• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo geniet je het hele jaar door van je tuin

Laatste update: juni 2022

Door: Redactie Top-X

Je tuin is zo veel meer dan een plek waar je alleen in de zomermaanden vertoeft. Het is een plek waar je het hele jaar door kunt genieten van de gezonde buitenlucht. In deze drukke tijden hebben we daar veel behoefte aan en je ziet dan ook dat steeds meer mensen hun tuin inrichten als tweede huiskamer. Er zijn legio mogelijkheden om het gezelliger te maken – ook in de herfst en in de winter!

Buiten badderen: ontspannend en gezond

Een heet bad nemen in je tuin of zelfs op het dakterras, dat is ook een optie om meer tijd buiten door te brengen. Bubbelbaden voor in de tuin zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en je zult versteld staan van de weldadigheid van een zachtjes borrelend, warm bad in de frisse, winterse open lucht. Uren kun je erin zitten terwijl je voelt hoe de stress brein en lichaam verlaat. Een boek lezen of samen de dag doornemen. Het is gezellig, romantisch, ontspannend en gezond tegelijk.

Bekijk de beste opblaasbare jacuzzi van dit jaar!

Je eigen verwarmde terras

Nederlanders zijn gek op terrasjes, maar de meeste mensen wachten de hele winter tot ze in april weer echt los mogen. Terwijl je met een simpele terrasverwarmer op een beschutte plek in je tuin al een gezellig zitje creëert waar het zelfs met lage wintertemperaturen goed toeven is. Een glaasje wijn of zo’n herfstig speciaal biertje, kaasplankje erbij, eventueel een dekentje voor op de beentjes, een goed gespreksonderwerp: je bent zo uren verder. Heerlijk toch? Wij hebben de beste terrasverwarmer getest en onderzocht, klik op de link om de beste optie te ontdekken.

Een winterse barbecue – waarom niet?

En terwijl je toch zo lekker in pakweg november of februari van de frisse lucht zit te genieten, waarom dan niet meteen maar de barbecue aansteken? Een mooie bbq is het waard om het hele jaar door gebruikt te worden. Het geeft een nieuw soort gezelligheid, ‘s winters buiten eten. Alsof je in de wildernis leeft, maar dan op een luxe manier. Zet er desnoods twee neer – ook één voor de vegetariërs. Veel mensen zitten de hele dag al binnen, op een kantoor of in een fabriek. Wat is er dan fijner dan ‘s avonds buiten te eten, waar, dat zul je zien, het eten net zo lekker smaakt?

Tip: bekijk hier ons artikel over de beste barbecue’s

Het weer valt niet te beheersen, hoe we ermee omgaan wel. Zei je vroeger nog: ‘bah, het wordt weer winter, dan moet ik veel binnen zitten’, nu denk je in oktober: ‘ha, straks weer lekker hele dagen in de tuin doorbrengen!’ En laten we eerlijk zijn, ook in mei kan het nog koud zijn. Maar met een bubbelbad, een bbq of een terrasverwarmer wordt je tuin het hele jaar aantrekkelijk. Op Fonteyn vind je nog veel meer tips en artikelen om je tuin om te toveren in je eigen paradijs!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>