fbpx

Publicatie datum: 24 januari, 2023

Door: Sam

Nextory Review

Nextory review

Onze beoordeling

Nextory maakt het mogelijk om naar jouw favoriete boeken te luisteren in plaats van dat je ze moet lezen. Hierdoor luister je naar leuke verhalen tijdens het relaxen of andere activiteiten.

Met een ruim aanbod van meer dan 200.000 luisterboeken en een breed aanbod Nederlandstalige boeken, kun je eindeloos genieten van spannende en/of romantische verhalen.

?Probeer tijdelijk 30 dagen gratis?

Nextory is een aanbieder van online luisterboeken. Zij maken het mogelijk om te luisteren naar een zeer ruim aanbod aan verschillende verhalen. Of dit iets voor jou is? Je ontdekt het hier bij onze Nextory review.

In dit artikel ontdek je precies of dit iets voor jou is en of Nextory de beste optie is of niet. Wij van Top-X hebben namelijk een lange tijd gebruik gemaakt van Nextory. Hierbij hebben wij zowel gebruik gemaakt van de kosteloze proefperiode als van een Nextory abonnement.

Ook hebben wij ervaringen van andere consumenten bekeken om uiteindelijk een goed onderbouwde conclusie te kunnen geven.

Wil jij weten hoe Nextory werkt, wat de kosten van Nextory zijn en wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

10+

Luisterboeken apps vergeleken


wat is nextory?

Wat is Nextory?

Nextory is een Zweeds bedrijf dat is opgericht in 2015. In tegenstelling tot luisterboeken aanbieders zoals Storytel en Audible zijn zij dus een stuk jonger. Op dit moment is Nextory ook actief op de Nederlandse markt en bieden zij al vele Nederlandse titels aan.

Nextory biedt een ruim aanbod boeken aan uit verschillende genres. Dit maakt de Nextory app geschikt voor de hele familie. Je kunt daarom ook uit verschillende abonnementen kiezen zoals een abonnement voor één persoon of een familie abonnement.

Het ruime aanbod aan Nederlandstalige e-books maakt Nextory daarom zeer interessant.


Hoe werkt Nextory?

Zoals gezegd biedt Nextory een zeer ruim aanbod aan luisterboeken aan. Deze luisterboeken kun je streamen, maar ook kun je ze offline downloaden zodat je deze op een later moment kunt beluisteren.

Dit gaat gemakkelijk via de Nextory app. Na het aangaan van de gratis proefperiode of abonnement krijg je direct toegang tot duizenden boeken. Op zowel Apple als Android toestellen kun je gebruikmaken van de Nextory app. Deze kun je eenvoudig downloaden via Google play en Apple Appstore.

Doordat je de boeken kunt downloaden kun jij dus op ieder gewenst moment genieten van offline luisterboeken. Dit maakt Nextory jouw beste vriend tijdens het reizen, wandelen of sporten.

Ook kun je gemakkelijk jouw eigen leesgedrag bijhouden dankzij deze ingebouwde functie. Hiermee track jij gemakkelijk jouw eigen leesgedrag, maar ook dat van uw kinderen is makkelijk in te zien.


Hoe is het aanbod bij Nextory?

Het aanbod van Nextory is zeer uitgebreid. Zo bieden ze ontzettend veel verhalen aan uit verschillende genres. Je hebt daarom met het hele gezin baat bij de diensten van Nextory. Zo kun je genieten van onder andere romantiek, spanning, non-fictie, klassieke fictie en kinderboeken.

De kinderboeken van Nextory zijn zeer goed voor de persoonlijke ontwikkeling van jouw kinderen. Door het grote aanbod aan kinderboeken kunnen zij eindeloos genieten van spannende verhalen en mooie avonturen.

De app werkt zeer snel en is ook erg gebruiksvriendelijk. Zo scrol je gemakkelijk door de verschillende verhalen heen en is het menu ook goed ingedeeld. Hierdoor bekijk je gemakkelijk de verschillende genres om zo een leuk verhaal te vinden.

aanbod nextory

Wat kost Nextory?

Voordat je een Nextory abonnement aangaat raden wij aan gebruik te maken van de gratis proefperiode. Je kunt namelijk 30 dagen gratis gebruikmaken van Nextory zonder een abonnement te hoeven aanschaffen. Hierdoor geniet je 30 dagen kosteloze van het ruime aanbod aan luisterboeken.

Is de proefperiode bevallen? Dan biedt Nextory twee verschillende abonnementen aan waar jij gebruik van kunt maken. Zo kun jij het 'Goud abonnement' en 'Familie abonnement' aanschaffen. Deze abonnementsvormen geven je toegang tot onbeperkt luisterplezier.

  • Het 'Goud abonnement' kost € 11,99 per maand en maakt onbeperkt lezen en luisteren mogelijk. Daarnaast kun je vier verschillende profielen aanmaken waardoor je het account ook kunt delen met andere. Bij het 'Goud abonnement' kan maar één iemand tegelijk gebruik maken van de app.

  • Wil jij dus met meer mensen tegelijk naar e-books luisteren? Dan is er het 'Familie abonnement' wat ook onbeperkt luisteren en lezen mogelijk maakt voor € 14,99. Bij dit abonnement is het ook mogelijk om vier profielen aan te maken. Het voordeel aan dit abonnement is dat er ook twee tot vier profielen tegelijk gebruik kunnen maken van de app.

Ben je niet tevreden met je huidige abonnement? Dan kun je deze gemakkelijk overzetten naar het andere abonnement dat Nextory aanbiedt. Wil je abonnement volledig stopzetten? Dan kun je gemakkelijk op ieder moment je abonnement opzeggen.


Wat zijn de voor- en nadelen van Nextory?

