...

Laatste update: januari 2021

 • Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Wake-up Light [Test 2021]

Best Geteste Wake-up light

Philips HF3520/01

5/5

Geïnspireerd door de zonsopgang maakt de Philips Wake-up Light gebruik van een unieke combinatie van licht en geluid om je op een natuurlijke manier te wekken. Je staat gemakkelijker op, klaar om de dag te beginnen. Je ontwaakt geleidelijk met natuurlijk licht en rustgevende geluiden. 92% van de gebruikers komt gemakkelijker uit bed, dus de kans is groot dat jij er ook baat bij hebt! Ervaar het zelf en begin de dag met een lach

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Wanneer je een goede nachtrust hebt gehad zul je merken dat je veel fitter en energieker je bed uit stapt.

Dit is wel zo fijn aangezien je die energie goed kan gebruiken om je drukke leven te leiden. Toch is het gevoel van fit en energiek wakker worden lang niet vanzelfsprekend.

Vaak worden we half slaperig wakker en hebben we totaal niet het gevoel dat we uitgerust zijn. Op die manier begin je de dag eigenlijk al met een achterstand. 

Helemaal in de winter is het voor veel mensen lastig om op te staan. Zo is het tijdens deze dagen vaak nog donker en koud, dit maakt het opstaan nog lastiger.

Gelukkig is er een oplossing voor al deze problemen: een wake up light. Zoals de naam al doet vermoeden is een wake up light een wekker die werkt met licht. 

Je stelt een alarm tijd in dat je wakker wilt worden en vervolgens zal de wake up light vanaf een halfuur voor je alarm af gaat geleidelijk meer licht gaan geven. Een wake up light bootst dus als het ware een zonsopgang na.

Zodra het licht wordt in je kamer is dat het een teken voor je hersenen dat de dag gaat beginnen. Hierdoor wordt je dus veel energieker wakker.

Het kopen van een wake up light heeft al enorm veel mensen geholpen beter wakker te worden. Om die reden zijn wake up lights heel populair tegenwoordig. Maar wat is nu de beste wake up light? Je leest het hieronder!


Product

1. Philips HF3520/01
Beste koop

4.5/5

2. Philips Somneo HF3654
Beste premium wake up light

4/5

3. Philips HF3505
Beste goedkope Wake Up Light

4/5

4. Philips HF3531/01

4/5

5. JBL Horizon
Beste wekkerradio met wake up functie

4/5

Wat zijn de voordelen van een Wake Up Light?

Goed, je weet nu wat een wake up light precies is en dat deze tegenwoordig enorm populair zijn. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van wake up lights? Waarom zou je een wake up light in je kamer zetten?

In onderstaand overzicht hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

Het grootste voordeel van een wake up light is natuurlijk dat je fit en energiek je dag kunt beginnen. Door deze wekker staat je lichaam gelijk aan. Je voelt je fit en energiek en hebt direct zin om de dag te starten.

Een wake up light ervoor dat je op een natuurlijk en rustige manier wakker wordt. Normaliter maakt een wekker abrupt een einde aan je slaap. Bij een wake up light gaat dit geleidelijk waardoor je lichaam rustig wakker kan woorden.

De meeste wake up lights beschikken over een functie die natuurlijke wekgeluiden nabootst. Ken je dat gevoel in de zomer dat je wakker wordt door het fluiten van de vogeltjes?

Precies dit gevoel kun je met een wake up light perfect simuleren. Vaak heb je een scala aan verschillende wekgeluiden die je kunt instellen op je wekker. Denk hierbij aan de zee, de wind door de bomen of een rustig melodietje. 

Naast het goed opstaan door een wake up light zijn er ook lampen die beschikken over een good night stand. Deze stand bootst geen zonsopgang maar juist een zonsondergang na. Hierbij neemt het licht geleidelijk af waardoor je lichaam herkent dat het tijd is om te gaan slapen.

Top 10 Beste Wake-Up Lights

Wil je direct weten hoe de top 10 beste zit wake up light eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de Beste Wake Up Light?

Tijd om over te gaan naar het leukst onderdeel van dit artikel: Wat is nu eigenlijk de beste wake up light van 2021?

Door onderstaande lijst te volgen krijg jij een goed beeld bij de beste opties. We hebben tientallen apparaten getest en dit zijn de 5 allerbeste opties van dit moment.

1. Philips HF3520/01

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Ben je op zoek naar de beste wake up light van dit moment? Kies dan voor de Philips HF3520! Met deze wekker wordt opstaan een eitje en zul je elke dag klaarwakker en vol energie de dag beginnen.

Volgens Philips komt 92% van de gebruikers van deze lamp gemakkelijker uit bed. Of het aantal echt zo hoog is betwijfelen we maar deze lamp heeft ons in ieder geval wel geholpen bij het uit bed komen.

