• Home
 • /
 • Airco
 • /
 • Beste Mobiele Airco [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Mobiele airco

AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

Na 14 mobiele airco's getest te hebben is de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro het best uit de test gekomen. Met deze mobiele airco koel je gemakkelijk een ruimte tot 35 m2. Naast de airco functie beschikt hij ook ventilatie functionaliteiten, heeft hij een handige afstandsbediening en is hij met een energieklasse A+ Label ontzettend zuinig. Door op de knop hieronder te drukken word je direct doorgestuurd naar de aanbieder met de laagste prijs.

Wat is de beste mobiele airco? Het is een vraag die we voornamelijk in de zomer regelmatig voorbij zien komen. Niet zo gek overigens aangezien de zomers in Nederland steeds warmer worden.

Natuurlijk mogen we niet klagen over deze hete temperaturen echter brengt het ook een aantal nadelen met zich mee. Zo is het in huis vaak enorm warm en wordt het een stuk moeilijker om goed te slapen. Er is niets zo frustrerend en vervelend als een snik hete slaapkamer.

Gelukkig is er een betaalbare oplossing: een mobiele airco! Waar een reguliere airconditioning een flinke investering is, is dit bij een mobiele airco een stuk aantrekkelijker.

Bovendien zijn mobiele airco's tegenwoordig ontzettend goed in verkoelen ze een kamer bijna net zo goed als reguliere airco's. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een goede mobiele airco en wat zijn de beste opties van 2022?

Wij hebben meer dan 14 verschillende mobiele airco's getest en hier een ultieme top-5 van gemaakt. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Mobiele airco's

Best getest
1.  AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro
Geschikt voor ruimtes tot 35m2

Beste mobiele airco voor grote ruimtes
2. Fuave ACS18K01
Geschikt voor ruimtes tot 51m2

Fuave ACS14k01

Beste mobiele airco voor middelgrote ruimtes
3. Fuave ACS14K01
Geschikt voor ruimtes tot 40m2

Fuave ACB09k01

Beste mobiele airco voor slaapkamers
4. Fuave ACB09K01
Geschikt voor ruimtes tot 30m2

Flinq mobiele airco

Beste Stille mobiele airco
5. FlinQ Slimme mobiele airco


Waar op letten bij het kopen van een Mobiele Airco?

Het kopen van de beste mobiele airco kan lastiger zijn dan je op voorhand zou bedenken. Zo zijn er veel verschillende soorten airco en zijn deze lang niet allemaal even goed.

Ook zijn er een aantal zaken die je in je achterhoofd moet houden tijdens het kopen van een kamer. Het zou zonde zijn als de airco uiteindelijk te klein blijkt te zijn voor de ruimte die je van plan bent te verkoelen.

Door onderstaande criteria mee te nemen in je aankoop weet je zeker dat je geen miskoop doet. Wat ons betreft zijn dit de belangrijkste criteria bij het kopen van een mobiele airco.

Hoe groot is de ruimte die je gaat verkoelen?

Allereerst is het van belang dat je rekening houdt met de grootte van de ruimte die je gaat verkoelen. Mobiele airco's hebben een koelvermogen dat wordt uitgedrukt in British Thermal Unit (BTW). Dit koelvermogen geeft aan voor wat voor ruimtes de airco geschikt is.

Hierbij wordt vaak uitgegaan van gemiddelde aangezien de capaciteit afhankelijk is meerdere factoren (ramen, ligging van de ruimte, isolatie en hoogte van de kamer). Per 1m3 heb je een koelvermogen van 136 BTU nodig.

Heb je geen zin om alles uit te rekenen? In onze top-5 geven we aan welke mobiele airco geschikt is voor welke ruimte.

Hoe stil is de mobiele airco?

Als jij de beste mobiele airco voor slaapkamers zoekt dan wil je uiteraard een apparaat dat niet te veel herrie maakt. We zouden je dan ook altijd aanraden om hier op te letten bij het kopen van een mobiele airco.

Als je airco gebruikt voor je woonkamer is dit uiteraard minder belangrijk. Tegenwoordig zijn de meeste airco's gelukkig relatief stil.

Wil je een extra stille mobiele airco? Kies dan voor een mobiele airco die niet meer dan 55 decibel produceert. Mobiele airco's onder de 55 dB worden stille mobiele airco's genoemd.

Energie verbruik

Mobiele airco's staan vaak uren achter elkaar te koelen. Om deze reden is het belangrijk dat je kijkt naar het energielabel van de mobiele airco.

Gelukkig hebben de meeste airco's tegenwoordig een gunstig energielabel waardoor de energiekosten redelijk mee vallen. Kies bij voorkeur altijd voor een mobiele airco met tenminste een energielabel A of A+. Hiermee weet je zeker dat je geen onverwacht hoge energierekening voor je kiezen krijgt.

Afvoerslang van de mobiele airco

Bijna alle mobiele airco's beschikken over een afvoerslang. Om deze reden is het verstandig om een mobiele airco altijd te plaatsen op een plek dicht bij het raam. Hierdoor kun je de afvoerslang van de mobiele airco gemakkelijk naar buiten leiden. Bij het plaatsen van deze slang is het van belang dat de afvoerslang niet teveel bochten of knikken heeft. Heb je geen raam in je kamer? Kies dan voor een mobiele airco zonder slang.

Zuiveren en verwarmen van ruimtes

Mobiele airco's in het hogere segment beschikken vaak ook over de functie waarbij je een ruimte kunt verwarmen of zuiveren. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld allergie klachten hebt zoals hooikoorts. Ook zorgt dit ervoor dat je in de winter een lekker warm kacheltje op je kamer hebt. Hiermee heb je een mobiele airco met een aircooler in een.


Top 10 Beste mobiele airco's

Heb jij geen tijd om dit hele artikel te lezen maar ben je wel benieuwd naar de best geteste mobiele airco's? In onderstaand overzicht vind je de meest verkochte mobiele airco's bij enkele grote webshops in Nederland.

Wanneer je op de button klikt word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste mobiele airco's van de betreffende webshop. Vergeet niet op alle buttons te klikken zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaald.


Wat is de beste mobiele airco?

Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: de testresultaten! In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: 'wat is de beste mobiele airco van 2022?'.  

We hebben een top 5 samengesteld waarin alleen de allerbeste mobiele airco's vertegenwoordigt zijn. Na meer dan 14 airco's getest te hebben en 15 uur product onderzoek gedaan te hebben zijn dit de mobiele airco's die als best uit de test gekomen zijn.

Door te kiezen voor een van onderstaande airco's weet je zeker dat je geen miskoop doet. Bovendien hebben we gekeken naar de webshop met de voordeligste prijs. Door op de button 'bekijk beste prijs' te klikken word je automatisch doorverwezen naar de webshop met de laagste prijs.

1. AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wat ons betreft is de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro momenteel de best geteste mobiele airco van 2022. Zo koel je met deze airco met gemak een kamer van zo'n 35 vierkante meter. 

Naast de airco functies kun je met deze mobiele airco de ruimte ook ventileren waardoor je altijd frisse en schone lucht om je heen hebt. Deze AEG mobiele airco beschikt bovendien over een handige meegeleverde afstandsbediening waardoor je snel en gemakkelijk de airco aan of uit kunt zetten.

Met een energieklasse A+ label is dit bovendien een enorm zuinige airco. Verder heeft deze mobiele airco een goed verlicht display waar je gemakkelijk alles op af kunt lezen. Enige minpuntje van deze airco? Hij wordt geleverd zonder raamafdichtingsset.

Voordelen AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

 • Koelt ruimtes tot 35 vierkante meter
 • Beschikt over handige afstandsbediening
 • Energieklasse A+ waardoor hij ontzettend zuinig is

Nadelen AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

 • Wordt geleverd zonder raamafdichtingsset

2.  Fuave ACS18K01

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste mobiele airco voor een grote ruimte? Kies dan voor de Fuave ACS18K01, deze koelt namelijk met gemak een kamer tot 51m2. 

