fbpx
 • Home
 • /
 • Software
 • /
 • Exact Online: Onze ervaringen [Review 2023]

Publicatie datum: 26 januari, 2023

Door: Puck

Op zoek naar een compleet boekhoudprogramma? Bij Exact kan je jouw boekhoudprogramma koppelen aan productie, logistiek en relatiebeheer. Zo heb je alles in een! Wij vergeleken Exact en concurrenten op basis van ervaringen van klanten, functionaliteiten, kosten en gemak. In dit artikel lees je onze Exact review!

Geen zin om verder te lezen? Probeer Exact direct 30 dagen GRATIS uit!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

8

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

exact boekhoud software

Wat is Exact?

Exact is een online boekhoudprogramma voor ondernemers en accountants met groeiambitie. Voor een vast tarief per maand heb je jouw administratie op elk gewenst moment beschikbaar. Met ruim 550.000 gebruikers is Exact een van de grootste aanbieders op het gebied van online boekhouden.

Met Exact online boekhouden beschik je over alle benodigde functies in één boekhoudpakket. Naast boekhouden biedt Exact namelijk verschillende andere functionaliteiten aan, zoals: voorraadbeheer, productie, relatiebeheer en projectmanagement. Exact staat bekend als het meest uitgebreide boekhoudprogramma op de markt.

Je kan jouw Exact account eenvoudig delen met je boekhouder of accountant. Zo kan je bijvoorbeeld zelf je administratie bijhouden en een boekhouder of accountant je Btw-aangifte laten controleren en versturen.

Onze favoriete boekhoudprogramma's:

Voordelen vs. nadelen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is Exact een erg fijn programma. Maar hoe onderscheidt het boekhoudprogramma van Exact zich van andere aanbieders? Onderstaand zetten we de voordelen en nadelen van Exact voor je op een rijtje!

Voordelen

 • Marktleider met ruim 30 jaar ervaring;
 • Ook geschikt voor grotere ondernemingen;
 • Altijd en overal online je administratie inzien;
 • Uitgebreide kennisbank, inclusief trainingen en e-learning;
 • Koppeling met CRM-software mogelijk;
 • De app is zeer gebruiksvriendelijk;
 • Boekhouder of accountant kan meekijken in je administraties;
 • Gratis proefperiode van 30 dagen.

Nadelen

 • De prijs kan flink oplopen wanneer je veel modules nodig hebt;
 • Geen kilometer- en urenregistratie inbegrepen;
 • Negatieve reviews over slechte service en onaangekondigd onderhoud.

Exact functies en mogelijkheden

Met Exact online boekhouden ontvang je een goede basis voor het uitvoeren van een overzichtelijke administratie. Met een basis abonnement krijg je inzicht in je inkopen, verkopen, banktransacties en kan je Btw-aangifte doen.

Afhankelijk van wat voor bedrijf je hebt, kan je extra functies willen toevoegen aan jouw boekhouding. Het fijne aan Exact is dat je dit binnen hetzelfde boekhoudprogramma kan doen! Exact biedt de volgende extra modules beschikbaar in hun uitgebreidere abonnementen:

 • Activa, bedrijfsmiddelen beheren en afschrijven.
 • Administratie archiveren, digitaal archief aanmaken van je administratie i.v.m. de verplichte bewaarplicht van de belastingdienst (7 jaar).
 • Budget, schatting maken van verwachte inkomsten en uitgaven.
 • Kostenanalyse, gemaakte kosten en opbrengsten toewijzen aan een product, dienst of afdeling.
 • Scan & Herken, bonnen en facturen inscannen via de Exact app (leestip: top 5 factuurprogramma's)
 • Valuta, boekingen doen in een andere valuta.

Wil je het meeste uit jouw boekhouding halen? Volg dan de online of klassikale training van Exact. Deze zijn gratis om je snel op weg helpen!

Voor wie is Exact geschikt?

Exact online boekhouden is met zijn uitgebreide mogelijkheden geschikt voor bijna alle bedrijfstypes. Exact beschikt over drie boekhoudpakketten. Het essential pakket beschikt over de bepaalde functies die je nodig hebt als zzp'er of klein ondernemer; het plus abonnement beschikt over een aantal extra functionaliteiten voor groeiende bedrijven en het professional pakket beschikt over zeer uitgebreide functionaliteiten en kan daarmee gebruikt worden voor een grote BV met personeel. Vrijwel iedereen kan dus bij Exact terecht voor zijn boekhouding, je dient enkel het abonnement naar jouw wensen uit te kiezen!


