fbpx
 • Home
 • /
 • Airco
 • /
 • Multi Split Airco inclusief montage: kosten, installatie en info

Publicatie datum: 11 januari, 2022

Door: Thea

In dit artikel gaan wij je vertellen over de multi split airco inclusief montage. We gaan in op de kosten, de mogelijkheden en hoe het installeren of monteren precies werkt. Zo kan jij je alvast voorbereiden op die warme zomerdagen!

Vergelijk offertes van airco specialisten in jouw regio en bespaar!

Overweeg jij een airco aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van airco specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

✅  100% Vrijblijvend

Wat kost een multi split airco inclusief montage?

De grote vraag is natuurlijk: wat kost zo’n handige multi split airco, inclusief montage? Je hebt verschillende soorten multi split airco’s, die ieder weer een andere prijs hebben. Om het overzicht te kunnen behouden hebben wij daarom een tabel gemaakt met daarin de meest bekende soorten inclusief multi split airco prijzen. 


Zo hoef je dit zelf niet meer uit te zoeken! Ook zijn er verschillende extra’s die ervoor zorgen dat de prijs hoger uit kan vallen. Ook deze hebben we meegenomen in de tabel, mocht je eventueel één of meerdere van deze extra mogelijkheden overwegen.

Vermogen

De prijs

2,5 kW

1.500 - 2.100 euro

3,0 kW

1.800 - 2.450 euro

5,0 kW

2.200 - 2.800 euro

Extra functies

De meerprijs

Wifi

100  - 250 euro

Extra binnenunit

400 - 750 euro

Contract voor onderhoud

100 - 200 euro per jaar

Design airco

200 - 400 euro per unit


Welke soorten Multi split airco's zijn er?

Als het goed is heb je nu een helder beeld van de multi split airco prijzen, inclusief verschillende extra opties. Er zijn verschillende soorten multi split airco’s. Deze behandelen we hieronder even kort.

Wandunit

Deze wordt hoog tegen de muur geplaatst. Deze zijn de populairste soort en zijn erg makkelijk te installeren. Deze is echter wel zichtbaar in de kamer.

plafond unit airco

Plafondunit

Je hebt verschillende soorten plafondunits voor een multi split airco. Zo heb je de onderbouw plafond airco, cassette plafond airco en plafond kanaal airco. Deze bespreken we nog even kort per soort:

 • Onderbouw plafond airco: deze soort wordt gebruikt voor normale ruimtes, zonder een verlaagd plafond.
 • Cassette plafond airco: de tweede soort wordt over het algemeen vaak gebruikt bij ruimtes met een verlaagd plafond, zodat ze niet in de weg gaan zitten. Deze is voor thuis ook zeer populair.
 • Plafond kanaal airco: de laatste soort is de plafond kanaal airco. Deze zie je vaak terugkomen in hotelkamers en winkelruimtes.
Duct unit

Duct Unit

Deze zijn geheel onzichtbaar in je interieur. Ze worden weggestopt achter een vals plafond of een valse wand.


Hoeveel vermogen moet mijn multi split airco hebben?

Wanneer het zulk ongelooflijk warm weer is buiten, wil je natuurlijk dat de binnenruimtes van je huis goed gekoeld zijn. Het is niet de bedoeling dat je ondanks de airco alsnog last hebt van de warmte. Daarom willen wij het nog even kort hebben over het benodigde vermogen dat je nodig hebt per vierkante meter ruimte. 

Zo voorkom je teleurstellingen of slechte koeling achteraf. Om een ruimte op een goede manier te kunnen verkoelen heb je een airco nodig met een vermogen van minstens 2,4 kW. Hierbij is de vuistregel: per kubieke meter ruimte heb je minstens 30 tot 50 Watt koelvermogen nodig.


Multi split airco installatie

Nu we de kosten van een multi split airco inclusief montage behandeld hebben is het tijd om in te gaan op de montage en installatie. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen, of je geeft het werk uit handen aan een installateur.

Wanneer je ervoor kiest om het heft in eigen handen te nemen ben je vaak goedkoper uit dan wanneer een professional dit voor je doet. Daarom bespreken we onderstaand beide opties voor de installatie van een multi split airco. 

