• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Airconditioning voor Thuis [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best Geteste Airconditioning

5/5

Zowel qua prijs, kwaliteit en functionaliteiten is dit de beste airco voor thuis. Deze airconditioning is door ons als best getest. Grote voordelen zijn de verschillende functies zoals de ventilatie en ontluchtigingsfunctie.

Met een airconditioning reguleer je de lucht in binnenruimtes en kan je de temperatuur en luchtvochtigheid op een prettig niveau houden. Zo kan de beste airconditioning in de warme zomermaanden zorgen voor een stuk aangenamer klimaat binnenshuis. Er bestaan verschillende varianten klimaatregelaars en het is goed om voor de aanschaf van een airco te letten op een aantal dingen. Op die manier zorg je ervoor dat je weet welke airconditioning je het beste kan kopen.

Vaste airco of mobiele airconditioning?

Een airconditioning kun je laten installeren op een vaste plek, of je kunt kiezen voor een mobiele luchtkoeler. Deze kun je verplaatsen in de ruimte en heeft soms wieltjes voor het gemak. Als je een vaste airconditioning aanschaft moet deze het NVKL-logo of een STEK-logo hebben. Vaste airco’s maken doorgaans gebruik van een koudemiddel als koeltechniek en hiervoor is het belangrijk om te weten wat de koelcapaciteit en de benodigde voeding is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een koeltechniek die voor een deel op water functioneert. Je kan zelfs voor een aircooler kiezen, waarmee warme lucht wordt afgekoeld door een vochtig membraan. 

Bij een mobiele luchtkoeler kun je vervolgens kiezen tussen een airco die warme lucht naar binnenzuigt en door middel van koelvloeistof koude lucht vervolgens via een ventilator naar buiten blaast of een mobiele airco met een splitsysteem waarbij een deel aan de buitenkant van het huis bevestigd wordt.

Om een beter beeld te krijgen van de verschillende soorten mobiele airco’s die worden aangeboden kijken we naar vijf verschillende merken die ieder hun eigen airconditioning hebben geproduceerd.

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 80%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 84%

Een voorbeeld van een airco op wieltjes is bijvoorbeeld de Tristar AC-5477 3-in-1. Dit is een mobiele airconditioning voor thuis. Dit is een compacte luchtregelaar die je overal waar het nodig is kan neerzetten en werkt met een afvoerslang naar buiten.

De airco produceert een luchtstroom tot 320m³ per uur voor ruimtes tot 60m³, oftewel ruimtes tot ongeveer 22m². Verder verbruikt deze klimaatregelaar hiervoor weinig energie en heeft deze een energielabel A. Daarnaast kun je de temperatuur natuurlijk zelf instellen van 16⁰C tot 31⁰C.

Bovendien is de airco gemakkelijk in te stellen en zijn er drie mogelijkheden waardoor je de airco ook kan gebruiken om de lucht te ontvochtigen of als ventilator.

Om het gemak te optimaliseren wordt er een afstandsbediening bijgeleverd en met de digitale timer kun je bepalen of de airco zichzelf in- of uitschakelt.

Een sterk voordeel is dat de airco van goede kwaliteit is en dit in verhouding is met de prijs waardoor het een voordelige koop is. Echter maakt de airco iets meer lawaai dan een ventilator en zal het voor overlast zorgen in een slaapkamer.

Voordelen Tristar AC-5477:

 • Makkelijk te verplaatsen door de wieltjes
 • Zeer energiezuinig (energielabel A) 
 • Ook te gebruiken als ventilator en luchtontvochtiger
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen Tristar AC-5477:

 • Maakt iets meer geluid dan een kleine ventilator
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Een andere airconditioning voor thuis is de JustFire AIRCO7000 Mobiele airco. Deze mobiele airco is compact en geschikt voor een ruimte van ongeveer 23m² voor het beste resultaat. Daarnaast staat deze op wieltjes waardoor je de airco gemakkelijk kan rondrijden en verplaatsen.

Het apparaat is met haar energielabel A zuinig in verbruik en wordt geleverd met een afstandsbediening en heeft een timer. Zo kun je gemakkelijk van een afstand de juiste instelling bepalen en kan je instellen dat de airco zichzelf aan- en uitschakelt wanneer nodig.

Zo heb je er bijna geen omkijken naar! Bovendien heeft deze airco vier warmtestanden en een ontvochtigingsfunctie.De airco test het beste op snel afkoelen maar zorgt wel voor enig geluidsoverlast met 60dB. Het wordt aangeraden om de airco in een lage stand te zetten of op ventilatiestand als je deze in de slaapkamer wilt gebruiken.

