Laatste update: oktober 2022

Door: Thea

Best Geteste Luisterboeken app

Beste luisterboeken app

Storytel app

De test was super spannend, maar uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de welbekende Storytel app! Deze is verkozen tot beste luisterboeken app van 2022 en is hiermee ook de beste koop luisterboeken app. 

En daar zijn wij ook totaal niet verrast over, en dit heeft natuurlijk zo zijn redenen. Zo is het aanbod van Storytel ontzettend groot met meer dan duizenden (!) luisterboeken. Tevens kan je het abonnement ook eerst 14 dagen geheel gratis uitproberen om te kijken of het echt wat voor jou is.

Ook is het abonnement zelf erg goedkoop voor de opties die je ervoor terug krijgt. Ook wanneer je kinderen hebt zitten er veel verschillende luisterboeken tussen zoals bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje!

🎁Tijdelijk 14 dagen gratis proberen🎁

Lezen is een hobby van alle tijden. Helaas is de realiteit dat je niet altijd tijd hebt om te gaan zitten voor een goed boek, wanneer je bijvoorbeeld het huishouden moet doen of in de bus zit.

Gelukkig is hier een slimme oplossing voor bedacht, namelijk de luisterboeken! Op deze manier kun jij tijdens je reis of tijdens het schoonmaken luisteren naar je favoriete boeken. 

Het aanbod in de luisterboeken apps groeit de laatste jaren ook ontzettend erg, waardoor je je misschien afvraagt: Wat is de beste luisterboeken app? Om deze vraag te beantwoorden hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste abonnement luisterboeken app. 

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende luisterboeken apps met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog dé ultieme review verwachten met daarin de beste luisterboeken apps.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Luisterboeken apps

Beste luisterboeken app

Beste luisterboeken app
1. Storytel

🎁Tijdelijk 14 dagen gratis proberen🎁

Beste design luisterboeken app

2. Nextory

Beste prijs- kwaliteitverhouding luisterboeken app
3. BookBeat

Beste luisterboeken app voor Android
4. Rakuten Kobo

Beste Engelse luisterboeken app
5. Audible


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een luisterboeken app abonnement?

Zoals eerder gezegd is een luisterboeken app dus de ideale manier om meer boeken te kunnen verkennen terwijl je je alledaagse klusjes uitvoert. Zo vang je twee vliegen in één klap en heb je meer vrije tijd over voor andere leuke dingen.

Maar hoe kies je dan de beste luisterboeken app uit? Wij hebben zoals beloofd hier alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht. Zo ben jij verzekerd van de beste luisterboeken app! Hierbij hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de consumentenbond.

Aanbod

Het eerste punt waar je rekening mee moet houden is natuurlijk het aanbod. Dat kan namelijk erg verschillen per luisterboeken app. Zeker wanneer je fan bent van een bepaalde genre is het belangrijk om van tevoren te weten hoe groot het aanbod is.

Het zal natuurlijk jammer zijn dat je een abonnement afsluit, en je vervolgens geen leuke boeken hebt om naar te luisteren. Vaak kom je dan ook niet zo makkelijk onder je abonnement uit.

Bekijk dit dus van tevoren goed. Vaak staat dit ook wel aangegeven op de website van de app, waardoor jij je alvast goed kan gaan verdiepen!

Offline beluisteren

Het tweede punt om rekening mee te houden is of er tijdens het luisteren van de boeken een verbinding vereist is. Dit kan zijn met bijvoorbeeld wifi of data. Wanneer dit zo is kan je de boeken niet luisteren als je bijvoorbeeld in de bus zit zonder wifi.

Zeker wanneer je een luisterboeken app juist wil gebruiken tijdens het reizen is het dus belangrijk om dit even te controleren. Bij sommige boeken apps kan je de boeken downloaden en ze op deze manier offline beluisteren.

Hierbij is wel de mogelijkheid dat je dan net iets duurder uit bent qua abonnementskosten.

Klantenservice

Het laatste punt dat we willen bespreken is de klantenservice. Mocht er iets mis zijn met de app, doen je luisterboeken het niet of is er een ander probleem, dan moet je dit natuurlijk kunnen melden.

Het is dan fijn dat de klantenservice gewoon goed beschikbaar is en je hier ook daadwerkelijk gebruik van kan maken. Zij kunnen jou dan verder helpen met de problemen waardoor jij binnen no- time weer verder kan luisteren.

Vaak staat er in de reviews wel aangegeven wat andere gebruikers vinden van de klantenservice. Bekijk dit dan ook goed van tevoren zodat je een betrouwbare luisterboeken app kan uitkiezen.


Wat is de beste luisterboeken app van 2022? 

Wij kregen vaak de vraag: Welke luisterboeken app is het beste? Rekening houdend met bovenstaande punten (en nog veel meer) hebben wij een uitgebreide luisterboeken app test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende luisterboeken apps, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit.

En daarmee natuurlijk ook de beste testresultaten. De test was dan ook erg interessant, en veel van de luisterboeken apps gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar van deze apps zich te onderscheiden en zo een plekje te bemachtigen in de felbegeerde top vijf.

Hierbij blinken de apps uit in verschillende categorieën zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij ook benieuwd welke dit zijn geworden? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste luisterboeken apps van 2022!

