Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Barbecue

Master Cook Gasbarbecue en Grill

5/5

Met 3 branders biedt deze Master Cook gas grill een groot grilloppervlak voor een succesvolle barbecue. Het aansteken gaat zeer eenvoudig dankzij het geïntegreerde ontstekingssysteem met druk- en draaiknoppen. Dankzij de 3 knoppen heb je de volledige controle over het bereiden van verschillende soorten voedsel op verschillende temperaturen. Op de thermometer kan je de temperatuur zien tijdens het barbecueën. De barbecue heeft twee inklapbare zijtafels zodat je eenvoudig je barbecuebenodigdheden bij de hand hebt. Deze barbecue heeft twee wielen en kan eenvoudig door de tuin of over het terras worden verplaatst.

Zodra de dagen langer worden en de temperatuur boven de 20 graden komt krijgen we allemaal weer zin in die heerlijke avonden in de tuin met de barbecue. Een lekker stukje vlees of vis, of gegrilde groenten van de barbecue horen natuurlijk echt bij een zomerse avond. Wil jij ook de beste barbecue kopen?


Product


1.Master Cook Gasbarbecue en Grill - 3 branders - RVS

Beste gas barbecue

5/5


2. Patton Kamado Grill - Keramische barbecue

Beste Keramische barbecue

4.5/5

3. Boretti Barilo Houtskool barbecue
Beste houtskool barbecue


4.5/5

4. Jamie Oliver houtskoolbarbecue met asfilter

Beste voor kleine tuin

4/5

5.Tectake Charcoal Grill Rookoven
Beste budget keuze

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een barbecue?

Bij het kopen van een nieuwe barbecue moet je op verschillende zaken letten. Je kunt de vraag ‘wat is de beste bbq?’ voor jezelf beantwoorden met behulp van onderstaande tips en de resultaten van onze tests. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen favoriet.

Ten eerste heb je de keuze tussen een gas en houtskool barbecue. Zoals je begrijpt werken deze niet op dezelfde manier, en zal ook het resultaat iets anders zijn. Het voordeel van een houtskool barbecue is dat deze een rokerige smaak aan je vlees en vis geeft, het nadeel is dat het schoonmaken vaak een lastige klus is. Ook kun je de temperatuur niet echt reguleren.

Een gasbarbecue wordt snel warm, wat een groot voordeel is als je ‘s avonds even snel een lapje vlees in de tuin wil bakken. Ook is het best makkelijk om te temperatuur van het apparaat te reguleren. Een nadeel (maar voor sommige mensen juist een voordeel) is dat je vlees of vis geen rokerige barbecue smaak zal krijgen.

Zo zie je maar, wat voor de één een voordeel is, is voor een ander juist een nadeel. Daarom is het belangrijk zelf een lijstje met je eisen en prioriteiten te maken voor je een barbecue gaat kopen.

Nu je het type barbecue hebt gekozen moet je ook kijken naar de maat. Een klein exemplaar is fijn wanneer je niet veel ruimte hebt, maar is het rooster wel groot genoeg om voor alle gasten in één keer een stukje vlees te grillen? Als laatste speelt ook de prijs een grote rol in je keuze. Bedenkt dus goed wat je budget is. Je kunt ook kijken wat de beste barbecue van de consumentenbond is om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

1. Master Cook Gasbarbecue en Grill - 3 branders - RVS

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Veiligheid 90%

Deze barbecue werkt op gas en heeft maar liefst 3 branders. Dankzij deze branders kun je de temperatuur goed reguleren, en bepaalde soorten vlees of vis op een specifieke manier grillen. De thermometer is erg handig om de temperatuur in de gaten te houden, en je zult deze vaak gebruiken.

De gebruiksvriendelijkheid van deze gasbarbecue is een groot voordeel. Het geïntegreerde ontstekingssysteem is erg handig, en je hoeft zeker geen barbecue pro te zijn om dit apparaat te gebruiken. Daarbij komt het warmhoudrek goed van pas wanneer je nog wat extra vlees wil bakken zodat iedereen tegelijk kan eten. Qua prijs / kwaliteitsverhouding komt deze heel goed uit de barbecue test.

Een nadeel is dat het rooster niet groot genoeg zal zijn voor iedereen. Zo is deze barbecue misschien te klein voor gebruikers die vaak veel mensen uitnodigen. Maar voor mensen die vaak alleen met hun partner of klein gezin eten is dit misschien juist wel de beste barbecue.

Voordelen Master Cook Gasbarbecue en Grill – 3 branders – RVS

 • Beschikt over maar liefst 3 branders
 • Inclusief handige thermometer om temperatuur in de gaten te houden
 • Heel gebruiksvriendelijk
 • Prijs / kwaliteit is top

Nadelen Master Cook Gasbarbecue en Grill – 3 branders – RVS

 • Iets minder geschikt voor BBQ’s met meer dan 10 mensen

2. Patton Kamado Grill - Keramische barbecue

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Veiligheid 90%

Qua moderne en innovatieve barbecues scoort dit exemplaar heel hoog als beste bbq 2021. Met de keramische schaal die de warmte perfect vasthoudt en verdeelt blijft je vlees lekker sappig. De barbecue is makkelijk zelf in elkaar te zetten, en dat kost je maar ongeveer een uurtje.

