fbpx

Publicatie datum: 7 juli, 2023

Door: Jack

Best Geteste Digitale Wekker

iqonic digitale wekker

Iqonic Digitale Wekker met draadloze oplader

Een digitale wekker die zeer goed zichtbaar is, een prettig wekkergeluid heeft EN tegelijkertijd functioneert als draadloze oplader voor je telefoon? Het bestaat, met de Iqonic Digitale wekker.

Het LED-scherm is makkelijk af te lezen en is in te stellen op 4 verschillende helderheid niveaus. Als je toch nog even lekker verder wil slapen gebruik je gewoon de snooze-functie en zoals gezegd hoef je nooit meer wakker te worden met een lege telefoon dankzij de ingebouwde draadloze oplader. Je kunt kiezen voor een AM/PM vertoning of een 'gewone' 24 uurs tijdsindicatie. 

Met de aantrekkelijke prijs en het compacte formaat is er maar één conclusie mogelijk; dit is de de beste digitale wekker van dit moment!

Eerlijk is eerlijk niets is in de ochtend vervelender dan het harde en schrijnende geluid van je wekker dat aangeeft dat het weer tijd is om op te staan. Je probeert het steeds nog een paar minuten uit te stellen totdat het toch echt tijd is om je warme bed te verlaten. Vroeg wakker worden is niet voor iedereen weggelegd en helaas voor een overgroot deel van werkend Nederland de pijnlijke realiteit waar je iedere dag mee wordt geconfronteerd.

De afgelopen jaren hebben digitale wekkers zich optimaal ontwikkeld, waardoor ze vandaag de dag zijn uitgegroeid tot een van de prettigste manieren om wakker te worden waardoor je je de dag direct goed kan beginnen! 

Welke digitale wekker is het beste? Om voor eens en voor altijd te bepalen welke digitale wekkers het allerbeste zijn hebben we een digitale wekker test 2023 uitgevoerd, in deze test hebben we tientallen digitale wekkers beoordeeld op een aantal belangrijke criteria. Aan de hand van de testresultaten hebben we een handig overzicht opgesteld met de beste digitale wekkers van dit moment. Overigens hebben we de digitale wekkers onderverdeeld in verschillende categorieën. Op deze manier proberen we iedere bezoeker te voorzien in zijn of haar persoonlijke wensen en behoeftes!

Verder ontdek je in dit artikel de voor en nadelen van iedere beste digitale wekker, leuke alternatieve opties en handige tips die je kunnen helpen aan een goede digitale wekker. Ben jij benieuwd naar de testresultaten en onze ultieme top 5 lijst? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

54

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Digitale Wekkers

iqonic digitale wekker

Beste koop digitale wekker
1. Iqonic Digitale Wekker met draadloze oplader

Homebay Products-Digitale Wekker

Beste digitale senioren wekker
2. Homebay Products-Digitale Wekker

Lexon flip LCD - Wekker

Beste digitale wekker dimbaar display
3. Lexon flip LCD - Wekker

Bigben Kinderwekker

Beste digitale wekker kind
4. Bigben Kinderwekker

Sony XDR-C1DBP - Wekkerradio

Beste digitale wekkerradio
5. Sony XDR-C1DBP - Wekkerradio

Top 10 beste digitale wekkers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste digitale wekkers. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en hierdoor geen antwoord kan geven op de vraag: welke digitale wekker past het beste bij mij?

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een digitale wekker?

Nadat je onze top 5 lijst helemaal hebt doorgelezen wil je misschien wel een digitale wekker kopen. Het zal voorkomen dat je een aantrekkelijke digitale wekker aanbieding tegenkomt en je gelijk een aankoop wilt verrichten om er maar vanaf te zijn. Voordat je definitief een digitale wekker aanschaft raden we je toch aan om rekening te houden met een aantal criteria die je helpen bij het kiezen van de allerbeste digitale wekker!

De onderstaande criteria hebben wij tevens ook gebruikt in onze eigen test. Om er zeker van te zijn hebben we ook gekeken naar de beste digitale wekker volgens de consumentenbond. Door deze criteria in je achterhoofd te houden voorkom je niet alleen een miskoop, je bespaart jezelf hiermee ook veel tijd en geld!

Display

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het display van de desbetreffende digitale wekker. Vanzelfsprekend is het van cruciaal belang dat de cijfers goed, groot en duidelijk moeten worden weergegeven. Daarnaast is het ook erg handig als je het display scherm kunt dimmen.

Tevens bestaan er tegenwoordig ook digitale wekkers met een on/off display. Doordat het display zichzelf uitschakelt verkleinen dit soort digitale wekkers de kans dat je minder snel inslaapt valt. Bij dit soort digitale wekkers wordt het display automatisch ingeschakeld na een wrijving op de bovenkant. 

