Wanneer je een nieuw huis koopt wil je hier natuurlijk je eigen plekje van maken, het is immers jouw veilige thuishaven. Of wanneer je al een eigen huis hebt wil je hier zo comfortabel als mogelijk kunnen wonen. En er zijn ook erg veel manieren om dat te doen! Een bekende en populaire manier om jouw veilige thuishaven te kunnen voorzien van meer comfort is met, jawel, vloerverwarming.
Met vloerverwarming heb jij nooit meer last van koude voeten in de ochtend of wanneer je net onder de douche vandaan komt. Heerlijk opwarmen, en dat via de grond! Een bekende vraag die speelt bij dit onderwerp is: ‘’Wat kost vloerverwarming nou precies?’’. Dit snappen wij erg goed, want de prijs van deze luxe kan nogal uiteen lopen en is afhankelijk van verschillende factoren.
Daarom gaan wij je in dit artikel alles vertellen wat je wil weten over vloerverwarming. Zo gaan we uiteraard kijken naar de vloerverwarming kosten. Maar dat is niet alles. Daarnaast zullen wij ook ingaan op hoe deze prijs is opgebouwd, wat de voor- en nadelen zijn van vloerverwarming én hoe je kan besparen op de vloerverwarming kosten!
Op deze manier weet jij aan het eind van dit artikel alles wat nodig is om een eigen vloerverwarming aan te kunnen schaffen, en dan kan je er ook nog eens maximaal op besparen! Dat is altijd mooi meegenomen.
Wat kost vloerverwarming voor thuis?
Goed. De brandende vraag is nu natuurlijk hoeveel vloerverwarming nou precies kost. Hierbij werken wij met gemiddelden, omdat de prijs altijd iets hoger of lager uit kan vallen. Dan heeft alles te maken met het bedrijf waar je de vloerverwarming van koopt. De kosten voor vloerverwarming in huis zelf zijn ongeveer 800 euro voor 10 vierkante meter inclusief aanleg, met daarna 100 euro per 10 vierkante meter (gemiddeld dus!).
Zoals we al zeiden is deze prijs dus gemiddeld, en kan dit altijd iets hoger of lager uitvallen. Ook zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op de prijs. Dit is volledig afhankelijk van de situatie rondom de installatie van de vloerverwarming. De kosten van vloerverwarming kunnen hoger worden wanneer de vloerverwarming ingefreesd moet worden.
Wat is infrezen dan precies? Hierbij gaat het om het aanbrengen van speciale sleuven in een dekvloer door middel van een freesmachine. Deze sleuven worden later gebruikt om de vloerverwarmingsbuis in te plaatsen.
Ook wanneer de vloer moet worden opengebroken ben je doorgaans meer geld kwijt aan vloerverwarming. Dit kost namelijk extra tijd en mankracht, en daarvoor moet jij ook een deel van de kosten betalen.
Op de foto hieronder zie je hoe het infrezen van vloerverwarming eruit ziet.
Prijsopbouw vloerverwarming infrezen prijs per m2
En dan de prijsopbouw van vloerverwarming infrezen. Deze prijs bespreken we per vierkante meter, zodat jij voor jezelf alvast een beeld kan schetsen hoeveel jou dit gaat kosten aan de hand van je kameroppervlakte.
Ook hierbij maken we wederom gebruik van gemiddelden, omdat dit per aanbieder kan verschillen. Om het lekker simpel te houden hebben we hier onderstaand een overzichtelijke tabel voor gemaakt, zodat je in één klap kan zien wat deze kosten zijn! Hierbij maken we voor het gemak ook nog onderscheid tussen hoofdverwarming en bijverwarming, scheelt jou ook weer.
Aantal vierkante meters (m2) | Prijs (gemiddeld) bijverwarming | Prijs (gemiddeld) hoofdverwarming |
---|---|---|
10 m2 | 700 euro | 800 euro |
20 m2 | 1.400 euro | 1.650 euro |
30 m2 | 2.200 euro | 2.450 euro |
40 m2 | 3.000 euro | 3.250 euro |
50 m2 | 3.700 euro | 4.000 euro |
60 m2 | 4.400 euro | 4.750 euro |
70 m2 | 5.200 euro | 5.600 euro |
Hoe is de prijs van vloerverwarming opgebouwd?
Als het goed is heb je nu een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van vloerverwarming, voor zowel de hoofd- als bijverwarming. Nu willen we het nog even hebben over de prijsopbouw van vloerverwarming. Want hoe zijn die vloerverwarming kosten nou precies opgebouwd?
Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Daarom gaan wij deze stuk voor stuk even kort bespreken. Dan weet jij tenminste waar je geld heen gaat, niet meer dan terecht toch?
Ten eerste betaal je kosten voor het materiaal. Het materiaal waarvan vloerverwarming gemaakt wordt is niet het goedkoopste.
