fbpx
 • Home
 • /
 • Verwarming
 • /
 • Beste Elektrische Verwarming Woonkamer [Test 2023]

Publicatie datum: 31 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Elektrische Verwarming Woonkamer

beste elektrische verwarming woonkamer

Auronic Olieradiator - Elektrisch

Welke elektrische verwarming woonkamer is het beste? Het antwoord op deze vraag en veel meer ontdek je in dit artikel. Wij van Top-X hebben namelijk een ultieme beste elektrische verwarming woonkamer test gedaan. Uit deze test is gebleken dat de Auronic Olieradiator - Elektrisch de beste optie van dit moment is.

Deze elektrische verwarming voor in de woonkamer is namelijk geschikt voor ruimtes tot 22 vierkante meter en heeft een vermogen van 2000 Watt. Ook heeft hij 3 warmtestanden waardoor je de temperatuur zeer precies kunt regelen.

Meer weten over deze beste elektrische verwarming woonkamer? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Wil jij graag jouw woonkamer of andere kamer verwarmen, maar wil jij toch besparen op jouw stroomkosten? Dan kan een elektrische verwarming woonkamer een zeer goede optie zijn. Met een elektrische verwarming in jouw woonkamer kun jij namelijk heel specifiek alleen die ruimte verwarmen.

Ook kun jij z'n elektrische verwarming gemakkelijk verplaatsen. Hierdoor kun jij de elektrische verwarming ook gebruiken in jouw slaapkamer of werkkamer. Een elektrische verwarming verbruikt over het algemeen een stuk minder energie dan de grote verwarmingen in jouw huis. 

Maar welke elektrische verwarming voor in de woonkamer is dan het beste? Wij van Top-X hebben hier onderzoek naar gedaan. Zo hebben wij tientallen elektrische verwarmingen met elkaar vergeleken en getest op verschillende criteria. Benieuwd welke elektrische verwarming het beste is? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Verwarmingen Woonkamer

beste elektrische verwarming woonkamer

Beste koop elektrische verwarming woonkamer
1. Auronic Olieradiator - Elektrisch

Rowenta SO6510 Balnea Silence

Beste elektrische verwarming woonkamer vrijstaand
2. Rowenta SO6510 Balnea Silence

De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

Beste elektrische verwarming grote woonkamer
3. De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

MOA Elektrische Verwarming

Beste goedkope elektrische verwarming woonkamer
4. MOA Elektrische Verwarming

VONROC Elektrische kachel - straalkachel

Beste straalkachel voor in woonkamer
5. VONROC Elektrische kachel - straalkachel 


Top 10 Beste Elektrische Verwarmingen Woonkamer

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste elektrische verwarmingen woonkamer! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische verwarming woonkamer?

Wil jij een elektrische verwarming woonkamer kopen? Dan helpen wij jou graag bij het maken van de beste keuze. Iedere elektrische verwarming verschilt namelijk weer van elkaar. Om die reden zijn ook niet alle elektrische verwarmingen geschikt voor de woonkamer. Ook kan het kwaliteitsverschil onderling flink verschillen.

Vermogen

De belangrijkste criteria om rekening mee te houden is het vermogen van een elektrische verwarming voor in de woonkamer. Omdat de woonkamer vaak een van de grootste ruimtes van een huis is, is het belangrijk dat de elektrische verwarming die er in komt sterk genoeg is.

Het is daarom zeer belangrijk om naar het vermogen van een elektrische verwarming te kijken en te kijken of deze krachtig genoeg is om de ruimte te kunnen verwarmen. In de product omschrijving van een elektrische verwarming vind je vaak het vermogen van een elektrische verwarming en het oppervlak waarover dit model geschikt is.

Functionaliteiten

Ook kun je bij aanschaf van een elektrische verwarming voor in de woonkamer letten op de verschillende functionaliteiten waarover het apparaat kan beschikken. Zo hebben sommige elektrische verwarmingen verschillende warmtestanden en kunnen andere modellen zelfs via een app bediend worden.

