fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 10 duurste hondenrassen

Publicatie datum: 7 augustus, 2021

Door: Sanne

Al eeuwenlang houden mensen trouwe viervoeters las huisdieren met wie een waardevolle band opgebouwd wordt. Liefst willen we dat het diertje ook een mooie snoet heeft, gehoorzaam en sterk is, of zelfs geschikt voor fokken en shows. Ze zeggen dat je niet alles hebben, maar als je dat wél wil, hangt daar vaak een duur prijskaartje aan. Dit zijn de tien duurste hondenrassen ter wereld!

Top 10 duurste honden

Honden-prijzen zijn vaak gebaseerd op schoonheid én op zeldzaamheid:. Een hond die weinig voorkomt maar veel gevraagd wordt, kost meer geld – een kwestie van marktwerking. De prijs die daar uitrolt hoeft niet representatief te zijn voor de vreugde die je uit het dier haalt. Ga dus eerst voor jezelf na met welke doeleinden je je huisdier aanschaft. 

Canadese eskimohond het allerduurst

De kroon wordt gespannen door de Canadese Eskimohond, die niet alleen uiterst zeldzaam is, maar ook ontzettend mooi. Vaak leg je voor deze hond ruim 6000 euro neer. Dit komt mede doordat haar zeldzaamheid toeneemt: dit hondenras wordt met uitsterven bedreigd. Qua karakter is deze hondensoort zeer gehoorzaam en sociaal. 

Samojeed

De Samojeed dankt haar populariteit deels aan zeldzaamheid, deels aan de schattigheidsfactor. Deze witte fluffy lachebekjes zijn net zo vriendelijk als ze eruit zien. Maar vergis je niet: de Samojeed is een zeer actieve hondensoort die veel kilometers maakt. Het is aan te raden om deze aangelijnd te houden. De gemiddelde prijs is vijf mille, maar daar zullen waarschijnlijk nog kosten voor de dierenarts bij komen. Zelf goed voor het beestje zorgen, kan al heel wat ellende voorkomen.

Löwchen 

Dit oorspronkelijk Franse hondje is ook razend populair, voornamelijk in Europa. In de jaren ‘70 was dit ras bijna verdwenen, maar inmiddels is de omvang van het ras groeiende. Toch is deze kwetsbaarheid en zeldzaamheid nog terug te zien in de prijs: 4500 euro leg je wel neer om dit speelse gezinshondje mee naar huis te mogen nemen. De kleine Löwchen is speels en heeft veel aandacht nodig.

Tibetaanse Mastiff

Dit tibetaanse ras is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Deze hond kent een bijzonder uiterlijk dat kracht uitstraalt, of zij nou in het goud, zwart, rood of blauw voorbijkomt. Zij heeft een dikke vacht en een uitstekende gezondheid. Vroeger werd ze dan ook vaak ter bescherming ingezet. De Tibetaanse Mastiff kost gemiddeld zo’n 3000 euro.

Azawakh

Zoals de naam misschien al doet vermoeden kent deze hond haar oorsprong in West-Afrika, waar deze werd gebruikt voor de jacht op zowel groot als klein wild. De Azawakh is dan ook waaks en erg energiek, wat de opvoeding bemoeilijkt. Geduld en individuele aandacht zijn bij deze hond een must. De prijs ligt rond de 2500 euro, mede doordat ze groeide in populariteit toen ze onlangs werd erkend als officieel ras.

Chow Chow

De prijs van de Chow chow is met 2000 euro nog te overzien, maar ook deze hond komt met veel onderhoudskosten, onder andere voor de dierenarts. Dit Chinese hondenras wordt alom geprezen om haar lieflijke uitstraling die direct een glimlach op je gezicht tovert. Daartegenover staat dat ze veel uitgelaten moeten worden en koppig, zelfs kieskeurig kunnen zijn.

Faraohond

Dit oud hondenras wordt ook wel konijnenhond genoemd. Niet alleen vanwege haar spitse konijnenoren, maar vooral omdat ze jaagt op konijnen. Dat is ook te zien in het lichaam van de hond, dat erg atletisch is. Maar de faraohond is ook stressgevoelig en vergt daarom meer aandacht. Ze is erg trouw en wordt vaak aangeraden als gezinshond. Gemiddeld kost ze zo’n 1500 euro.

Afghaanse windhond

De uit de Afghaanse bergen afkomstige windhond is vooral een beauty: met haar gekrulde staart en lange haren steelt ze echt de show. Net als je eigen lokken vergen deze wel wat extra borstel-momenten. Als windhond is het in principe een jachthond, maar tegenwoordig zijn ze ook sterk vertegenwoordigd in (ren)wedstrijden en tentoonstellingen. Veelal betaal je tussen de 1400 en de 2000 euro voor een Afghaanse windhond.

Rottweiler

Deze hond is relatief minder zeldzaam. De gewildheid van de Rottweiler heeft vooral te maken met zijn kracht, uithoudingsvermogen en loyaliteit. De aanschafprijs van 1200 euro valt mee, maar de echte kosten komen met de gezondheidsproblemen die Rottweilers regelmatig hebben. Rottweilers zijn ideaal voor gezinnen, maar hebben gemiddeld een kortere levensduur.

Argentijnse hond

De laatste prijzige hond van vandaag is de Argentijnse hond. Deze gespierde hond werd vroeger in argentinië gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, waardoor sommigen tot op heden bang zijn voor spontane agressieve uitbarstingen wanneer de hond niet goed is afgericht en alleen dit jachtinstinct volgt. De hond is in Nederland dan ook verboden.

Dure hond financieren

Als je een van bovenstaande honden wil aanschaffen en onderhouden, moet je ofwel een prettig bedrag op je bankrekening hebben staan, ofwel sparen. Maar je kan natuurlijk ook geld lenen. Daarbij kan je bij verschillende instanties vragen wat de maximale lening is, dan kan je vervolgens leningen vergelijken. Je kan ook gebruik maken van een website die het leningen vergelijken al voor jou doet. De kostprijs van de hond hoeft overigens niet gelijk te zijn aan het te lenen bedrag; je kan het natuurlijk deels zelf direct bekostigen en deels lenen, zodat de maximale lening haalbaarder wordt. Wees je er ook van bewust dat je deze kosten ook makkelijk kunt terugverdienen, bijvoorbeeld via eventuele pups die verkocht worden, doorfokken, of wedstrijden en shows.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>