fbpx
 • Home
 • /
 • Airco
 • /
 • Beste Mobiele Airco [Test 2023]

Publicatie datum: 26 mei, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Mobiele Airco

Auronic Mobiele Airco - 10.000 BTU - 4 Standen - met Afstandsbediening en Raamafdichtingskit - 15-35 m2

Auronic Mobiele Airco

De Auronic Mobiele Airco heeft een bereikt tot wel 35 m²! Met de 4 verschillende standen kan de ruimte koelen, ventileren, ontvochtigen en je hebt ook de speciale slaapfunctie. De timer kan je weer zetten om te bepalen hoe lang de airco aan moet. Verder heeft het product nog wielen aan de onderkant zodat je het gemakkelijk in een andere ruimte kan plaatsen.

Wat is de beste mobiele airco? Het is een vraag die we voornamelijk in de zomer regelmatig voorbij zien komen. Niet zo gek want in de warme zomerdagen is het bijna niet uit te houden. Dit komt doordat de zomers in Nederland steeds warmer worden.

Gelukkig is er een betaalbare oplossing: een mobiele airco kopen! De hele dag zweten in een veel te hete kamer is verleden tijd. 

Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van een goede mobiele airco? Wij helpen je op weg! In dit artikel ontdek je de 5 beste uit de mobiele airco test.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Mobiele airco's

Auronic Mobiele Airco - 10.000 BTU - 4 Standen - met Afstandsbediening en Raamafdichtingskit - 15-35 m2

Best koop mobiele airco
1.  Auronic Mobiele Airco

Beste mobiele airco voor grote ruimtes
2. Fuave ACS18K01

BluMill Smart Airco

Beste mobiele airco voor middelgrote ruimtes
3. BluMill Smart Airco

Fuave ACB09k01

Beste mobiele airco voor slaapkamers
4. Fuave ACB09K01

Flinq mobiele airco

Beste Stille mobiele airco
5. FlinQ Slimme mobiele airco


Waar op letten bij het kopen van een Mobiele Airco?

Een mobiele airco kopen kan lastiger zijn dan je op voorhand zou bedenken. Zo zijn er veel verschillende soorten mobiele airco's en zijn deze lang niet allemaal even goed.

Helaas zijn er veel mobiele airco's die simpelweg veel te duur zijn. Om een miskoop te voorkomen zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten bij het kopen van een goede mobiele airco.

In onderstaand overzicht vind je een aantal criteria die je in je achterhoofd kunt houden bij het kopen de beste mobiele airco's. 

Hoe groot is de ruimte die je gaat verkoelen?

Allereerst is het van belang dat je rekening houdt met de grootte van de ruimte die je gaat verkoelen. Mobiele airco's hebben een koelvermogen dat wordt uitgedrukt in British Thermal Unit (BTW). Dit koelvermogen geeft aan voor wat voor ruimtes de airco geschikt is.

Hierbij wordt vaak uitgegaan van gemiddelde aangezien de capaciteit afhankelijk is meerdere factoren (ramen, ligging van de ruimte, isolatie en hoogte van de kamer). Per 1m3 heb je een koelvermogen van 136 BTU nodig.

Heb je geen zin om alles uit te rekenen? In onze top-5 geven we aan welke mobiele airco geschikt is voor welke ruimte. Een mobiele airco koelt natuurlijk veel minder goed als de kamer te groot is. 

Hoe stil is de mobiele airco?

Als jij de beste mobiele airco voor slaapkamers zoekt dan wil je uiteraard een apparaat dat niet te veel herrie maakt. We zouden je dan ook altijd aanraden om hier op te letten bij het kopen van een mobiele airco.

Als je airco gebruikt voor je woonkamer is dit uiteraard minder belangrijk. Tegenwoordig zijn de meeste airco's gelukkig relatief stil.

Wil je een extra stille mobiele airco? Kies dan voor een mobiele airco die niet meer dan 55 decibel produceert. Mobiele airco's onder de 55 dB worden stille mobiele airco's genoemd.

Energieverbruik

Mobiele airco's staan vaak uren achter elkaar te koelen. Om deze reden is het belangrijk dat je kijkt naar het energielabel van de mobiele airco.