Ook zien we dat er veel avondmensen zijn die na het gebruik van deze lamp een stuk makkelijker uit hun bed konden komen.

Naast de gezondheidsvoordelen die deze lamp te bieden heeft, beschikt de lamp ook over een uniek design. De tijd van een lelijke wekker naast je bed is voor goed verleden tijd.

Verder beschikt deze wekker uit 5 verschillende natuurlijke wekgeluiden, een FM-radio en een display dat automatisch gedimd wordt wanneer het donker wordt in de slaapkamer. 

Kortom, genoeg redenen om voor deze wekker te kiezen. Momenteel koop je deze lamp voordelig bij Bol.com. Klik hier om de prijs te bekijken.

Voordelen Philips HF3520/01

 • Energiek en fit wakker worden
 • 5 Verschillende wekgeluiden
 • Display dat automatisch gedimd wordt in een donkere slaapkamer

Nadelen Philips HF3520/01

 • Geen

2. Philips Somneo HF3654

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Als jij op zoek bent naar een premium wake up light dan is de Philips Somneo HF3654 momenteel je beste keuze. Dit is een wat duurdere lichtwekker die over ontzettend veel verschillende functies beschikt.

Zo heeft deze wekker Relaxbreath slaaphulp om je te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Ook beschikt deze wekker over een makkelijk te bedienen touchscreen en een aux ingang waardoor je je eigen muziek kunt afspelen.

Een ander leuk pluspunt van deze wekker is dat hij naast een zonsopgang ook een zonsondergang nabootst. Hiermee is hij dus ook uitermate geschikt voor het beter in slaap vallen.

Wel is deze lichtwekker wat duurder dan de andere opties uit deze lijst. Echter haal je met dit apparaat wel een super multifunctioneel apparaat in huis. Klik hier om de prijs te zien.

Voordelen Philips Somneo HF3654/01

 • Beschikt ook over zonsondergang stand
 • Helpt je beter inslaap te vallen
 • Heeft aux ingang

Nadelen Philips Somneo HF3654/01

 • Duurder

3. Philips HF3505

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben jij op zoek naar de beste goedkope wake up light? Kies dan voor de Philips HF3505 lichtwekker.

Deze wekker is namelijk een stuk goedkoper dan de andere opties uit deze lijst maar beschikt wel over alle belangrijke functionaliteiten die nodig zijn. Zo heeft deze wekker 2 wekgeluid, een FM-radio en een duidelijk leesbaar scherm. 

Dat de prijs lager is merken we echter wel. Zo voelt de lamp relatief goedkoop aan (hij is heel licht) en is het best lastig om de knoppen te bedienen. Dit gaat bij de andere lampen een stuk makkelijker.

Toch is dit een prima lamp voor mensen die een keer een lichtwekker willen proberen. Klik hier voor de meest actuele prijs.

Voordelen Philips HF3505

 • Beste goedkope lichtwekker
 • 2 wekgeluiden 
 • Duidelijk leesbaar scherm

Nadelen Philips HF3505

 • Wekker voelt goedkoop aan
 • Bediening van knoppen werkt niet heel goed

4. Philips HF3531/01

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Uiteraard mag de Philips HF3531/01 – Wake-up light ook niet ontbreken aan deze lijst met best geteste wake up lights. De kleur van het ochtendlicht verandert van zacht morgenrood via warm oranje naar zonnig geel. Dit stimuleert je lichaam om op een natuurlijke manier wakker te worden. 

Dit is een degelijke lichtwekker die momenteel goed geprijsd is. Zo beschikt deze lamp over touchscreen, 6 verschillende wekgeluiden en een FM-radio. Met deze lichtwekker haal je een goede wake up light in huis!

Je bekijkt de prijs door op deze link te klikken.

Voordelen Philips HF3505

 • 6 verschillende wekgeluiden
 • Touchscreen
 • Goed geluid

Nadelen Philips HF3505

 • Wekgeluiden lijken veel op elkaar

5. JBL Horizon

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben je op zoek naar een goede radio met lichtwekker functie? Kies dan voor de JBL Horizon. JBL is een merk dat normaliter bekend staat om zijn goede audio producten.

Met de JBL Horizon combineren ze echter deze goede audio kwaliteit met een lichtwekker. Als jij het belangrijk vindt dat je wakker wordt met goed geluid maar wel wil profiteren van de voordelen van een wake up lamp, kies dan voor deze JBL lichtwekker.

Je bekijkt de prijs door op deze link te klikken.

Voordelen JBL Horizon

 • Wake up functie werkt goed
 • Audiokwaliteit van radio is super goed

Nadelen JBL Horizon

 • Geen zonsondergang functie
Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>