Laatste update: Juni 2021

Door: Soraya

Best Geteste Stijltang

Carmen Sensor Straigthener

5/5

De Carmen Sensor Straightener is de perfecte stijltang voor dagelijks gebruik dankzij de speciale sensor techniek! Deze sensor techniek zorgt ervoor dat je haar minder snel beschadigt omdat de sensor in de stijltang de hydratatie van je haar meet, en hier de temperatuur op aanpast. Stel daarnaast ook de juiste temperatuur in voor jouw haartype, met als resultaat: super steil en gezond uitziend haar.

Wat is de beste stijltang? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen.  Niet zo gek overigens, als vrouw is een goede stijltang een absolute must in je badkamer. 

Met een stijltang tover je een net-uit-bed coupe om in een perfect gestylde coupe. Over het algemeen gebruik je een stijltang om prachtige, steille lokken maar je kunt er met een beetje handigheid ook een wavy beachlook mee maken. Of geef je haar het volume dat het verdient. Zodoende heb je met een stijltang een veelzijdig stylingsapparaat in huis.

In dit artikel ontdek je wat een goede stijltang is en waar deze aan moet voldoen. Lees gauw verder!


Product

1. Carmen Sensor Ionic Straight CR5270
Best getest overall

5/5

2. Chi G2

4/5

3. Remington S8500 Shine Therapy

4/5

4. Max Pro Evolution

4/5

5. BaByliss iPro Steam ST395E

4/5

Waar moet je op letten als je een stijltang gaat kopen?

Stijltangen heb je in verschillende maten en uitvoeringen. Uiteraard koop je graag de best geteste stijltang of de beste stijltang volgens Consumentenbond, maar soms heb je daar het budget niet voor. Dan wil je natuurlijk wel de beste koop van stijltang voor jouw budget. Hoe weet je of je een goede stijltang in handen hebt? We zetten een paar belangrijke zaken waarop je moet letten als je een stijltang gaat kopen op een rijtje.

Een belangrijke factor in het kiezen van de beste stijltang voor jou is je haartype. Je haartype bepaalt namelijk welke temperatuur je nodig hebt om je haar te stijlen. Fijn en dun haar heeft lagere temperaturen nodig dan dik, stug haar en kroeshaar. Voor zowel dun, fijn haar als geverfd of beschadigd haar is een temperatuur van 180°C voldoende. Kroeshaar en dik, stug haar heeft een temperatuur van 220°C nodig. Zorg er bij de aankoop van je nieuwe stijltang voor dat het toestel de gewenste temperatuur kan bereiken.

Ook de benodigde functies spelen een rol in de keuze van je stijltang. Wil je naast stijlen ook krullen kunnen maken en volume in je haar kunnen brengen? Dan kies je best voor een stijltang met afgeronde platen, zo voorkom je een puntige hoek bij het draaien van de krullen. Een stijltang met flexibele platen maakt het krullen van je haar makkelijker dan een stijltang met vaste platen.

Als laatste zijn de platen van je stijltang een belangrijk gegeven. Platen met een keramische coating zijn goedkoper dan keramisch platen maar kunnen je haar beschadigen als de coating afslijt. Als je de stijltang niet dagelijks nodig hebt, volstaat de keramische coating wel. Een stijltang met keramische platen biedt je haar de beste bescherming tegen hitte. Deze stijltangen zijn geschikt voor fijn tot normaal haar en voor dagelijks gebruik. Titanium platen bieden dezelfde bescherming als keramische platen maar zijn beter geschikt voor dik, stug haar of kroeshaar.

Top 10 beste Stijltangen

Wil je direct weten hoe de top 10 stijltangen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste stijltang?

Hieronder vind je een overzicht van de top 5 best geteste stijltangen van dit moment. Lees gauw verder!

1. Carmen Sensor Ionic Straight CR5270

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Het grootste voordeel van het eerste product uit onze stijltang test is de speciale sensortechniek. De techniek meet de hydratie van je haar en geeft automatisch de juiste temperatuur voor jouw haar. Zo beschadigt je haar minder snel en krijg je super steil haar dat er gezond uitziet. De temperatuur lees je af van de duidelijke LCD display. Als je liever zelf de temperatuur instelt, kan dit. Er zijn vijf temperatuurstanden tussen 170 en 230 graden beschikbaar.

De sensortechniek wordt gecombineerd met de ionen-technologie. De ionen-technologie zorgt voor antistatisch en glanzend haar. Dit is vooral in de winter handig, als je haar statischer is dan in de zomer. De stijltang heeft daarnaast keramisch gecoate platen, waardoor ze zonder moeite door je haar glijdt en perfect gestyled haar achter laat.

Ook als je haast hebt ‘s ochtends is deze stijltang je ideale bondgenoot voor mooi gestyled haar. Met een opwarmtijd van 15 seconden verlies je geen kostbare tijd in de huishoudelijke ochtendspits. Ben je in al je haast de stijltang vergeten uitschakelen? Geen nood, na een uur schakelt de stijltang zich automatisch uit.

De stijltang is geschikt voor alle haartypes, van fijn haar, over beschadigd haar, tot dik haar. Het enige nadeel is dat de dunne platen niet handig zijn voor het stylen van dik haar.

