fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe betaal je die nieuwe auto?

Publicatie datum: 25 augustus, 2023

Door: Redactie Top-X

Je hebt echt een nieuwe (tweedehandsje?) auto nodig maar je hebt niet voldoende financiële ruimte om de gewenste aankoop in één keer te betalen. Of je wilt je spaargeld daar niet voor gebruiken, dat kan ook. Geld lenen is dan vrij gebruikelijk. Zes van de tien auto’s worden met een lening gekocht.

Er zijn echter meerdere manieren om geld te lenen. Welke optie past het beste bij jou om je nieuwe auto te financieren?

Geld lenen om een auto te financieren kan op verschillende manieren. Je kunt rechtstreeks een leenafspraak maken met de dealer, je eigen bank of een kredietverstrekker. Maar is geld lenen voor een auto verstandig? En wat zijn de voor- en nadelen van elke optie?

Auto financieren bij de dealer: Het financieren van een auto door middel van een lening bij de dealer is een veelvoorkomende mogelijkheid. Het is handig omdat je maar met één partij te maken hebt. Echter, de rente bij de dealer is vaak hoger dan bij een bank of kredietverstrekker. Controleer dit goed en bekijk welke opties überhaupt serieus haalbaar zijn voor jou.

Kopen op afbetaling: Bij deze vorm ben je direct eigenaar van de auto. Maar let op, de rente en looptijd bij deze leenvorm kunnen behoorlijk hoog zijn. Het nadeel is dat je uiteindelijk aanzienlijk meer betaalt voor de auto en dat je na afloop van de looptijd beschikt over een verouderde auto die lastig te verkopen is voor een fatsoenlijk bedrag.

Leasen: Deze leenvorm om een auto te financieren komt veel voor. De dealer blijft eigenaar van de auto totdat je de lening volledig hebt afbetaald. Als je de gemaakte afspraken niet nakomt, heeft de dealer het recht om de auto opnieuw te koop aan te bieden.

Houdt er rekening mee dat een private leaseconstructie gevolgen heeft voor je leencapaciteit: wanneer je ook nog een hypotheek wilt afsluiten dan kun je minder lenen door je lease auto.

Geld lenen bij de bank voelt voor velen vertrouwd en is daarom een populaire keuze bij het financieren van een nieuwe auto. Hoewel dit gevoel belangrijk is, loont het om ook naar alternatieven te kijken. Traditionele banken kunnen namelijk behoorlijke kosten rekenen voor de lening, vanwege hun overheadkosten.

Een lening afnemen bij een kredietverstrekker is ook een optie. Ontdek welke aanbieders er zijn en vergelijk hun opties.

Bij een bank of kredietverstrekker kun je een persoonlijke lening afsluiten. Deze leenvorm zorgt voor zekerheid, je lost vaste maandelijkse bedragen met een vast rentepercentage af. Het is verstandig om te kiezen voor een partij waar je boetevrij versneld kunt aflossen.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>