fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • Netart.com Cloudhosting nu ook in Nederland: onze ervaringen [Review]

Publicatie datum: 5 februari, 2024

Door: Jerry van Es

netart.com Review

netart ervaringen

Onze score

Er zijn veel hosting partijen beschikbaar maar als je op zoek bent naar betrouwbare cloudhosting voor een goede prijs dan is netart.com de beste hosting provider die er is. 

Netart.com is snel en simpel in gebruik. Mocht je toch vragen hebben, merken we dat de klantenservice zeer snel reageert om je vragen tee beantwoorden of problemen op te lossen. Dit is de enige service die wij zijn tegengekomen die 24 uur support levert!

Het hosten van je domein begint al bij 5€ per maand. Test het hier uit!

Om je eigen business te starten heb je een aantal dingen nodig. Denk aan een logo, social media kanalen en natuurlijk een website. Om jouw website te kunnen starten heb je ook hosting nodig. Deze hosting zorgt ervoor dat gebruikers jouw website kunnen bezoeken en dat deze in de lucht blijft. Vergelijk het met je mobiele telefoon abonnement. Zoner abonnement kun je niet bellen en internetten. Het hosten van een website werkt ook op die manier.

Veel websitebeheerders maken gebruik van cloudhosting. De cloudhosting van netart.com heeft altijd bekend gestaan om zijn goedkope tarieven. Nu is het ook mogelijk om je .nl domein te hosten.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

9

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

10+

webhosting providers vergeleken


Waarom wel of geen netart.com Cloudhosting?

Heb je geen zin om het hele artikel te lezen? Hieronde rhebben we de grootste voordelen en nadelen van netart.com uitgelicht.

Voordelen netart.com

 • Snelheid. Met de hosting van netart.com weet je zeker dat je website snel is. Snelle laadtijden voorkomen dat bezoekers je website voortijdig verlaten.
 • 24/7 klantenservice. Normaal gesproken betaal je duizenden euro's per maand om 24 uur per dag support te kunnen krijgen. Bij netart.com zit dat in het basis pakket.
 • Lage prijs. netart.com kost gemiddeld 48% minder dan vergelijkbare hosting diensten. Op jaarbasis scheelt dat veel geld.
 • Betrouwbaarheid. Het kan zijn dat websites er wel eens uitleggen omdat de hostingpartij een storing heeft. De kans dat dit bij netart.com gebeurd is zeer klein. Het platform heeft een zogeheten 'uptime' van 99,9%!

Nadelen netart.com

 • Lastig voor beginners. Heel moeilijk is het ook niet, maar als je nog niet eerder een website hebt gelanceerd dan kan het lastig zijn om door de interface van de website heen te gaan.
 • Nog niet in het Nederlands. netart.com is snel aan het uitbreiden. Hoewel je prima jouw Nederlandstalige website kunt hosten op netart.com, is het nog even geduld hebben voordat de interface ook in het Nederlands wordt aangeboden.

netart.com hosting

Wat is cloud hosting?

Bij cloudhosting wordt er gebruik gemaakt van verschillende servers. Op deze manier kan jouw website dynamisch wisselen tussen servers zodat er altijd genoeg serverruimte is om ervoor te zorgen dat bezoekers jouw website vlot en soepel kunnen bezoeken. 

Bij normale hosting kun je tegen problemen aanlopen als je op bepaalde piekmomenten meer bezoekers hebt dan normaal. Bij cloudhosting schakel je automatisch over naar een andere server om dit te voorkomen. 


Alle diensten van netart.com

Naast cloud hosting kun je bij netart.com ook terecht voor andere diensten die te maken hebben met het beheren van websites en domeinnamen. 

Cloudhosting

Cloudhosting zorgt ervoor dat je website altijd snel laad door automatisch gebruik te maken van de best mogelijke server op dat moment. Dit is ideaal als je een website hebt die veel piekverkeer heeft op bepaalde dagen of momenten.

Bedrijfsmail

Mailen vanaf een gmail of hotmail adres kan natuurlijk niet als je professioneel wilt overkomen. Met Netart.com heb je in no-time een eigen emailadres op je bedrijsnaam geregistreerd. Ook kun je gemakkelijk meerdere emailadressen aanmaken, zoals klantenservice@bedrijfsnaam.nl of verkoop@bedrijfsnaam.nl.

SSl certificaten

Veiligheid is zeer belangrijk, zeker op het internet. Wanneer jij op je website vraagt aan bezoekers om gegevens achter te laten is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden. Hiervoor gebriuik je een SSL certificaat. Ook voor de vindbaarheid van je website is dit belangrijk; Google wil alleen veilige websites tonen in haar zoekresultaten.