Na het testen van Nextory hebben wij enkele voor- en nadelen gevonden. Hieronder vind je de voor- en nadelen die voor ons het belangrijkst waren. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten. Neem dus zeker even de tijd om deze goed door te lezen.

Voordelen Nextory

  • Je kunt met Nextory naar boeken luisteren, maar ook gewoon de boeken lezen doordat de app ook als e-reader fungeert
  • De 30 dagen proefperiode geeft jou de mogelijkheid om kennis te maken met de app zonder dat hier kosten aan verbonden zitten
  • Het leesgedrag is in te zien in de Nextory app
  • De app is erg overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk

Nadelen Nextory

  • De app kan niet op een e-reader gebruikt worden
  • Verhalen zijn alleen online te downloaden om ze later offline te kunnen beluisteren

Nextory heeft dus meerdere voor- en nadelen. Uit onze ervaring merkten we dat de voordelen vaak vee groter waren dan de nadelen. Om die reden zijn we zeer te spreken over de luisterboeken van Nextory en het gebruik van hun app.


Nextory ervaringen

Om een goede review te kunnen schrijven hebben wij naast onze eigen ervaring ook rekening gehouden met ervaringen van andere. Hieronder ontdek je enkele ervaringen welke wij zeer interessant vonden.

''Prima ervaring! Ik heb geen doorlopend abonnement maar zo nu en dan een maand. Wat ik fijn vind, is dat er geen opzegtermijn is. Als morgen de volgende factuurdatum is, dan kan ik vandaag nog opzeggen.''

Martine

''Nextory is een service die ik meerdere keren per dag gebruik en absoluut geweldig vind! Er zijn veel verschillende boeken en luisterboeklezers, wat ik op prijs stel. Nextory krijgt van mij hoge cijfers omdat ze een hele goede service bieden!''

Sebastiaan

''Nextory is voor mij onmisbaar geworden. Ik lees ook heel gewone boeken, maar heb favoriete mensen gevonden als vertellers die de luister ervaring een beetje aangenamer maken. Dus met de App kan ik twee keer zoveel boeken lezen in 1 maand.''

Maria

''Ik ben erg blij met Nextory! Ik luister veel naar de audioboeken. Fijne functie om een "timer" in te kunnen stellen zodat je kunt luisteren als je gaat slapen en niet te veel hoeft te missen als je in slaap valt. Veel om uit te kiezen.''

Ingrid


Conclusie Nextory

Na het testen van Nextory en de ervaringen van andere consumenten vergeleken te hebben, is het nu tijd voor onze eindconclusie. Want is Nextory de moeite waard? Wij zelf zijn zeer tevreden over de diensten die Nextory aanbiedt.

Zo hebben zij een zeer ruim aanbod van maar liefst honderdduizenden titels en zijn de verhalen geschikt voor jong en oud. Hierdoor kun je dus ook gemakkelijk een familie abonnement nemen zodat de hele familie kan genieten van spannende verhalen.

De app is volgens ons ook zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de lay-out zeer fijn en kun je verschillende instellingen aanpassen zoals de leessnelheid.

Ook andere consumenten zijn zeer te spreken over Nextory. Zo wordt veelvoudig genoemd dat het aanbod zeer uitgebreid is en er veel keuze is uit verschillende genres. Ook wordt het zeer op prijs gesteld dat er ook e-books beschikbaar zijn in de app. Hierdoor kun je het lezen van e-books gemakkelijk afwisselen met het luisteren naar verhalen.

Ben jij al overtuigd? Probeer dan de 30 dagen proefperiode en kijk zelf of je het wat vindt.

Nextory review

Nextory

5.0

Nextory maakt het mogelijk om naar jouw favoriete boeken te luisteren in plaats van dat je ze moet lezen. Hierdoor luister je naar leuke verhalen tijdens het relaxen of andere activiteiten.

Met een ruim aanbod van meer dan 200.000 luisterboeken en een breed aanbod Nederlandstalige boeken, kun je eindeloos genieten van spannende en/of romantische verhalen.

?Probeer tijdelijk 30 dagen gratis?


Nextory alternatieven

Ben je niet helemaal overtuigd van Nextory? Geen zorgen! Wij van Top-X hebben namelijk ook nog ontzettend veel andere luisterboeken aanbieders getest. Hieronder vind je enkele andere populaire online luisterboeken aanbieders waar wij een review over hebben geschreven.


Veelgestelde vragen over Nextory

Is Nextory betrouwbaar?

Nextory is een zeer betrouwbare online luisterboeken aanbieder. Zo hebben zij een groot aanbod aan e-boeken en verloopt de betaling per maand. Na het doorlopen van de gratis proefperiode kies je gemakkelijk uit twee abonnementen welke je op ieder moment kunt opzeggen.

Kun je Nextory lezen op e-reader?

Helaas is het niet mogelijk om Nextory te lezen op een e-reader. Je kunt dus alleen luisteren naar verhalen en e-boeken lezen in de Nextory app. Wil jij dus graag een e-boek lezen? Dan kan dat prima via de app van Nextory.

Wat kost een abonnement op Nextory?

Nextory biedt aan gratis proefperiode van 30 dagen aan. Na deze periode van 30 dagen kun je kiezen voor een Nextory abonnement. Hierbij zijn er twee keuzes, namelijk het 'Basic abonnement' van €11,99 per maand en het 'Familie abonnement' van €14,99 per maand.

Kan Nextory op Kobo?

Het is helaas niet mogelijk om de Nextory app te gebruiken op een e-reader. Nextory kan daarom niet op een Kobo e-reader worden gebruikt. Je zult dus gebruik moeten maken van de Nextory app om boeken te lezen en beluisteren.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>