Het grootste voordeel van deze barbecue is dat je er heel veel mee kunt doen, het is een multifunctioneel apparaat. Pizza’s en brood bakken, maar ook vlees roken is allemaal mogelijk. Daarbij is het kamado principe net iets anders dan het klassieke bbq’en dat we gewend zijn. Er is veel informatie over dit principe online te vinden, en wanneer je er eenmaal aan gewend bent, zul je er volop van genieten.

Een nadeel is de prijs, die redelijk hoog is. Ook moet je de hoes apart bestellen. Echter heb je voor deze prijs wel een hele goede barbecue met meerdere functionaliteiten. Wat betreft de prijs / kwaliteitsverhouding is dit misschien wel de beste bbq voor veel mensen.

Voordelen Patton Kamado Grill – Keramische barbecue

 • Keramische schaal zorgt dat vlees lekker sappig blijft
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Multifunctioneel: zelfs mogelijk om pizza’s en brood mee te bakken

Nadelen Patton Kamado Grill – Keramische barbecue

 • Prijs is boven gemiddeld

3. Boretti Barilo Houtskool barbecue

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Veiligheid 78%

Deze is zeker genomineerd als ‘beste houtskool bbq 2021’. Dit model is robuust, heeft een prachtig klassiek design en is een echte toegevoegde waarde voor elke tuin. Als je een liefhebber bent van de klassieke houtskool barbecue moet je echt eens naar de resultaten van onze bbq test kijken.

Met een kookoppervlakte van 84 cm bij 41 cm is dit een perfect formaat voor het bakken van grote stukken vlees of grote hoeveelheden. Ook kun je verschillende dingen tegelijk bereiden, zoals groenten, vlees en vis, zonder dat alles tegen elkaar aan ligt. Als je een grote familie of vriendengroep hebt is dit dus een perfect model.

Het nadeel is dat de barbecue geen wieltjes heeft, en dus niet zo makkelijk te verplaatsen is. Als je deze barbecue vaak wil gebruiken kun je dus het beste een hoes gebruiken om hem buiten te kunnen laten staan. Ook heb je geen plankjes aan de zijkant om iets op te zetten, en is het gebruik van een klein los bijzettafeltje wel zo handig tijdens het bakken.

Voordelen Boretti Barilo Houtskool barbecue

 • Ideaal voor liefhebbers van klassieke houtskool barbecues
 • Perfect formaat voor grote stukken vlees
 • Uitermate geschikt voor grote families en vriendengroepen

Nadelen Boretti Barilo Houtskool barbecue

 • Barbecue heeft geen wieltjes dus lastig te verplaatsen

4. Jamie Oliver houtskoolbarbecue met asfilter

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Veiligheid 77%

Is dit de beste geteste barbecue? Voor sommige is dat zeker zo. Het strakke moderne design past perfect bij je tuin maar neemt niet te veel plaats in beslag. Ook voor een wat kleinere stadstuin is dit dus een erg fijn model.

Na ontvangst van je pakket zet je deze barbecue zelf in elkaar met behulp van de duidelijke handleiding en de bijgevoegde schroevendraaier. Eenmaal klaar heb je een stevig model dat heel lang mee zal gaan dankzij het hoogwaardig materiaal waar het van gemaakt is.

Dankzij de 2 wielen kun je de barbecue makkelijk verplaatsen en opbergen. Het compacte formaat maakt het mogelijk deze barbecue makkelijk in de schuur of garage te laten plaatsen door één persoon, wat zeker iets toevoegt aan de gebruiksvriendelijkheid.

Een nadeel is de maat van het rooster. Voor veel mensen is het misschien niet groot genoeg.

Voordelen Jamie Oliver houtskoolbarbecue met asfilter

 • Strak en modern design
 • Ideaal voor kleinere tuinen
 • Makkelijk in elkaar te zetten

Nadelen Jamie Oliver houtskoolbarbecue met asfilter

 • Rooster is niet heel groot

5. Tectake Charcoal Grill Rookoven

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Veiligheid 74%

Voor velen is dit de beste barbecue 2021. De prijs is laag en met het fraaie design en de vele functionaliteiten zal dit een goede toevoeging zijn aan je tuin.

Is dit de beste houtskool barbecue voor jou? Als je een klein budget hebt maar toch een veelzijdig apparaat wil, dan is het antwoord waarschijnlijk ‘ja’. Want je kunt niet alleen braden en grillen met deze barbecue, maar ook roken! Zo bereidt je heerlijke gerechten, en dat het hele jaar door. Daarbij is het een gebruiksvriendelijk apparaat.

Het nadeel is dat je lange vissen niet zo makkelijk kunt roken omdat er niet genoeg plaats is. Sommige gebruikers zouden dan ook graag een extra onderdeel ontvangen om dit mogelijk te maken. Ook zijn de 6 haken voor het roken misschien niet genoeg voor iedere gebruiker.

Voordelen Tectake Charcoal Grill Rookoven

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Veel functionaliteiten

Nadelen Tectake Charcoal Grill Rookoven

 • Niet heel veel ruimte

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 bbq’s getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Om te bepalen wat de beste barbecue’s zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste bbq’s zijn.

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>