Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Droogtoren 

Tomado droogtoren

De test was wederom ontzettend spannend. Erg veel droogtorens gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de beste zijn. En in dit geval was dit overduidelijk de droogtoren van Tomado!

Deze toren is dan ook verkozen tot de beste droogtoren van 2021, en daarmee ook tot de beste koop droogtoren. En daar zijn wij dan ook totaal niet verrast over.

Deze toren is multifunctioneel en heeft de capaciteit voor het drogen van twee volle wasmachines aan wasgoed. En omdat deze toren in de hoogte gaat past deze zelfs in de allerkleinste ruimtes.

En het mooiste van alles: wanneer je deze opruimt is de breedte nog maar 10 centimeter. Ook super makkelijk op te bergen dus!

Iedereen vindt het een ontzettend vervelend klusje: de was doen. En dat begrijpen wij maar al te goed. Zeker wanneer je geen droger tot je beschikking hebt moet je alles eerst nog ophangen te drogen ook.

En daar komt bij dat lang niet iedereen de ruimte in huis heeft voor een groot droogrek, zeker niet wanneer deze meerdere uren moet blijven staan. Gelukkig is de mens ontzettend slim en innovatief en wordt voor ieder (klein) probleem wel een passende oplossing gevonden.

Zo ook voor dit probleem! En je hebt waarschijnlijk ook al wel door waar wij op doelen, namelijk op de droogtoren! Deze slimme variant van het droogrek gaat (zoals je waarschijnlijk al kan raden) de hoogte in, en niet in de breedte.

Hierdoor bespaar je een stuk meer ruimte en kan je zelfs in de allerkleinste ruimten zo’n handige droogtoren kwijt. Ze zijn dan ook heel erg in de opmars en zeker razend populair onder studenten.

Omdat deze torens zo in trek zijn, schieten de aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Enerzijds is dit fijn: jij hebt dan als consument een ruime keuze om de beste droogtoren te kiezen.

Echter schuilt hier ook een gevaar in. Want hoe kies je dan de beste droogtoren uit? Zoveel keuze kan zorgen voor een aardig overweldigend gevoel.

En waarschijnlijk zie je dan door de bomen het bos niet meer, zoveel keuze! Omdat wij dit goed begrijpen willen wij je hier graag mee helpen.

Daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste droogtoren. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop en maak je de keuze al een stuk makkelijker.

Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende droogtorens met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van alleen de allerbeste kwaliteit én beste testresultaten! Zo krijg jij de kwaliteit die je van ons gewend bent.

En als afsluiter kan je aan het eind van dit artikel nog een spannende review verwachten van de beste droogtorens!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Droogtorens

Beste Koop
1. Tomado Ciclone Vario

Beste design droogtoren
2. Tomado Ciclone droogtoren

Beste goedkope droogtoren
3. Leifheit Pegasus Solid comfort

Beste luxe droogtoren
4. Brabantia droogtoren

Beste prijs- kwaliteitverhouding droogtoren:
5. Casibel Amélie droogtoren

Top 10 beste droogtorens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste droogtorens , dit zijn direct de meest verkochte droogtorens bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een droogtoren? 

Een droogtoren is dus de ideale vervanger voor het ouderwetse droogrek. Deze bespaar ruimte door handig in de hoogte te werken, en is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk op te bergen.

Deze droogtorens zijn dan ook erg in trek waardoor het aanbod enorm is. Hoe kies jij dan als consument nog de beste droogtoren? Omdat wij goed begrijpen dat dit voor een overweldigend gevoel kan zorgen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste droogtoren.

Zo voorkom je een miskoop en ben je verzekerd van een aankoop waar je blij van wordt!

Drooglengte

Het eerste zeer belangrijke punt dat wij aan willen kaarten is de drooglengte van de droogtoren die je wil gaan kopen. Dit heeft alles te maken met de samenstelling van jouw huishouden.

Wanneer jij alleen woont heb je meer dan genoeg aan een droogtoren waar je één wasmachine lading aan kwijt kan. Je zal dan ook minder snel een wasmachine vol kunnen maken en de extra ruimte is dan overbodig.

Woon je samen met je partner of heb je zelfs kinderen in huis? Dan kan je beter kiezen voor een droogtoren die in één keer twee wasmachine ladingen aan kan. Dit scheelt je weer een hoop tijd en dan kan je ook maar in één keer wassen.

Het is echter wel zo dat de droogtorens voor de lading van één wasmachine goedkoper zijn, omdat deze ook minder hoog worden gemaakt. Ga dus bij jezelf goed na of je genoeg hebt aan een kleinere droogtoren of niet, en of je het geld over hebt voor een hogere.

Verstelbaar of niet?