Alarmfunctie

Als tweede is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de alarmfuncties. Je wilt immers wel op een prettige manier gewekt worden. Sommige digitale wekkers beschikken over meerdere alarmfuncties waaruit je kan kiezen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gewekt te worden door je favoriete radioprogramma waardoor je even de tijd kan nemen om rustig wakker kan worden. Natuurlijk kunnen de zware slapers onder ons er ook voor kiezen om gewekt te worden door een luidde zoemer.

Daarnaast is het ook heerlijk als een digitale wekker ook beschikt over een snooze functie. Hierdoor gaat de digitale wekker gewoon nog een keertje af tot dat jij klaar voor de dag bent, handig he!

Stroomtoevoer

Ten derde raden we je aan om te kijken naar de stroomtoevoer van een digitale wekker. Idealiter functioneert jouw toekomstige digitale wekker op netstroom waarbij je ook de mogelijkheid hebt om je digitale wekker te laten functioneren op batterijen. Mocht je stroom in de nacht uitvallen dan zorgt het batterij-back-up systeem ervoor dat jij de volgende ochtend nog steeds ruim op tijd wakker bent!

Budget 

Tot slot raden we je ook aan om van te voren een budget in te stellen. Digitale wekkers zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en kunnen hierdoor erg in prijs variëren. Dit komt voornamelijk door de verschillende functionaliteiten die het gebruiksgemak en het gewenste resultaat flink kunnen bevorderen. Zo kan de prijs van een digitale wekker oplopen tot ruim 100 euro.

Om te voorkomen dat jij onnodig veel te veel geld uitgeeft aan je digitale wekker raden we je aan om van te voren een budget in te stellen. Hierdoor kan je gerichter op zoek gaan en stel je jezelf niet teleur.


Wat is de beste digitale wekker van 2023? 

Welke digitale wekker moet je nu kopen? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten houden we je niet langer in spanning en komen we gelijk ter zaken. In de onderstaande sectie wordt uit elke categorie de beste digitale wekker kort geïntroduceerd waarna de voor en nadelen op een rijtje worden gezet zodat jij een goed overzicht krijgt van de digitale wekkers die het meest bij jou passen.

We hebben ons best gedaan om voor iedereen een geschikte digitale wekker op te nemen in de top 5 lijst. Hierdoor hopen we dat niemand deze pagina teleurgesteld verlaat. Verder staan de eindbeoordelingen weergegeven die gebaseerd zijn op de test uitslagen, verschillende reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voor gingen.

1. Iqonic Digitale Wekker met draadloze oplader

iqonic digitale wekker

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij opzoek naar de allerbeste digitale wekker van 2023? Dan ben je opzoek naar de Iqonic digitale wekker. Deze digitale wekker is namelijk als grote winnaar uit de test gekomen en naar onze mening de beste koop die je in huis kan halen. Graag lichten we toe waarom we de eerste plaats hebben weggegeven aan deze digitale alarmklok!

Ten eerste is de Iqonic digitale wekker zeer makkelijk in gebruik. Zo kies je in eerste instantie tussen een 24-uur of een AM/PM tijdsindicatie. Houdt je niet van te fel licht naast je bed? Dan kun je de helderheid van het LED-scherm makkelijk op een lagere stand zetten. In totaal zijn er 4 standen om uit te kiezen

Het geluid van het alarm is duidelijk; goed hoorbaar maar niet te storend dat je gelijk met een slecht humeur wakker wordt. Voor de snoozers onder ons goed nieuws; deze Iqonic wekker heeft een snooze functie die je activeert met een druk op de knop. Je kunt bij het wakker worden gelijk je smartphone erbij pakken. Deze zal namelijk direct zijn opgeladen dankzij de ingebouwde oplader.

Een heel klein puntje van kritiek; de wekker heeft geen radio functie. Zelf vinden we dat niet erg omdat we enkel naar de radio luisteren op ons kantoor of in de auto, maar het is wel belangrijk om te helpen.

Voordelen Iqonic digitale wekker

 • Aantrekkelijke prijs
 • Helderheid is zelf in te stellen
 • Tijd is makkelijk af te lezen
 • Beste digitale wekker met oplader

Nadelen Iqonic digitale wekker

 • Geen radio functie

2. Homebay Products-Digitale Wekker

Homebay Products-Digitale Wekker

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Steeds meer senioren zien de talloze voordelen van een digitale wekker in en besluiten om over te stappen. Doordat digitale wekkers soms over gecompliceerd kunnen zijn verloopt dit proces echter niet altijd even soepel, natuurlijk hebben wij hier begrip voor. Om het voor onze senioren bezoekers wat makkelijker te maken hebben we de tweede plek weggegeven aan de Homebay Products-Digitale Wekker. Deze digitale wekker is onlangs verkozen tot de beste digitale wekker voor senioren 2023.

