fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Brand New Day Review [2023]

Publicatie datum: 26 januari, 2023

Door: Sam

Brand New Day Review

Brand New Day review

Onze beoordeling

Als jij op zoek bent naar een goede partij voor het opbouwen van aanvullend pensioen, het openen van een beleggingsrekening of het beleggen voor je kinderen dan is Brand New Day zeker een aanrader. In onze Brand New Day review is deze aanbieder zeer goed uit de test gekomen. Zo hanteren zij lage kosten, behalen ze goede rendementen, zijn ze zeer transparant en is de klantenservice gemakkelijk en snel te bereiken.

Bovendien werkt het platform ontzettend makkelijk en kun je op een eenvoudige manier beginnen met beleggen zonder je druk te maken dat je te veel betaald.

Overweeg jij te gaan beleggen bij Brand New Day? Goed nieuws! In deze Brand New Day review gaan we je namelijk alles uitleggen over de voor- en nadelen van het beleggen bij deze partij.

Brand New Day staat voornamelijk bekend voor de mogelijkheden die zij bieden voor het opbouwen van een aanvullend pensioen. Hoe interessant is dit? En is Brand New Day een goede partij om een aanvullend pensioen op te bouwen?

Om te beoordelen hoe goed en betrouwbaar Brand New Day is hebben we een uitgebreide analyse gedaan naar deze broker. Hierbij hebben we de broker beoordeeld op meerdere criteria, denk hierbij aan kosten, aanbod van producten, gebruiksgemak en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

Ook nemen we hierbij onze eigen ervaringen mee. Zo beleggen we zelf ook al een aantal jaar (sinds 2019 bij) bij Brand New Day. Ook onze Brand New Day ervaringen zullen we delen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

banken vergeleken


Waarom kiezen voor Brand New Day?

Voordelen Brand New Day

 • Via Brand New Day kun je op een laagdrempelige manier beginnen met het beleggen voor je pensioen. Het openen van een rekening is super simpel en binnen enkele minuten gedaan.
 • Brand New Day hanteert in vergelijking met andere aanbieders lage kosten, dit zorgt ervoor dat jij uiteindelijk meer rendement over houdt. 
 • Via de modelportefeuilles kies je welk risicoprofiel het beste bij jouw situatie past. Je kunt hierin zeer defensief gaan of juist heel offensief. 
 • Je kunt ervoor kiezen om automatisch herbalanceren aan te zitten, in dit geval bouwt Brand New Day zelf het risico af naar mate je dichter bij je pensioen komt.
 • Pensioen beleggen brengt verschillende fiscale voordelen met zich mee, zo kun je de jaarruimte inleggen en deze vervolgens aftrekken van je inkomstenbelasting.

Wat is Brand New Day?

Goed, laten we beginnen met wat achtergrondinformatie. Wat is Brand New Day eigenlijk en waar staan ze om bekend?

Brand New Day is een online beleggingsinstelling speciaal gericht op sparen, beleggen en pensioenen. Het bedrijf werd in 2010 opgericht en beheert vandaag de dag maar liefst €4,5 miljard euro voor dik 200.000 rekeninghouders.

Oprichters van Brand New Day zijn Kalo Bagijn en Thierry Schaap. Twee bekende namen binnen de financiële wereld in Nederland. Zo richtte zij in het jaar 2000 de Binck Bank op.

Vanuit Binck Bank merkte de ondernemers dat er veel woekerpolissen in omloop waren. Denk hierbij aan lijfrentes met hoge en verstopte kosten. Hiermee was Brand New Day geboren: een beleggingsinstelling met transparante prijzen en een hoge mate van klanttevredenheid.

Brand New Day is dus een losstaande organisatie en geen onderdeel van een grotere bank. Ook is Brand New Day een van de weinige pensioenbanken in Nederland die beschikt over een eigen bankvergunning.

