen. Binnen zes seconden is deze stijltang klaar voor gebruik en dat is een record!

Natuurlijk heeft de stijltang nog meer voordelen. De 100% titanium platen zorgen voor optimale bescherming van je haar tijdens het stylen van je haar. Gecombineerd met de negatieve-ionen technologie zorgt dit voor glad en glanzend gezond haar, met langdurig steil haar als resultaat.

De temperatuur stel je zelf in tussen 130 en 230 graden, dit lees je eenvoudig af van de LCD display. Zo is de stijltang geschikt voor alle haartypes. Daarnaast is dit een lichtgewicht, waardoor de stijltang favoriet is van kappers en particulieren.

Dankzij de platen die aan binnen- en buitenkant warm worden, is deze stijltang ook geschikt om krullen te maken. Het enige nadeel hiervan is dat je moet oppassen dat je je handen niet verbrand aan de buitenkant. 

Voordelen Max Pro Evolution Stijltang - Zwart

 • Binnen 6 seconden klaar voor gebruik
 • Geschikt voor alle haartypes

Nadelen Max Pro Evolution Stijltang - Zwart

 • Prijzig

3. BaByliss ® I-Pro 230 Steam ST395E - Stoom Stijltang

Beste stijltang

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

BaByliss iPro Steam ST395E is een vreemde bijt in deze stijltang test. Deze stijltang gebruikt namelijk stoom om je haar te stylen. Zo wordt de vochtbalans in je haar beschermd en blijft je haar in conditie. Daardoor is de stijltang voor alle haartypes geschikt.

De ingebouwde borstel ontwart en kamt het haar voor je met het stylen van start gaat. Dankzij de ionische technologie geniet je in een handomdraai van glanzend en glad haar. De stijltang heeft vijf temperatuurstanden tussen 170 en 230 graden, zodat je eenvoudig de beste temperatuur voor jouw haar vindt. 

De extra brede platen maken het werk lichter en zorgen ervoor dat ook dik haar snel gestyled is. Het enige nadeel is dat de platen niet afgerond zijn, waardoor je geen krullen kunt maken met deze stijltang.

Voordelen BaByliss ® I-Pro 230 Steam ST395E - Stoom Stijltang

 • Gebruikt stoom om je haar te stylen
 • Geschikt voor alle haartypes

Nadelen BaByliss ® I-Pro 230 Steam ST395E - Stoom Stijltang

 • Platen zijn afgerond waardoor je geen krullen met de tang kunt maken

4. Remington S8500 - Stijltang

Beste stijltang

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Zoek je een goede stijltang aanbieding? Dan is de stijltang Remington S8500 een uitstekende keuze. Deze stijltang geeft je haar een verzorgde glans, dankzij de innovatieve keramische coating met geïntegreerde Marokkaanse arganolie. Deze olie wordt door de warmte geactiveerd en tijdens het stylen afgegeven. 

Zo heb je in een handomdraai een glanzend, steil kapsel. Zeg maar dag tegen je doffe en droge lokken. Deze stijltang gaat tot 230 graden en je kunt de temperatuur makkelijk zelf instellen, zodat ze is afgestemd op jouw haartype. Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd, zo hoef je 's ochtends niet te lang te wachten.

De flexibel bewegende platen met keramische coating en het draaibare snoer zorgen voor optimaal gebruiksgemak. Het enige minpunt is dat de brede platen niet geschikt zijn om krullen te maken.

Voordelen Remington S8500 - Stijltang

 • Beschikt over geïntegreerde Marokkaanse arganolie waardoor je haar glanzend en stijl wordt
 • Binnen 15 seconden opgewarmd

Nadelen Remington S8500 - Stijltang

 • Niet geschikt voor krullen

5. Carmen CR3200 - Stijltang - Zwart

Beste stijltang

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar de goedkoopste stijltang uit onze top 5? Dan zoek je de Carmen CR3200 stijltang. De techniek van deze stijltang meet de hydratie van je haar en geeft automatisch de juiste temperatuur voor jouw haar. Zo beschadigt je haar minder snel en krijg je super steil haar dat er gezond uitziet.  Er zijn zes temperatuurstanden tussen 155 en 230 graden beschikbaar.

De sensortechniek wordt gecombineerd met de ionen-technologie. De ionen-technologie zorgt voor antistatisch en glanzend haar. Dit is vooral in de winter handig, als je haar statischer is dan in de zomer. De stijltang heeft daarnaast keramisch gecoate platen, waardoor ze zonder moeite door je haar glijdt en perfect gestyled haar achter laat.

Ook als je haast hebt 's ochtends is deze stijltang je ideale bondgenoot voor mooi gestyled haar. Met een opwarmtijd van 15 seconden verlies je geen kostbare tijd in de huishoudelijke ochtendspits. Ben je in al je haast de stijltang vergeten uitschakelen? Geen nood, na een uur schakelt de stijltang zich automatisch uit.

Voordelen Carmen CR3200 - Stijltang - Zwart

 • Slechts 15 seconde opwarm tijd
 • Geschikt voor dun en fijn haar

Nadelen Carmen CR3200 - Stijltang - Zwart

 • Groter dan de meeste andere stijltangen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel stijltangen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten stijltangen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de stijltangen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stijltangen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>