fbpx

Publicatie datum: 24 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Nederlandse Podcast

De Stijn, Tobi en Jeppe show

Ben jij nog op zoek naar een goede Nederlandse podcast? Dan kunnen wij je De Stijn, Tobi en Jeppe show zeker aanbevelen! Deze podcast kwam uit onze test als beste Nederlandse podcast 2023! In deze podcast bespreken vrienden Tobias Camman, Jasper Demollin en Stijn van Vliet iedere vrijdag een ander onderwerp. Ook word jij als luisteraar betrokken bij de podcast! Via instagram kun jij een levens- of seksvraag insturen en wie weet wordt deze in de podcast beantwoord.

Ben jij benieuwd naar de verhalen uit deze beste Nederlandse podcast? Klik dan snel op de onderstaande knop!   

De radio is uit en de podcast is in en dat is te merken, want de podcasts schieten als paddestoelen uit de grond. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe podcast of wil je een keer beginnen met luisteren. 

Nou zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten podcasts, waardoor het lastig kan zijn om er eentje te vinden die het beste bij jou past. Wij gaan je in dit artikel helpen. 

Wij van Top-x zijn namelijk op zoek gegaan naar de best geteste opties van dit moment. Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een Nederlandse podcast test uitgevoerd. 

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Podcast getest

18

Uur onderzoek gedaan

49

Reviews gecheckt

16

Aanbieders vergeleken


Top 5 Beste Nederlandse Podcasts

Best Aanbevolen Nederlandse Podcast
1. De Stijn, Tobi en Jeppe show

Beste Nederlandse Sport Podcast
2. Pak Schaal Podcast

Beste Nederlandse Juridische Podcast
3. Pro Forma 

Beste Nederlandse Entertainment Podcast
4. Bims

Beste Nederlandse Finance Podcast
5. Jong Beleggen de podcast

Top 10 Beste Nederlandse Podcasts

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Nederlandse podcasts? Hieronder vind je een button naar de top 10 meest geluisterde podcasts op Podimo. Deze podcasts doen zeker niet onder aan de podcasts uit de Nederlandse podcast test 2023. Voor andere podcasts tips raden we je aan ons nieuwste artikel te lezen over de top 10 podcast tips in 2023!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kiezen van een Nederlandse podcast?

Na het zien van onze top 5 ben je misschien wel geïnteresseerd in een van onze podcasts. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kiezen van een podcast klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is.

Om jou te helpen met het vinden van een podcast die goed bij je past hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen, want ze kunnen je helpen met het vinden van een goede podcast. 

De stem van de verteller

Allereerst is het belangrijk om goed te luisteren naar de stem van de verteller. Niet iedereen heeft een even fijne stem voor een podcast. Ook heeft iedereen natuurlijk een voorkeur voor een bepaalde stem. Wij raden je dan ook aan om eerst naar de trailer van de podcast te luisteren. Zo krijg je een beeld van de stemmen van de vertellers. 

Genre

Als tweede is het handig om te kijken naar het genre van de podcast. Zo zijn er podcasts over actualiteiten, persoonlijke verhalen, sport en crime. Afhankelijk van een voorkeur voor een bepaald genre kan je een podcast uitkiezen. 

Uploads

Als derde is het handig om te kijken naar het aantal uploads van de podcast. De meeste podcast uploaden iedere week een aflevering, maar dat geldt niet voor iedere podcast. Als je aan een nieuwe podcast begint raden wij je aan om te kijken naar het aantal uploads en hoeveel afleveringen er online staan. Dan weet je precies wanneer je een nieuwe aflevering kan luisteren. 

Abonnees 

Als laatste is het handig om te controleren hoeveel abonnees de podcast heeft. Door te kijken naar het aantal abonnees kun je zien of de podcast goed wordt ontvangen door andere luisteraars. Zo krijg je een beetje een indruk van de podcast.


Wat is de beste Nederlandse podcast van 2023? 

Nu je al een glimp hebt kunnen opvangen van onze top 5 en nu je weet waar je op moet letten, is het tijd voor onze uitgebreide top 5. In deze top 5 verstellen wij meer over de door ons geselecteerde opties.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle podcasts voorzien van een korte omschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende podcasts geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een leuke podcast tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 

1. De Stijn, Tobi en Jeppe show

9.5

Eindbeoordeling

Beoordelingen

9.4

Genre

9.7

Uploads

9.2

Wij van Top-x hebben een test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste podcasts zijn. De Stijn, Tobi en Jeppe show is uit onze test gekomen als beste Nederlandse podcast 2023! 

In deze podcast nemen Tobias Camman, Jasper Demollin en Stijn van Vliet je mee het weekend in. Elke week staat er een nieuw onderwerp centraal waar de mannen hun (ongezouten) mening over geven. 

Ook al is het onderwerp dat centraal staat in de podcast elke week anders, de opbouw blijft hetzelfde. Stijn van Vliet is de trendwachter van het stel en neemt de trends van de week met je door. 

Aansluitend op het onderwerp zal Jasper Demollin de luisteraars inspireren met een spirituele quote. Verder zal Tobias Camman je een culinaire tip geven aan de hand van het onderwerp. 

Voordelen De Stijn, Tobi en Jeppe show

 • De audio glossy voor de linkse vrouw 
 • De luisteraars kunnen levens- of seksvragen insturen via Instagram
 • Iedere week een ander onderwerp
 • De podcast wordt ondersteund met beelden op Instagram & TikTok

Nadelen De Stijn, Tobi en Jeppe show

 • Exclusief te beluisteren op Podimo

2. Pak Schaal Podcast

9.2

Eindbeoordeling

Beoordelingen

9.0

Genre

9.5

Uploads

8.9

Ben jij een echte voetbalfan en nog op zoek naar een goede sport podcast? Dan kunnen wij je de Pak Schaal Podcast zeker aanbevelen. Deze podcast hebben wij geselecteerd als beste Nederlandse sport podcast. 

