fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Is vloerverwarming een goede optie voor mijn huis?

Publicatie datum: 13 februari, 2024

Door: Redactie Top-X

Steeds meer woningen worden uitgerust met vloerverwarming. Dit gebeurt vooral omdat het als zeer comfortabel wordt ervaren. Ook kan een woning die voorzien is van dit type verwarming gemakkelijk op een warmtenet worden aangesloten. Naar verwachting zullen in de komende decennia steeds meer straten en wijken worden verwarmd via een warmtenet. Dit netwerk krijgt onder meer warmte uit de industrie, zoals van een afvalverwerker of een datacenter. De warmte wordt via een buizensysteem getransporteerd naar woningen in de omgeving. Dit is een duurzaam alternatief voor verwarmen met gas of elektriciteit. Er worden steeds nieuwe technieken ontwikkeld die het mogelijk maken om restwarmte op deze manier in te zetten. Maar ook als je gas of stroom gebruikt kun je natuurlijk vloerverwarming laten plaatsen.

Hoe wordt vloerverwarming geïnstalleerd?

Bij de plaatsing van vloerverwarming worden sleuven in de ondervloer gemaakt. Hierin worden de slangen gelegd waar het warme water doorheen stroomt om de vloer te verwarmen. Deze sleuven kunnen zowel in een houten als betonnen ondervloer worden gemaakt. Als de vloer van hout is dan moet deze wel voldoen aan minimale kwaliteitseisen. Als je twijfelt of je vloer geschikt is voor vloerverwarming dan kun je uiteraard altijd een deskundige om advies vragen voordat je tot installatie overgaat. Nadat de slangen zijn geplaatst kan de vloer worden geëgaliseerd of kan er een vloer worden gelegd. Het is noodzakelijk dat de installatie van de vloerverwarming bereikbaar is voor noodzakelijk onderhoud of reparatie bij een storing.

Welke vloer past bij vloerverwarming?

Veel verschillende vloertypes zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming. Je kunt het combineren met een laminaatvloer, een vloer van hout, plavuizen of een gietvloer. Je kunt de vloer zelf leggen of deze klus uitbesteden aan een vakman. Soms kan vloerverwarming en de nieuwe vloer door hetzelfde bedrijf worden gelegd. Dat scheelt natuurlijk afstemmingsafspraken en daarmee de kans op vertraging. Als je de vloer wilt laten leggen, maak hier dan tijdig afspraken over. Veel bedrijven kampen met personeelstekorten en werken daarom noodgedwongen met een wachtlijst. Als je weet wanneer je de vloer wilt laten plaatsen is het zaak om dit zo snel mogelijk af te spreken.

Waar koop je een mooie vloer?

Je kunt online een mooie vloer uitzoeken voor je woonkamer, slaapkamer, keuken of werkkamer. Als je vloerverwarming wilt plaatsen dan kun je direct controleren of de door jou gekozen vloer hiervoor geschikt is. Als je zelf de vloer gaat leggen is het belangrijk dat je weet hoeveel materiaal je nodig hebt. Houd altijd rekening met het versnijden of verzagen van planken of tegels. Bestel daarom altijd meer dan je minimaal nodig hebt. Zo voorkom je ook kleurverschil als je later nog materiaal bij moet bestellen. Bij een online bestelling kun je doorgaans afspraken maken wanneer de vloer wordt geleverd en eventueel gelegd. Kijk op www.vloereninterieur.com voor meer informatie over duurzame vloeren voor thuis of op de zaak.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>