fbpx
 • Home
 • /
 • Software
 • /
 • MoneyMonk Review: Hoe goed is dit boekhoudprogramma? [Test 2023]

Publicatie datum: 11 januari, 2023

Door: Puck

Op zoek naar een geschikt boekhoudprogramma? Je doet er goed aan om meteen voor het beste boekhoudprogramma te kiezen. Daarom vergeleken wij de populairste boekhoudprogramma's op basis van ervaringen van klanten, voorwaarden, kosten en gebruiksgemak. In dit artikel lees je onze MoneyMonk review!

Geen zin om verder te lezen? Klik dan direct door naar de site van MoneyMonk of bekijk onze vergelijking van beste factuur programma's of boekhoudsoftware.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

8

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

moneymonk ervaringen

Wat is MoneyMonk?

MoneyMonk is een online boekhoudsoftware die je boekhouding bijhouden een stuk gemakkelijker maakt. Het inhuren van een dure boekhouder is met gebruik van dit programma niet meer nodig. Door middel van handige tools kunnen bijna alle administratieve taken via dit platform uitgevoerd worden. Op deze manier zijn er weinig tot geen koppelingen naar andere platformen nodig!

MoneyMonk beschikt over een overzichtelijk vormgegeven en gebruiksvriendelijke app. Via de MoneyMonk app kan je eenvoudig bonnetjes inscannen, uren bijhouden, openstaande facturen controleren, herinneringen versturen en rapportages inzien.

Nog weinig ervaring met zelf e-boekhouden? Dat is bij MoneyMonk geen probleem! Voor startende zzp'ers biedt het online boekhoudprogramma verschillende vormen van ondersteuning. Zo kan je gebruik maken van de gratis opstartservice waarbij je heldere uitleg ontvangt over hoe je het beste kan boekhouden. Ook kan je jouw boekhouder gratis toegang verlenen tot je account, het kan soms fijn zijn als er in het begin iemand met je meekijkt!

Onze favoriete boekhoudprogramma's:

Voordelen vs. nadelen

Er zijn vele verschillende boekhoudprogramma's met elk hun eigen voor- en nadelen. Voor deze MoneyMonk review vergeleken wij de belangrijkste boekhoudprogramma's. Onderstaand zetten we de belangrijkste voordelen en nadelen van MoneyMonk in vergelijking tot andere boekhoudprogramma's voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Goedkoop voor starters;
 • Een gebruiksvriendelijke website en mobiele app;
 • Alle benodigde functionaliteiten voor zzp’ers;
 • Facturen en offertes zijn aanpasbaar;
 • Meerdere gebruikers kunnen toegang verkrijgen;
 • Klantenservice is 24/7 bereikbaar en zeer bekwaam
 • Een goede klantenservice.

Nadelen

 • Relatief hoge maandelijkse kosten voor meer ervaren zzp’ers;
 • Geen koppeling met CRM-Systeem of kassasysteem mogelijk;
 • Te beperkt voor grotere organisaties

Hoe werkt MoneyMonk?

Via de website van MoneyMonk kan je account aanmaken. Je kan het abonnement altijd eerst 30 dagen gratis proberen. Je gaat pas betalen wanneer je na het proeftermijn zelf een betaald abonnement selecteert. Kies je geen betaald abonnement? Dan verbindt MoneyMonk je aan het gratis abonnement met beperkte functionaliteiten.

Voor het aanmaken van een account moet je enkele gegevens invoeren en een profielfoto uploaden. Mocht je al langer actief zijn als ondernemer, dan kan je de contactgegevens gemakkelijk importeren met behulp van een CSV bestand. Zo hoef je je gegevens niet allemaal zelf in te voeren!

Zodra je jouw gegevens hebt ingevoerd kan je echt beginnen met online boekhouden. Koppel je bank en krijg overzicht in je openstaande facturen, te betalen facturen, omzet, te betalen omzetbelasting, BTW aangiftes, kosten en voorlopige winst!

MoneyMonk functies en mogelijkheden

MoneyMonk beschikt over alle functies die je nodig hebt om als ZZP'er je boekhouding bij te houden. Zo kan je met een betaald abonnement de volgende zaken uitvoeren:

 • Offertes maken;
 • Urenregistratie bijhouden;
 • Rittenregistratie bijhouden;
 • Onkosten bijhouden;
 • Facturen aanmaken en boeken (verkoop);
 • Facturen ontvangen en inboeken (inkoop);
 • Kwitanties maken
 • Bankmutaties koppelen aan bonnetjes;
 • Kasboek bijhouden;
 • BTW aangifte opstellen en sturen;
 • Rapportages opstellen, zoals winst & verliesrekening en balans.

Met behulp van bovenstaande functionaliteiten breng je gemakkelijk je financiële situatie in beeld!

Voor wie is MoneyMonk geschikt?

Verwacht jij de komende jaren voor jezelf te werken op uur- of project basis? Dan is MoneyMonk een geschikt boekhoudsysteem voor jou!


