fbpx

Publicatie datum: 10 december, 2023

Door: Thea

Ons oordeel

heatfan radiator ventilator review ervaringen

Vind je het vaak te lang duren voordat de ruimte waarin je je begeeft opwarmt? En wil je tegelijkertijd minder geld kwijt zijn aan het verwarmen van je woning? De Heatfan radiator ventilator zorgt voor een besparing tot wel 27% op je gasverbruik (voor verwarming)

Met behulp van deze radiator ventilatoren wordt je woning sneller warm omdat deze de lucht van de radiator de ruimte in wordt geblazen. Je kunt de thermostaat hierdoor ook één of twee graden lager zetten.

Heatfan heeft zijn producten zo ontwikkeld dat deze overal op passen en dus ook op jouw ventilator. Installatie is zeer simpel, je hebt hier geen enkele ervaring voor nodig.

Wil jij voor een kleine investering jarenlang besparen op je energierekening? Kies dan voor de Heatfan radiator vantilator!

Met de koude winter in ons land kiezen steeds meer gezinnen voor een radiator ventilator. Dit product stijgt ieder jaar in populariteit en zeker door de hoge energiekosten van de afgelopen jaren zijn de ventilatoren niet meer aan te slepen. 

Overal lezen we lovende reviews over de Heatfan radiator ventilator. Werkt het product echt, en haal je er je geld uit?

De redactie van Top-X was razend benieuwd en we besloten het te onderzoeken...

Wil jij jouw huis sneller opwarmen en besparen op energiekosten? Dan is de Heatfan radiator ventilator wellicht iets voor jou! In dit artikel vertellen we je alles over dit product; wat het is, welke modellen Heatfan aanbiedt, de kosten, ervaringen van eerdere gebruikers en uiteindelijk onze conclusie over deze radiator ventilator!


Wat is de Heatfan radiator ventilator?

De Heatfan radiator ventilator is een handig apparaat dat je onderaan je radiator of convector radiator plaatst. Zodra je hem aanzet, gaan de ventilatoren automatisch draaien en wordt de warme lucht sneller door de ruimte verspreid. Hierdoor warmt de kamer niet alleen sneller op, maar ook gelijkmatiger. Een groot voordeel van de Heatfan radiator ventilator is dat het je kan helpen tot wel 30% te besparen op je gasrekening.

heatfan radiator ventilator

Een SpeedComfort radiator ventilator is vooral handig in grotere kamers waar het lastiger is om de hele ruimte gelijkmatig te verwarmen. Ook als je een kamer sneller wil verwarmen, is deze ventilator een geschikte keuze. Met dit apparaat is een ruimte sneller op een comfortabele temperatuur!

Top-X Radiator Ventilator Test 2023

Onlangs deden wij een uitgebreide radiator ventilator test waarbij wij alle bekende merken en producten hebben vergeleken, getest en beoordeeld. Op basis hiervan hebben wij een top-5 samengesteld met de allerbeste opties van 2023. 

Verschillende producten

Heatfan biedt verschillende uitvoeringen aan van hun ventilatoren, namelijk de Heatfan 3, Heatfan 4 en Heatfan 5. Onderstaand zetten we alle modellen voor je op een rijtje, zodat je de variant kunt kiezen die het beste aan jouw eisen voldoet!

Heatfan 3 Basic

Deze uitvoering beschikt over 3 ventilatoren per unit. Een enkele ventilator is geschikt voor radiatoren met een lengte tot 70 cm. Je hebt de keuze tussen de kleuren wit en zwart. De Heatfan 3 Basic is verkrijgbaar als Solo, Duo en Trio set. Hoe veel je er nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van jouw radiator.

Monoset SpeedComfort

Heatfan 3 Basic

 • Geschikt voor: smallere radiatoren en convectoren (tussen de 50 cm en 70 cm breed)
 • Ideaal voor: kleinere kamers 

Heatfan 4 Pro

Deze uitvoering heeft 4 ventilatoren per unit en is geschikt voor radiatoren met een lengte tot 75 cm. Net als de Heatfan 3 Basic is de Heatfan 4 Pro beschikbaar in de kleuren wit en zwart, en is verkrijgbaar als Solo, Duo en Trio set.

Heatfan 4 Pro

 • Geschikt voor: radiatoren tussen de 75 cm en 120 cm breed
 • Ideaal voor: gemiddeld grote kamers 

Heatfan 5 Pro

Met 5 ventilatoren per unit kan de Heatfan 5 Pro nog sneller warmte verspreiden. Deze variant is geschikt voor radiatoren met een lengte tot 80 cm en is verkrijgbaar in wit of zwart. Naast de Solo, Duo en Trio set, is de Heatfan 5 Pro ook beschikbaar als Quattro en Cinco set. Je kunt zoveel sets aanschaffen als nodig is, waardoor je zelfs radiatoren met een totale lengte langer dan 310 cm kunt voorzien van ventilatoren.

Heatfan 5 Pro

 • Geschikt voor: geschikt voor radiatoren boven 120 cm breed
 • Ideaal voor: grote kamers 

Makkelijk uit te breiden

Voor de modellen Heatfan 3, Heatfan 4 en Heatfan 5 is er een uitbreidingsset beschikbaar. Hiermee kun je eenvoudig het aantal ventilatoren uitbreiden voor een nieuwe radiator of een breder model radiator. Zo blijft jouw Heatfan installatie flexibel en aanpasbaar aan jouw specifieke behoeften.