Voordelen Carmen Sensor Ionic Straight CR5270

 • Beschikt over hydratie techniek waardoor je haar minder snel beschadigt
 • Heeft handige ionen-technologie voor antistatisch en glanzend haar
 • Slechts 15 seconde opwarm tijd
 • Geschikt voor alle haartypen

Nadelen Carmen Sensor Ionic Straight CR5270

 • Geen

2. Chi G2

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Chi G2 staat bekend als de beste stijltang van 2021. Deze professionele stijltang is zo ontworpen dat ze geschikt is voor elk haartype. De sterke titanium platen krijgen zelfs het meest stugge haar steil. De platen zorgen voor een gelijke verdeling van de warmte. Dankzij de keramische technologie is je haar extra beschermd tijdens het stylen. 

Daarnaast zijn de platen afgerond zodat je er in een handomdraai ook krullen mee kan maken. Met een opwarmtijd van 40 seconden hoef je geen tijd te verliezen als je je haar wilt stylen.

Chi G2 heeft drie voorgeprogrammeerde temperatuurstanden: voor dik haar, voor normaal haar en voor dun haar. Daarnaast kan je de temperatuur stapsgewijs instellen zodat je de perfecte temperatuur vindt voor jouw haartype. 

Helaas moet je bij elke nieuwe stijlbeurt de temperatuur wel opnieuw instellen. De temperatuur lees je snel en eenvoudig af van de duidelijke display.

Voordelen Chi G2

 • Geschikt voor elk haartype
 • Opwarmtijd van slechts 40 seconde

Nadelen Chi G2

 • Stijltang moet opnieuw ingesteld worden na elke stijlbeurt

3. Remington S8500 Shine Therapy

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Zoek je een goede stijltang aanbieding? Dan is de stijltang Remington S8500 Shine Therapy een uitstekende keuze. Deze stijltang geeft je haar een verzorgde glans, dankzij de innovatieve keramische coating met geïntegreerde Marokkaanse arganolie. Deze olie wordt door de warmte geactiveerd en tijdens het stylen afgegeven. Zo heb je in een handomdraai een glanzend, steil kapsel. Zeg maar dag tegen je doffe en droge lokken.

Deze stijltang gaat tot 230 graden en je kunt de temperatuur makkelijk zelf instellen, zodat ze is afgestemd op jouw haartype. Binnen 15 seconden is de stijltang opgewarmd, zo hoef je ‘s ochtends niet te lang te wachten. De flexibel bewegende platen met keramische coating en het draaibare snoer zorgen voor optimaal gebruiksgemak. Het enige minpunt is dat de brede platen niet geschikt zijn om krullen te maken.

Voordelen Remington S8500 Shine Therapy

 • Beschikt over geïntegreerde Marokkaanse arganolie waardoor je haar glanzend en stijl wordt
 • Binnen 15 seconden opgewarmt

Nadelen Remington S8500 Shine Therapy

 • Niet geschikt voor krullen

4. Max Pro Evolution

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Uit een stijltang review blijkt dat Max Pro Evolution zich de snelste stijltang van dit jaar mag noemen. Binnen zes seconden is deze stijltang klaar voor gebruik en dat is een record!

Natuurlijk heeft de stijltang nog meer voordelen. De 100% titanium platen zorgen voor optimale bescherming van je haar tijdens het stylen van je haar. Gecombineerd met de negatieve-ionen technologie zorgt dit voor glad en glanzend gezond haar, met langdurig steil haar als resultaat.

De temperatuur stel je zelf in tussen 130 en 230 graden, dit lees je eenvoudig af van de LCD display. Zo is de stijltang geschikt voor alle haartypes. Daarnaast is dit een lichtgewicht, waardoor de stijltang favoriet is van kappers en particulieren.

Dankzij de platen die aan binnen- en buitenkant warm worden, is deze stijltang ook geschikt om krullen te maken. Het enige nadeel hiervan is dat je moet oppassen dat je je handen niet verbrand aan de buitenkant. 

Hou de cooltip aan het uiteinde van de stijltang vast of koop speciale handschoenen om te gebruiken tijdens het stylen met deze stijltang.   

Voordelen Max Pro Evolution

 • Binnen 6 seconden klaar voor gebruik
 • Geschikt voor alle haartypes

Nadelen Max Pro Evolution

 • Prijzig

5. BaByliss iPro Steam ST395E

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

BaByliss iPro Steam ST395E is een vreemde bijt in deze stijltang test. Deze stijltang gebruikt namelijk stoom om je haar te stylen. Zo wordt de vochtbalans in je haar beschermd en blijft je haar in conditie. Daardoor is de stijltang voor alle haartypes geschikt.

De ingebouwde borstel ontwart en kamt het haar voor je met het stylen van start gaat. Dankzij de ionische technologie geniet je in een handomdraai van glanzend en glad haar. De stijltang heeft vijf temperatuurstanden tussen 170 en 230 graden, zodat je eenvoudig de beste temperatuur voor jouw haar vindt. 

De extra brede platen maken het werk lichter en zorgen ervoor dat ook dik haar snel gestyled is. Het enige nadeel is dat de platen niet afgerond zijn, waardoor je geen krullen kunt maken met deze stijltang.

Voordelen BaByliss iPro Steam ST395E

 • Gebruikt stoom om je haar te stylen
 • Geschikt voor alle haartypes

Nadelen BaByliss iPro Steam ST395E

 • Platen zijn afgerond waardoor je geen krullen met de tang kunt maken

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>