MoneyMonk richt zich voornamelijk op zzp'ers. Het online boekhoudprogramma heeft er alles aan gedaan de boekhouding voor werk op project- of uurbasis zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo kan je gemakkelijk je urenregistratie bijhouden en offertes versturen. Ook voor het opstellen van je BTW aangiftes en inkomstenbelasting biedt dit online platform handige tools.


Voor grotere bedrijven is MoneyMonk minder geschikt. Zo kan je via dit boekhoudprogramma geen loonadministratie bijhouden en is het programma niet te koppelen aan webshops of kassasystemen. Om deze redenen is het boekhoudprogramma voor bedrijven vaak wat te beperkt.

Hoe zit het met de kosten bij MoneyMonk

Om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten dien je een betaald abonnement aan te schaffen. De kosten voor een abonnement bij MoneyMonk zijn afhankelijk van de jaaromzet van je bedrijf. De kosten groeien dus mee met je bedrijf!

 • Er zijn vier kosten pakketen. Ze verschillen niet in functies maar wel in prijs:
 • Pre-Start, een gratis pakket met beperkte functionaliteiten (enkel urenregistratie).
 • Start, voor startende ondernemers met een jaaromzet van maximaal €10.000. Zij ontvangen 70% korting op het maandtarief en betalen slechts €7,50 per maand.
 • Growth, voor ondernemers met een jaaromzet tussen de €10.000 en €30.000. Zij ontvangen 40% korting op het maandtarief en betalen slechts €15 per maand.
 • Pro, voor ondernemers met een jaaromzet boven de €30.000. Zij ontvangen geen korting op het maandtarief en betalen €20 per maand.

?? Een voorbeeld - je bent een zzp'er met €14.000 jaarlijkse omzet. Je valt daarmee binnen het growth pakket en ontvangt 40% korting op het volledige bedrag. Je betaalt dan dus maar €15 per maand. Zodra je een jaaromzet van €30.000 of meer bereikt, stroom je door naar het volgende pakket. Je betaalde abonnement wordt dan verhoogd naar €20 per maand.


moneymonk boekhouden

Is MoneyMonk betrouwbaar?

Voordat je je aanmeldt bij MoneyMonk is het fijn om te weten of je met een betrouwbare partij te maken hebt. Gelukkig kunnen we met zekerheid zeggen dat MoneyMonk zeker een betrouwbaar boekhoudprogramma is! Afgelopen jaren heeft het bedrijf vele nieuwe klanten mogen verwelkomen. Deze blijken uiterst te spreken over het programma! Dit blijkt uit de verschillende MoneyMonk ervaringen op reviewplatformen, het boekhoudprogramma scoort uiterst hoog. Onderstaand zetten we een aantal resultaten voor je op een rijtje!

Ervaringen MoneyMonk

9,8/10
4,9/5
4,3/5

In de reviews zijn de gebruikers van MoneyMonk voornamelijk te spreken over de heldere vormgeving van de website en app en de hulp die ze ontvangen bij het opstarten van hun eigen boekhouding. Ook komen de extra functionaliteiten als rittenregistratie en urenregistratie positief naar voren.


Conclusie MoneyMonk

MoneyMonk is te omschrijven als een makkelijk en compleet boekhoudprogramma voor dienstverlenende zzp'ers, enigzins te vergelijken met MoneyBird. Het programma beschikt over alle benodigde functionaliteiten om op een slimme manier je financiële situatie in kaart te brengen. Zo kan je facturen versturen, uren registreren, je BTW aangifte opstellen, etc. Dit alles doe je snel en eenvoudig met gebruik van hun gebruiksvriendelijke website en app.

Als startende ondernemer is een online boekhoudpakket bij MoneyMonk erg goedkoop, dit omdat je korting ontvangt op het abonnement wanneer je minder dan €30.000 jaaromzet draait. Wanneer je jouw boekhouder graag mee laat kijken is dat mogelijk, MoneyMonk werkt namelijk met meerdere gebruikers die toegang kunnen krijgen tot je account.

Als laatste is het fijn dat je bij deze partij altijd goed geholpen wordt wanneer je vragen hebt. De gebruikers van MoneyMonk ervaren het contact met de klantenservice als erg prettig. Al met al kunnen we je zeker MoneyMonk aanbevelen!


Extra informatie over MoneyMonk

Klantenservice

Je kan MoneyMonk bereiken per mail (support@moneymonk.nl), telefonisch (085 30 30 800) of via sociale media. Ook kan je hen fysiek bezoeken, MoneyMonk zit op de Catharijnesingel 33 in Utrecht.

Webshop koppeling

In sommige gevallen is het mogelijk je MoneyMonk account te koppelen met je online webshop. Neem hiervoor persoonlijk contact op met MoneyMonk!

Opzeggen

De boekhoudpakketten van MoneyMonk zijn maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast en je loopt weinig risico.

KVK nummer

Voor de betaalde abonnementen dien je over een KVK nummer te beschikken. Voor het gratis pakket is dit geen vereiste.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>