Zo beschikt deze elektrische wekker over een uitstekend gebruiksgemak, door het kleine aantal knoppen in het ontwerp wordt deze digitale wekker als heel praktisch en simpel ervaren. Om het gebruiksgemak nog verder te bevorderen kan de helderheid en de grootte van de cijfers naar eigen wens worden ingesteld.

Naast het uitstekende gebruiksgemak beschikt deze digitale wekker over een handige snooze functie, een back-up systeem, anti slip knopjes en een ingebouwd nachtlampje, gaaf he! 

Voordelen Homebay Products-Digitale Wekker

 • Ideale senioren wekker
 • Door een paar knoppen zeer makkelijk te gebruiken
 • Display kan naar eigen wens worden ingesteld
 • Voorzien van een snooze functie, back-up systeem en een ingebouwd nachtlampje

Nadelen Homebay Products-Digitale Wekker

 • De kleur van de tas kan iets afwijken van de kleur die te zien is op de foto

3. Lexon flip LCD - Wekker

Lexon flip LCD - Wekker

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de Lexon flip LCD - Wekker geëindigd. Ben jij die "always on" displays ook helemaal zat en ben je toe aan een aan leuk alternatief? Dan ben je vast blij om te lezen dat deze digitale wekker is verkozen tot beste digitale wekker met een dimbaar display!

Deze digitale wekker op stroom heeft een uniek design waarbij jij in een keer ziet of je je wekker voor de volgende ochtend hebt gezet doordat er levensgroot "ON" op de bovenkant staat weergegeven. Daarnaast beschikt deze digitale wekker over een uniek display dat zichzelf uitschakelt. Hierdoor heb je minder snel de nijging om constant op je wekker te blijven kijken. Door je hand op de bovenkant te wrijven geeft het LED scherm de tijd aan, handig he!

In tegenstelling tot de overige wekkers in deze top 5 lijst geeft het LED scherm ook aan op welke tijd je wekker afgaat, dit is erg handig als je niet helemaal zeker weet hoe laat je wekker de volgende ochtend afgaat. 

Voordelen Lexon flip LCD - Wekker

 • Uniek design met duidelijke instructies
 • Aanrakingsgevoelig ontwerp 
 • De wek tijd wordt weergegeven 

Nadelen Lexon flip LCD - Wekker

 • Kunststof behuizing wordt sneller vies

4. Bigben Kinderwekker

Bigben Kinderwekker

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Natuurlijk hebben we ook gedacht aan de slaperige kindjes die het verdienen om op een prettige manier gewekt te worden. Gelukkig hebben we onlangs de Bigben Kinderwekker verkozen tot de beste digitale kinderwekker van 2023! Deze kinder wekker beschikt over een kleurrijk en rustig onderwater design en wekt je kind op een prettige manier door leuke melodieën in verschillende dierenthema's!

Het design en de verschillende wekgeluiden kunnen na enige tijd eenvoudig worden aangepast, hoe cool is dat! Dankzij de snooze functie wekt deze digitale wekker je kind nogmaals als hij of zij nog eventjes in slaap dommelt, hierdoor weet je zeker dat je kind op een prettige manier wakker wordt gemaakt en de schooldag goed begint. Tevens kan de lichtsterkte van het LED display worden aangepast zodat dit het slaapvermogen van je kleintje niet meer kan belemmeren!

Voordelen Bigben Kinderwekker

 • Kleurrijk, kindvriendelijk design
 • Wekgeluiden in verschillende dierenthema's
 • Handige snooze functie
 • Dimbaar display

Nadelen Bigben Kinderwekker

 • Uitval risico doordat de wekker op een accu functioneert

5. Sony XDR-C1DBP - Wekkerradio

Sony XDR-C1DBP - Wekkerradio

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot sluiten we deze top 5 lijst af met de laatste maar zeker niet de minste digitale wekker. Heb jij altijd al gewekt willen worden door jouw favoriete radioprogramma's? Dan zit je hier zeker goed! De Sony XDR-C1DBP - Wekkerradio beschikt namelijk over diverse digitale voorkeuzestations met een ruis loze kwaliteit, hierdoor kan je je rustig voorbereiden om goed voor de dag te komen.

Zou je een keer op een andere manier gewekt willen worden? Geen probleem! Doordat deze digitale wekker over meerdere alarmfuncties beschikt heb jij dus keuze genoeg zelfs de zwaardere slapers onder ons kunnen worden gewekt door een dubbel en luider alarm. Overigens kan middels de USB poorten ook eenvoudig je smartphone opladen en beschikt ook deze digitale wekker over een back-up systeem.

Voordelen Sony XDR-C1DBP - Wekkerradio

 • Diverse digitale voorkeuzestations
 • USB poorten geschikt voor smartphones
 • Back-up systeem
 • Verschillende alarmfuncties

Nadelen Sony XDR-C1DBP - Wekkerradio

 • Duurder geprijsd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel digitale wekkers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten digitale wekkers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de digitale wekkers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste digitale wekkers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>