fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 leuke en duurzame cadeaus om te geven

Publicatie datum: 20 november, 2020

Door: Redactie Top-X

duurzame cadeaus

Ben jij op zoek naar een leuk én duurzaam cadeau? De beste manier om iemand blij te maken, is door een leuk presentje te geven dat ook nog eens goed voor het milieu is. Ben je op zoek naar wat leuke ideeën voor duurzame cadeaus? Lees dan gauw verder voor tips en inspiratie. In dit artikel lees je namelijk meer over drie bijzondere, leuke en duurzame cadeaus.


Een konjac spons

Beauty- en verzorgingsproducten zijn altijd een populaire optie om cadeau te geven. Een groot nadeel van commerciële drogisterijen en merken, is dat deze producten veelal alles behalve milieuvriendelijk zijn. Niet alleen de inhoud van het product heeft artificiële stoffen, maar ook het verpakkingsmateriaal is veelal van plastic.

Wil je wel iemand een zorgzaam product geven, maar niet bijdragen aan deze markt? Kies dan voor een konjac spons als cadeau. Deze spons is 100% natuurlijk en daardoor ook 100% afbreekbaar.

Het heeft een hydraterende werking zonder extra toegevoegde hulpstoffen. Het is daardoor ook een perfect cadeau voor iemand met een gevoelige huid.

spons wit

Wasbare wattenschijfjes

Wanneer je jouw huid reinigt met behulp van wattenschijfjes, kun je in een jaar tijd een flinke berg aan afval door wattenschijfjes creëren. Deze wegwerp wattenschijfjes zijn helemaal niet zo eenvoudig afbreekbaar. Het is daarom handig om een duurzaam alternatief te hebben. Je kunt jouw vriendinnen flink verrassen met herbruikbare wattenschijfjes als verjaardagscadeau of spontaan presentje.

Door jouw wattenschijfjes te wassen, kun je deze eindeloos herbruiken. Dit is beter voor het milieu en uiteindelijk ook voor jouw portemonnee. Dit is niet alleen een leuk duurzaam cadeau om aan een ander te geven, maar je kunt jezelf ook verrassen met deze duurzame investering.

Drinkbeker van duurzaam materiaal

Een betere wereld begint bij jezelf. Door kleine aanpassingen te maken in jouw leven, kun je duurzamer gaan leven. Een voorbeeld hiervan is om zelf een drinkbeker mee te nemen. Hierdoor hoef je geen wegwerpbekertjes te gebruiken voor de koffie onderweg en kun je deze eenvoudig opnieuw gebruiken.

Dit is daarom ook een bijzonder goede optie om cadeau te geven. Iedereen kan zo’n duurzame drinkbeker goed gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten en materialen mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een drinkbeker van roestvrij staal en hier heb je jouw hele leven plezier van. Ook kun je kiezen voor materialen die eenvoudig afbreekbaar zijn. Geef een goede vriend of collega bijvoorbeeld een drinkbeker van bamboe cadeau.

Waarom duurzaam?

Duurzame cadeaus zijn niet alleen leuk om te geven, je draagt op deze manier ook bij aan een betere wereld. Door een vriend, familielid of collega een duurzaam cadeau te geven, geef je ze ook duwtje in de goede en duurzamere richting. Maak gebruik van de drie bovenstaande duurzame cadeautips en verras ook jouw vrienden met unieke en milieuvriendelijke cadeaus.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>