Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best geteste Boekhoudprogramma

Best geteste

 E -boekhouden.nl

Na een zenuwslopende wedstrijd is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen: Het programma e-boekhouden.nl is verkozen als beste uit de test!  En dat vinden wij niet gek. Naast dat het programma gratis is voor startende ondernemers, is dit programma erkend door de belastingdienst én is het erg makkelijk te gebruiken. Ideaal voor iedereen die moeite heeft met de boekhouding of nog niet zo goed weten hoe ze het aan moeten pakken!

Het programma e-boekhouden.nl is als beste beoordeeld dankzij een ruime reeks aan testen. Om erachter te kunnen komen welk boekhoudprogramma het beste is, hebben we rekening gehouden met verschillende (strenge) criteria. 

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het boekhoudprogramma makkelijk te begrijpen is en het doet wat je ervan verwacht. Zo is er gekeken naar de deskundigheid van het personeel, gebruiksvriendelijkheid, contractsoorten en nog veel meer. En natuurlijk niet te vergeten óók de prijs van de programma’s.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Boekhoudprogramma of toch een boekhouder?

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders EN boekhoudprogramma's aan en bespaar tot 40%.


Top 5 Beste Boekhoudprogramma's

Best geteste

Beste boekhoudprogramma
1.  e- boekhouden.nl

wolters kruwer

Beste boekhoudprogramma voor dummy’s
2. Wolters Kluwer

 exact

Beste boekhoudprogramma voor grote bedrijven
3. Exact.nl

visma

Beste boekhoudprogramma voor kleine bedrijven
4. Visma Software

informer

Beste boekhoudprogramma voor jonge ondernemer
5.   Informer.nl


Waar op letten bij het gebruik maken van een boekhoudprogramma?

Er zijn nog nooit zoveel jonge ondernemers geweest als nu. En dat is niet gek door de groei van het internet en de ontwikkelingen van meer ideeën dan ooit tevoren. 

Een eigen bedrijf beginnen of hebben is iets waar je energie uit kan halen en waarbij deze ideeën realiteit kunnen worden. Helaas heeft alles ook een minder leuke kant, zo ook het hebben van een onderneming. En je raadt het natuurlijk al: ik heb het over de boekhouding. Naast dat de boekhouding nog best lastig kan zijn, is het ook een tijdrovende klus. 

Een klusje dat je het liefste door een ander laat doen, maar goed, dan moet je er ook geld voor betalen. De meest voordelige manier is dus om het zelf bij te houden. 

En dat is lekker makkelijk wanneer je een boekhoudprogramma kan gebruiken.  Ideaal, en het kost vrijwel geen geld om maandelijks heel eenvoudig de boekhouding op orde te krijgen! 

Ook helpt het om te kijken naar websites zoals de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar de beste boekhoudprogramma's volgens de consumentenbond.

Maar waar moet je op letten bij het gebruiken van een boekhoudprogramma? Om de keuze lekker makkelijk te maken hebben we, speciaal voor jou, de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Gebruiksvriendelijkheid

Dit is een inkoppertje natuurlijk. Wanneer je, net als heel veel andere mensen, geen verstand hebt van boekhouden kan dit eruit zien als een onmogelijke taak. Alles moet heel precies ingevuld worden, volgens allemaal regeltjes en dan ook nog op zo’n manier dat het er overzichtelijk uitziet.

Wij begrijpen dat dat een lastige taak kan zijn, en juist daarom zijn boekhoudprogramma’s zo handig. Wel met de voorwaarde dat het programma zo gebruiksvriendelijk is ingesteld dat je ook daadwerkelijk weet wat je moet doen.

Helaas zijn sommige programma’s hier nog niet zo ver in ontwikkeld als gehoopt. Het is dan gauw een puinhoop, tot op het punt dat je zelfs weer hélemaal opnieuw kan beginnen. Het is dus heel erg verstandig om even te checken of het programma ook echt zo gebruiksvriendelijk is als de aanbieders beweren.

Vakkundigheid van het personeel

Naast dat het natuurlijk makkelijk in gebruik moet zijn, is het ook fijn dat je hulp kan krijgen wanneer je er zelf écht niet uitkomt. Gelukkig bieden erg veel online boekhoudprogramma’s ook hulp aan van ervaren boekhouders, zodat je altijd op iemand terug kan vallen.

 Echter geldt hierbij het zelfde verhaal als bij het vorige punt: dit is niet overal zo. Het kan zo maar zijn dat het programma in elkaar is gezet door een paar mensen die vaardig zijn met de computer, maar inhoudelijk niks weten over boekhouden.

Als je met zo’n programma in zee gaat, kan je dus alles zelf uit gaan zoeken. En uit ervaring weten wij dat dit heel wat van je tijd in beslag kan nemen. Even goed om dit na te vragen van tevoren dus, of om het even op te zoeken op de desbetreffende website.

Printsnelheid

Veel boekhoudprogramma’s zijn maandelijks opzegbaar. Erg fijn natuurlijk, als het toch niet bevalt of je het niet meer nodig hebt ben je er zo van af. 

