• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Terrasverwarmer [Test 2021]

Laatste update: Juni 2021

Door: Gerard

Best Geteste Terrasverwamer

Eurom Golden 2000

5/5

De Eurom Golden 2000 Slim is een compacte terrasverwarmer van 2000 Watt. De Golden Amber lamp is veel minder fel dan andere lampen, waardoor deze terrasverwarmer stukken fijner is om in je terras te hebben. Deze terrasverwarmer is niet alleen zuinig in gebruik, maar dankzij de sterke reflector geeft deze ook veel warmte af. Deze warmte kan in 6 standen ingesteld worden, waardoor er voor iedereen een fijne stand te vinden is.

 

Welke terrasverwarmer is het beste? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Niet zo gek overigens, er zijn ontzettend veel verschillende terrasverwarmers waardoor het best lastig kan zijn om een goede koop te doen. 

In dit artikel gaan we je alles vertellen over het kopen van terrasverwarmers. Zo gaan we je vertellen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een terrasverwarmers en welke elementen belangrijk zijn. 

Ook hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan en verschillende heaters met elkaar vergeleken. In deze test hebben we uiteindelijk de top-5 beste terrasverwarmers van dit moment. 


Product

1. Eurom Golden 2000 Slim
Beste elektrische heater

4.5/5

2. Eurom THG14000 Zwart
Beste staande gas heater

4/5

3. Sunred Sirius Zwart
Beste hangende terrasverwarmer

4/5

4. Eurom Entourage 1500
Beste heater voor aan de wand

4/5

5. Solamagic 2000 ECO+
Beste premium heater

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een terrasverwarmer?

Bij het kopen van een goede terrasverwarmer is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Zo moet je bijvoorbeeld bekijken hoe groot het oppervlak is dat je van plan bent te gaan verwarmen.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveel wind die je hebt op de plek waar je de verwarmer neer gaat zetten. 

Om je op weg te helpen bij het aankopen van de beste terrasverwarmer hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria:

Allereerst is het goed om te kijken naar de grootte van je terras. Kijk hierbij vooral naar het gedeelte dat je van plan bent te gaan verwarmen. 

Het heeft geen zin om 40 vierkante meter te verwarmen terwijl je maar op 5 vierkante meter verwarming nodig hebt. Door te kiezen voor een heater die precies de ruimte verwarmt die jij nodig hebt, bespaar je veel energie en onnodige kosten.

Als tweede is het slim om rekening te houden met de hoeveelheid wind. Ga je de verwarmer neer zetten op een plek waar veel of weinig wind staat? 

Er zijn namelijk terrasverwarmers die beschikken over een hoge windgevoeligheid. Als je zo’n heater koopt dan verwaait de warmte sneller door de wind. Deze zijn dus niet geschikt voor plekken waar veel wind staat. 

Als je de heater neer gaat zetten op een plek waar veel wind staat dan is het slim om te kiezen voor een terrasverwarmer met een lage windgevoeligheid. Hierdoor zal de wind weinig tot geen invloed hebben op de hoeveelheid warmte die een heater afgeeft.

In de regel onderscheiden we twee verschillende soorten terrasverwarmer: Gas en Elektrisch. Beide opties hebben hun voor-en nadelen. 

Een elektrische terrasverwarmer is bijvoorbeeld goedkoper in gebruik en kan bepaalde plekken gerichter verwarmen. Nadeel van een elektrische terrasverwarmer is dat je altijd vast zit aan een draad. 

De gas terrasverwarmer daarentegen is een mobiel apparaat, je hebt hierdoor geen last van snoeren. Ook kun je meerdere richtingen verwarmen. Nadeel van een gas heater is dat het gebruik duurder is dan bij een heater op elektriciteit.

Als laatste kun je kiezen tussen een staande terrasverwarmer of een hangende terrasverwarmer. 

Het voordeel van een staande heater is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen en dat hij rondom de heater warmte geeft.  Het nadeel is echter dat hij veel ruimte in beslag neemt.

De hangende terrasverwarmer daarentegen is vaak eenvoudig te monteren aan een wand of aan het plafond. Het voordeel hiervan is dat hij geen extra ruimte inneemt. Dit type wordt ook vaak gebruikt in partytenten. Nadeel van dit type heater is dat de warmte alleen naar beneden verspreid wordt.

Top 10 Beste Terrasverwarmers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste terrasverwarmers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de beste Terrasverwarmer?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een terrasverwarmer is het tijd om antwoord te geven op de vraag: “welke terrasverwarmer is het beste?”.

In onze ogen is er niet zoiets als een beste heater, dit hangt wat ons betreft namelijk af van de situatie waarin je het product van plan bent te gebruiken.

Iedereen heeft andere wensen en behoeften en zal de heater anders gaan gebruiken. Om die reden hebben we gekeken naar de beste heater per gebruikssituatie. Hierdoor weet je zeker dat de verwarmer past bij jouw situatie.

In deze review hebben we meerdere heaters getest en beoordeeld op verschillende criteria. We hebben alleen de beste producten opgenomen in deze lijst, door een van deze verwarmers te kopen weet je zeker dat je geen miskoop te kopen.

