fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hardlopen bij verkoudheid: wel of niet doen?

Publicatie datum: 26 oktober, 2019

Door: Redactie Top-X

Is hardlopen bij verkoudheid een goede keuze of niet? Wanneer je een griepje te pakken hebt, kan jouw hardlooprondje erbij inschieten. Zeker wanneer de ‘R’ weer in de maand zit, kan een verkoudheid zo om te hoek komen kijken. Hoe pak je het dat aan met hardlopen? Lees gauw verder waarom hardlopen wel en niet goed is met een verkoudheid.

Waarom wel hardlopen bij verkoudheid

Wanneer je verkouden bent, maar je je nog niet ziek en lamlendig voelt, kan een rondje hardlopen een goed effect hebben. Hardlopen zorgt er namelijk voor een goede hormoonhuishouding en bevordert jouw immuunsysteem. Dit kan net het extra zetje zijn dat je nodig hebt om beter te worden of de verkoudheid snel over te laten gaan. Voel jij je nog niet lamlendig? Ga dan juist een ommetje maken en geniet van de frisse lucht en boost jouw immuunsysteem.

Leestips:
Beste hardloopschoenen
Beste hardloophorloge

Vergeet niet om je goed in te pakken wanneer je in de frisse buitenlucht gaat hardlopen wanneer je verkouden bent. Doe een warm hardloopvest aan en doe een sjaal om. Zo voorkom je dat je nog extra kou vat tijdens het hardlopen.

Tip: Zorg bij het hardlopen wel altijd een goed hoesje. Heb jij een Iphone SE? Check hier de beste Smartphonehoesjes

Waarom niet hardlopen bij verkoudheid

Wanneer je verkouden bent en je in de koude buitenlucht gaat hardlopen, kun je extra vatbaar zijn voor een sterkere griep. Het is in sommige gevallen een betere oplossing om jouw hardlooprondje maar een keer te laten schieten en op de bank te ploffen. Je hebt sowieso betere sportprestaties wanneer je helemaal fit bent. Zorg ervoor dat je eerst helemaal uitziekt, voordat je weer gaat hardlopen. Uitzieken en rust nemen is vrijwel altijd de beste remedie. Je kunt beter een keer het hardlopen over moeten slaan en genoeg rust pakken, dan dat je maar blijft doorgaan en verkouden blijft. Daarnaast kan een verstopte neus of keelpijn erg ongemakkelijk zijn tijdens het hardlopen.

Hardlopen wanneer je grieperig of verkouden bent? Het kan zeker en kan zorgen voor een extra boost, maar of je het moet willen? Het is vaak een betere oplossing om je rust te pakken, waardoor je de volgende keer er weer goed tegenaan kunt. Wil je jouw conditie en tijden niet laten schieten? Zorg er dan voor dat je je goed inpakt wanneer je buiten gaat hardlopen.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>