Afhankelijk van de functies die jij wenst dat de elektrische verwarming heeft, is een bepaalde optie daarom het beste. Denk daarom vooraf goed na over welke functies jij belangrijk vind voordat je zomaar een model aanschaft. Zo voorkom je gemakkelijk een miskoop!

Prijsklassen

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende prijsklassen die er zijn. Niet iedereen beschikt namelijk over hetzelfde budget. Gelukkig kun je ook voor een relatief lage prijs al goede elektrische verwarmingen aanschaffen. 

Over het algemeen geldt dat hoe meer functies jij wilt dat het model heeft, hoe hoger de prijs is. Toch beschikken sommige modellen alleen over de specifieke functies die jij nodig hebt. Hierdoor hoef je niet een duur model aan te schaffen dat ook over allerlei andere functies beschikt die jij niet nodig hebt.


Wat zijn de beste elektrische verwarmingen woonkamer?

Welke elektrische verwarming woonkamer is het beste? Deze vraag wordt in de onderstaande sectie beantwoord. Aan de hand van de testresultaten uit onze beste elektrische verwarming woonkamer test, hebben wij een handige top 5 beste opties opgesteld. Hierbij vind je de beste modellen uit verschillende categorieën en prijsklassen.

Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken hebben wij voor iedere elektrische verwarming uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van ieder model voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke elektrische verwarming het beste bij jou past? Je ontdekt het antwoord hieronder!

1. Auronic Olieradiator - Elektrisch

beste elektrische verwarming woonkamer

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste elektrische verwarming voor in de woonkamer is volgens onze test de Auronic Olieradiator - Elektrisch. Deze elektrische verwarming scoorde namelijk de hoogste score in onze beste elektrische verwarming woonkamer test. Zo beschikt dit model over een zeer groot vermogen waardoor hij geschikt is voor ruimtes tot 22 vierkante meter.

Daarnaast beschikt dit model over 3 warmtestanden waardoor jij gemakkelijk de temperatuur naar wens kunt instellen. De verwarming is met olie gevuld waardoor hij zijn warmte ontzettend lang aanhoudt. Hierdoor is de Auronic Olieradiator - Elektrisch ook een zeer duurzame en energievriendelijke optie.

De Auronic Olieradiator - Elektrisch beschikt daarnaast over een 24u timer en is zeer snel opgewarmd. Verder is hij mobiel en compact waardoor jij hem ook gemakkelijk naar iedere kamer kunt verplaatsen. Meer weten over deze beste koop elektrische verwarming woonkamer? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Auronic Olieradiator - Elektrisch

 • Beschikt over 3 instelbare warmtestanden
 • Geschikt voor ruimte met een oppervlak van 22 vierkante meter
 • Geschikt voor woonkamer en andere kamers
 • Door de wieltjes rij jij hem gemakkelijk overal naar toe

Nadelen Auronic Olieradiator - Elektrisch

 • Niet de goedkoopste optie

2. Rowenta SO6510 Balnea Silence

Rowenta SO6510 Balnea Silence

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij de Rowenta SO6510 Balnea Silence geplaatst in onze top 5. Deze elektrische verwarming beschikt namelijk over een klein formaat waardoor hij ideaal is om te verplaatsen. Zo kun je er voor kiezen een gedeelte van jouw woonkamer of de gehele woonkamer te verwarmen.

De Rowenta SO6510 Balnea Silence is ook geschikt om te gebruiken in badkamers, werkkamers en slaapkamers. Wanneer dit model te warm dreigt te worden, schakelt hij zichzelf uit dankzij de oververhittingsbeveiliging. Ook is dit model spatwaterdicht en heeft hij een maximaal vermogen van 2400 watt.

Je kunt bij dit model gemakkelijk de temperatuur bepalen dankzij de twee warmtestanden waarover hij beschikt. De Rowenta SO6510 Balnea Silence is geschikt voor ruimte met een maximale grootte van 26 vierkante meter.