Hoe werkt een Heatfan radiatorventilator?

De werking van een Heatfan radiatorventilator is erg eenvoudig. De ventilator klemt zich met behulp van magneten tussen de platen van de radiator of kan plat bovenop een convector worden geplaatst. Nadat je de ventilator op de gewenste locatie hebt geplaatst, hoef je alleen nog maar de stekker in het stopcontact te steken. 

Daarna kun je de ventilatoren meteen gebruiken, door de radiatorventilatoren zal de warme lucht zich sneller verspreiden door de ruimte!


Voordelen en nadelen

Net als elk ander product hebben ook de Heatfan radiator ventilatoren zowel hun voordelen als nadelen. Onderstaand zetten we deze voor je op een rijtje! Zo weet je precies waar je aan toe bent en of dit product aan jouw eisen voldoet.

Voordelen

 • Snellere opwarming van de ruimte, de Heatfan zorgt ervoor dat een ruimte sneller opwarmt, wat fijn is tijdens koude periodes.
 • Besparing op gasverbruik, door de snellere warmteverspreiding is er minder warmte nodig, wat resulteert in een besparing op gasverbruik.
 • Te plaatsen op elke radiator, de radiatorventilatoren van Heatfan zijn ontworpen om op elke soort radiator te passen.
 • Geeft amper geluid, met een geluidsniveau van minder dan 20 decibel hoor je de Heatfan amper.
 • Eenvoudige montage, de installatie kun je gemakkelijk zelf uitvoeren, ook zonder enige technische kennis.

Nadelen

 • Zeer licht geluid, sommige gebruikers ervaren het geluid van de Heatfan wel als licht geluidsoverlast.
 • Elektriciteitsverbruik, de ventilator verbruikt elektriciteit, maar het energieverbruik is relatief laag.

Kosten Heatfan radiator ventilator

De prijs van een Heatfan radiatorventilator varieert tussen €59,95 en €99,40 per unit. De exacte kosten worden bepaald door twee factoren, namelijk:

Het aantal ventilatoren in de unit, je hebt de keuze uit 3, 4 of 5 ventilatoren per unit. De uitvoeringen met meer ventilatoren zijn duurder dan de uitvoeringen met minder ventilatoren.

De hoeveelheid units die je aanschaft, je hebt keuze uit een enkele, dubbele, driedubbele, vierdubbele of vijfvoudige set. Hoe meer units je aanschaft, hoe hoger de kosten uitvallen.

Ervaringen met Heatfan ventilatoren

Om een beter inzicht te krijgen in het product, is het interessant om te kijken naar de ervaringen van eerdere gebruikers. Zij hebben de Heatfan ventilatoren nu eenmaal kunnen testen en hebben een beter beeld van de werking en de effectiviteit van het product.

Op het platform TrustPilot ontvangt Heatfan een zeer positieve beoordeling van 4,2 uit 5 sterren. Deze score wijst op een tevredenheid onder gebruikers die de Heatfan hebben gebruikt. Onderstaand zetten we enkele reviews voor je op een rijtje!

"Van de energiefixers kreeg ik duoset heatfan. Ze zijn zijn heel stil en makkelijk te bevestigen, merkte meteen dat het sneller wamer werd in huis. Snel heatfans besteld om meer gas te besparen. Voor advies wordt uitgebreid de tijd genomen, en de bestelling werd de volgende dag meteen bezorgd! Top bedrijf met topproduct, echt aanrader!"

Jordy

"Eenvoudig te plaatsen en de kamer is veel sneller aangenaam warm. Vrijwel geen geluid waar te nemen. Verbruik lijkt te zakken maar daar is het nog te vroeg voor. Zeer snelle levering (24 uur) en de bestelde witte (foutje) telefonisch kunnen omzetten naar zwart."

Co van K.

"In begin sceptisch over de werking. Na enkele tests en reviews te hebben gelezen de Heatfan besteld en getest. Werkt inderdaad zoals beschreven. Geluids en geruisloos en de ruimtes worden eerder warm dan zonder de Heatfan."

Ankie_68


Onze conclusie

De Heatfan ventilatoren zijn een goede keuze voor diegene die snel en zuinig willen opwarmen tijdens koude dagen. De ventilatoren versnellen de opwarming van een ruimte waardoor je kan besparen op gas. Daarnaast delen veel eerdere gebruikers positieve ervaringen wat zorgt voor veel vertrouwen in het product.

De ventilatoren passen op vrijwel elke radiator en maken weinig geluid, wat door veel gebruikers als prettig wordt ervaren. Wel merken sommige gebruikers een zacht geruis op en verbruikt het apparaat zelf ook een beetje energie. De nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen, waardoor de Heatfan zeker aan te raden is!


FAQ

Heatfan boven of onder de radiator plaatsen?

De Heatfan wordt vrijwel altijd onderin de radiator geplaatst.

Hoelang gaan Heatfans mee?

Heatfans hebben een garantie van 2 jaar, maar zijn ontworpen om veel langer mee te gaan.

Hoeveel stroom verbruiken Heatfans?

Heatfans verbruiken ongeveer 1 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 0,25 per Heatfan per jaar.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>