fbpx
  • Home
  • /
  • Streaming
  • /
  • Podcast Tips: De Top 10 leukste Nederlandse podcasts in 2023!

Publicatie datum: 24 augustus, 2023

Door: Sam

Op zoek naar leuke podcast tips? It's your luck day! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt met de beste, leukste en spannendste podcasts van 2023!

De radio wordt steeds minder populair en dat is niet gek, want veel luisteraars stappen over naar een ander medium; we hebben het dan natuurlijk over de podcast.

Deze vorm van online audio wint zowel wereldwijd als in Nederland steeds meer terrein, maar door het grote aanbod van nieuwe podcast en is het niet altijd even makkelijk om een leuke goede podcast te vinden. Daarom delen wij in dit artikel onze 10 beste podcast tips met je!

Goed nieuws!🥳
Tijdelijk kun je Podimo 7 dagen gratis uitproberen. Profiteer direct en luister de meest exclusieve podcasts bij het grootste Podcast platform in Nederland!


Wat zijn de leukste Nederlandse podcasts in 2023?

Net zoals in de rest van de wereld worden er in Nederland heel veel podcast geproduceerd. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om ons te richten op Nederlandse podcast. Dit zodat onze top 10 voor iedereen toegankelijk zijn.

Ook hebben wij verschillende soorten podcasts opgenomen in de tips zodat er voor iedereen wel een leuke podcast tussen zal zitten. De meeste titels uit onze top 10 zijn exclusief te beluisteren via het platform Podimo. Benieuwd naar de beste podcasts van Nederland? Lees dan snel verder!

Wist je dat?

Volgens RTLNieuws zijn Podcasts in Nederland het populairst onder hoogopgeleiden: 61 procent van hen luistert naar podcasts. Ook mensen tot 35 jaar (65 procent) en studenten (63 procent) luisteren relatief vaak.

10. Hoe overleef ik...

Deze lijst van beste podcasts beginnen we met de podcastserie 'Hoe overleef ik...' van host Francine Oomen. Veel jonge meiden zijn opgegroeid met de ‘Hoe overleef ik...’ boeken van deze schrijfster. Deze jonge meiden van toen zijn nu uitgegroeid tot twintigers en dertigers, reden voor Francine Oomen om een eigen podcast voor deze vrouwen te maken.

In de podcast praat ze over onderwerpen waar twintigers en dertigers mee te maken hebben, zoals het hebben van schulden door school of een burn-out. Uiteraard zit deze podcast net als de boeken vol met survivaltips en vertelt ze hier uitgebreid over.

Hoe overleef ik?

4.7

9. De Snobcast

In deze podcast proberen vrienden Jort Kelder en Yvo van Regteren Altena Nederlanders her op te voeden als echte snobs en wordt moderne etiquette in de ban gedaan. Dit doen zij door middel van de rubriek ‘de Snobvoeding’.

Deze podcast is een ode aan de wereld van volstrek overbodige luxe en mannen die uit de bocht vliegen. Het motto van de podcast is dan ook niet voor niets ‘Waarom inclusief als het ook exclusief kan?’.

8. De Beste Smaak van Nederland

Deze podcast wordt gemaakt door Jan Versteegh en Rámon Verkoeijen. De vriendschap van deze vrienden gaat net zoals liefde door de maag. Bij een goede maaltijd komen de goede gesprekken vanzelf op gang.

In deze podcast staat eten centraal en daarom gaan de mannen opzoek naar de beste smaak van Nederland. Om de smaak van Nederland te bepalen proeven de mannen wekelijks een lekkernij uit een andere provincie en vertellen hier een verhaal over.

Beste Smaak van Nederland

4.6

7. Reality Check

De naam zegt het misschien al: in deze podcast worden alle hoogte- en dieptepunten van verschillende reality programma’s besproken. In deze dagelijkse podcast bespreken Marissa, Till, Timo en Eva nieuwe afleveringen van allerlei reality shows.

Op dit moment staat de zomerhit B&B vol Liefde op het programma. Het nieuwe seizoen van dit televisieprogramma wordt dagelijks uitgezonden, dus ook de nabespreking is elke werkdag te beluisteren. Eerder zijn dus ook al een hoop andere reality shows het onderwerp gesprek geweest.

Tijdens deze nabespreking worden de hosts bijgestaan met entertainment door collega’s en B&B vol Liefde fans als Marie Lotte Hagen en Nydia Voorthuizen van podcast DAMN HONEY, journalist Stéphanie Hoogenberk van De Shitshow en actrice Carice van Houten.

Reality Check podcast

Reality Check

4.7

6. Zelfspodcast

De meeste Nederlanders zullen zanger Jaap Siewertsz (ook bekend als Jaap Reesema) en Sander Schimmelpenninck wel kennen. Wat sommige niet zullen weten is dat deze mannen al sinds hun jeugd bevriend zijn en zijn opgegroeid op het Twentse platteland.