Bedrijfsgegevens Brand New Day

 • Naam: Brand New Day Diensten B.V.
 • KvK-Nummer: 56476779
 • Datum van oprichting: 2012-11-13
 • BTW-nummer: NL852144192B01
 • Adres: Hoogoorddreef 15
 • Postcode: 1101BA Amsterdam

Wat maakt Brand New Day uniek?

Goed, nu je weet wat Brand New Day precies is en waar ze voor staan is het tijd om iets dieper in te gaan op deze partij. Wat maakt Brand New Day nou eigenlijk uniek?

Het antwoord op deze vraag is relatief simpel. Brand New Day is namelijk een van de weinige partijen in Nederland waar je op een makkelijke manier en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen.

Helaas zijn er heel veel verschillende pensioenfondsen die ontzettend hoge kosten rekenen en weinig flexibiliteit. Ook bij banken kun je pensioen beleggen, echter zijn de kosten hier vaak een stuk hoger dan bij Brand New Day.

Ook onderscheidt Brand New Day zich op gemak, zo hebben ze een super goede klantenservice, werkt het platform heel eenvoudig en kun je snel en makkelijk starten met pensioenrekening beleggen.

Unieke punten van Brand New Day

 • Brand New Day is namelijk een van de weinige partijen in Nederland waar je op een makkelijke manier en tegen lage kosten aanvullend pensioen kunt opbouwen
 • Brand New Day rekent relatief lage kosten in vergelijking met andere partijen
 • Brand New Day staat bekend om de goede klantenservice en het gebruiksgemak

Welke producten biedt Brand New Day?

Oorspronkelijk lag de focus van Brand New Day voornamelijk op pensioenbelegger. Dit was dan ook gelijk het belangrijkste product van de bank. Tegenwoordig biedt Brand New Day meerdere producten uit. We bespreken ze hieronder.

Pensioenrekening beleggen

Het bekendste en meest gekozen product van Brand New Day is de pensioenrekening beleggen. Met de pensioen beleggen rekening van Brand New Day bouw je een persoonlijk pensioenpotje op waar niemand aan kan komen.

Dit bedrag wordt vervolgens belegd in meer dan duizenden aandelen of obligaties. Hoe offensief je gaat beleggen kun je helemaal zelf bepalen. Het gemiddelde historische rendement varieert tussen de 2% en 7%.

Veel consumenten kiezen voor een pensioenrekening bij Brand New Day vanwege de fiscale voordelen die het biedt. Zo kun je elk jaar je jaarruimte inleggen op deze rekening en dit vervolgens fiscaal aftrekken.

Het bedrag dat je op de pensioenrekening hebt staan kun je niet eerder uitkeren dan je AOW-leeftijd. Dit kan alleen tegenover hoge kosten en is in veel gevallen niet interessant.

Pensioenrekening sparen

Een andere manier om aanvullend pensioen op te bouwen bij Brand New Day is door een spaarrekening voor je pensioen te openen. De rendementen zijn hier lager maar het risico is dat ook.

Bij de spaarrekening van Brand New Day ontvang je ongeveer 0,30% rente over je spaargeld. Dit rendement is een stuk lager dan wanneer je bijvoorbeeld gaat beleggen voor je pensioen.

Wel biedt een pensioen spaarrekening fiscale voordelen. Zo kun je elk jaar tot je jaarruimte inleggen en dit vervolgens aftrekken van je inkomstenbelasting.

Ook bij deze rekening geldt: je kunt het geld er pas afhalen zodra je de AOW-leeftijd hebt bereikt.

Beleggingsrekening

Brand New Day biedt naast de pensioen beleggen producten ook een gebruikelijke beleggingsrekening. Hierbij kun je dus niet gebruik maken van de fiscale voordelen, maar wel op elk moment het geld van je rekening afhalen.

Wanneer je kiest voor een beleggingsrekening bij Brand New Day kun je snel en gemakkelijk geld beleggen in duizenden aandelen en obligaties. Hierbij zijn er vaste modelportefeuilles waar je in kunt beleggen.

De rendementen variëren tussen de 2% en 7 % per jaar en je kunt dus altijd bij het geld dat je hebt ingelegd.

