fbpx
 • Home
 • /
 • Verwarming
 • /
 • Beste Energiezuinige Elektrische Kachel [Test 2023]

Publicatie datum: 31 oktober, 2023

Door: Sam

Best Geteste Energiezuinige Elektrische Kachel

LifeGoods Elektrische Convector Kachel

LifeGoods Elektrische Convector Kachel 

Ben jij op zoek naar de beste energiezuinige elektrische kachel van dit moment? Zoek dan niet verder! Wij van Top-X hebben namelijk het antwoord voor je! Na tientallen energiezuinige elektrische kachels met elkaar vergeleken te hebben in onze beste energiezuinige elektrische kachel test, zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat de LifeGoods Elektrische Convector Kachel de beste optie van dit moment is.

Zo beschikt de LifeGoods Elektrische Convector Kachel  over een verstelbare thermostaat waardoor jij gemakkelijk de temperatuur kunt instellen. Ook is hij ontzettend stil en gemakkelijk te dragen dankzij het lichte gewicht. Deze beste koop energiezuinige elektrische kachel is geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van maximaal 22 vierkante meter.

Meer weten over de LifeGoods Elektrische Convector Kachel ? Klik dan gauw op de onderstaande button!

De energieprijzen zijn momenteel erg hoog. Om onnodig hoge kosten te voorkomen is het daarom belangrijk dat je een beetje let op jouw energieverbruik. Zo is het vooral belangrijk dat grote energieverbruikers zo energiezuinig mogelijk zijn. Een grote energieverbruiker is bijvoorbeeld een elektrische kachel.

Ben jij op zoek naar een elektrische kachel maar wil jij die het liefst zo energiezuinig mogelijk? Dan ben je bij dit artikel aan het goede adres. Wij van Top-X hebben namelijk een volledig artikel gewijd aan de beste energiezuinige elektrische kachel van dit moment. Hierbij hebben wij tientallen modellen met elkaar vergeleken in onze ultieme test.

In dit artikel ontdek je de 5 beste opties aan de hand van de testresultaten uit onze beste energiezuinige elektrische kachel test. Ook ontdek je de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede energiezuinige elektrische kachel. Benieuwd welke optie het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Energiezuinige Elektrische Kachels

LifeGoods Elektrische Convector Kachel

Beste koop energiezuinige elektrische kachel
1. LifeGoods Elektrische Convector Kachel 

AirKing Elektrische kachel

Beste energiezuinige elektrische kachel badkamer
2. AirKing Elektrische kachel

VONROC Electrische kachel

Beste energiezuinige elektrische bouwkachel
3. VONROC Electrische kachel 

Auronic Olieradiator

Beste zuinige elektrische kachel woonkamer
4. Auronic Olieradiator

Mill IB600DN - Paneelverwarming

Beste energiezuinige paneelverwarming
5. Mill IB600DN - Paneelverwarming


Top 10 Beste Energiezuinige Elektrische Kachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste energiezuinige elektrische kachels! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een energiezuinige elektrische kachel?

Wil jij een energiezuinige elektrische kachel kopen maar heb jij geen idee waar je op moet letten? Dan helpen wij jou daar graag bij. Hieronder hebben wij namelijk de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede energiezuinige elektrische kachel voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria voorkom jij gemakkelijk een miskoop.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste energiezuinige elektrische kachel test. Ga daarom niet zomaar voor een energiezuinige elektrische kachel test, maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Op die manier haal jij gemakkelijk de beste optie in huis. Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste energiezuinige elektrische kachel consumentenbond test.

Hoeveel stroom verbruikt hij?

Allereerst is het dus belangrijk om te kijken naar het verbruik van een energiezuinige elektrische kachel. Lang niet alle elektrische kachels zijn namelijk even energiezuinig. Het verbruik van een elektrische kachel kun je terugvinden in de product omschrijving van een model.

Het is hierbij belangrijk dat jij goed kijkt naar het vermogen waarover hij beschikt en de ruimte die hij hiermee kan verwarmen. Koop jij een model met een laag vermogen en moet jij een grote ruimte verwarmen, dan zal dit er in resulteren dat hij veel energie verbruikt om de ruimte te kunnen verwarmen.

Andersom is het zonde om een elektrische kachel met een te groot vermogen aan te schaffen wanneer jij een kleine kamer moet opwarmen. Dit zorgt er automatisch ook voor dat jouw verbruik groter is dan het zou hoeven zijn.

Waar komt hij te staan?

