Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Condensdroger

Bosch Serie 4 WTN83204FG

5/5

SensitiveDrying System: extreem gelijkmatig drogen zonder plooien of kreukjes dankzij de unieke en textielzachte trommelstructuur.

AutoDry: droogt uw wasgoed zorgzaam en exact volgens uw wensen.

LED-display: eenvoudige Touch-Control bediening en extra functies zoals tijduitstel en resttijdaanduiding.

AntiVibration™ Design: extreem stabiel en bijzonder stil dankzij de speciale bescherming tegen trillingen.

Er bestaan verschillende type drogers waarmee je je wasgoed kunt drogen. De klassieke droger is de luchtafvoerdroger. Aan de droger is een flexibele buis verbonden die je door het raam naar buiten moet steken. Er moet dus een raam in de ruimte aanwezig zijn of een gevelafvoer waar je de slang op aansluit. Dit is allemaal niet meer nodig met de opvolger van de luchtafvoerdroger, de condensdroger. Vocht uit de was wordt opgeslagen in een reservoir die je regelmatig moet leeggooien. Er zijn ook condensdrogers die je rechtstreeks op een afvoer kunt aansluiten. 

Wat is de beste condensdroger?

Wat is de beste condensdroger voor als je nog geen condensdroger ervaring hebt en waar moet je op letten?

De gemiddelde trommelinhoud van een droger is 6 tot 7 kilogram. Voor een gemiddeld gezin zal dit voldoende zijn, maar er zijn ook condensdrogers die 8 kilogram trommelinhoud hebben. Koop een droger met voldoende trommelinhoud, zodat je niet meerdere keren een programma hoeft te starten. 

De klassieke drogers stonden bekend als energievreters. Dit is met de huidige generatie condensdrogers al flink verbeterd, maar het is altijd verstandig te kijken hoe energiezuinig je droger is. Dit kan heel gemakkelijk, want condensdrogers zijn net als alle andere huishoudelijke elektronica voorzien met een energielabel. Hieronder vind je de top 5 best geteste condensdrogers van 2021. 


Product

1. Bosch Serie 4 WTN83204FG

Best getest overall

4.5/5

2. Zanussi ZDP7230DP

4/5

3. Whirlpool WTD850B W EU​

4/5

4. AEG T6DB72GP-6000-ProSense

4/5

5. Whirlpool-FT M11 82Y EU

3.5/5

1. Bosch Serie 4 WTN83204FG

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 84%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Bosch heeft een naam hoog te houden als beste koop condensdroger. In een condensdroger test zal Bosch altijd in de top staan. Met een Bosch condensdroger krijg je altijd hoge kwaliteit. Deze Bosch condensdroger heeft een trommelinhoud van 7 kilogram. De condensdroger is voorzien van een Led display, die je kunt bedienen door middel van touch-control bediening. Op het display lees je gemakkelijk af hoe lang het gekozen programma nog moet draaien en er zit een tijduitstel functie op. 

Zo kun je de droger programmeren om op een bepaalde tijdstip te starten. Condens wordt opgevangen in een reservoir, maar het is bij deze condensdroger ook mogelijk om rechtstreeks aan te sluiten op een afvoer. Je hoeft dan het reservoir niet meer te legen. Het SensititveDrying systeem zorgt het gelijkmatig drogen van je was zonder al teveel kreukels. De droger is beschermd tegen trillingen, waardoor deze erg stil is.

Voordelen Bosch Serie 4 WTN83204FG

 • De droger is voorzien van een kinderslot en dus kindvriendelijk.
 • Je zult nauwelijks last hebben van geluidsoverlast.

Nadelen Bosch Serie 4 WTN83204FG

 • De droger valt onder energielabel B. Dit is energiezuinig, maar dit kan veel beter.
 • Voor veel wasgoed kan een trommelinhoud van 7 kilogram te klein zijn.

2. Zanussi ZDP7230DP

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Een van de best geteste condensdroger die gewoon doet wat waar deze voor gemaakt is, is deze Zanussi. Hetzelfde geldt als je een goede condensdroger aanbieding zoekt, want de condensdroger is scherp geprijsd. De condensdroger heeft een vochtigheidssensor aan boord. Hiermee detecteert de droger hoe droog je was is. Is de was inmiddels droog genoeg? Dan wordt het programma gestopt. Zo verspil je nooit teveel energie. Kleding dat eigenlijk niet gewassen hoeft te worden, maar even opgefrist moeten worden, kun je ook in de droger stoppen. Er zit namelijk een speciaal opfris programma op.

De droogtrommel heeft een inhoud van 7 kilogram en het is een zogenaamde reverserende trommel. Dit heeft als voordeel dat de trommel twee kanten opdraait. Hierdoor zal je wasgoed nooit meer verdraaid uit de droger komen. Wil je de droger nog niet starten? Je kunt hem wel vast programmeren, zodat de wasdroger ook zijn werk doet als jij niet thuis bent.