Gelukkig hebben de meeste airco's tegenwoordig een gunstig energielabel waardoor de energiekosten redelijk meevallen. Kies bij voorkeur altijd voor een mobiele airco met tenminste een energielabel A of A+.

Hiermee weet je zeker dat je geen onverwacht hoge energierekening voor je kiezen krijgt.

Afvoerslang van de mobiele airco

Bijna alle mobiele airco's beschikken over een afvoerslang. Om deze reden is het verstandig om een mobiele airco altijd te plaatsen op een plek dicht bij het raam.

Hierdoor kun je de afvoerslang van de mobiele airco gemakkelijk naar buiten leiden. Bij het plaatsen van deze slang is het van belang dat de afvoerslang niet te veel bochten of knikken heeft. Heb je geen raam in je kamer? Kies dan voor een mobiele airco zonder slang.

Zuiveren en verwarmen van ruimtes

Mobiele airco's in het hogere segment beschikken vaak ook over de functie waarbij je een ruimte kunt verwarmen of zuiveren. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld allergie klachten hebt zoals hooikoorts.

Ook zorgt dit ervoor dat je in de winter een lekker warm kacheltje op je kamer hebt. Hiermee heb je een mobiele airco met een aircooler in een.


Top 10 Beste mobiele airco's

Heb jij geen tijd om dit hele artikel te lezen maar ben je wel benieuwd naar de best geteste mobiele airco's? In onderstaand overzicht vind je de meest verkochte mobiele airco's bij enkele grote webshops in Nederland.

Wanneer je op de button klikt word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste mobiele airco's van de betreffende webshop. Vergeet niet op alle buttons te klikken zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaald.


Wat is de beste mobiele airco?

Een mobiele airco is een van die huishoudelijke apparaten die je nooit koopt. Dus hoe weet je nu wat de beste mobiele airco van 2023 is?

We hebben een top 5 samengesteld waarin alleen de allerbeste mobiele airco's vertegenwoordigt zijn. Na meer dan 14 airco's getest te hebben en 15 uur product onderzoek gedaan te hebben zijn dit de mobiele airco's die als best uit de test gekomen zijn.

1. Auronic Mobiele Airco

Auronic Mobiele Airco - 10.000 BTU - 4 Standen - met Afstandsbediening en Raamafdichtingskit - 15-35 m2

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wat ons betreft, is de Auronic Mobiele Airco momenteel de best geteste mobiele airco van 2023. Zo koel je met deze airco met gemak een kamer van zo'n 35 vierkante meter. 

De Auronic Mobiele Airco gebruikt weinig energie omdat het in de energieklasse A zit. Met deze energiezuinige mobiele airco kan je koelen, ventileren, ontvochtigen en heb je een slaapfunctie.

Het zorgt ervoor dat in de zomermaanden rustig thuis kan functie. Daarbij heeft het ook een timerfunctie waarmee je het product tot wel 24 uur lang kan aan laten staan.

Je hoeft niet elke keer naar de mobiele airco te lopen om de functies aan te passen. Bij het product krijg je namelijk ook nog een afstandsbediening geleverd. Door de wielen kan je het in meerdere ruimtes plaatsen. Wie wilt dat nou niet?

Voordelen Auronic Mobiele Airco

 • Wordt geleverd met afstandsbediening
 • Ontzettend goede prijs / kwaliteit
 • Krachtige mobiele airco kan een ruimte koelen tot 35 m2
 • Mobiele airconditioner is gemakkelijk te verplaatsen dankzij wieltjes

Nadelen Auronic Mobiele Airco

 • Geen

2.  Fuave ACS18K01

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste mobiele airco voor een grote ruimte? Kies dan voor de Fuave ACS18K01, deze koelt namelijk met gemak een kamer tot 51m2. 

De Fuave airco's worden gezien als het Zwitserse zakmes onder de airco's en met dit apparaat haal je een geweldig koelmonster in huis. Deze airco leent zich perfect voor grotere ruimtes denk hierbij aan een kantoor, garage of kapsalon. De mobiele airco zorgt voor een koele lucht door de gehele ruimte

Je kunt de mobiele airco werkt snel en gemakkelijk. Je kunt hem eenvoudig bedienen via de meegeleverde afstandsbediening. Ook kun je een timer instellen waardoor het apparaat automatisch stopt na een aantal uur. Hierdoor ga je dus niet onnodig veel energiekosten maken.