Voordelen Rowenta SO6510 Balnea Silence

 • Dit model is gemakkelijk te verplaatsen
 • Beschikt over een warmtestand van 1200 W en 2400 W
 • Zeer veilig door de oververhittingsbeveiliging
 • Dit model is spatwaterdicht

Nadelen Rowenta SO6510 Balnea Silence

 • Moeilijk om het apparaat van binnen stofvrij te maken

3. De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de De'Longhi HCX 3120FS Slim Style opgenomen in onze top 5. Deze elektrische verwarming voor in de woonkamer beschikt over een zeer compact design waardoor jij hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Plaats hem in jouw woonkamer, slaapkamer, werkkamer etc.

Verder heeft hij 3 vermogensstanden waardoor je de warmte die hij afgeeft zeer goed kunt reguleren. De De'Longhi HCX 3120FS Slim Style is geschikt voor ruimtes met een maximale grootte van 60 vierkante meter.

Andere voordelen van de De'Longhi HCX 3120FS Slim Style zijn onder andere de HI-FI technologie voor dubbele ventulatie en de diepte van slechts 7,5 cm. Hierdoor kun jij hem gemakkelijk ergens plaatsen zonder dat hij in de weg staat. Meer weten over deze goede elektrische verwarming woonkamer? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

 • Zeer compacte model
 • Beschikt over 3 instelbare warmtestanden
 • Deze elektrische verwarming is geschikt voor zeer grote ruimte
 • Zeer smalle diepte van slechts 7,5 cm

Nadelen De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

 • Beschikt niet over een algemeen controle lampje

4. MOA Elektrische Verwarming

MOA Elektrische Verwarming

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de MOA Elektrische Verwarming opgenomen in onze top 5. Deze elektrische verwarming voor in de woonkamer kan namelijk in twee kleuren worden aangeschaft en beschikt over een zeer effectieve werking. Zo heeft hij een vermogen van 2000 Watt waarmee jij je woonkamer binnen no-time opgewarmd.

De MOA Elektrische Verwarming heeft een compact formaat en beschikt ook weer over drie warmtestanden. Hierdoor kun jij de warmte in jouw kamer zeer goed reguleren. De MOA Elektrische Verwarming heeft daarnaast een volledig elektrische werking en warmt zeer snel op.

Ook is hij zeer licht en weegt hij slechts 3,1 kilogram. Je kunt de MOA Elektrische Verwarming daarom ook in verschillende kamers plaatsen wanneer je graag die specifieke kamer opgewarmd wilt hebben.

Voordelen MOA Elektrische Verwarming

 • Beschikt over 3 verschillende warmtestanden
 • Warmt zeer snel op
 • Dit model is zeer compact en effectief

Nadelen MOA Elektrische Verwarming

 • Verbruikt redelijk veel stroom

5. VONROC Elektrische kachel - straalkachel 

VONROC Elektrische kachel - straalkachel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de VONROC Elektrische kachel - straalkachel geplaatst in onze top 5. Deze elektrische verwarming is extra sterk dankzij zijn 3000 Watt aan vermogen. Hiermee kun jij binnen no-time een zeer grote kamer verwarmen naar de gewenste temperatuur.

De VONROC Elektrische kachel - straalkachel  heeft een keramisch element waardoor hij zeer effectief werkt. Verder is hij geschikt voor ruimte met een maximale grootte van 30 vierkante meter. Dankzij de 3 verschillende warmtestanden kun jij ook nog heel specifiek de juiste temperatuur reguleren.

De VONROC Elektrische kachel - straalkachel  kan in twee modellen aangeschaft worden. Alleen het design van de VONROC Elektrische kachel - straalkachel  ziet er niet heel strak uit en ook maakt hij redelijk wat lawaai.

Voordelen VONROC Elektrische kachel - straalkachel 

 • Zeer effectief dankzij groot vermogen
 • Hoge kwaliteit
 • Klein en handzaam

Nadelen VONROC Elektrische kachel - straalkachel 

 • Maakt lawaai

Hoeveel soorten elektrische verwarmingen woonkamer hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 elektrische verwarmingen woonkamer getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische verwarmingen woonkamer op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste elektrische verwarmingen woonkamer zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>