Beleggingsrekening voor kinderen

Krijg jij kinderen of heb je die al en wil je voor je kinderen gaan beleggen? Dat kan bij Brand New Day met de beleggingsrekening voor kinderen.

In dit geval open je een beleggingsrekening die zowel op jouw naam als die van je kind staat. Jaarlijks mag je hier belastingvrij een gedeelte op storten. Ook Opa's en Oma's mogen per jaar een bedrag belastingvrij schenken.

Wanneer je kind de leeftijd van 18 jaar bereik wordt de beleggingsrekening op naam van je kind gezet.


Is Brand New Day betrouwbaar?

Wanneer je geld gaat inleggen bij een bepaalde partij dan wil je natuurlijk dat dit een betrouwbare en veilige partij is. Hoe zit dit bij Brand New Day? Is Brand New Day betrouwbaar?

Brand New Day is zeker een betrouwbare partij. Zo beschikken zij over een bankvergunning van de Nederlandsche bank en een vergunning als beheerde van beleggingsinstellingen. Met deze vergunningen mogen zij dus officieel producten aanbieden op het gebied van sparen en beleggen.

Verder is Brand New Day ook geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) waardoor je vermogen of pensioen veilig is bij een eventueel faillissement.

Naast de vergunningen en licenties die Brand New Day heeft bij de Nederlandsche bank en Autoriteit Financiële Markten biedt Brand New Day ook een zeer goede klantenservice waar je altijd terecht kunt voor je vragen. Kortom, bij Brand New Day beleg je zeker op een veilige manier.


Hoe zit het met de kosten bij Brand New Day?

Is Brand New Day duur? Hoe zijn de kosten van Brand New Day? Het zijn natuurlijk onderdelen die niet mogen ontbreken in deze Brand New Day review. In onderstaande sectie leggen we je alles uit over de kosten van Brand New Day.

Omdat Brand New Day verschillende producten heeft, zijn de kosten per product natuurlijk ook anders. Hieronder een overzicht van de kosten per product.

Kosten Pensioen beleggen

 • €45,- aanmeldkosten
 • Geen wisselkosten
 • 0,50% stortingskosten
 • Dezelfde service- en fondskosten als bij vrije beleggingsrekening

Kosten beleggingsrekening

 • Geen aanmeldkosten
 • Geen wisselkosten
 • Geen stortingskosten
 • 0,34% servicekosten per jaar bij modelbeleggen
 • 0,15% tot 0,17% fondskosten

Waar beleg je in bij Brand New Day?

In deze Brand New Day Review hebben we ook gekeken naar de aandelen en fondsen waarin je kunt beleggen bij Brand New Day review.

Brand New Day is een partij die uitsluitend belegt in verschillende indexfondsen. Wanneer je in een indexfonds investeert betekent dit dat je investeert in een mandje van honderden (soms wel duizenden) aandelen- of obligaties tegelijkertijd.

Zodra je een rekening opent bij Brand New Day kun je een risicoprofiel selecter. Dit profiel gaat van zeer defensief tot zeer offensief. Hoe offensiever je gaat, des te hoger is je potentiële rendement.

Brand New Day fondsen

Voor een goede diversificatie bestaan de modelportefeuilles altijd uit een combinatie van aandelenfondsen en obligatiefondsen.

Hieronder een overzicht van de verschillende indexfondsen en aandelenfondsen waarin je kunt beleggen bij Brand New Day:

Brand new day indexfondsen

Naast bovenstaande aandelenfondsen kun je bij Brand New Day beleggen in obligatiefondsen. In de screenshot hieronder zie je de obligatiefondsen die Brand New Day aanbiedt:

obligaties brand new day

Klantenservice

Een belangrijk onderdeel in deze Brand New Day review? De klantenservice! Beleggen kan soms best complex zijn en brengt vaak veel vragen met zich mee. Om deze reden is het belangrijk dat er een goede klantenservice is waar je altijd terecht kunt voor je vragen.