Het bedrijf koopt dit natuurlijk in grotere ladingen in om meerdere huizen te kunnen voorzien van vloerverwarming. Echter betaal jij een deel van de kosten van dit materiaal, omdat het bedrijf uiteraard zijn brood ook nog moet kunnen verdienen.
En dan heb je natuurlijk ook nog de arbeidskosten, die vaak samengaan met de installatiekosten die je betaalt wanneer je een vloerverwarming laat aanleggen in je huis.
De professionals die dit komen leggen moeten namelijk net zoals jij en wij ook betaald worden. En een gedeelte van hun loonkosten betaal jij indirect wanneer jij kiest voor vloerverwarming in je huis.
Opties die de vloerverwarming kosten kunnen beïnvloeden
Er zijn natuurlijk verschillende extra’s die van invloed kunnen zijn op de vloerverwarming kosten die je uiteindelijk moet betalen. Voor het gemak hebben we de meest bekende en populaire opties even op een rijtje gezet, met eventuele uitleg. Niet iedere vloerverwarming is namelijk hetzelfde, waardoor je in iedere situatie een ander bedrag kwijt bent voor de verwarming.
Infrezen
We hebben je eerder in dit artikel al even kort uitgelegd wat infrezen precies is. Vrijwel altijd als er vloerverwarming gelegd wordt in huis moet men dit ook infrezen. Hiervoor betaal je ook extra, omdat dit meer en specifieker werk is voor de professionals.
Elektrische vloerverwarming
En dan de optie voor elektrische vloerverwarming. Wat is dat dan precies? Dit werkt net wat anders dan de ‘standaard’ vloerverwarming. Je vloer wordt dan namelijk opgewarmd met behulp van elektriciteit! Via de stralingswarmte wordt de ruimte dan opgewarmd.
Dit gaat met behulp van speciale verwarmingselementen die onder de vloer worden geplaatst. De optie voor elektrische vloerverwarming zorgt ook dat de kosten hoger kunnen uitvallen. gemiddeld is elektrische vloerverwarming 200 euro duurder dan de traditionele variant.
Hoofdverwarming of bijverwarming
Tot slot kan er ook nog onderscheid gemaakt worden tussen hoofd- en bijverwarming, iets waar we ook rekening mee hebben gehouden in de tabel. Daar was al te zien dat je voor hoofdverwarming meer geld kwijt bent dan voor bijverwarming.
Dit omdat het goedkoper is om vloerverwarming te gebruiken als bijverwarming in combinatie met radiatoren, in plaats van de verwarming volledig af te laten hangen van de vloer.
Wat zijn de voor-en nadelen van vloerverwarming?
Wij hebben je nu heel wat info gegeven over vloerverwarming en de kosten hiervan. Maar waarschijnlijk ben je ook wel benieuwd naar de voor- en nadelen van vloerverwarming. Is dit namelijk je geld waard? Daarom hebben we de belangrijkste voor- en nadelen even op een rijtje gezet!
Voordelen vloerverwarming
Nadelen vloerverwarming
Besparen op vloerverwarming?
Dat vloerverwarming een redelijk duur grapje kan zijn, is inmiddels wel duidelijk. Wij bij Top-X vinden het zeer belangrijk dat jij als consument de juiste keuze maakt in het aankoopproces voor een vloerverwarming.
Dit betekent niet dat dit de goedkoopste of meest luxe variant hoeft te zijn, maar wél de vloerverwarming die het beste bij jou past. Daarom kan je via onze website zeer gemakkelijk op maat gemaakte offertes aanvragen. Deze zijn geheel gratis!
Vul het formulier op deze pagina in
Beschrijf in dit formulier zo goed mogelijk wat je precies zoekt, hierdoor kunnen wij je behoeftes beter koppelen aan eventuele boekhouders specialisten.
Wij zoeken de beste specialisten
Wij gaan aan de slag met jouw gegevens en zoeken de beste specialisten voor jouw wensen en behoeften. Om deze reden is het belangrijk dat je het formulier goed invult.
Ontvang 4 gratis offertes
Wanneer wij de 4 beste specialisten voor jouw situatie hebben gekozen ontvang je volledig gratis en vrijblijvend 4 offertes. Hierdoor kun je direct vergelijken en zien welke offerte het beste bij jou past.
Kies de beste specialist
Wanneer je de offertes goed hebt vergeleken kun je kiezen voor de beste specialist.
Veelgestelde vragen over vloerverwarming
Hoeveel vloerverwarming kost is afhankelijk van verschillende factoren en jouw persoonlijke situatie. Daarom gaan wij hier uit van gemiddelden, dit bedrag kan hoger of juist lager uitvallen. Gemiddeld kost vloerverwarming 800 euro voor 10 vierkante meter, waarbij er bij iedere 10 vierkante meter zo’n 100 euro bij komt.