1. Storytel

Beste luisterboeken app

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

🎁Tijdelijk 14 dagen gratis proberen🎁

Verkozen tot veruit de beste luisterboeken app is die van Storytel. En dat kwam natuurlijk ook totaal niet als een verrassing. Zo is de app ontzettend goed ontworpen waardoor je alle boeken overzichtelijk kan vinden. 

Ook is het hierdoor ontzettend gemakkelijk om de klantenservice te bereiken die doordeweeks in de ochtend én middag voor je klaar staat. Tevens kan je bij de StoryTel app een speciale Storytel reader bestellen, zodat je al je luisterboeken ook digitaal kan lezen!

Voordelen Storytel

 • Erg goed, overzichtelijk design. Hierdoor kan je de boeken die je zoekt makkelijk terugvinden en is de klantenservice makkelijk te bereiken
 • Bij deze app kan je een speciale Storytel reader bestellen waardoor je je luisterboeken ook digitaal kan lezen.
 • De app beschikt over meer dan 300.000 luisterboeken, waardoor er voor iedereen van ieder genre meerdere leuke boeken tussen zitten

Nadelen Storytel

 • Wanneer je een normaal abonnement neemt kan je maar met één persoon luisteren. Als je met meerdere wil moet je een duurdere abonnementsvorm nemen.

2. Nextory

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Veruit het beste design is toch deze van de app Nextory. De app én website zijn op een simpele, maar mooie manier ontworpen. Door de slimme features is de app ontzettend gebruiksvriendelijk en dan ook erg overzichtelijk.

Ook zit er aan deze app geen minimale abonnementsduur vast, waardoor je het kan stoppen wanneer je wil!

Voordelen Nextory

 • De app heeft een erg slim en overzichtelijk design waardoor deze ontzettend gebruiksvriendelijk is voor zowel jong als oud.
 • Aan deze app zit geen minimale abonnementsduur
 • Je kan 30 dagen lang gratis boeken luisteren, hierdoor kan je rustig kijken of de app iets voor jou is

Nadelen Nextory

 • Met het standaard abonnement kan de app maar op één profiel tegelijk gebruikt worden. Als je met meerdere mensen tegelijk de app wil gebruiken moet je meer betalen voor een speciaal familie abonnement.

3. BookBeat

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de Bookbeat app. Je betaalt een laag bedrag per maand en krijgt hierdoor toegang tot alle boeken in de app.

Ook hoef je niet te upgraden naar een speciaal familie account om met meerdere mensen tegelijk naar boeken te kunnen luisteren. Daarnaast werkt de app lekker overzichtelijk waardoor je je favoriete boeken binnen een mum van tijd gevonden hebt!

Voordelen BookBeat

 • Je kan de app twee weken gratis proberen, en opzeggen wanneer je wil. Zo heb jij de volledige vrijheid over je abonnement
 • Een ontzettend goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Je hoeft geen speciaal familie abonnement af te sluiten om met meerdere mensen tegelijk naar boeken te luisteren

Nadelen Bookbeat

 • De website is in het Engels, je moet dit dus wel kunnen begrijpen

4. Rakuten Kobo

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je via je android apparaat graag boeken wil gaan luisteren is deze app perfect. De rakuten app werkt namelijk optimaal op alle devices met android als systeem. Ook verkoopt rakuten speciale eReaders waarop je de boeken ook kan lezen in plaats van luisteren. 

Ook bijzonder: je betaalt in de app per boek. Hierdoor kan je zelf kiezen hoeveel je per maand uit wil geven aan je luisterboeken.

Voordelen Rakuten Kobo

 • Werkt perfect voor android apparaten waardoor je overzichtelijk en makkelijk boeken kan luisteren
 • Rakuten verkoopt speciale eReaders waarop je je boeken kan lezen in plaats van luisteren
 • De app zelf is gratis, je betaalt per boek. Hierdoor ben jij zelf de baas over jouw maandelijkse uitgaven aan luisterboeken.

Nadelen Rakuten Kobo

 • Wanneer je veel luisterboeken van plan bent te beluisteren is het kopen in de app minder voordelig dan een abonnement afsluiten

5. Audible

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.2

Wanneer je graag luistert naar Engelse boeken is deze app perfect. Hierop vind je namelijk talloze luisterboeken, en dan ook nog eens allemaal in het Engels. Daarnaast kan je de app eerst 30 dagen geheel vrijblijvend uitproberen. 

Ook werkt de app met exclusieve member deals, waardoor je tijdens je abonnement nog meer voordeel uit je kosten kan halen. En natuurlijk vallen deze boeken ook offline te beluisteren.

Voordelen Audible

 • Beschikt over ontzettend veel Engelse boeken die op de Nederlandse apps niet beschikbaar zijn
 • Wanneer je een abonnement afsluit krijg je speciale member deals zoals bijvoorbeeld korting
 • Alle boeken zijn offline te beluisteren en ideaal wanneer je dus veel op reis bent

Nadelen Audible

 • Je betaalt in ponden, dit moet dan nog omgerekend worden naar euro’s.

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel luisterboeken apps hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten luisterboeken apps getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de luisterboeken apps op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zelfbruiners op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP