• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crosstrainer kopen: 3 Dingen waar je op moet letten!

Laatste update: september 2021

Door: Redactie Top-X

Ben je op zoek naar een goede manier om thuis te sporten en fit te blijven? Wellicht dat een crosstrainer dan iets voor jou is! Met dit apparaat train je namelijk op leuke manier je uithoudingsvermogen en je spieren! Het grote voordeel van een crosstrainer is dat deze apparaten veel minder belastend zijn voor je spieren en gewrichten. Bovendien train je met dit apparaat heel gemakkelijk bijna elke spier in je lichaam.

Crosstrainers zijn trouwens ook ontzettend geschikt voor thuis. Hierdoor kun je in het comfort van je eigen omgeving toch fit en sterk blijven. Een win-win situatie wat ons betreft!

Het kopen van een crosstrainer kan overigens best lastig zijn, er zijn namelijk verschillende dingen waar je op moet letten. De belangrijkste ontdek je hieronder!

1.Hoeveel ruimte heb je?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de afmeting van het apparaat. Ben jij bijvoorbeeld van plan om de crosstrainer thuis te gaan gebruiken? Meet dan de ruimte op die je hebt voor de crosstrainer. De beste crosstrainer is namelijk veel groter dan de andere. Je zal niet de eerste zijn die een veel te grote cross trainer koopt voor een kleine ruimte!

Om die reden zouden we je adviseren om altijd goed te kijken naar de afmetingen van de cross trainer. Kijk naar de breedte, hoogte en lengte en ga vervolgens na of dit past in jouw woonruimte!

2.Waar zit het vliegwiel?

Een ander belangrijk detail bij het kopen van een crosstrainer is de plaatsing van het vliegwiel. Waarschijnlijk heb je hier nog nooit bij stil gestaan en dat is logisch aangezien dit iets is wat lang niet iedereen weet.

Er zijn namelijk twee soorten crosstrainer: een met het vliegwiel aan de voorkant en een met het vliegwiel aan de achterkant. Er zit een verschil tussen deze twee varianten.

Wanneer het vliegwiel namelijk aan de achterkant zit is de pas die maakt korter. Als dit het geval is lijkt de beweging die je maakt tijdens het trainen meer op hardlopen. Als je vliegwiel aan de voorkant zit lijkt de beweging meer op langlaufen. Over het algemeen is een crosstrainer met het vliegwiel aan de voorkant minder belastend voor je gewrichten.

3. Wat is je budget?

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om te bekijken naar je budget. Zo zijn er crosstrainers van 500 euro maar ook van 2000 euro. Denk hier van te voren goed over na.

In de regel is het zo dat hoe duurder de crosstrainer is, des te meer functionaliteiten deze heeft.

Heb je meer aankoopadvies nodig bij het kopen van je cross trainer? Klink dan even op de link, via deze website heb je namelijk een paar handige tools voor het vergelijken van crosstrainer. Zo kun je wekker zetten die je waarschuwt zodra er een aanbieding of prijsverlaging is. Daarnaast vergelijk je alle crosstrainers gemakkelijk met behulp van een vergelijktabel!

Redactie Top-X

Over de productexpert

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>