Voordelen Zanussi ZDP7230DP

 • De deur van de wasdroger is omkeerbaar, zo kun je de deur zowel links al rechts openen.
 • Speciaal dekbedprogramma, waardoor de vorm van de deken behouden blijft.

Nadelen Zanussi ZDP7230DP

 • Wil je de condensdroger op de afvoer aansluiten, dan moet je zelf voor een afvoerslang zorgen.
 • De wasdroger geeft niet aan hoe lang een programma nog moet draaien.

3. Whirlpool WTD850B W EU

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Zoek je een grote condensdroger? Dan is de Whirlpool WTD850B W EU de beste condensdroger 2021. Deze condensdroger heeft een trommelinhoud van 8 kilogram, groot genoeg voor het wasgoed van je hele gezin. In menig condensdroger review zul je lezen dat de droger zeer veelzijdig is. Dit klopt, want de Whirlpool wasdroger heeft maar liefst 16 droogprogramma’s die via een eenvoudig display in te stellen zijn. 

Hieronder valt een speciaal programma voor het drogen van jeans, een opfrisprogramma om kleding te verfrissen en een programma voor synthetische kleding. De condensafvoer kan via een reservoir, maar het is ook mogelijk om de droger op een waterafvoer aan te sluiten. Wel moet je er rekening mee houden dat de wasdroger met energielabel B wat minder energiezuinig is.

Voordelen Whirlpool WTD850B W EU

 • Een wasdroger met veel verschillende soorten programma’s.
 • Grote trommelinhoud van 8 kilogram.

Nadelen Whirlpool WTD850B W EU

 • De wasdroger produceert een geluid van 69 dB, dat is behoorlijk gehorig.
 • Minder energiezuinig.

4. AEG T6DB72GP-6000-ProSense

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

AEG heeft met deze wasdroger weer de beste condensdroger volgens de consumentenbond geleverd. Wil je een condensdroger kopen, dan is deze AEG zeker de beste condensdroger. De droger heeft een trommelinhoud van 7 kilogram en je hebt de keuze om het vocht via een aansluiting op de afvoer te laten afvoeren of op te vangen in het reservoir. 

De trommel is een zogenaamde ProTex trommel. Dit houdt in dat de trommel beide kanten op kan draaien en hierdoor ontstaan er minder kreukels in de was. Naast minder kreukels komt de was ook niet in elkaar verdraaid uit de trommel. Met de omkeerbare deur heb je alle vrijheid om zelf te kiezen aan welke kant je de deur wilt openen. Dit is heel eenvoudig aan te passen. 

Door toepassing van de ProSense technologie duurt een droogprogramma nooit langer dan nodig. Sensoren in de droger detecteren de vochtigheid en temperatuur van het wasgoed en passen hier het programma op aan. Zo ben je nooit teveel energie kwijt. Met de droger kun je veel specifieke programma’s starten, zoals programma’s voor textiel, beddengoed, dekbed, fijne was, jeans of sportkleding.

Voordelen AEG T6DB72GP-6000-ProSense

 • Aangepast zuinig programma door de ProSense technologie.
 • Zeer laag geluidsniveau, dus nooit last van geluidsoverlast.

Nadelen AEG T6DB72GP-6000-ProSense

 • De AEG wasdroger is geen zuinige droger. De droger heeft energielabel B.
 • Geen afvoerslang meegeleverd en ook geen handleiding voor aansluiting op de afvoer.

5. Whirlpool-FT M11 82Y EU

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Wil je grote ladingen kunnen drogen? Dan heb je met deze Whirlpool condensdroger de beste koop. Dit model heeft een trommelinhoud van maar liefst 8 kilogram en is daarmee de beste condensdroger met grote trommel. De belangrijkste eigenschap van deze wasdroger is dat deze voorzien is met energielabel A++. Hierdoor is de droger uitermate zuinig. Dit is met name te danken aan de 6th Sense sensoren. Deze sensoren houden je wasgoed voortdurend in de gaten en controleren hoe droog je kleding al is. Is de kleding voldoende droog? Dan stopt het programma en verspil je geen onnodige energie meer. 

Met keuze uit 15 verschillende programma’s kun je alle soorten textiel en kleding drogen. Met de WoolExcellence programma kun je gerust je wollen truien in de wasdroger gooien. Het condenswater is op te vangen in een reservoir die je regelmatig moet legen, maar het is ook mogelijk om de droger op een waterafvoer aan te sluiten. Zo hoef je het reservoir nooit meer te legen. 

De ingebouwde condensor is zelfreinigend en dit scheelt in onderhoud. Met deze Whirlpool heb je zeker de beste condensdroger in huis.

Voordelen Whirlpool-FT M11 82Y EU

 • Grote trommel voor 8 kilogram wasgoed, voldoende voor een gezin tot 5 personen.
 • Met energielabel A++ een van de meest zuinige wasdrogers.

Nadelen Whirlpool-FT M11 82Y EU

 • Het geluidsniveau van de wasdroger is 64dB. Hiermee is dit niet de meest stille wasdroger/
 • De kwaliteit is hoog en de droger is energiezuinig, dit is ook te merken aan de hoge aanschafprijs.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>