Doordat Brand New Day een 'nieuwere' bank is, doet de klantenservice van Brand New Day het ontzettend goed. Waar je bij de traditionele banken vaak ontzettend lang in de wacht moet staan en je duizelig wordt van de keuzemenu's is dat bij Brand New Day gelukkig niet het geval.

Onze ervaringen met de klantenservice van Brand New Day zijn zeer goed. Zo zijn we tot nu toe altijd goed geholpen en zijn de medewerkers naast behulpzaam ook nog eens zeer kundig. Zo hebben ze verstand van zaken en weten ze precies waar ze je mee kunnen helpen.

Je kunt Brand New Day bereiken op verschillende manieren. Dit kan via Chat, mailen of telefoon.

De klantenservice van Brand New Day is op werkdagen geopend van 08:00 tot 21:00 en in het weekend kun je hier terecht van 10:00 tot 17:30.

Vooral de livechat functie werkt ontzettend fijn, zo heb je in veel gevallen binnen 5 minuten antwoord.

brand new day klantenservice

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Pensioenbeleggen bij Brand New Day?

Goed, inmiddels weet je bijna alles al van Brand New Day. Het openen van een pensioenbeleggen rekening bij Brand New Day kan in veel gevallen een interessante optie zijn. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

1.Je behaalt belastingvoordeel

Wanneer jij aanvullend pensioen wilt gaan opbouwen door middel van bijvoorbeeld pensioenbeleggen of pensioensparen dan wordt dit beloond door de overheid.

Op basis van jouw inkomen en hoeveel geld jij al opbouwt voor je pensioen kun je je jaarruimte uitrekenen. (Via deze link kun je direct je jaarruimte uitrekenen bij Brand New Day)

Het bedrag dat vervolgens hieruit komt rollen is het bedrag dat je met belastingvoordeel kunt inleggen op je pensioenrekening. Van het bedrag dat je inlegt, kun je namelijk 37% tot 49% aangeven bij je inkomstenbelasting waardoor je je belastingdruk verlaagt.

2. Belastingvoordeel bij uitkering

Het is misschien nog ver in de toekomst, maar zodra je de AOW-leeftijd hebt bereikt kun het bedrag dat je opgebouwd laten uitkeren. Bij deze uitkering betaal je op dit moment slechts 19% over het bedrag dat je uitbetaald. Dit is een stuk lager dan wanneer je nog niet met pensioen bent.

3. Het vermogen valt niet in Box 3

Wanneer je gaat pensioenbeleggen dan valt het opgebouwde vermogen niet in box 3. Dit is voordelig omdat je over je vermogen in Box 3 vermogensbelasting betaald. Helemaal als je na verloop van tijd een flink vermogen hebt opgebouwd, kan deze belasting aardig oplopen.

4.De kosten zijn laag

Wanneer je investeert in Brand New Day fondsen voor je pensioen doe je dit tegen lage kosten. Pensioenbeleggen doe je vaak voor de lange tijd en een beleggingshorizon van 20+ jaar is niet gek.

Om deze reden is het heel belangrijk dat je kosten niet te hoog zijn. Hoe hoger de kosten zijn, des te lager is je rendement namelijk.

5. Gemakkelijk en passieve manier van opbouwen aanvullend pensioen

Wanneer jij een pensioen gaat opbouwen wil je hier natuurlijk niet te veel tijd aan kwijt zijn, het is tenslotte nog heel ver weg en op dit moment wil je gewoon genieten van het leven.

Bij Brand New Day kun je op een eenvoudige manier ervoor zorgen dat later alles goed geregeld is. Zo open je binnen 5 minuten een pensioenrekening en kun je vanaf dit moment eigenlijk alles automatiseren.

Je kiest eerst een profiel uit (offensief profiel of defensief), vervolgens stel je een automatische incasso in en elke maand wordt er standaard een bedrag overgemaakt naar je pensioen rekening.

Verder heeft Brand New Day een overzichtelijk dashboard en kun je ervoor kiezen om automatisch herbalanceren aan te zetten. In dit geval wordt het risico afgebouwd wanneer je dichter bij je pensioen komt.


