fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Boekhouder [Update 2023]

Publicatie datum: 26 januari, 2023

Door: Sam

Best Geteste Boekhouder

Entrpnr Finance

Na meerdere boekhouders met elkaar vergeleken te hebben kunnen we niet anders dan concluderen dat Entrpnr Finance momenteel als best uit de test is gekomen. Je kunt bij deze partij je volledige boekhouding uitbesteden, krijgt een vaste contactpersoon en kunt tot 22.00 uur contact opnemen met deze persoon. Verder betaal je een vaste maandelijkse prijs en wordt de boekhouding dagelijks bijgehouden waardoor je altijd actuele gegevens voor handen hebt.

Wat is de beste boekhouder? Het is een vraag die veel ondernemers, ZZP'ers en zelfstandige zichzelf stellen. Niet zo gek overigens want het doen van de administratie is voor vele mensen het minst leuke klusje op hun taken lijst.

Maar hoe kies je nou een goede boekhouder in Nederland? Tegenwoordig schieten boekhouders en boekhoudkantoren als paddestoelen uit de grond waardoor het soms lastig kan zijn om de beste boekhouder te vinden.

Om je op weg te helpen bij deze keuze hebben wij alle informatie die jij nodig hebt om de juiste boekhouder te vinden op een rijtje gezet. Verder zijn wij bezig geweest met het vergelijken van boekhouders.

In dit artikel ontdek je alles wat jij moet weten bij het uitzoeken van de juiste boekhouder. Ook hebben de beste boekhouders op een rijtje gezet in een ultieme review. 

Vergelijk Gratis Boekhouders uit jouw regio!

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders en bespaar tot 40%.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

boekhouders vergeleken

7

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Boekhouders

Best geteste boekhouder
1.  Entrpnr Finance

Beste boekhouders voor ZZP'ers
2.  1Financial

Beste boekhouder voor belastingadvies
3. Finovion

Beste Boekhouder voor MKB 
4. Cijferadvies

Beste boekhouder voor grote bedrijven
5. Wegwijs Administratie & Advies:


Boekhouders vergelijken

Twijfel je welke boekhouder het beste bij jou past? Geen zorgen! Via onderstaande button kun je direct boekhouder specialisten in jouw regio vergelijken. Dit is geheel vrijblijvend en gratis.


Waar op letten bij het kiezen van een boekhouder?

Hoe kies je nou een goede boekhouder en welke boekhouder is het beste? Om een weloverwogen keuze te maken is het van belang dat je verschillende criteria en factoren in beraad neemt.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste criteria bij het kiezen van de beste boekhouder op een rijtje gezet. Door deze criteria in je achterhoofd te houden weet je zeker dat jij de juiste boekhouder kiest.

Denk je een goede boekhouder gevonden te hebben? Vraag dan gratis een offerte aan. Via deze knop kun je gratis en vrijblijvend 3 tot 4 offertes aanvragen van boekhouders uit jouw regio. Hierdoor kun je direct beginnen met vergelijken.

Kosten van de boekhouder

Allereerst is het van belang dat je kijkt naar de kosten die een bepaalde boekhouder rekent. Er zijn namelijk geen standaard tarieven voor boekhouders. De uurtarieven van boekhouders liggen gemiddeld gezien tussen de 40 en 70 euro

Wel is het belangrijk om van te voren goed af te stemmen hoe het tarief bepaald wordt. Sommige boekhouders rekenen namelijk een tarief per uur en andere vragen een vastbedrag per periode.

Ook zegt de prijs van een boekhouder niet veel over de kwaliteit. Zelfs een goedkope boekhouder kan alsnog super goed werk afleveren.

Ga af op je persoonlijke gevoel. Voel je een klik met de boekhouder of juist niet? In sommige gevallen kan het ook de moeite waard zijn om wat meer te betalen zolang je een goede klik hebt.

Boekhouding gedeeltelijk of volledig uitbesteden?

Wil jij volledig ontzorgd worden of vind je het prima om zelf ook nog bepaalde werkzaamheden te doen? Veel ondernemers kiezen ervoor om de boekhouding gedeeltelijk uit te besteden.

Hierbij doe je bepaalde handelingen van het boekhouden nog zelf waardoor je vaak kunt besparen op de totale kosten van de boekhouder.

Je kunt er ook voor kiezen om de gehele boekhouding uit te besteden, in dit geval betaal je natuurlijk wel wat meer maar ben je wel volledig ontzorgd.

BV, VOF of Eenmanszaak

Bij het kiezen van een geschikte boekhouder is het van belang dat je kijkt naar je persoonlijke situatie. Wat voor soort boekhouder zoek je? Welke rechtsvorm heeft je bedrijf? 

Binnen boekhouding heb je verschillende specialisme's. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder voor ZZP'ers die zich puur richt op de boekhouding voor ZZP'ers.

Het is goed om na te denken over wat voor type boekhouder het best past bij jouw situatie. Een boekhouder met bepaalde specialisme's kan je waarschijnlijk een stuk beter helpen dan een boekhouder die wat 'neutraler' is.

Persoonlijke klik

Je zult regelmatig contact hebben met je boekhouder. Om die reden is het belangrijk dat er een persoonlijke klik met je boekhouder is. Op deze manier communiceer je makkelijker met je boekhouder en stel je sneller vragen over bepaalde kwesties.

Ontbreekt de persoonlijke klik? Ga dan op zoek naar een andere boekhouder en zoek tot je een goede klik hebt met een persoon of bedrijf.

Klein of groot boekhoudkantoor

Kies je voor een klein of juist een groot boekhoudkantoor? Het is een vraag die jezelf zeker moet stellen voor het kiezen van een boekhouder.

Het voordeel van een klein boekhoudkantoor is dat de lijnen vaak kort zijn. Binnen enkele minuten heb je iemand aan de lijn en kun je vragen stellen.

Bij een groot kantoor daarentegen merk je dat het vaak iets minder persoonlijk is. 

P.S. liever zelf online je administratie regelen? Bekijk ons artikel over de beste boekhoudsoftware

Vergelijk Gratis Boekhouders uit jouw regio!

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders en bespaar tot 40%.


Wat is de beste boekhouder van 2023? 

Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. In onderstaande alinea geven we antwoord op de vraag: welke boekhouder is het beste?

Wij hebben een uitgebreide review gedaan waarin we hebben gekeken naar verschillende factoren. Zo hebben we gekeken naar de specialisatie van de boekhouders (ZZP, Belasting, accountancy), de achtergrond en opleiding van de boekhouders, reviews en of er veel informatie bekend is van ze.

Al deze informatie hebben we verzameld en op basis hiervan hebben we de verschillende boekhouders een score meegegeven. Hiermee is de score voor elk bedrijf objectief en onafhankelijk toegekend. 

De 5 beste boekhouders hebben wij op een rijtje gezet. Benieuwd naar de testresultaten? Lees dan gauw verder!

1. Entrpnr Finance

9.6

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

9.7

Prijs

9.6

Ervaring 

9.2

Wat ons betreft is Entrpnr Finance de best geteste boekhouder als je op zoek bent naar een partij waar je de volledige boekhouding aan kunt overlaten.

Het voordeel hiervan is dat je als ondernemer of ZZP'er volledig ontzorgd wordt. De administratie wordt door deze boekhouder volledig digitaal gedaan waardoor je gegevens ten alle tijden beschikbaar zijn.

Ook wordt de boekhouding op dagelijkse basis verwerkt waardoor de gegevens altijd up-to-date zijn. Het kantoor beschikt in totaal over +- 70 medewerkers. De kantoren zijn verspreid over Amsterdam, Curacao, Zeewolde en Rotterdam.