Voordelen JustFire AIRCO7000:

 • Lekker compact
 • Energiezuinig
 • Schakelt zichzelf vanzelf uit wanneer de juiste temperatuur bereikt is

Nadelen JustFire AIRCO7000:

 • Geluid van 60dB (decibel)
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Als je op zoek bent naar een airconditioner die weinig geluid maakt zal de mobiele airco Trotec Pac 2100 X een goede airconditioning zijn. Deze airconditioner beschikt namelijk over een speciale nachtmodus en is daarmee behoorlijk stil. De beste koop voor in de slaapkamer!

Bovendien kan het LED-display eenvoudig uitgeschakeld worden zodat je niet wordt gestoord door onnodig licht. Een minpunt is dat de airco minder geschikt is voor grote of slecht geïsoleerde kamers omdat dan de bereikbaarheid minder is.

Verder is het een compact design met drie mogelijkheden: koeling, ventilatie en ontvochtiging. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een uitermate slim en efficiënt stroombesparingssysteem die ervoor zorgt dat de primaire stroomverbruikers van het apparaat worden uitgeschakeld als de voorgeselecteerde doeltemperatuur bereikt is.

Ook heeft de Pac 2100 X een variabel instelbare uitblaasrichting zodat je de luchtstroom kan bepalen. Al deze instellingen zijn te besturen via het bedieningspaneel op het apparaat of met de meegeleverde infrarood-afstandsbediening.

Voordelen TROTEC PAC 2100 X:

 • Maakt geen lawaai
 • Speciale nachtmodus
 • Ventilatie en ontvochtigingsfunctie

Nadelen TROTEC PAC 2100 X:

 • Minder goed geschikt voor grotere ruimtes > 20m2
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

De beste airconditioning voor thuis wat betreft de impact op het milieu is de Whirlpool PACW212HP. Daarentegen is deze airco een stuk duurder vergeleken met de andere vier. Desalniettemin heeft deze airconditioning nieuw R290 gas waardoor de CO²-emissie wordt geminimaliseerd en deze dus zo min mogelijk het milieu beschadigd.

Verder gaat het product efficiënt om met energie en is eveneens bestempeld met het energielabel A. Bovendien beschikt dit apparaat over een HEPA air filter dat tot 99,9% van de grotere stofdeeltjes optimaal kan verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de lucht beter wordt ververst en gaat het filter lang mee zonder dat deze verstopt raakt. Ook wordt dit apparaat geleverd met een afstandsbediening en is deze makkelijk verrijdbaar

Naast de airconditioning optie heeft dit apparaat ook een ontvochtigingsfunctie en zelfs een verwarmingsfunctie dus mocht je een ruimte willen verwarmen kan dat ook. Deze airco test goed op haar koelvermogen en snelheid, maar produceert ondanks haar stilte modus redelijk wat geluidsoverlast produceren.

Voordelen Whirlpool PACW212HP:

 • Ook een verwarmingsfunctie voor in de winter
 • Koelt de lucht uitstekend en heel snel
 • Heel zuinig
 • Milieuvriendelijke airconditioning

Nadelen Whirlpool PACW212HP:

 • Meest prijzig
0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Een laatste airconditioning voor thuis is de Inventum AC901. De Inventum is ook een mobiele airconditioning met wieltjes en werkt tegelijk met een afvoerslang naar buiten.

Naast de algemene specificaties levert dit Nederlandse merk aansluitend een garantie van vijf jaar en als extra een omruilservice, mocht het apparaat niet naar behoren presteren. Ook deze luchtregelaar kun je eenvoudig verplaatsen in de ruimte.

Daarnaast kan het apparaat, met haar koelvermogen van 9000BTU, ruimtes verkoelen tot 30m². Naast de koelfunctie heeft de airco eveneens een ontvochtiger- en ventilatiefunctie. De AC901 behoort samen met bovenstaande merken tot het beste merk airconditioning wat betreft de energie-efficiëntie en heeft het apparaat energieklasse A.

Een afstandsbediening wordt bijgeleverd en gebruikers van de Inventum vinden de airco voornamelijk eenvoudig in gebruik. Aan de andere kant presteert de AC901 matig aan de hand van haar specificaties. Zo heeft het apparaat moeite om een ruimte snel af te koelen en wordt dit gedaan met minder Watt dan aangegeven wordt in de beschrijving.

Voordelen Inventum AC901:

 • Geschikt voor grote kamers
 • Simpel in gebruik

Nadelen Inventum AC901:

 • Duurt iets langer voordat de ruimte gekoeld is

Airconditioning voor in de slaapkamer

Het is ook belangrijk om te bepalen waar je de airco wilt plaatsen. Wil je bijvoorbeeld alleen een airco in de slaapkamer, woonmaker of misschien overal? Houdt bij de keuze in ieder geval rekening met het geluid die een airco veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld storend zijn in je slaapkamer. Stel dat je wel een airco in de slaapkamer wilt installeren kun je kiezen voor een airco met een splitsysteem waardoor het geluid voornamelijk buiten te horen is.

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>