Automatische backups

Stel je voor, iemand hackt je website en verwijdert alle gegevens op je website? Dit kan de absolute doodsteek zijn voor je website. Gelukkig heeft Netart automatische backups van zowel de website als de email server. Met een druk op de knop ga je weer terug naar de 'oude' situatie en heb je geen schade geleden.


Snelheid

Zowel uit onze eigen tests als klantervaringen komt de snelheid van netart.com positief naar voren. Op HostAdvice bijvoorbeeld krijgt netart.com een gemiddelde score van 5.0 uit 5! Voor ons geen verassing; snelheid is een van de focus punten van netart.com en dankzij het gebruik van cloudhosting heb je altijd een website met snelle laadtijden. 


Prijzen en tarieven

De precieze kosten van hosting via netart.com variëren per gekozen pakket. We gaan hier uiteraard dieper op in maar het is belangrijk om te weten dat een standaard hostingpakket bij netart.com goedkoper is dan minimaal 90% van de andere aanbieders in de markt. Dit komt deels omdat netart.com wereldwijd actief is en dus verschillende schaalvoordelen heeft.
Het goedkoopste pakket is Cloudhosting Start. Hierbij heb je 100 GB opslagruimte. Hiervoor betaal je 5€ per maand. Andere pakketten zijn Cloudhosting Business en Cloudhosting Pro.

 • CloudHosting Start: 100 GB opslagruimte
 • CloudHosting Business: 500 GB opslagruimte
 • CloudHosting Pro: 1 TB (1000 GB) opslagruimte

Naast deze standaard pakketten bieden ze ook een zogeheten Pay-per-Use pakket aan warbij je enkel betaalt voor wat je gebruikt. Het nadeel hiervan is dat je niet vooraf precies weet hoeveel geld je kwijt bent. Het voordeel is dat je zeker weet dat je niet meer betaalt dan nodig is.


Server locaties

Om altijd een goede snelheid te kunnen bieden heeft netart.com servers staan in 5 verschillende landen. Deze zijn over de hele wereld verspreid zodat bezoekers altijd met de dichtsbijzijnde server kunnen verbinden en de website dus snel kan worden 'uitgeserveerd'.

De servers bevinden zich in de volgende landen:
Amerika (Washington en Los Angeles), Spanje (Madrid), Polen (Warschau), Singapore en Nederland (Amsterdam).  

Netart.com ervaringen

Meestal kijken we naar de ervaringen op platformen als Trustpilot. Omdat netart.com hier slechts 1 review heeft staan leek het ons handig om voor deze netart.com review te kijken naar de ervaringen van deze aanbieder op Hostadvice. Hostadvice is een platform dat speciaal gefocust is op hosting aanbieders. 

hostadvice

"Had weinig verwachtingen"

Ik vond deze webhosting op Google. In het begin was ik sceptisch omdat ik niet eerder van dit bedrijf had gehoord, maar ik besloot het een kans te geven. Ik ben niet teleurgesteld. Concurrerende prijzen, snelle, professionele klantenservice.

Hannah

"Betrouwbaar"

Netart.com is een betrouwbare partner in hosting en domeinregistratie. Hun diensten zijn betrouwbaar en hun klantenservice staat altijd voor je klaar, of je nu technische ondersteuning nodig hebt of advies over een nieuw domein. Ik beveel ze van harte aan en ik ben blij dat ze op de hostingmarkt zijn verschenen.

Leon G.

"Perfect voor kleine bedrijven"

Uitstekende klantenservice, echt een aanrader. Beste hostingdiensten, geweldige technische ondersteuning en nog veel meer. Ik zal persoonlijk iedereen aanraden om gebruik te maken van de diensten van netart. Speciale dank aan Peter van de klantenservice die dit mogelijk heeft gemaakt.

IT specialist 67


Netart.com review: onze conclusie

Netart.com doet het echt goed als het gaat om cloudhosting. Ze hebben een mooie reeks opties, van hun Start pakket tot de Pro versie, wat betekent dat er voor iedereen wel wat bij zit, of je nu een kleine blogger bent of een groot bedrijf runt. Wat echt cool is, is hoe snel en betrouwbaar hun diensten zijn. Mensen zijn er dol op en hun klantenservice krijgt veel lof omdat ze altijd klaarstaan om te helpen.

Plus, ze zijn super innovatief met hun Pay-Per-Use plannen en speciale aanbiedingen voor webshops en blogs. Als je kijkt naar alle goede recensies en hoe tevreden klanten zijn, is het duidelijk dat netart.com echt een topkeuze is voor iedereen die op zoek is naar een goedkope en betrouwbare hostingpartner. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>