fbpx

Publicatie datum: 27 januari, 2023

Door: Sam

Viaplay Review

Viaplay logo

Onze beoordeling

Ben je een echte Formule 1 fan of kijk je graag naar de spannendste dart wedstrijden? Dan is Viaplay ideaal voor jou. Met Viaplay kijk je namelijk naar je favoriete sportwedstrijden, films en series.

Viaplay biedt namelijk allerlei verschillende genres sport, films en series aan. Met een Viaplay account geniet je dus van eindeloos veel streaming mogelijkheden. 

?Profiteer van 34% korting bij een jaar abonnement?

In onze Viaplay review bespreken we het nieuwe streamingplatform dat op 1 maart 2022 in Nederland lanceerde. Dat deed het niet stilletjes: de Nordic Entertainment Group (eigenaar van Viaplay) kocht allerlei exclusieve uitzendrechten op, waardoor fans van Max Verstappen en de Premier League noodgedwongen moesten overstappen. 

Dit vond lang niet iedereen leuk, maar met de content die op Viaplay staat vraag je je misschien af: Is Viaplay het geld waard? We vertellen je alles over deze nieuwe streamingdienst in onze Viaplay review!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

11+

Streaming platforms vergeleken


Wat zendt Viaplay allemaal uit?

Wat zendt Viaplay allemaal uit?

Voor je überhaupt moet overwegen een Viaplay abonnement te nemen, moet je natuurlijk weten wat je er allemaal op kunt kijken. Wat voor de meeste Nederlandse Viaplay-kijkers het belangrijkste zal zijn: De Formule 1. Alle 23 F1 races van 2023 zijn in de vorm van een live uitzending op Viaplay te zien. Ook kun je alle hoogtepunten terugkijken en krijg je de races van de Formula 2 en 3 erbij.

Voetbal op Viaplay review: Wat is er te zien?

Voor voetbal liefhebbers is een Viaplay abonnement zeker interessant. Een aantal van de beste competities ter wereld worden exclusief op Viaplay zelf uitgezonden. Waar Ziggo Sport vroeger de place to go was voor het Engelse voetbal (Premier League en Championship) en de Bundesliga, is dit nu allemaal opgekocht door Viaplay.

Het fijne aan Viaplay is dat je niet alleen live sport kunt volgen, maar je ook heel snel samenvattingen van alle wedstrijden kunt zien. Als je een wedstrijd van het Engelse voetbal hebt gemist, kijk je hem vaak binnen enkele uren al terug. Ook is de hele wedstrijd terug te zien tot 48 uur na de uitzending.

Viaplay aanbod - Welke sporten zie je nog meer op Viaplay?

Viaplay heeft door de maanden heen steeds meer een uitgebreid aanbod gekregen. De Formule 1, grote voetbal competities en zelfs steeds meer films en series. Maar ook de PDC darts wedstrijden, zoals het WK Darts, zijn te zien met een Viaplay abonnement. Mocht je van voetbal, Formule 1 en darts houden, lijkt een Viaplay abonnement steeds aantrekkelijker te worden. Maar werkt alles dan wel goed? En hoe is de beeldkwaliteit van de streams?


Films en series Viaplay review

Films en series Viaplay review

Op Viaplay zie je niet alleen sport, maar ook films en series. Dit is niet de grootste focus van Viaplay, maar er staat alsnog redelijk wat goede content op. We denken dat je hier prima wat vermaak uit kunt halen, hoewel het aanbod zeker niet zo groot is als op Netflix of Prime Video. Een aantal films die je kunt kijken zijn Apocalypse Now, Django: Unchained of Arrival. Zeker leuk om erbij te krijgen dus!


Viaplay app review: Goede beeldkwaliteit of haperingen in de stream?

Je wil natuurlijk ook graag weten of de Viaplay app werkt zoals het hoort. Hoe is de beeldkwaliteit precies, en komen er veel haperingen voor? Als je in de reviews op bijvoorbeeld Trustpilot of Google gaat kijken, word je al snel een beetje wantrouwig. Veel mensen noemen de app teleurstellend of zelfs waardeloos. Er zijn een aantal frustraties die we veel terug zien komen in de Viaplay reviews van anderen.

Viaplay streams die haperen of uitvallen

Viaplay is dus net als Netflix een streamingsdienst, en geen televisiezender zoals Ziggo Sport. Voordeel hiervan is dat je altijd en overal kan kijken - ten minste, dat is de bedoeling. In werkelijkheid zijn de ervaringen anders.

Te veel gebruikers hebben slechte ervaringen met hoe de app werkt. Zo valt er om de haverklap een stream uit, ongeacht hoe goed je internet is. Ook hapert de boel met enige regelmaat. Niet heel lekker als er net een penalty wordt gegeven in de laatste minuut van een bloedstollende Premier League-wedstrijd. Deze problemen lopen al sinds het begin van Viaplay, maar zijn nog voor weinig mensen opgelost.

Viaplay foutmeldingen en crashes

Foutmeldingen en crashes zie je niet vaak meer tegenwoordig. Behalve bij Viaplay... Jammer genoeg komt het enorm vaak voor dat de app van Viaplay er middenin een spannende wedstrijd gewoon mee kapt. Ook bij het opstarten loopt de app vaak vast. Daarnaast zijn er veel meldingen van een zwart scherm, visuele glitches en andere problemen die we in 2023 echt niet meer accepteren van een fatsoenlijke streamingdienst.

Is Viaplay in 4K?

Net een dure 4K televisie gekocht? Helaas is Viaplay niet in 4K te bekijken in Nederland, ook al is dit in de Scandinavische landen wel het geval. Er is vanuit Viaplay nog niets gezegd over wanneer 4K beschikbaar wordt in Nederland - tot die tijd zul je het moeten doen met een Full HD-resolutie, hetzelfde als op een normale tv-zender.

