fbpx

Publicatie datum: 24 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Podcast 

Best geteste Podcast
Geuze & Gorgels Extra 

De Geuze & Gorgels Extra is onze favoriete podcast van 2023. Als jij op zoek bent naar een grappige, leuke podcast dan is dit zeker een aanrader. Wat je kunt verwachten?  Ze bespreken alles. En met alles bedoelen we ook echt alles! Van persoonlijke vragen tot foto’s, video’s, teksten, reviews, gedichten, nieuwsberichten, het heden, het verleden of enkel een woord.

Ben jij op zoek naar de beste podcast van 2023? Zoek niet verder! Wij hebben namelijk het antwoord op (bijna) al je vragen!

Na tientallen uren aan podcast geluisterd te hebben zijn wij tot een top-5 gekomen met onze favoriete podcasts op dit moment. Maak je niet druk: hierbij hebben we zeker rekening gehouden met verschillende genres en voorkeuren.

Alleen de beste van de beste podcasts zijn terug te vinden in onze lijst. Kortom, doe je riemen vast en ontdek de leukste, spannendste en grappigste podcasts van Nederland in het overzicht hieronder! 

Oh, voor we het vergeten: in de tabel hieronder vind je een kort overzicht van de podcasts, verderop in het artikel vertellen we bij elke podcast waarom we deze hebben gekozen en wat we zo leuk vinden aan deze podcast.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Podcasts vergeleken

7

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

13

aanbieders vergeleken


Top 5 Beste Podcasts

Best geteste Podcast

Best Aanbevolen Podcast
1. Geuze & Gorgels Extra 

Beste Tech Podcast 
2. Ik weet je wachtwoord

Beste True Crime Podcast
3. Moordcast

Beste Persoonlijke Podcast
4. Marc-Marie & Aaf Vinden Nog Eens Iets

Beste Amerikaanse Podcast 
5. Even the Rich 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kiezen van een podcast?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel naar een van de podcasts gaan luisteren. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen.

In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten als je wil gaan luisteren naar een podcast. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste podcast test.

Wij raden je aan om goed naar deze criteria te kijken voordat je naar een podcast gaat luisteren. Zo weet je zeker dat je naar een podcast luistert die goed past bij je interesses.  Kortom, met deze podcast tips wordt het luisteren van de een goede podcast een fluitje van een cent!

Genre

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het genre van de podcast. Net als bij films, series en muziek heb je ook bij podcast verschillende genres. Afhankelijk van jouw voorkeur of interesse in een bepaald onderwerp of genre kun je een podcast kiezen. Let op: binnen sommige genres bevinden zich ook diverse subgenres houd hier rekening mee tijdens het maken van je keuze. 

Uploads 

Als tweede is het belangrijk dat je kijkt naar het aantal uploads van de podcast. Ik persoonlijk vind het altijd wel lekker als er al een hoop afleveringen online staan, maar voor jou kan dat natuurlijk anders liggen. Ook is het belangrijk dat je kijk wanneer en hoe vaak de podcast wordt geüpload. Dit kan dagelijks zijn of wekelijks of een keer in de twee weken en ga zo maar door. 

Taal

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is het handig om te kijken in welke taal er gesproken wordt binnen de podcast. De meeste podcast zijn van Engelse of Amerikaanse komaf, maar er zijn tegenwoordig ook een hoop Nederlandse podcast. Afhankelijk voor je voorkeur voor een bepaalde taal kun je een keuze maken voor het luisteren van een podcast. 


Wat is de beste podcast van 2023? 

Welke podcast is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze zeer uitgebreide beste podcast test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste podcasts van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle podcasts voorzien van een korte omschrijving en een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij podcasts geselecteerd uit verschillende genres zodat er voor iedereen een beste podcast tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1.  Geuze & Gorgels Extra 

Best geteste Podcast

9.2

Eindbeoordeling

Genre 

9.5

Uploadfrequentie

9.1

Beoordelingen

9.3

Om er achter te komen wat de beste podcasts zijn hebben wij van Top-x een podcast test uitgevoerd. De podcast Geuze & Gorgels Extra kwam als beste podcast 2023!

Dit op basis van het genre en de komische toon van de podcast. Deze podcast wordt geproduceerd door het mediabedrijf Tonny Media. Deze podcast wordt gemaakt door Monica Geuze en Kaj Gorgels. Kaj en Monica kennen elkaar al heel lang en hebben ook samen een aantal seizoenen van Temptation Island gepresenteerd.

In de podcast praten Monica Geuze en Kaj Gorgels over hun 'eerste wereld problemen'. Wat eerlijk is eerlijk, eigenlijk heeft dit duo geen problemen en laat dat nu net het probleem zijn!

Daarom zullen Monica en Kaj hun wijsheden en levenslessen delen met een luisteraar in nood. Aan het einde van elke aflevering zal het duo op maat gemaakt advies geven aan deze luisteraar. Ook leer je over het leven van dit komische duo. 

Voordelen Geuze & Gorgels Extra 

 • Elke week een nieuwe aflevering 
 • Nog meer advies en anekdotes van Monica & Kaj
 • Nog meer First World Problems die worden opgelost  

Nadelen Geuze & Gorgels Extra 

 • Het is een spin-off van de podcast Geuze & Gorgels

2. Ik weet je wachtwoord

9.0

Eindbeoordeling

Genre 

9.3

Uploadfrequentie

9.6

Beoordelingen

8.8

Ben jij een liefhebber van tech en heb je altijd de nieuwste gadgets in huis? Dan moet je zeker luisteren naar de podcast Ik weet je wachtwoord. Deze podcast wordt gemaakt door tech journalist Daniël Verlaan.

Daniël Verlaan is werkzaam bij RTL Nieuws en maakt verhalen over de duistere kant van het internet. Ook heeft Daniël Verlaan een aantal verhalen die hij heeft gemaakt gebundeld in een boek met een gelijknamige titel. 

In deze podcast duikt de luisteraar samen met Daniël in de duistere kant van het internet. Onderwerpen als hackers, cybercrime, malware en het dark web zullen uitgebreid aanbod komen binnen deze podcast.

Ook gaat Daniël in deze podcast in gesprek met hackers, om zo achter hun motieven te komen en om te leren hoe wij ons beter kunnen beschermen tegen hackers. Elke laatste woensdag van de maand verschijnt er een nieuwe aflevering. 

Voordelen Ik weet je wachtwoord

 • Gemaakt door tech journalist Daniël Verlaan 
 • Podcast gebaseerd op het boek 'Ik weet je wachtwoord'
 • Tips & Tricks tegen hackers 

Nadelen Ik weet je wachtwoord

 • Elke laatste woensdag van de maand verschijnt er een aflevering

3. Moordcast

8.8

Eindbeoordeling

Genre 

8.2

Uploadfrequentie

8.3

Beoordelingen

8.7

True crime fans opgelet! Deze podcast wil je beslist niet missen. Wij hebben de podcast Moordcast geselecteerd als beste true crime podcast.

Deze podcast wordt gemaakt door Dionne Slagter en haar broer Hendrik. Dione Slagter kun je kennen van haar YouTube kanaal Onnedi.

Op dit kanaal bespreek ze op het format Misdaad & Make-up verhalen die in de podcast worden behandeld. Geen paniek, in de podcast worden er meer details besproken. 

Elke vrijdagmiddag om 4 uur wordt er een nieuwe aflevering geüpload. Dionne en haar broer Hendrik bespreken de meest spraakmakende moordzaken uit binnen- en buitenland. Beide doen voordat zij een zaak gaan bespreken research en het script voor de podcast schrijven ze zelf.

Ook gaan ze in de podcast uitgebreid in op details uit de zaken en waar nodig is zullen zij je waarschuwen voor schokkende details. 

Voordelen Moordcast

 • Het script wordt door Dionne en Hendrik zelf geschreven 
 • Moordzaken uit het binnen- en buitenland worden besproken
 • Elke vrijdag om 4 uur verschijnt er een nieuwe aflevering

Nadelen Moordcast

 • Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag 

4. Marc-Marie & Aaf Vinden Nog Eens Iets

8.6

Eindbeoordeling

Genre 

8.6

Uploadfrequentie

8.7

Beoordelingen

8.0

Ben jij op zoek naar een podcast waarin de ongezouten meningen van de hosts over allerlei onderwerpen worden gedeeld? Dan is de spin-off van Marc-Marie & Aaf Vinden Iets de podcast voor jou!

Wij hebben de spin-off Marc-Marie & Aaf Vinden Nog Eens Iets namelijk geselecteerd als beste persoonlijke podcast. In deze podcast is elk onderwerp bespreekbaar en komen de meningen van beide hosts duidelijk naar voren. 

Deze podcast is geproduceerd door het mediabedrijf Tonny Media.

De podcast wordt gemaakt door Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius. Aaf Brandt Corstius is schrijver en columnist voor De Volkskrant, Marc-Marie Huijbregts is theatermaker en tv-persoonlijkheid. Je kan het zo gek niet bedenken of de onderwerpen worden besproken. Van vloerbedekking tot make-up en van Willem-Alexander tot het kapitalisme alles kan! 

Voordelen Marc-Marie & Aaf Vinden Nog Eens Iets

 • Geproduceerd door Tonny Media 
 • Alles is bespreekbaar
 • Ook problemen van luisteraars worden besproken en opgelost 

Nadelen Marc-Marie & Aaf Vinden Nog Eens Iets

 • Spin-off serie van een bestaande podcast 

5. Even the Rich 

8.4

Eindbeoordeling

Genre 

8.2

Uploads

7.1

Beoordelingen

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste podcast, hebben wij de podcast Even the Rich geselecteerd als beste Amerikaanse podcast.

Move over juice kanalen, want met de podcast Even the Rich duik je in de wereld van de meest vooraanstaande Amerikaanse sterren. Maar niet alleen Amerikaanse sterren komen aan bod in deze podcast ook sterren als Elton John en de overleden Italiaanse modeontwerpers Gianni Versace en Mauricio Gucci passeren de revue. 

De podcast wordt geproduceerd door het Amerikaanse mediabedrijf Wondery. De host van deze podcast is Brooke Siffrinn samen met haar sidekick Aricia Skidmore-Williams duikt de luisteraar in de wereld van de meest rijke families en beroemdheden.

De podcast bestaat uit verschillende series waarin een familie of beroemdheid centraal staat. Deze series zijn meestal 4 of 5 afleveringen. Ook worden er verschillende bronnen gebruikt om het verhaal samen te stellen. 

Voordelen Even the Rich 

 • Een podcast over de meest invloedrijke families en beroemdheden 
 • Er wordt gebruik gemaakt van verschillende bronnen voor het script
 • De podcast bestaat uit verschillende series 

Nadelen Even the Rich 

 • Niet geschikt voor luisteraars die de Engelse taal niet machtig zijn

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel podcasts hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten podcasts getest. Op basis hiervan hebben we 5 podcasts geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de podcasts op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste podcasts op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit en beoordelingen van andere luisteraars. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>