Sommige droogtorens zijn ook nog verstelbaar. Je kan dan de verschillende ‘verdiepingen’ afstellen. Zo heb je dan bijvoorbeeld meer ruimte voor je handdoeken en kan je heel handig de washandjes eronder hangen.

Zeker wanneer je veel was hebt is dit een handige functie voor op een droogtoren. Echter hebben lang niet alle droogtorens deze mogelijkheid. Lees dit dus goed van tevoren.

En maak daarnaast ook bij jezelf de overweging of je hier extra voor wil betalen of niet, want vaak zijn de verstelbare droogtorens wel net iets duurder.

Garantie

Het laatste punt waar je op moet letten tijdens het kopen van de beste droogtoren is de garantie. Je kan garantie zien als een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder enige defecten van interne oorzaak.

Wanneer er dan wat mis blijkt te zijn met jouw nieuwe droogtoren, en jij hier zelf geen invloed op hebt, dan kan je terugvallen op de garantie. De fabrikant zal jou dan verplicht verder moeten helpen en een passende oplossing moeten vinden.

Dat geeft jou als consument zijnde een stukje rust en zekerheid over je aankoop. Dat is natuurlijk erg fijn! Wanneer er dan geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe droogtoren ten minste twee jaar is. Dan kan jij met een gerust hart de was doen!


Wat is de beste droogtoren van 2021? 

Rekening houdend met bovenstaande punten, en nog veel meer natuurlijk, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende droogtorens, om zo jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit.

En daarmee dus ook de beste testresultaten. De test was dan ook ontzettend spannend! Veel droogtorens gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk hebben een paar een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke droogtorens dit zijn? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste droogtorens van 2021!

1. Tomado Ciclone Vario

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de allerbeste droogtoren is deze van het merk Tomado. Deze toren doet alles wat je ervan verwacht en meer! Zo is deze super makkelijk op te bergen tot een breedte van slechts 10 centimeter.

Daarnaast is het droogrek voorzien van 6 onafhankelijke vleugels die allemaal in hoogte verstelbaar zijn. Een hele praktische toren dus!

Voordelen Tomado Ciclone Vario

 • Zes onafhankelijke vleugels
 • Alle vleugels zijn in hoogte verstelbaar
 • Breedte van slechts 10 centimeter wanneer opgevouwen

Nadelen Tomado Ciclone Vario

 • Redelijk prijzig in verhouding met andere droogtorens

2. Tomado Ciclone droogtoren

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Nog een topper van het merk Tomado! Deze scoorde als allerbeste op het gebied van design. Deze droogtoren ziet er mooi uit en is daarnaast uiterst praktisch ontworpen.

Zo is de drooglengte maar liefst 40 meter. Dat betekent dat je maar liefst twee wasmachine ladingen erop kwijt kan!

Voordelen Tomado Ciclone droogtoren

 • Mooi design
 • Erg praktisch ontworpen
 • Drooglengte van 40 meter

Nadelen Tomado Ciclone droogtoren

 • Redelijk prijzig in verhouding met andere droogtorens

3. Leifheit Pegasus Solid comfort

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook wanneer je iets minder budget hebt om te besteden zijn er erg goede droogtorens verkrijgbaar: al helemaal deze van het merk Leifheit. De toren is te koop voor een scherp prijsje maar je krijgt er een hele goede kwaliteit voor terug.

Zo is de toren erg smal waardoor deze in iedere ruimte past. En de drie droogvleugels hebben een drooglengte van maar liefst 42 (!) meter. Dat is genoeg voor ten minste drie volle wasmachines aan wasgoed.

Voordelen Leifheit Pegasus Solid comfort

 • Vrij goedkoop
 • Drooglengte van 42 meter
 • Capaciteit van drie wasmachine ladingen

Nadelen Leifheit Pegasus Solid comfort

 • Maar drie vleugels

4. Brabantia droogtoren

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je nou net iets meer budget om te besteden? Dan is deze droogtoren van Brabantia perfect. Je betaalt net wat meer, maar je krijgt er ongelooflijk veel ruimte voor terug. En daarnaast is deze ook erg makkelijk op te vouwen én op te bergen.

Voordelen Brabantia droogtoren

 • Makkelijk op te bergen
 • Veel droogruimte
 • Praktisch design

Nadelen Brabantia droogtoren

 • Prijzig

5. Casibel Amélie droogtoren

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over de Casibel droogtoren. Deze praktische droogtoren is te koop voor een goede prijs én heeft daarnaast wieltjes aan de onderkant. Super makkelijk te verplaatsen dus!

Voordelen Casibel Amélie droogtoren

 • Heeft handige wieltjes
 • Erg praktisch design
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Casibel Amélie droogtoren

 • Korte garantietermijn

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel droogtorens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten droogtorens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de droogtorens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste droogtorens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>