fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Profronde van Noord Holland

Publicatie datum: 8 januari, 2024

Door: Redactie Top-X

De Profronde van Noord-Holland is een absoluut monument in de Nederlandse wielersport, maar ook een viering van uithoudingsvermogen en talent. Dit artikel neemt je mee door de geschiedenis, het parcours, en de organisatie van deze legendarische wielerwedstrijd. Van zijn bescheiden begin in 1946 tot de moderne uitdagingen en triomfen, biedt de Profronde een uniek venster op de wereld van professioneel wielrennen. We gaan het hebben over de rijke traditie en de opwindende toekomst van de Profronde van Noord Holland.

74e editie

De Profronde van Noord-Holland in 2022 was de 74e editie van deze historische wielerklassieker. De race startte in Purmerend en eindigde in Stompetoren, met een parcours van ongeveer 200 kilometer. De wielrenners streden voor een plek op de prestigieuze erelijst.

De wedstrijd zou plaatsvinden op zondag 24 april, met de eerste doorkomst aan de finish rond 16:45 en de daadwerkelijke finish rond 17:25. Helaas ging de wedstrijd niet door. Helaas ging de wedstrijd niet door vanwege het gebrek aan politiebegeleiding.

Veranderingen

De organisatie van de Profronde van Noord-Holland heeft recent een vernieuwing ondergaan. Deze verandering was noodzakelijk vanwege moeilijke tijden, waardoor zelfs de 73e editie bijna niet doorging. Een nieuwe groep enthousiaste mensen heeft het evenement nieuw leven ingeblazen. De Profronde is een wielerfeest voor iedereen, van professionals tot jong talent. Het bestuur en de adviseurs van de organisatie hebben zowel bestuurlijke als sportieve ervaring en zetten zich in om het evenement succesvol te maken. 

Fietscomputers zijn niet toegestaan tijdens de wedstrijd. 

Historie van de Profronde van Noord Holland

De Profronde van Noord-Holland, de oudste nog bestaande eendagskoers in Nederland, begon in 1946. Deze klassieker heeft een rijke geschiedenis, waarin bekende wielrenners zoals Jan Janssen en Dylan Groenewegen hun talent toonden. Het evenement speelt zich af in het karakteristieke Noord-Hollandse landschap en trekt internationale aandacht. 

Winnaars door de jaren heen variëren van nationale helden tot internationale sterren, wat de betekenis en impact van de Profronde onderstreept in de wielerwereld.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>