fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Sam

Best Geteste Dementieklok

Digitale klok/kalender met datum, tijd en alarm/ ochtend, middag en avond aanduiding/ zwart dementie

Utilis Digitale Klok/Kalender

Met de Utilis Digitale Klok/Kalender haal jij een klok in huis die meer is dan alleen een klok. Het is een combinatie van wekker en klok in een. Er zit een wekker in om je aan je medicatie te herinneren of je wilt gewoon een wekker hebben. De klok kan op tafel staan, maar ook worden opgehangen. Het scherm kan eenvoudig bediend worden door middel van de afstandsbediening. Kortom is dit de beste dementieklok van 2023!

Iedereen heeft wel is te maken met vergeetachtigheid. Je bent aan het nadenken en je weet plotseling niet meer hoe laat het is. Dan moet je naar je telefoon grijpen om naar de tijd te kijken. Vaak ligt het nog op een andere plek in het huis. Daarom is het altijd goed om een klok in je huis te hebben.

Dat kan een normale klok zijn, maar je kan er ook voor kiezen om een dementieklok te nemen. Deze klok lijkt heel erg op een tablet en is uiterst geschikt voor mensen die vaak vergeetachtig zijn. Je kan het overal in het huis plaatsen en het is zeer goed leesbaar. De belangrijkste gegevens staan op het scherm: tijd en datum.

Maar het is wel van belang dat je een goede dementieklok haalt. Maar wat is dan de beste dementieklok? Dat is een lastige vraag en daarom hebben we dit artikel gemaakt. Wij hebben verschillende producten getest en de beste in deze Top-5 lijst verwerkt. Bij elk product staat een korte review met voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Dementieklok

Digitale klok/kalender met datum, tijd en alarm/ ochtend, middag en avond aanduiding/ zwart dementie

Beste Koop Dementieklok
1. Utilis Digitale Klok/Kalender

Beste dementieklok

Beste Dementieklok Voor Ouderen
2. kwali.® Dementieklok Pro 2023

Digitale Dementieklok met XL beeldscherm - Kalenderklok met datum en dag - Alzheimer Klok - Seniorenklok - Zwart

Beste Dementieklok XL
3. LifeShift Digitale Dementieklok

OER Dementieklok – Kalenderklok voor Dementie – Digitale en Analoge Weergave – Alarmen als Geheugensteun – Extra Groot Scherm (10 inch) – Speciale Weergave Slechtzienden – Duidelijke Weergave van Tijd, Datum, Dag(deel) - Met Afstandsbediening - Zwart

Beste Dementieklok Analoog
4. OER Dementieklok

a sunny day dementieklok XL met wifi - kleurenscherm - zwart - 8 inch - digitale fotolijst - weersverwachting - medicatie alarm - wekker

Beste Budget Dementieklok
5. A Sunny Day Dementieklok XL

Top 10 Beste Dementieklokken

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire dementieklokken bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de dementieklok test 2023.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Dementieklok?

Het kan moeilijk zijn om de juiste dementieklok aan te schaffen. Zo moet je met veel dingen rekening houden. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste dementieklok volgens de consumentenbond? Dit zijn vragen die we vaak voorbij zien komen.

Daarom hebben we dit artikel geschreven. Het kan gewoon moeilijk zijn om het juiste product te kopen en daarom hebben we hieronder een aantal criteria gezet. Deze punten moet je doornemen om een miskoop te verkopen. Het zorgt ervoor dat het koopproces makkelijker gaat.

Formaat

Het eerste belangrijke punt is het formaat van de klok. De klok moet groot genoeg zijn zodat je de tijd kan zien. Voor ouderen is het belangrijk om een groot formaat te kopen aangezien die vaak minder goed zicht hebben. Dit kan natuurlijk wel weer per persoon verschillen. Het is dan ook belangrijk om te kijken in welke ruimte je het plaatst. De klok moet ook niet te veel ruimte in beslag nemen.

Alarmfunctie

Een dementieklok is echt voor mensen die vergeetachtig zijn. Daarom is het ook goed om te kijken of de klok over een alarmfunctie beschikt. Zo kan het alarm afgaan bij belangrijke afspraken. Op deze manier kan je altijd naar je afspraken gaan. Hiernaast is het ook belangrijk om bijvoorbeeld medicijnen in te nemen. Je hoeft er minder aan te denken en dat geeft meer rust.