Zoals benoemd is het dus belangrijk dat je goed nadenkt over waar de elektrische kachel te staan komt. Zo zijn sommige elektrische kachels er voor gemaakt om in de badkamer te staan terwijl andere alleen in de woon- of slaapkamer kunnen staan.

Voorkom dus een miskoop en bedenk vooraf goed waar de elektrische kachel te staan komt. Ook is het belangrijk dat jij vervolgens goed in de product omschrijving achterhaald of de elektrische kachel ook daadwerkelijk geschikt is voor deze ruimte.

Functionaliteiten

Verder zijn er energiezuinige elektrische kachels die over allerlei functionaliteiten beschikken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende warmtestanden, vorstvrijstand en automatisch uitschakelen. Afhankelijk van de wensen die jij hebt is een bepaalde soort elektrische kachel daarom de beste optie.

In onze top 5 vind je allerlei energiezuinige elektrische kachels met verschillende functionaliteiten. Bedenk dus goed wat voor functies jij verwacht dat een elektrische kachel heeft en kijk of het gewenste model over deze functies beschikt.

Kwaliteit en prijs

Als laatste kun je rekening houden met de kwaliteit en prijs van een energiezuinige elektrische kachel. Niet alle modellen beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Omdat niet iedereen de beschikking over hetzelfde budget heeft, hebben wij in onze top 5 kwalitatief goede energiezuinige elektrische kachels uit verschillende prijsklassen opgenomen.

Energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

Uiteraard is het altijd slim om te kijken naar onafhankelijke testen zoals die van de consumentenbond. Naast onze Top-X.nl elektrische kachel test kun je ook naar andere testen kijken.

Door dit te doen vergelijk je op een slimme manier de verschillende opties die je hebt bij het kopen van een goede Energiezuinige elektrische kachel.


Wat zijn de beste energiezuinige elektrische kachels?

Welke energiezuinige elektrische kachel is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. Na tientallen modellen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met verschillende categorieën en prijsklassen.

In de volgende sectie ontdek je daarom onze top 5 beste energiezuinige elektrische kachels van dit moment. Hierbij hebben wij elk model voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van iedere energiezuinige elektrische kachel voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. LifeGoods Elektrische Convector Kachel 

LifeGoods Elektrische Convector Kachel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de LifeGoods Elektrische Convector Kachel . Deze beste koop energiezuinige elektrische kachel beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen. Zo heeft hij een makkelijk verstelbare thermostaat waardoor jij de temperatuur goed kunt regelen.

Verder is hij ontzettend stil waardoor jij hem ook in de slaapkamer kunt neerzetten. Dankzij het handige lichte gewicht waarover deze elektrische kachel beschikt kun jij hem gemakkelijk in elke kamer zetten. De LifeGoods Elektrische Convector Kachel  is geschikt om een ruimte tot en met 22 vierkante meter te verwarmen.

De LifeGoods Elektrische Convector Kachel  beschikt verder over 3 instelbare warmtestanden en kan ook in de badkamer gebruikt worden. Hij heeft een hoog vermogen van wel 2000 watt waardoor jij ontzettend snel de gehele ruimte verwarmt krijgt. 

Voordelen LifeGoods Elektrische Convector Kachel 

 • Beschikt over 3 instelbare warmtestanden
 • Geschikt voor ruimtes tot 22 vierkante meter
 • Gemakkelijk te verplaatsen dankzij hittebestendige handvaten
 • Dit model warmt sneller op dan een radiator

Nadelen LifeGoods Elektrische Convector Kachel 

 • Kan niet aan de wand bevestigd worden

2. AirKing Elektrische kachel

AirKing Elektrische kachel

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de AirKing Elektrische kachel geplaatst in onze top 5. Deze energiezuinige elektrische kachel beschikt over een vermogen van wel 2000 watt. Ook heeft hij een handige timerfunctie en kun jij hem bedienen door middel van de meegeleverde afstandsbediening. 

De AirKing Elektrische kachel is in twee kleuren/modellen verkrijgbaar. Verder is het een keramische ventilatorkachel waardoor hij zijn warmte ontzettend lang kunt vasthouden, ideaal dus voor de koude winterdagen. De AirKing Elektrische kachel is geschikt om een ruimte tot en met 22 vierkante meter te verwarmen.

Verder heeft ook deze energiezuinige elektrische kachel 3 instelbare warmtestanden. Door de ingebouwde smart-timer kun jij de kachel na een instelbare tijd van 1 tot 9 uur vanzelf laten uitschakelen. Het touch display zorgt er voor dat jij de kamertemperatuur gemakkelijk en overzichtelijk kunt bepalen.

