fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een leren tas?

Publicatie datum: 14 november, 2019

Door: Redactie Top-X

Leren tassen zijn terug van weggeweest en zijn populairder dan ooit. Of het nou een leren laptoptas of juist een sporttas is, iedereen wil tegenwoordig een leren tas.

Niet zo gek overigens want een leren tas straalt klasse uit en staat voor uitstekende kwaliteit. Door deze toename in populariteit zie je ook steeds meer namaak tassen op de markt. Hierdoor is het dus zaak om altijd goed op te letten bij het aanschaffen van een leren tas.

In dit artikel gaan we je een aantal tips geven die jou gaan helpen bij het uitzoeken van een lederen tas. Door deze tips te gebruiken zal je de kans op een miskoop aanzienlijk verkleinen!

1. De Geur

Een van de belangrijkste kenmerken van echt leer is de geur. Echt leder heeft namelijk een hele specifieke geur die je eigenlijk direct herkent zodra je eraan ruikt. Het probleem is echter dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van spuitbussen die de geur nabootsen.

Overigens is kunstleer een chemisch product waardoor deze niet echt een ‘eigen’ geur heeft. Als een tas gemaakt is van namaak leer zal je dit waarschijnlijk snel doorhebben!

2. Voel aan de tas

Wanneer jij een nieuwe tas gaat kopen is het zaak altijd even aan de tas te voelen met je handen. Vaak kan je namelijk door het leer aan te raken al het verschil tussen echt of nep leer voelen.

Zo voelt echt leder heel natuurlijk en zacht aan. Daarnaast is het vaak ontzettend soepel en elastisch. Als je dit vergelijkt met kunstleer is dat een wereld van verschil.

Kunstleer is daarentegen vaak ontzettend stug, stijf en een stuk harder. Het kan zelfs een beetje aanvoelen als plastic. Je kan ook het leer proberen dubbel te vouwen. Als je ziet dat het leer begint te rimpelen, is de kans groot dat het echt is. Als je geen rimpels ziet verschijnen is de kans groot dat het nep leer is.

Op zoek naar de beste laptop tas? Check ons artikel waarin we een uitgebreide review geven!

3. Bekijk de structuur

Wist je dat geen enkele leren tas exact hetzelfde is? Dit komt doordat echt leder een natuurproduct is wat betekent dat het altijd een andere structuur heeft.

Zo heeft elk stukje leer zijn bijzonderheden en zul je veel verschillen zien in het patroon, de nerven en de rimpeltjes. Dit is overigens precies de charme van een leren tas. Elke leren tas is anders en dit maakt jouw tas uniek en exclusief.

Door deze 3 tips toe te passen zal de kans een stuk kleiner zijn dat jij een miskoop doet. We wensen je ontzettend veel succes bij het uitzoeken van een gave, leren tas!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>