Soort klok

Er zijn 2 verschillende klokken: analoog en digitaal. De meeste dementieklokken zijn digitaal omdat het voor meer duidelijkheid zorgt. Daaronder wordt vaak nog de datum geplaatst. Sommige mensen vinden het fijner om een analoge klok te hebben. Er zijn verschillende dementieklokken die een analoge functie hebben, maar het is wel belangrijk om hier goed naar te kijken.

Budget

Het laatste belangrijke punt is het budget. Een dementieklok kan best prijzig zijn aangezien het meerdere functies heeft. Denk aan een alarmfunctie of een agenda. Er zijn ook nog goedkopere varianten, maar die hebben vaak een minder goede werking. Daarom is het goed om vooraf een budget vast te stellen. Hierdoor kan je gericht op zoek gaan en stel je jezelf niet teleur.


Wat is de beste Dementieklok van 2023? 

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een dementieklok is het tijd voor het belangrijkste onderdeel van dit artikel. Want welke dementieklok is het beste? En welke dementieklok past het beste bij mij? Je ontdekt het in de volgende sectie. Wij van Top-X hebben namelijk aan de hand van bepaalde criteria de beste producten in een lijst gezet. 

Hieronder hebben wij elke dementieklok uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Hierbij hebben wij de voor- en nadelen van elke klok voor je op een rijtje gezet. Ook hebben wij elk model voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde test en reviews van andere consumenten.

1. Utilis Digitale Klok/Kalender

Digitale klok/kalender met datum, tijd en alarm/ ochtend, middag en avond aanduiding/ zwart dementie

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

We beginnen de lijst met de Utilis Digitale Klok/Kalender. Dit is de beste dementieklok 2023! Het is een klok voor dementeren, maar het kan ook gebruikt worden door mensen die vergeetachtig zijn.

De Utilis Digitale Klok/Kalender kan je gemakkelijk installeren. Je kan zelf bepalen waar je het wil neerzetten zodat het goed zichtbaar is. De datum en de tijd worden er op weergegeven. Er zit een afstandbediening om het scherm mee te bedienen. Zo kan je ook een analoge weergaven projecteren en heb je keuzes uit verschillende kleuren. Hiernaast kan je de klok ook nog gebruiken om er wekkers mee te zetten.

Zo kun je bijvoorbeeld een wekker zetten voor een medicatie. Je kan het ook gebruiken om afspraken bij te houden. Verder kan je de klok neerzetten of ophangen. Op deze manier kan je het goed zelf bepalen. Verder is nog een gebruiksvriendelijk product. Zo maakt het gebruik van een automatisch systeem waardoor de dag en tijd gelijk goed staat. Dat is heel erg fijn aangezien je weinig hoeft aan te passen.

Voordelen Utilis Digitale Klok/Kalender

 • Gaat automatisch naar de goede instellingen
 • Beschikt over een wekker
 • Kan je neerzetten of ophangen
 • In 9 talen beschikbaar

Nadelen Utilis Digitale Klok/Kalender

 • Geen

2. kwali.® Dementieklok Pro 2023

Beste dementieklok

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Kwali.® Dementieklok Pro 2023 is veel meer dan een gewone klok, het is een geavanceerd hulpmiddel dat de dagelijkse routine vergemakkelijkt en de kwaliteit van leven verbetert. Met zijn unieke functies en intuïtieve interface biedt de Kwali.® Dementieklok Pro 2023 een ongeëvenaarde ondersteuning.

De klok heeft een helder en duidelijk display dat de tijd, dag, datum en zelfs het weer toont. Dit helpt de gebruiker om beter georiënteerd te blijven en het gevoel van tijd te behouden. Bovendien is de klok voorzien van een kleurcodesysteem dat helpt bij het herkennen van verschillende dagdelen, zoals ochtend, middag en avond.

Een van de meest innovatieve functies van de Kwali.® Dementieklok Pro 2023 is de gepersonaliseerde herinneringsfunctie. Familieleden kunnen eenvoudig herinneringen instellen voor belangrijke gebeurtenissen, zoals medicatie-inname of afspraken.

Voordelen kwali.® Dementieklok Pro 2023

 • Beschikt over een groot en leesbaar scherm
 • Heeft een medicatie wekker
 • Is zeer gebruikersvriendelijk
 • Handig systeem om dagdelen te herkennen

Nadelen kwali.® Dementieklok Pro 2023

 • Design is vrij simpel

3. LifeShift Digitale Dementieklok

Digitale Dementieklok met XL beeldscherm - Kalenderklok met datum en dag - Alzheimer Klok - Seniorenklok - Zwart

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het is fijn om een grote klok in huis te hebben die overal zichtbaar is. De LifeShift Digitale Dementieklok heeft een XL formaat waardoor het door iedereen gebruikt kan worden!