Voordelen Fuave ACS18K01

 • Ideaal voor grotere ruimtes zoals garage's, kantoren en winkels
 • Op afstand te bedienen
 • Zorgt voor koude lucht

Nadelen Fuave ACS18K01

 • Maakt iets meer lawaai

3. BluMill Smart Airco

BluMill Smart Airco

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 van deze lijst vinden we wederom een mobiele airco van het merk BluMill. We zijn enorm te spreken over deze airco en zien ook veel positieve reacties over dit merk terug komen.

Als jij een mobiele airco voor een ruimte tot 37m2 zoekt dan is de BluMill Smart Airco is beste keuze. Een groot voordeel van dit model is dat hij over een slaapstand beschikt. Hierdoor blijft je kamer nog altijd koud terwijl je slaapt. Het wordt langzamer hand iets warmer voor de optimale nachtrust

Een draagbare airco zijn er niet echt. Toch wil je af en toe de airco naar een andere kamer verplaatsen. Door de wieltjes onder deze airco is dat zeer simpel en makkelijk. Je hoeft niet met ze tweeën het zware apparaat op te tillen. De verrijdbare airco doet alles.

Net als de andere opties uit deze lijst is dit een mobiele airco met een A energielabel. Ook kun je deze airco makkelijk besturen met een meegeleverde afstandsbediening.

Voordelen BluMill Smart Airco

 • Beschikt over een slaapstand
 • Te bedienen met een mobiele app
 • Geweldige prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk verplaatsbare airco

Nadelen BluMill Smart Airco

 • Kan een beetje geluid maken

4. Fuave ACB09K01

Fuave ACB09k01

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek jij een mobiele airco voor een kleine ruimte? Kies dan voor de Fuave ACB09K01. Deze airco is ideaal voor een slaapkamer omdat hij een ruimte koelt tot 30m2.

Uiteraard beschikt dit model over een afstandsbediening, een thermostaat en bevochtigingsfunctie. Met deze compacte mobiele airco kun jij elke hittegolf verslaan. 

Hierbij koelt hij ruimtes tot wel 17m2. Het is dus groot genoeg voor kleine kamers zoals een slaapkamer maar vaak ook woonkamers. Verder maakt het nog weinig geluid en dat is altijd mooi meegenomen. Je wilt natuurlijk in een aangename temperatuur slapen.

Voordelen Fuave ACB09K01

 • Ideaal voor slaapkamers (koelt tot 30m2)
 • Beschikt over thermostaat en afstandsbediening
 • Compact formaat
 • Een koelvermogen van 9000 BTU

Nadelen Fuave ACB09K01

 • Maakt relatief veel geluid

5. FlinQ Slimme mobiele airco

Flinq mobiele airco

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek een de beste stille mobiele airco? Kies dan voor de Slimme mobiele airco van FlinQ. Met deze airco koel je ruimtes tot maar liefst 60 vierkante meter. 

De airco wordt geleverd met een afstandsbediening en beschikt over een zogenaamde stille slaapmodus. Dit maakt deze airco tot een ideale optie voor in de slaapkamer.

Buiten het feit dat deze mobiele airconditioning ontzettend stil is beschikt hij ook over verschillende slimme functies. Zo is de airco te bedienen via Google en Alexa en kun je hem koppelen aan je mobiele telefoon. 

Voordelen FlinQ Slimme mobiele airco

 • Beschikt over slaapstand waardoor hij ontzettend stil is
 • Beschikt over handige slimme functies

Nadelen  FlinQ Slimme mobiele airco

 • Beschikt niet over energielabel A+

Veelgestelde vragen:

ℹMoet je een mobiele airco bijvullen?

Bij sommige airco's moet je hem bijvullen en bij andere niet. Benieuwd welke airco's bijgevuld moeten worden? je komt er achter in deze top 5.

Wat is het verschil tussen een split unit airco en een mobiele airco?

Veel mensen weten niet 100% zeker wat het verschil tussen een split unit airco en een mobiele airco. Een split unit airco kan niet aan de kamertemperatuur verlagen, maar ook verwarmen wat weer lekker is in de koude winter maanden. Een mobiele airco daarin tegen kan de kamertemperatuur verlagen. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste mobiele airco's zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!