• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De voordelen van een e-reader

Laatste update: Juni 2021

Door: Redactie Top-X

Als echte boekenwurm hou je graag een boek in je handen. Het gevoel van het boek, het bladeren in een boek, de geur van een boek, een boekenliefhebber kan hier echt van genieten. Altijd een grote tas mee moeten nemen, het gewicht van een boek mee moeten dragen en een extra boek mee moeten nemen omdat het boek dat je nu aan het lezen bent bijna uit is is echter iets minder prettig. Vooral als je op vakantie gaat: je halve bibliotheek meeslepen is dan niet echt een optie. Wat wel een optie is, is een e-reader.

4 redenen om te kiezen voor een e-reader

– Met een e-reader kun je wel honderden boeken tegelijk meenemen. Geen gesleep meer met fysieke boeken. In een klein apparaat heb je zo tal van opties om te lezen. Daarnaast is het kopen van een e-book sneller en gemakkelijker dan het kopen van een boek. Je hoeft er je deur niet voor uit en je hoeft niet dagen te wachten tot je pakket in de brievnebus ligt.

– Op een e-reader kun je zelf bepalen in welke lettergrootte en welk lettertype je boek leest. Zie je wat minder goed? Dan kun je binnen een mum van tijd je letters vergroten. Vindt je sierlijke letters fijner, of juist een heel strak lettertype? Je kunt hiermee spelen tot je jouw voorkeur hebt gevonden. De meeste e-readers hebben ook de optie om de achtergrondkleur van het boek en de kleur van de letters aan te passen.

– Bijna alle e-readers hebben een ingebouwde schermverlichting. Zo kun je in het donker, onderweg of in je bed nog doorlezen.

– E-readers hebben ook nog eens een ingebouwd woordenboek. Begrijp je een woord niet, of lees je graag in een andere taal en je komt er even niet uit? Door op het woord te klikken kun je zo in het woordenboek kijken wat dit woord precies betekent. Niet alleen handig, maar je vergroot hierdoor ook je woordenkennis.

Kortom, er zijn een hele hoop belangrijke voordelen aan een e-reader. E-readers zijn er te vinden in allerlei prijscategorieën, formaten en merken.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
Thuiswerken met goede wifi en snel stabiel internet
Corrosie tegen gaan? Kies voor vernikkelen
Hardlopen bij verkoudheid: wel of niet doen?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>