Hoe zit het met de kosten bij Exact

Voor een abonnement bij Exact dien je maandelijks een vast bedrag te betalen. Exact kent drie kosten pakketten, namelijk: Essentials, Plus en Professional. Onderstaand zetten we de pakketten en hun bijhorende kosten voor je op een rijtje!

Starter

Dit is het goedkoopste pakket van Exact boekhouden. Met dit abonnement ontvang je de basis van het boekhoudsysteem en kan je één administratie aanmaken voor één gebruiker.

Je kan onbeperkt boekhouden met één bankkoppeling en je kan vijf facturen per maand versturen. Je betaalt hiervoor €42 per maand.

Gevorderd

Voor het Plus pakket krijg je alle features uit het Essentials pakket, maar dan uitgebreid met kostenanalyse, budget, activa en valuta. Daarnaast kan je extra gebruikers laten inloggen en mag je ook twee administraties aanmaken.

Je mag honderd facturen per maand versturen en vijf bankkoppelingen aanmaken. Je betaalt hiervoor €82 per maand.

Compleet

Het Professional pakket is het meest uitgebreide pakket. Hierbij krijg je alles wat in het Plus pakket zit, maar dan wordt deze uitgebreid met onbeperkte bankkoppelingen en verkoopfacturen.

Daarnaast kan je gebruik maken van rekening-courant. Je betaalt hiervoor €122 per maand.

Gratis proefperiode !

Voor het aanschaffen van een betaald abonnement kan iedereen Exact Online gratis uitproberen. Ze bieden een 30 dagen gratis proefperiode aan waarin je alle features van het boekhoudprogramma kunt uitproberen. Zo weet je zeker of het product iets voor je is!Is Exact betrouwbaar?

Voordat je een abonnement afsluit voor een boekhoudprogramma bij Exact, wil je natuurlijk weten of je met een betrouwbare aanbieder te maken hebt. Komt het boekhoudprogramma overeen met wat gebruikers ervan verwachtte?

De Exact ervaringen, te lezen van verschillende reviewplatformen, zijn wisselend. Onderstaand zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

Ervaringen Exact Online

3,8/5
3,7/5
8,2/10

Waar gebruikers erg positief over zijn is het ruime aanbod in functionaliteiten. Het boekhoudprogramma van Exact is zelfs voor grotere bedrijven geschikt. Er zijn echter ook gebruikers met een slechte ervaring met het boekhoudprogramma.

In hun recensies werd voornamelijk gesproken over slechte klantenservice en onaangekondigd onderhoud. Gebruikers vinden dat Exact daar meer aandacht aan moet besteden.


Conclusie Exact

Exact is een overzichtelijk en veelzijdig boekhoudprogramma. Het is een van de weinige aanbieders waar óók grotere bedrijven terecht kunnen voor hun administratie. Een voordeel aan Exact is dat het schaalbaar is, kleinere bedrijven of zzp'ers kunnen gebruik maken van het essentials pakket en grotere bedrijven kunnen opschalen naar uitgebreidere abonnementen. Het boekhoudpakket van Exact groeit met je bedrijf mee!

Ook is het heel handig dat Exact over een uitgebreide kennisbank beschikt. Wanneer je nog niet zo bekend bent met boekhouding of je gewoon nog niet helemaal je weg kan vinden binnen het boekhoudprogramma, dan staan er vele video tutorials en webinars op je te wachten. Deze kan je gratis bekijken en helpen je snel op weg met je boekhoudpakket van Exact!

Wel zijn de boekhoudpakketten van Exact redelijk aan de dure kant. Zeker met uitbreiding van extra modules kom je al snel boven de €100 per maand uit. Om deze reden raden we je aan gebruik te maken van de 30 dagen gratis proefperiode voordat je een abonnement afsluit. Zo weet je zeker of dit voor jou de beste beslissing is!

Zijn productie en logistiek binnen jouw bedrijf een van de belangrijkste functies? Dan raden we je wel zeker aan voor dit boekhoudprogramma te kiezen. Exact is namelijk een van de weinige aanbieders met een online boekhoudprogramma dat te combineren is met productie en logistiek. Op dat gebied biedt deze aanbieder veel meer kansen dan een andere aanbieder!


Extra informatie over Exact Online

Klantenservice

De klantenservice van Exact kan je bereiken via het contactformulier op hun website, telefonisch op 015 - 711 51 00 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.30) of je kan langs gaan op de Molengraaffsingel 33 in Delft.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>