De vrienden hebben allebei een verschillend karakter dit zorgt voor uiteenlopende gesprekken: van dieptepunten en vele zijpaadjes tot kansloze businessideeën. Maar een ding is zeker: Jaap en Sander doen maar wat.

Zelfspodcast

Zelfspodcast

4.7

5. Moordcast

Als je van true crime houdt, is het zeker de moeite waard om naar Moordcast te luisteren. In deze crime podcast bespreken Dionne en Henrik Slagter als misdaadjournalisten iedere week een andere moordzaak. Voordat een aflevering wordt geproduceerd wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de moordzaak die zal worden behandeld.

Het duo vertelt over moordzaken uit binnen- en buitenland. De meeste van deze zaken zijn opgelost, maar dit is niet altijd het geval; soms duiken ze ook de geschiedenis in voor onopgeloste moordzaken. Ook worden er via het gelijknamige Instagram beelden gedeeld die betrekking hebben op de moordzaak die besproken zijn door het duo. Als je van mysterie houdt, dan is dit de ideale podcast voor jou.

Moordcast

Moordcast

4.7

4. Vandaag Inside podcast

Iedereen kent het gelijknamige programma van SBS6 wel, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je niet elke werkdag tijd hebt om te kijken. Geen zorgen, ook als je geen tijd hebt om de show terug te kijken kun je genieten van de gesprekken tussen journalist Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp en hun gasten.

De afleveringen bestaat uit de audio van de uitgezonden afleveringen op TV en zullen dus vol zitten vol met de actualiteit, grappige anekdotes en de meest idiote momenten die je gegarandeerd laten lachen. Zo hoef je nooit meer een aflevering te missen.

Vandaag Inside podcast

Vandaag Inside podcast

4.8

3. Man Man Man de Podcast

Deze podcast is al sinds 2018 actief en is ondertussen niet meer weg te denken binnen het Nederlandse podcast landschap. In deze podcast praten Bas Louissen, Chris Bergström, Domien Verschuuren elke vrijdag over de week. Ook is er binnen de podcast ruimte voor gesprekken over het leven en elkaar.

Voorheen was de podcast altijd te beluisteren via Spotify en Apple Podcast, maar tegenwoordig is deze podcast uitsluitend te vinden op Podimo.

Man man man, de podcast

Man man man, de podcast

4.9

2. De Stijn, Tobi en Jeppe Show

We zijn alweer aangekomen bij de een na laatste tip van deze top 10 en dit is zeker een podcast serie die je een keer geluisterd moet hebben! In de podcast bespreken vrienden Tobias Camman, Jasper Demollin en Stijn van Vliet de belangrijkste vragen van het leven. Iedere week staat er een ander thema of ander onderwerp centraal zodat niets onbesproken blijft. Omdat er ook iedere week andere onderwerpen besproken worden, is er ook lekker veel afwisseling.

Ook hebben de mannen een rolverdeling die binnen iedere aflevering terugkomt en vertellen ze allemaal over diverse dingen. Zo zorgt Tobias Camman voor een culinaire tip, Jasper Demollin verzorgt een spirituele quote en Stijn van Vliet neemt de laatste trends met je door.

Ook worden in deze podcast vragen beantwoord. Luisteraars kunnen via Instagram levens- of seksvragen insturen die in de podcast door de heren behandeld zullen worden.

De Stijn, Tobi en Jeppe Show

De Stijn, Tobi en Jeppe Show

4.9

1. Geuze & Gorgels Extra

Waarschijnlijk verbaast het je niet, maar onze nummer 1 tip is toch wel de podcast Geuze & Gorgels Extra. In deze podcast praten vrienden en influencers Monica Geuze en Kaj Gorgels over wat zij binnenkrijgen van hun volgers in hun DM.

Deze podcast is een mooie uitbreiding op de podcast Geuze & Gorgels en zit vol met entertainment. Naast de bekende First World Problems van het duo is alles bespreekbaar. Alles is ook echt alles bij dit duo; want echt niks is te gek. Hierdoor heeft deze podcast veel populariteit gewonnen.

Persoonlijke vragen en persoonlijke verhalen blijven niet onbesproken: of er nou foto’s, video’s, reviews worden ingestuurd, Monica en Kaj hebben overal een antwoord op en er is altijd wel een leuk verhaal. Of het gesprek gaat over verhalen uit het heden of van vroeger, de vrienden raken niet snel uitgepraat. Een echte aanrader!

Geuze en Gorgels podcast

Geuze en Gorgels Podcast

5.0

Overige Podcast tips

Op dit moment zijn dit volgens ons de beste podcasts van Nederland! Het kan natuurlijk zijn dat onze podcast tips je nog niet heel enthousiast gemaakt hebben; smaken verschillen nou eenmaal, onze beste podcasts hoeven niet per se de jouwe te zijn. Deze lijst van podcasts zou je daarom ook kunnen beschouwen als in willekeurige volgorde.

Om die reden willen we je ook nog een paar tips voor het kiezen van een podcast die wel bij je past. Wij raden je dan ook aan om goed te kijken of de


Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>