Zelf installeren

De eerste optie is om de multi split airco (en dus alle units die hierbij horen) zelf te installeren. Dit klinkt misschien aantrekkelijk omdat je minder geld kwijt bent aan de installatie. Echter raden wij dit toch af.


Het is namelijk een zeer specialistisch werk om al deze verschillende units op de juiste plek te verbinden en er vervolgens ook nog voor te zorgen dat ze allemaal daadwerkelijk hun werk doen. Wanneer je dit zelf doet kan er al gauw iets misgaan. Ook kan je dan niet profiteren van de garantie die je wel krijgt wanneer je het werk door een professional laat doen.

  Multi split airco laten installeren

De meest verstandige optie is de multi split airco laten installeren door een professional. Dat kost misschien wel iets meer, maar dan weet je 100% zeker dat het goed gaat. En wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn kan je ook terugvallen op de garantie.


Maar hoe gaat een multi split airco inclusief montage in zijn werk? De installateur adviseert jou over de beste airco en ook over de beste locatie in je huis om deze te installeren. Ook krijg je advies over de capaciteit van de airco. Vervolgens zal de installateur de binnenunits gaan bevestigen. 


Nadat dit klusje is geklaard worden er speciale leidingen aangelegd tussen de verschillende units. Daarna zal de buitenunit bevestigd worden. Als dit allemaal klaar is wordt de airco ingesteld/ afgesteld.


En voordat de vakman er weer vandoor gaat wordt jou nog uitgebreid uitgelegd hoe je de airco zelf kan bedienen en hoe dit dan werkt. Hier betaal je natuurlijk wel voor, maar dan hoef je je nergens meer druk om te maken! En dat is ook wel zo fijn, toch?


Gerelateerd aan multi split airco inclusief montage:

Wat zijn de voor- en nadelen van multi-split airco's?

Zoals we eerder in dit artikel al hebben gezegd heeft ieder voordeel zijn nadeel. En bij de multi split airco is dat ook het geval. Wij hebben speciaal voor jou de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zo kan jij makkelijker een keuze maken!

Voordelen

 • Je kan dankzij de optie voor meerdere binnenunits verschillende ruimtes in je huis tegelijkertijd verkoelen
 • Dit type airconditioning maakt zeer weinig geluid en is daardoor niet tot last
 • De airco is erg energiezuinig waardoor je niet onnodig veel zal betalen
 • Je hebt veel verschillende modellen waardoor er sowieso een perfect model tussen zit voor jouw persoonlijke situatie
 • Het systeem kan tot wel 25 jaar meegaan 

Nadelen

 • De kosten van een multi split airco liggen aanzienlijk hoger dan bij een split airco
 • Dit type airco heeft wel onderhoud nodig eens in de zoveel tijd
 • Deze soort airco is ontzettend lastig zelf te installeren waardoor je vrijwel altijd extra geld kwijt bent aan de installatie

Offertes voor Multi Split airco inclusief montage

Wij kunnen ons voorstellen dat je misschien nog twijfels hebt over welk airconditioning nou het beste voor jouw situatie is. Er zijn veel verschillende soorten en daarnaast ook talloze merken die zo’n soort airco aanbieden. 

Gelukkig kunnen wij je daar goed bij helpen. Via onze website kan je op het daarvoor bestemde formulier je gegevens en voorkeuren achterlaten. Je ontvangt dan binnen 24 uur tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes voor de multi split airco in je mailbox. Zo ben je verzekerd van de beste multi split airco inclusief montage jouw persoonlijke situatie!

✅  100% Vrijblijvend


Veelgestelde vragen

Wat zijn de prijzen van een multi split airco?

De prijzen kunnen erg uiteenlopen en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het model en het merk. Gemiddeld kunnen we zeggen dat een multi split airco tussen de 1.500 en 2.800 euro.

Wat voor soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten multi split airco’s. Zo heb je de wandunit, duct unit en plafondunit. De plafond unit heeft ook weer drie verschillende soorten: de onderbouw plafond airco, de cassette plafond airco en de plafond kanaal airco.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>