In 2023 is het moeilijk denkbaar dat een gloednieuwe app zó veel problemen heeft. Alleen daardoor is het al begrijpelijk dat de streamingdienst op 1 van de 5 sterren komt te staan op Trustpilot.

Viaplay app review: Goede beeldkwaliteit of haperingen in de stream?

Viaplay commentaar, presentatoren en analisten - wie zijn

Naast de sporters zelf zijn er nog meer belangrijke mensen die een live sport uitzending goed maken. Een potje voetbal is pas écht leuk met goede commentatoren. Ook de spanning van de F1 komt pas tot je als je de enthousiaste stem van de commentator hoort. En natuurlijk de shows buiten de wedstrijden om; presentatoren en analisten die de wedstrijd onder de loep leggen maken de kijkervaring nog leuker.

Wie verzorgen het Formule 1 commentaar op Viaplay?

De F1 uitzendingen krijgen op Viaplay commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, en niet meer door Olav Mol - iets wat veel Nederlanders jammer vinden. Mol was immers al tientallen jaren de vaste stem van de F1-races. Over de nieuwe commentatoren waren veel Nederlanders niet te spreken, maar echte ergernissen blijven bij de meesten van ons uit.

Welke voetbal commentatoren hoor je op Viaplay?

Hoewel de app het niet laat merken, heeft Viaplay een behoorlijk budget. Dit is wel terug te zien in de voetbal commentatoren op Viaplay. Zo hoor je tijdens de Bundesliga en Premier League de bekende stemmen van Koert Westerman en Leo Driessen voorbij komen. Prettiger en vertrouwder ga je ze niet krijgen!

Welke analisten zie je bij Viaplay?

De analyses na een potje voetbal zijn misschien niet waarom je naar het voetballen kijkt, maar laten we eerlijk zijn - je kijkt er wel naar. Wij ook, en daarom is het goed om te weten dat er enkele bekende oud-profvoetballers aanschuiven bij de Viaplay-tafel. Nigel de Jong, Frank de Boer, John van ’t Schip en Aron Winter zijn aangetrokken om de Bundesliga te analyseren.

Viaplay F1- analisten

Als vaste presentator van de F1-uitzendingen heeft Viaplay gekozen voor Amber Brantsen. Zij stapte over van de NOS. In de studio wordt ze vergezeld door Tom Coronel, Christijan Albers en Giedo van der Garde. Ken je ze niet bij naam? Als je ze ziet, herken je ze vast wel - deze mannen schoven namelijk allemaal wel eens aan bij Ziggo Sport. Ook worden ze bij iedere uitzending vergezeld door andere oud-coureurs of kenners.


Viaplay abonnement: Waard of waardeloos?

Om onze Viaplay review af te sluiten: de enige reden dat we Viaplay ècht kunnen aanraden is omdat het nou eenmaal de exclusieve rechten heeft voor je favoriete sporten. Op zichzelf is de app behoorlijk slecht. Zo is het beeld niet in 4K en hapert de boel aan alle kanten. De app crasht nog veel te vaak, en je komt wel eens rare foutmeldingen tegen.

Dit maakt het gebruik van de app niet prettig, maar helaas wel nodig. De uitzendingen zelf zijn prima - ze doen in ieder geval niet onder voor de shows op Ziggo Sport of ESPN dankzij de goede analisten en presentatoren, ook al vinden we Olav Mol een groot gemis bij de Formule 1 uitzendingen.

Al met al vinden we de prijs van 14,- per maand behoorlijk hoog, want de meesten van ons zullen slechts een paar keer per week naar de wedstrijden kijken. Uiteindelijk zul je dus zelf de afweging moeten maken of je Viaplay de prijs waard vindt of niet. Voor de kwaliteit van de service zelf hoef je het niet te doen, maar uiteindelijk is het het belangrijkst dat je je favoriete sportuitzendingen kunt blijven kijken.

Nog niet helemaal overtuigd? Wij van Top-X hebben tientallen streamingdiensten vergeleken. Klik hier om onze beste streamingdienst artikel te bekijken!

Viaplay logo

Viaplay

5.0

Ben je een echte Formule 1 fan of kijk je graag naar de spannendste dart wedstrijden? Dan is Viaplay ideaal voor jou. Met Viaplay kijk je namelijk naar je favoriete sportwedstrijden, films en series.

Viaplay biedt namelijk allerlei verschillende genres sport, films en series aan. Met een Viaplay account geniet je dus van eindeloos veel streaming mogelijkheden. 

?Profiteer van 34% korting bij een jaar abonnement?


Veelgestelde vragen over Viaplay

Hoe is de kwaliteit van Viaplay?

De kwaliteit van Viaplay is zeer goed. Zo bekijk je alle series, films en sport programma's in 1080p resolutie. 1080p wordt ook wel Full HD genoemd en vrijwel alle nieuwe televisies, telefoons en tablets zijn geschikt om deze kwaliteit te kunnen streamen. 

Is Viaplay de moeite waard?

Voor iedereen die fan is van sporten zoals Formule 1, darten etc. is Viaplay de ideale streamingdienst. Zij beschikken namelijk over veel exclusieve uitzendrechten waardoor je alleen bij hen terecht kan voor deze sportprogramma's. Voor films en series is Viaplay echter de moeite niet waard.

Hoeveel tegelijk kijken Viaplay?

Viaplay maakt het mogelijk om op twee apparaten tegelijkertijd te streamen. Zo kies je er zelf voor of je een apart account aanmaakt voor een tweede persoon of je laat hem kijken op jouw account. In totaal kunnen 5 apparaten verbonden worden met Viaplay.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>