Voordelen AirKing Elektrische kachel

 • In twee modellen verkrijgbaar
 • Inclusief handige afstandsbediening
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Fraai design

Nadelen AirKing Elektrische kachel

 • Relatief luid

3. VONROC Electrische kachel 

VONROC Electrische kachel

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de VONROC Electrische kachel  geplaatst in onze top 5. Deze energiezuinige elektrische kachel is de beste optie voor iedereen die in de bouw werkt. Zo is hij ontzettend handzaam en heeft hij een vermogen van wel 3000 watt. Hiermee kun jij dus gemakkelijk een ruimte tot wel 30 vierkante meter verwarmen.

De VONROC Electrische kachel  beschikt over 2 instelbare standen en hij heeft een keramisch element. Hierdoor houdt deze energiezuinige elektrische kachel ontzettend lang zijn warmte vast. Ook deze energiezuinige elektrische kachel kan in twee verschillende modellen/kleuren verkregen worden.

Het gewicht van de VONROC Electrische kachel  is slechts 2,85 kilogram. Verder wordt hij geleverd met een VONROC Membercard en een handige gebruiksaanwijzing. Wil jij meer weten over deze beste energiezuinige elektrische bouwkachel? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment!

Voordelen VONROC Electrische kachel 

 • Beschikt over 2 instelbare warmtestanden
 • Handzaam
 • Beschikt over een keramisch element
 • Wordt geleverd in een milieubewuste verpakking

Nadelen VONROC Electrische kachel 

 • Geen fraai design

4. Auronic Olieradiator

Auronic Olieradiator

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Auronic Olieradiator geplaatst in onze top 5. Deze elektrische kachel beschikt ook over 3 instelbare standen en heeft een vermogen van maximaal 2000 watt. Deze energiezuinige elektrische kachel is ideaal voor in de slaapkamer/woonkamer. Ook kun je bij aanschaf van dit model uit de kleuren wit en zwart kiezen.

De 3 warmtestanden die jij kunt instellen zijn stand 1 (800W), stand 2 (1200W) en de hoogste stand (2000W). Je kunt dus precies bepalen hoe warm jij de ruimte wilt hebben en hoe snel jij dit verwarmt wilt hebben. De Auronic Olieradiator is zeer veilig en beschikt over een 24u timer die jij gemakkelijk kunt instellen.

Deze olieradiator kun je opwarmen tot wel 95 graden. Hierdoor hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over of jij het koud krijgt of niet. Binnen 5 tot 10 minuten heb jij namelijk een ruimte van 25 tot 30 vierkante meter verwarmt naar de gewenste temperatuur. Meer weten over deze ideale energiezuinige elektrische kachel voor thuis en op kantoor? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Auronic Olieradiator

 • 3 instelbare standen
 • Geschikt voor thuis en op werk
 • Gemakkelijk en veilig te gebruiken

Nadelen Auronic Olieradiator

 • Niet geschikt voor in de badkamer

5. Mill IB600DN - Paneelverwarming

Mill IB600DN - Paneelverwarming

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Mill IB600DN - Paneelverwarming geplaatst in onze top 5. Deze paneelverwarming is ideaal voor kleine ruimtes. Dankzij het lagere vermogen is hij erg energiezuinig. Heb jij een kleine ruimte die verwarmt moet worden zoals een werkkamer, dan is dit zeker de beste optie voor jou.

Zo heeft de Mill IB600DN - Paneelverwarming een vermogen van slechts 600 watt. Hiermee kun jij een ruimte van maximaal 11 vierkante meter opwarmen. Verder heeft hij een mooi design en een compact formaat. Hierdoor past hij in vrijwel iedere kamer. Deze goede energiezuinige elektrische kachel is tevens gemakkelijk in te stellen.

De IP classificatie van de Mill IB600DN - Paneelverwarming is IPX4 waardoor hij ook geschikt is om te gebruiken in de badkamer. Hij heeft een gewicht van slechts 3,8 kilo waardoor jij deze ook makkelijk kunt verplaatsen. Bij aanschaf van dit model ontvang je tevens 2 jaar garantie. Overtuigd? Klik dan op de button hierboven.

Voordelen Mill IB600DN - Paneelverwarming

 • Geschikt voor kleine ruimtes
 • Erg energiezuinig
 • Ook geschikt voor in de badkamer

Nadelen Mill IB600DN - Paneelverwarming

 • Alleen voor kleine ruimtes

Hoeveel soorten energiezuinige elektrische kachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 energiezuinige elektrische kachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de energiezuinige elektrische kachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste energiezuinige elektrische kachels zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>