Maar net zoals met vele andere dingen zit je soms vast aan een contract van minstens een jaar (of zelfs twee). Dit in sommige gevallen ook zonder dat je het zelf door hebt, omdat het in de kleine lettertjes staat.

Het is daarom verstandig om de algemene voorwaarden even door te lezen. We weten dat het erg verleidelijk is om direct te klikken op ‘ik heb het gelezen en ga akkoord’ maar doe dat in dit geval maar niet. Dan weet je zeker dat je nergens aan vast zit.


Wat is de beste boekhoudprogramma van 2022?

Om er achter te komen welke van de vele geteste pocket printers er nou de allerbeste is, heeft Top-X een test gedaan met meerdere deelnemers.

De beste pocket printer van 2022 wordt gekozen niet alleen op basis van de bovenstaande specificaties en eisen, maar ook op de kwaliteit van het fysieke product, de gebruikerservaring en klantenservice en de prijs kwaliteit verhouding.

Met al deze dingen in het achterhoofd kiezen we in 5 verschillende categorieën een winnaar uit, en deze komen in de ultieme top 5 van 2022!

1.  e- boekhouden.nl

Best geteste

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Verkozen tot allerbeste is het programma e-boekhouden.nl. Is ook niet gek, de website heeft een score van 4,5 uit de 5 sterren via trustpilot! 

Daarnaast bieden ze zelfs speciale boekhoudcursussen aan om je op weg te helpen, hebben ze een speciale lijst van boekhoudtermen samengesteld en hebben ze een speciaal team van specialisten dat voor je klaar staat wanneer je er niet uit komt.

En het mooie van alles is dat je het zelfs gratis uit kan proberen, zonder enige verplichtingen. Je zit dus nergens aan vast en je kan op je eigen gemak kijken of het iets voor je is.

Voordelen  e- boekhouden.nl

 • Gratis te proberen
 • Handige lijst met begrippen
 • Vriendelijk personeel

Nadelen e- boekhouden.nl

 • Alleen gratis voor beginnende bedrijven

2. Wolters Kluwer

wolters kruwer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Wanneer je nog niet zo’n expert bent met boekhouden, is het fijn om te werken met een programma dat daar ook op ingesteld is.

 Zo weet je precies waar je aan toe bent en wordt het leven een stukje makkelijker. Hiervoor is het boekhoudprogramma van Wolters Kluwer veruit de beste. 

Jong, energiek personeel staat voor je klaar om te zorgen dat je administratie (grotendeels) geautomatiseerd kan worden zodat je er nog maar weinig bij na hoeft te denken. Ideaal!

Voordelen Wolters Kluwer

 • Heel makkelijk geregeld
 • Erg vakkundig personeel
 • Meeste kan automatisch

Nadelen Wolters Kluwer

 • Prijzig

3. Exact.nl

 exact

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Exact is er speciaal voor de grote bedrijven. En daarom is íe ook direct de beste. Veel grote bedrijven hebben een boekhouder in dienst. Dit kost veel meer geld dan nodig. Dit programma doet het werk voor je, tegen een veel lagere prijs. En het is daarom veel gemakkelijker dan ooit!

Voordelen Exact.nl

 • Inclusief fotopapier
 • Handige bluetooth verbinding
 • Snelle prints
 • Werkt met iOS en Android (alle smartphones)

Nadelen Exact.nl

 • Alleen te gebruiken in combinatie met app

4. Visma Software 

visma

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Visma is verkozen tot het beste boekhoudprogramma voor kleine ondernemers, en dan specifiek de MKB. Ze hebben een speciaal accountancy platform, projectadministratie en hebben een ERP in de cloud. 

Dat betekent dat bijna alle processen automatisch bijgehouden kunnen worden. Ideaal als je (nog) niet zo’n groot bedrijf hebt, dan hou je meer tijd over voor andere belangrijke zaken!

Voordelen Visma Software 

 • Handig accountancy platform
 • Zelf weinig werk aan
 • Niet erg duur

Nadelen Visma Software 

 • Minder vlot contact met personeel

5. Informer.nl

informer

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als jonge ondernemer sta je klaar in de startblokken om de markt te veroveren met je waanzinnige nieuwe idee of product. Super gaaf!

 Echter geldt ook voor de jonge ondernemer dat boekhouding erg belangrijk is. Maar tijd, geld en ervaring is er meestal niet heel ruim. Dat is helemaal niet erg, want daarvoor is er de website Informer.nl! Het is hartstikke makkelijk te gebruiken met een speciale app, iets waar iedere jonge ondernemer makkelijk mee uit de voeten kan. Alle facturen staan online, je kan het koppelen aan elke bank en je kan makkelijk met het personeel appen.

Voordelen Informer.nl

 • Vriendelijke jong personeel
 • Makkelijke app
 • Goed inzicht in wat er allemaal speelt

Nadelen Informer.nl

 • Prijzig 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel boekhoudprogramma's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12  boekhoudprogramma's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de boekhoudprogramma's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste boekhoudprogramma's van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat boekhoudprogramma's zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>