Wat zijn de belangrijkste nadelen van Pensioenbeleggen bij Brand New Day?

Een Brand New day review kan natuurlijk niet enkel positief zijn. Daarom zijn we ook op zoek gegaan naar de nadelen van het beleggen voor je pensioen bij Brand New Day. Het zijn er niet veel maar de belangrijkste nadelen vind je hieronder.

1. Je kunt je geld pas opnemen als je de AOW-leeftijd bereikt

Pensioenbeleggen heet natuurlijk niet voor niets pensioenbeleggen. Concreet betekent dit dat je niet bij je geld kan tot je met pensioen gaat. Dit hoeft ook niet want juist het feit dat je voor een lange periode investeert in je pensioenrekening zorgt ervoor dat je een groot rendement kan behalen.

2.Je kunt niet onbeperkt inleggen

Het inleggen van geld op je pensioenrekening is vooral interessant door het belastingvoordeel. Wanneer je echter meer gaat inleggen dan je jaarruimte vervalt dit voordeel echter. Je kunt dus niet onbeperkt inleggen.


Conclusie: Onze Brand New Day ervaringen

Dat was hem dan onze Brand New Day Review! Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij redelijk positief over Brand New Day. Niet voor niets gebruiken we deze partij zelf ook al een aantal jaar.

Brand New Day maakt het voor consumenten en ondernemers gemakkelijk om aanvullend pensioen op te bouwen. Dit doen zij door goede producten aan te bieden tegenover acceptabele en transparante kosten.

Verder biedt het pensioenbeleggen bij Brand New Day verschillende voordelen zoals het belastingvoordeel, het automatische herbalanceren en het feit dat je eigenlijk alles kunt automatiseren.

Ook is Brand New Day een betrouwbare partij die onder toezicht staat van verschillende instanties zoals de AFM en Nederlandsche bank. Hierdoor is je vermogen altijd beschermd en kun je dus op een veilige manier beleggen bij deze partij.

Als laatste is Brand New Day een online bank en geen onderdeel van een grote traditionele bank. Dit zorgt ervoor dat zij dingen net even sneller en efficiënter kunnen doen.

Zo is de klantenservice van Brand New Day goed te bereiken en komen zij eigenlijk altijd met een duidelijk antwoord op je vragen. Ook heeft Brand New Day een super eenvoudige omgeving waar je al je beleggingen in kunt bijhouden.

Kortom, als jij overweegt te gaan pensioenbeleggen bij Brand New Day dan is dat zeker de moeite waard. Twijfel je nog een beetje? Geen zorgen! Je kunt via onderstaande knop namelijk vrijblijvend een call inplannen. 


Veelgestelde vragen over Brand New Day

Is Brand New Day Betrouwbaar?

Brand New Day staat onder toezicht van onder andere de AFM en de Nederlandsche Bank. Dit betekent dat Brand New Day aan verschillende strenge eisen moet voldoen om haar diensten in Nederland aan te mogen bieden. Brand New Day is dus zeker betrouwbaar.


Waarin belegd Brand New Day?

Brand New Day belegt uitsluitend in indexfondsen. Een indexfonds is een fonds waarbij je in 1x in ontzettend veel verschillende bedrijven investeert. Over het algemeen wordt dit gezien als veilige manier om te beleggen.


Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • Waarom wordt in de TV reclame aan het einde niet aangegeven,dat beleggen ook risico’s kent
  Er wordt alleen maar gesproken door Rutger Schimmelpennink aangeprezen:een extra pensioentje!!!Dit is tegen de regels van AFM.!
  Wat is uw commentaar?

  • Beste heer Rozema,

   Thanks voor je reactie! De TV reclame van Brand New Day is afkomstig van Brand New Day zelf, wij hebben hier inprincipe niet heel veel mee te maken. Verder mag ik inderdaad van TV reclames verwachten dat deze voldoen aan de regels van de AFM.

   Groet,

   Sam

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >