fbpx
  • Home
  • /
  • Airco
  • /
  • Onzichtbare airco voor in huis

Publicatie datum: 8 maart, 2022

Door: Thea

We willen allemaal een prettig klimaat in huis. Onderdeel hiervan is een lekkere temperatuur. Zeker op warme zomerdagen is daar airconditioning voor nodig. Veel mensen vinden het echter geen mooi gezicht zo een airco, omdat het niet bij het interieur past. Voor deze mensen is er een oplossing, namelijk de onzichtbare airco!

Advies nodig? Meer weten over de mogelijkheden van een onzichtbare airco in huis? 

Overweeg jij een airco aan te schaffen? Via Top-X vergelijk je direct tot 4 offertes van airco specialisten in jouw regio. Hierdoor kom je er direct achter welke partij het goedkoopste is!

✅  100% Vrijblijvend

Wat is een onzichtbare airco?

Een onzichtbare airco is een airconditioning systeem dat zoveel mogelijk is weggewerkt. Hierdoor is deze minder goed te zien en daarom spreekt men van een 'onzichtbare' airconditioning. Zowel een binnenunit als buitenunit is weg te werken waardoor je deze niet meer ziet.

De verschillende opties

Er zijn kort gezegd drie verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen voor je onzichtbare airconditioning;

Kanaal airconditioning

Dit is de meest complexe oplossing. Dit type systeem wordt vooral gebruikt in grote en moderne kantoorgebouwen. In dit systeem zie je de airco helemaal niet omdat deze zich boven het plafond bevindt. Dit kan gedaan worden bij een verlaagd plafond of een systeemplafond, waar veel bedrijfsruimtes gebruik van maken.

Via luchtroosters wordt de gekoelde lucht de verschillende ruimtes ingeblazen. Er komt hier bijna geen geluid aan te pas.

Monoblock airco

Een monoblock airco is een airco zonder buitenunit. Dat scheelt dus aangezien je deze aan de buitenkant niet hoeft weg te werken. Je zal echter wel nog steeds een binnenunit hebt die in het oog springt. Je kunt deze wel deels wegwerken of dit oplossen door een design airco.

Plafondairco

De beste optie als we het hebben over een ingebouwde airco voor consumentenwoningen is toch wel de plafondairco. Deze is zo goed als volledig weggewerkt. Het enige wat je ziet is het rooster. Deze zijn tegenwoordig mooi gedesigned waardoor het niet storend is. Ook heb je geen uitstekende onderdelen die zichtbaar zijn. 

Type onzichtbare airco

Prijs

Monoblock

+/- 1.300 - 2.100 euro

Kanaal airco

+/- 3.200 - 4.850 euro

Plafondairco

+/- 1.100 - 2.200 euro

Voor- en nadelen van een onzichtbare airconditioning

Het hebben van een onzichtbare airconditioning in huis heeft meerdere voordelen. Van sommigen ben je je wellicht al bewust, maar er zijn ook nadelen. Omdat we je op Top-X.nl graag van alle informatie willen voorzien hebben we de voordelen en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen

  • veel mooier (geen last van uitstekende onderdelen)
  • onzichtbaar, dus past altijd bij een strak interieur
  • vaak ook een lager geluidsniveau, omdat de airco is weggewerkt

Nadelen

  • een onzichtbare airco is vaak wat duurder
  • minder opties (een split airco is vaak geen optie als je je airco volledig weggewerkt wil hebben)

Airco wegwerken

Is de onzichtbare airconditioning geen optie? Dan zijn er nog wel wat alternatieve oplossingen die in de buurt komen. Wat denk je van bijvoorbeeld een design airco? Zo kun je de airco wegwerken. Je kunt zowel binnenunit als de buitenunit van de airco wegwerken.

Airco buitenunit wegwerken

Een optie is het wegwerken van de buitenunit. De buitenunit bevindt zich aan de buitenkant van je woning. Voor sommigen is dit geen enkel probleem omdat ze er geen last van hebben. Er zijn ook mensen die ook aan de buitenkant van hun huis de airco onzichtbaar willen hebben.

Het wegwerken van de buitenunit van de airco is relatief makkelijk. Om dit te doen wordt er een omkasting geplaatst. Dit wordt op zo een manier gedaan dat dit geen negatief effect heeft op de werking van de buitenunit. De omkasting kan zo gemaakt worden dat deze aansluit op jouw wensen.

Airco binnenunit wegwerken

De airco binnenunit wegwerken is minder makkelijk. Het kan wel, door deze bijvoorbeeld weg te werken in een kast, of een op maat gemaakte omheining te maken. Wij raden dit niet aan om zelf te doen omdat je dan het risico loopt dat je de luchtstroom van koele lucht beïnvloedt waardoor de airco niet goed meer werkt. Een nog makkelijkere manier van de airco binnenunit wegwerken is door deze in dezelfde kleur te kiezen als de muur waar deze tegenaan hangt.

Design airconditioning

Een design airconditioning is een systeem waarbij er extra veel aandacht is besteed aan het uiterlijk van de airco. Dit kan op verschillende manieren. De airconditioning kan in plaats van de bekende witte kleur juist een andere kleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan rood, zwart of blauw. Er zijn veel verschillende opties zodat je iets kan uitkiezen wat match bij je interieur.

Gerelateerd aan multi split airco inclusief montage:

Wat kost het?

Heb je twijfels over of een onzichtbare airconditioning systeem in jouw partij past. Wij van top-X begrijpen dat het soms ingewikkeld is. Wij raden je dan ook aan om prijzen op te vragen voor jouw situatie. Dit is geheel vrijblijvend en gratis en zo kom je in direct contact met installateurs die je kunnen adviseren. Al onze partners zijn erkende installateurs met jarenlange 

✅  100% Vrijblijvend

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>