De Fuave airco's worden gezien als het Zwitserse zakmes onder de airco's en met dit apparaat haal je een geweldig koelmonster in huis. Deze airco leent zich perfect voor grotere ruimtes denk hierbij aan een kantoor, garage of kapsalon. Je kunt de mobiele airco snel en gemakkelijk bedienen via de meegeleverde afstandsbediening.

Ook kun je een timer instellen waardoor het apparaat automatisch stopt na een aantal uur. Hierdoor ga je dus niet onnodig veel energiekosten maken.

Het nadeel van dit model is dat hij wat meer geluid maakt dan andere modellen uit deze lijst, dit komt natuurlijk door het grote koelvermogen dat deze mobiele airco heeft.

Voordelen Fuave ACS18K01

 • Ideaal voor grotere ruimtes zoals garage's, kantoren en winkels
 • Op afstand te bedienen

Nadelen Fuave ACS18K01

 • Maakt iets meer lawaai

3. Fuave ACS14K01

Fuave ACS14k01

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 van deze lijst vinden we wederom een mobiele airco van het merk Fuave. We zijn enorm te spreken over deze airco en zien ook veel positieve reacties over dit merk terug komen.

Als jij een mobiele airco voor een ruimte tot 40m2 zoekt dan is de Fuave ACS14K01 is beste keuze. Een groot voordeel van dit model is dat hij over een thermostaat beschikt. Hierdoor kun je een veel constantere temperatuur realiseren dan mobiele airco's zonder thermostaat. 

Net als de andere opties uit deze lijst is dit een mobiele airco met een A energielabel. Ook kun je deze airco makkelijk besturen met een meegeleverde afstandsbediening.

Als nadeel vinden we dat het legen van het water wat moeilijker gaat dan bij de andere opties uit deze lijst.

Voordelen Fuave ACS14K01

 • Beste mobiele airco voor middelgrote ruimtes
 • Beschikt over thermostaat 
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen Fuave ACS14K01

 • Water legen gaat moeilijk

4. Fuave ACB09K01

Fuave ACB09k01

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek jij een mobiele airco voor een kleine ruimte? Kies dan voor de Fuave ACB09K01. Deze airco is ideaal voor een slaapkamer omdat hij een ruimte koelt tot 30m2. Uiteraard beschikt dit model over een afstandsbediening, een thermostaat en ontvochtigingsfunctie. Met deze mobiele airco kun jij elke hittegolf verslaan. 

Nadeel van het model? Het geluidsniveau is aan de hogere kant.

Voordelen Fuave ACB09K01

 • Ideaal voor slaapkamers (koelt tot 30m2)
 • Beschikt over thermostaat en afstandsbediening

Nadelen Fuave ACB09K01

 • Maakt relatief veel geluid

5. FlinQ Slimme mobiele airco

Flinq mobiele airco

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek een de beste stille mobiele airco? Kies dan voor de Slimme mobiele airco van FlinQ. Met deze airco koel je ruimtes tot maar liefst 60 vierkante meter. 

De airco wordt geleverd met een afstandsbediening en beschikt over een zogenaamde stille slaapmodus. Dit maakt deze airco tot een ideale optie voor in de slaapkamer. Buiten het feit dat deze mobiele airco ontzettend stil is beschikt hij ook over verschillende slimme functies.

Zo is de airco te bedienen via Google en Alexa en kun je hem koppelen aan je mobiele telefoon. Het nadeel van dit model? Hij is energie technisch iets minder goed dan de andere mobiele airco's uit deze lijst.

Voordelen FlinQ Slimme mobiele airco

 • Beschikt over slaapstand waardoor hij ontzettend stil is
 • Beschikt over handige slimme functies

Nadelen  FlinQ Slimme mobiele airco

 • Beschikt niet over energielabel A+

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel mobiele airco's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 mobiele airco's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de mobiele airco's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste mobiele airco's van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste mobiele airco's zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>