De LifeShift Digitale Dementieklok kan gebruikt worden in 9 verschillende talen. Hierdoor kan je ook de goede tijd neerzetten van een tijdzone. Deze XL dementieklok is goed zichtbaar en beschikt over alle functies die belangrijk zijn. Zo laat het de tijd zien, is het rustgevend en kan je het overal plaatsen. Je kunt het namelijk als wandklok gebruiken, maar je kan het ook ergens neerzetten. Daardoor is het ook nog multifunctioneel.

Verder is het nog een hele duidelijke klok. Zo zit er geen logo op en staat alleen de belangrijke gegevens op het scherm. Het heeft dus geen afleidingen en het doet goed zijn werk. Een dementieklok kan best wel veel licht afgeven. De LifeShift Digitale Dementieklok heeft daarom een speciale dimfunctie. Tussen 19:00 en 07:00 komt er minder licht uit. Het is nog steeds goed zichtbaar, maar je kan er wel goed mee slapen.

Voordelen LifeShift Digitale Dementieklok

 • In 9 verschillende talen
 • Beschikt over 12 verschillende wekkers

Nadelen LifeShift Digitale Dementieklok

 • Iets duurder

4. OER Dementieklok

OER Dementieklok – Kalenderklok voor Dementie – Digitale en Analoge Weergave – Alarmen als Geheugensteun – Extra Groot Scherm (10 inch) – Speciale Weergave Slechtzienden – Duidelijke Weergave van Tijd, Datum, Dag(deel) - Met Afstandsbediening - Zwart

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Sommige mensen vinden het fijner om een analoge klok in huis te hebben. Ben jij ook zo'n persoon? Neem dan de OER Dementieklok! Dit is namelijk de beste dementieklok met een analoge weergave.

De OER Dementieklok is goed geschikt voor mensen die veel vergeten. Het heeft namelijk een duidelijke analoge klok. Hierop kan je goed de tijd aflezen en zijn ook nog andere belangrijke gegevens zichtbaar. Denk aan de datum en het jaartal. Hiernaast heeft het een extra groot scherm. Je kan het dus goed in de woonkamer plaatsen en iedereen kan het zien. Verder kan je er een alarm op plaatsen.

Het is een slimme knop die alle alarmen onthoudt. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken dat je een afspraak mist. Het heeft ook een speciale medicijnherinnering. Ouderen nemen vaak medicijnen en die moeten ze op een bepaald tijdstip innemen. Dit zorgt ervoor dat ze bij blijven. De OER Dementieklok kan ook een digitale weergave laten zien. Het is fijn om dat af te wisselen zodat je scherp blijft. 

Voordelen OER Dementieklok

 • Extra groot beeldscherm
 • Kan ook digitale weergave laten zien

Nadelen OER Dementieklok

 • Niet het mooiste design

5. A Sunny Day Dementieklok XL

a sunny day dementieklok XL met wifi - kleurenscherm - zwart - 8 inch - digitale fotolijst - weersverwachting - medicatie alarm - wekker

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek in de Top-5 is weggelegd voor de A Sunny Day Dementieklok XL. Dit is de beste budget optie die je kan hebben op het gebied van dementieklokken!

Deze dementieklok ziet er uit als een tablet. Je kan het ophangen, maar ook ergens neerzetten. In totaal beschikt deze klok over 8 verschillende alarmen. Er zijn 5 normale alarmen, maar het heeft ook 3 medicijnalarmen. Dat is heel erg handig voor ouderen zodat ze het niet vergeten. Deze klok zorgt er dus voor dat ouderen langer alleen kunnen wonen. Verder beschikt het nog over extra grote letters waardoor het goed zichtbaar is.

De Sunny Day Dementieklok XL heeft 4 verschillende schermopties. Op deze manier kan je het instellen naar je eigen wensen. Zo kan je zelfs een mooie achtergrond op het scherm plaatsen. Het is dan ook een mooie klok die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. De Sunny Day Dementieklok XL beschikt over de laagste prijs, maar het is een zeer goed product. Wie wil dat nou niet!

Voordelen A Sunny Day Dementieklok XL

 • Goedkoopste uit de lijst
 • 5 alarmfuncties

Nadelen A Sunny Day Dementieklok XL

 • De tijd is niet automatisch ingesteld

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel dementieklokken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten dementieklokken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de dementieklokken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste dementieklokken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP