• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • E-liquid zonder nicotine: de moeite waard?

Laatste update: september 2021

Door: Redactie Top-X

E sigaretten worden de laatste tijd steeds populairder, en dat is niet helemaal zonder reden. Een van de grootste voordelen van een e-sigaret is namelijk dat het minder schadelijk is voor je gezondheid. Bij het roken van een e sigaret krijg je namelijk geen teer binnen en verder inhaleer je rook in plaats van waterdamp. Binnen in de e sigaret zit een e liquid, deze wordt verdampt als het in aanraking komt met hitte. Er zijn veel verschillende soorten e liquids; zo kun je kiezen voor e liquids met een smaakje of e liquids zonder nicotine. Zeker als je wilt gaan stoppen met roken en je verslaving wilt afbouwen is het slim om ook geleidelijk te minderen met nicotine. Door het gebruik van e liquids zonder nicotine kan dat.

Wat is e liquid zonder nicotine?

Wanneer je gebruik maakt van een e sigaret heb je ook vloeistof nodig die wordt gebruikt in het apparaat voor bij het vapen zelf. Bij de e liquid heb je de keuze met of zonder nicotine, iets bij een normale sigaret niet kan. Nicotine is een stof die zorgt voor het oppeppende gevoel bij het roken of bij het vapen. Echter, in nicotine zit een stofje wat ervoor zorgt dat je hieraan verslaafd kan raken, niets voor niets hebben mensen dan ook vaak problemen als ze definiteif willen stoppen met roken. In de e liquid zonder nicotine zit dus geen nicotine, desondanks hoef je niet bang te zijn dat je nu een smaakloze e sigaret rookt, dat hoeft niet. De e liquid heeft nog steeds een volle smaak en zorgt voor een eenzelfde beleving bij het vapen.

Verschillende smaken e liquids zonder nicotine

Er zijn veel verschillende soorten e liquids zonder nicotine, door het grote aanbod is de keuze in verschillende smaken zeer gevarieerd. Je kan kiezen voor een e liquid zonder nicotine in een reguliere smaak zoals menthol en tabak. Vaak kiezen mensen deze smaak als ze willen stoppen met roken, maar de smaakbeleving nog niet helemaal kwijt willen. Naast deze reguliere smaken heb je ook nog keuze uit exotischere smaken. Denk bijvoorbeeld aan fruitsmaken zoals ananas of banaan. Maar er kan ook een mix van smaken worden gemaakt. Vaak is het ook een kwestie van uitproberen voordat jij weet welke smaak het lekkerste is om mee te vapen.

Kan deze e liquid ook in mijn e sigaret?

Je kan e liquids zonder nicotine eigenlijk in iedere e sigaret gebruiken. Of je nu gebruikt maakt van een  starters kit of je heb een luxe, uitgebreide e sigaret, het kan allemaal. Vaak kiezen mensen voor een e liquid zonder nicotine als ze het normale roken willen afbouwen en gaan minderen of helemaal met roken willen stoppen. Wil jij ook e liquid zonder nicotine gaan kopen? Kijk eens online en zoek een van de e liquids zonder nicotine uit voor jouw e sigaret. Elektrisch roken vraagt in het begin om een  kleine investering, maar vergeleken met normale sigaretten ben je al na een paar weken goedkoper uit. En wil je alleen even een paar trekjes nemen? Met een sigaret lukt dit, maar met een e-sigaret kan dit wel.

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>