Deze podcast is speciaal voor alle Ajax fans, want dit is de podcast over Ajax. Echte fans konden het als zien aan de titel 'Pak Schaal'. Dit is afgeleid van de bekende uitspraak van Dusan Tadic: 'We need to pak schaal'. 

In deze podcast praten supporter Arco Gnocchi en clubwatcher Freek Jansen je bij over alles wat binnen en buiten het veld speelt binnen de Amsterdamse club. 

Als je Ajax supporter bent hoef ik je niet meer te vertellen dat het een bewogen seizoen was voor de Amsterdammers. In de podcast gaan Arco en Freek in gesprek over alles wat er speelt en moet gebeuren binnen de club. 

Voordelen Pak Schaal Podcast

 • De podcast voor Ajax-supporters 
 • Wordt gemaakt door supporter Arco Gnocchi en clubwatcher Freek
 • Elke week een nieuwe aflevering 
 • De titel is geïnspireerd op de uitspraak van Dusan Tadic: 'We need to pak schaal' 

Nadelen Pak Schaal Podcast

 • Niet geschikt voor niet Ajax-supporters 

3. Pro Forma 

8.8

Eindbeoordeling

Beoordelingen

8.8

Genre

9.2

Uploads

8.2

Ben jij fan van true crime en vind je het juridische aspect van strafzaken heel interessant. Dat kunnen wij heel goed begrijpen, maar bij de meeste podcast wordt er niet echt op de juridische kant ingegaan. 

Om die reden hebben wij de podcast Pro Forma geselecteerd als beste Nederlandse Juridische podcast. Binnen deze podcast komen actuele thema's rondom strafzaken en media samen. 

In deze podcast bespreken strafrechtadvocaat Christian Flokstra en journalist Wouter Laumans de rol van media binnen strafzaken. Dit doen zij aan de hand van actuele zaken, zoals Marengo en de kroongetuige. 

En dat is niet het enige wat wordt besproken binnen deze podcast. Zo komt ook de arrestatie van strafrechtadvocaat Inez Weski aanbod. Ook wordt elke aflevering afgesloten met een verjaardagsvraag. 

Voordelen Pro Forma 

 • Gaat over de rol van media binnen het strafrecht
 • Elke week wordt er een actueel strafrechtelijk onderwerp besproken
 • Gepresenteerd door strafrechtadvocaat Christian Flokstra en journalist Wouter Laumans 
 • De twee presenteren ook de podcast Napleiten

Nadelen Pro Forma 

 • Ze gaan niet in gesprek met andere advocaten binnen deze podcast 

4. Bims

8.5

Eindbeoordeling

Beoordelingen

8.4

Genre

8.9

Uploads

8.1

Tuurlijk we snappen dat niet iedereen naar een informatieve podcast wil luisteren. Als jij al de hele dag bezig bent geweest met van alles en nog wat wil je ook gewoon vermaakt worden. 

Voor iedereen die vermaakt wil worden door een podcast kunnen wij Bims aanbevelen. Deze podcast kwam uit onze test als beste Nederlandse Entertainment podcast. 

In deze podcast nemen Quinty Misiedjan, Soundos el Ahmadi en Edson da Graça je mee de Bims in. De Bims, beter bekend als de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost, is de plek waar zij alle drie zijn opgegroeid. 

In deze podcast praten zij over het leven in de Bijlmer en de onverwachte levenslessen die zij daar hebben gehad. Tenslotte bestaat er geen boek die je leert om te feesten daten en ruzie te maken. 

Voordelen Bims

 • Over levenslessen die je niet in een boek kan vinden
 • Gepresenteerd door Quinty Misiedjan, Soundos el Ahmadi en Edson da Graça 
 • Geproduceerd door Tonny Media
 • Ook alledaagse zaken worden in de podcast besproken

Nadelen Bims

 • De verhalen zijn niet voor iedereen herkenbaar

5. Jong Beleggen de podcast

8.1

Eindbeoordeling

Beoordelingen

8.6

Genre

8.9

Uploads

7.4

We zijn al weer aangekomen bij de laatste podcast uit onze top 5. Als je door de eerdere opties nog niet bent overtuigd is dit misschien wel de podcast voor jou! Deze podcast gaat namelijk over geld.

Wij hebben Jong Beleggen de podcast geselecteerd als beste Nederlandse finance podcast. In deze podcast leer je alles wat je moet weten over het beleggen van geld en wat daarbij komt kijken. 

Pim en Milou zorgen er met deze podcast voor dat jongeren leren om veilig te beleggen. Beide hebben al enkele jaren ervaring met het beleggen van geld en zijn bereid om hun kennis te delen. 

Welk rendement behaalde zij al beginnend belegger en welke risico's hebben zij genomen? Deze vragen worden in de podcast beantwoord en verder toegelicht. 

Voordelen Jong Beleggen de podcast

 • Leert jongeren veilig beleggen
 • Ruim 8 miljoen plays
 • Milou en Pim hebben al enkele jaren ervaring met beleggen
 • Elke donderdag een nieuwe aflevering 

Nadelen Jong Beleggen de podcast

 • Je kan met beleggen je inleg verliezen

Hoeveel Nederlandse podcasts hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 Nederlandse podcasts getest. Op basis hiervan hebben we 5 podcasts geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Nederlandse podcasts op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Nederlandse podcasts is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar kwaliteit, genre en beoordelingen van andere luisteraars. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>