1. Eurom Golden 2000

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 97%
Prijs / Kwaliteit 90%
Functionaliteiten 96%

We beginnen deze lijst met de beste elektrische terrasheater. Op dit moment is dat de Eurom Golden 2000 Slim met stipt de beste elektrische terrasverwarming. 

Een groot voordeel van dit model is dat hij amper warmteverlies heeft door wind, ideaal voor winderige omgevingen dus. Daarnaast beschikt de heater over maar liefst 6 verschillende standen, hierdoor kun je de warmte-intensiteit dus gemakkelijk instellen naar jouw ideale temperatuur. 

Als laatste heeft deze verwarmer een vermogen van maar liefst 2.000 watt, dit is ontzettend veel en zorgt ervoor dat er een flink warmtebereik is. Je verwarmt met dit apparaat terrassen tot 23 m2. 

Enige nadeel van dit model is dat er altijd een stopcontact nodig is. 

Voordelen Eurom Golden 2000 Slim

 • Beste elektrische terrasverwamer
 • Ideaal voor het verwarmen van winderige terrassen tot 23 m2.

Nadelen Eurom Golden 2000 Slim

 • Stopcontact is nodig

2. Eurom THG14000 Zwart

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 95%

Als jij op zoek bent naar een goede staadne gasheater dan zouden we je adviseren om te kiezen voor de Eurom THG14000 Zwart.  Deze gastheater is perfect voor het verwarmen van een groot open terras tot 100 vierkante meter.

Dit maakt deze gasheater ideaal voor kleine horecazaken en grotere tuinen. Verder is deze heater eenvoudig te bedienen en beschikt hij over handige wieltjes waardoor je hem snel en gemakkelijk kunt verplaatsen. 

Voor deze staande gasheater heb je een gasfles met propaan of butaanglas nodig, vervolgens ontsteek je de heater gemakkelijk dankzij de elektrische ontsteking. Ook heeft deze verwarming een omvalbeveiliging, dit zorgt ervoor dat er geen gekke dingen kunnen gebeuren als de heater omvalt. 

Helaas zit er ook een minpuntje aan dit product. Zo heeft hij een gasverbruik van € 2.06 per uur. Dit is meer dan normaal, heel zuinig is deze heater dus niet.

Voordelen Eurom THG14000 Zwart

 • Beste staande gasheater die terrassen tot 100 m2 kan verwaarmen
 • Geeft veel warmte af

Nadelen Eurom THG14000 Zwart

 • Gasverbruik van € 2.06 per uur is aan de hoge kant

3. Sunred Sirius Zwart

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben jij op zoek naar de beste plafondheater? Kies dan voor de Sunred Sirius Zwart (beste volgens consumentenbond). Deze hangende terrasheater is ideaal voor open terrassen en overkappingen. 

Deze lichtgewichte terrasverwarmer hang je met weinig moeite aan ieder plafond. Het grote voordeel van dit product is dat hij amper ruimte inneemt, je zult dus niet snel struikelen over deze hangende warmtelamp. 

Verder is dit een terrasverwarmer die amper warmteverlies heeft door de wind, beschikt hij over 3 standen en heeft hij een meegeleverde afstandsbediening waar je de intensiteit op kunt aanpassen. 

Nadeel van dit product is dat hij relatief veel licht afgeeft tijdens het verwarmen.

Voordelen Sunred Sirius Zwart

 • Beste hangende terrasverwarmer 
 • Ideaal voor overkappingen
 • Neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen Sunred Sirius Zwart

 • Geeft relatief veel licht tijdens het verwarmen

4. Eurom Entourage 1500

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Zoek jij een goede wandheater die geschikt is voor een klein terras? In dat geval is de Eurom Entourage 1500 waarschijnlijk je beste keuze. Met deze wandheater heb je een verwarmingsbereik van tot 15 vierkante meter. 

Daarnaast heeft de heater vrijwel geen warmteverlies door de wind en heeft hij 6 verschillende standen. Ook krijg je bij het kopen van deze heater een handige afstandsbediening.

Hierdoor switch je gemakkelijk tussen de 6 verschillende warmte standen. 

Het nadeel van deze heater is dat hij niet beschikt over een heel groot vermogen waardoor hij een kleiner warmtebereik heeft.

Voordelen Eurom Entourage 1500

 • Wandheater die ideaal is voor het verwarmen van kleine terrassen tot 15 vierkante meter
 • Wordt geleverd met afstandsbediening

Nadelen Eurom Entourage 1500

 • Vermogen is niet heel groot waardoor warmtebereik kleiner is

5. Solamagic 2000 ECO+

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

We sluiten deze lijst af met de beste luxe terrasverwarming. In onze ogen is dat momenteel de Solamagic ECO+ 1400W Nano-Antraciet. Met deze heater kun je de plan eigenlijk niet misslaan. 

Zo beschikt hij over een stijlvolle coating en levert deze wand- en plafondheater maar liefst 1.400 wat aan vermogen. Daarnaast heb je amper warmteverlies door de wind en zet je de heater snel aan doormiddel van de elektrische stekker. 

Nadeel van deze terrasverwarmer is dat hij maar 1 stand heeft, hierdoor is warmte intensiteit niet aan te passen. 

Voordelen Solamagic 2000 ECO+

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Ideaal voor kleine ruimtes

Nadelen Solamagic 2000 ECO+

 • Niet geschikt voor badkamers

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>