Hierdoor is de kans groot dat ook bij jouw in de regio wel een locatie van dit kantoor zit. Verder krijg je een vast contactpersoon die dagelijks tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar is.

Voordelen Entrpnr Finance

 • Een vast contactpersoon
 • Elke dag tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar
 • Boekhouding wordt dagelijks verwerkt
 • Vaste maandelijkse prijs

Nadelen Entrpnr Finance

 • Geen

2. 1Financial

9.1

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

9.3

Prijs

9.6

Ervaring

8.8

Ben jij op zoek naar het beste boekhoudkantoor voor ZZP'ers? Zoek dan niet verder en kies voor 1Financial. Het 1Financial team beschikt over een team van 5 specialisten. Hierdoor zou je het dus kunnen zien als een 'klein' boekhoudkantoor. 

Het voordeel van deze boekhouder is dat ze het inrichten en overzetten van je administratie volledig gratis doen. Daarnaast is het zo dat je maandelijkse tarief afhangt van het aantal transacties en de rechtsvorm die jouw bedrijf heeft.

De maandelijkse tarieven staan vast en zijn dus altijd hetzelfde. Wel zo fijn aangezien je als ZZP'er geen onverwachte kosten wil hebben.

Kortom, als jij een ZZP'er bent is dit een prima optie!

Voordelen 1Financial

 • Boekhouding wordt volledig gratis ingericht en opgezet
 • Klein team dus korte lijnen en direct contact
 • Vaste tarieven waardoor je geen onverwachte kosten zult hebben

Nadelen 1Financial

 • Kleine partij dus niet altijd plek voor extra mensen

3. FINOVION Haarlem

8.9

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

8.2

Prijs 

8.3

ervaring

8.7

Ben jij op zoek naar een boekhouder die gespecialiseerd is in belastingadvies? Kies dan voor FINOVION. FINOVION is een bekende speler binnen de boekhoud markt en bestaat inmiddels al 18 jaar.

Aan de vele reviews te zien doet Finovion dit niet geheel onverdienstelijk: over 197 reviews is de gemiddelde score maar liefst 5 sterren. Punten die vaak terugkomen in deze review? Prettige communicatie, goede terugkoppeling, veel kennis van zaken en korte lijnen.

Kortom: een goede score voor dit bedrijf en om deze reden mag deze dan ook niet ontbreken aan deze top 5 beste boekhouders lijst ontbreken.

Voordelen FINOVION 

 • Prettige communicatie
 • Goede terugkoppeling
 • Veel kennis van zaken

Nadelen FINOVION 

 • Prijs is aan de hogere kant

4. Cijferadvies

8.7

Eindbeoordeling

Betrouwbaarheid

9.0

Prijs

8.7

Ervaring

8.1

Zoek jij een goede boekhouder voor je BV? Kies dan voor het bedrijf cijfer advies. Cijferadvies is een administratiekantoor dat zich voornamelijk richt op de MKB-ondernemer.

Dit bureau neemt de volledige administratie uit handen waardoor jij kan doen waar je het meeste energie van krijgt. Cijferadvies bestaat uit een team van specialisten rondom administratie en belastingen. 

Voordelen van deze boekhouder? Fijne communicatie, enthousiasme en de inhoudelijke kennis. Verder is dit een landelijke boekhouder die in meerdere grote steden een kantoor heeft. 

Hierdoor is de kans dat er een kantoor bij jou in de buurt zit redelijk groot. Dit is wel zo fijn aangezien je ook fysiek langs kunt gaan op locatie. 

Voordelen cijferadvies

 • Beste boekhouder voor MKB
 • Vestigingen door het hele land

Nadelen cijferadvies

 • Geen

5. Wegwijs Administratie & Advies:

8.2

Eindbeoordeling

Prijs

8.4

Ervaring

7.1

Betrouwbaarheid

8.0

We sluiten deze lijst af met het administratiekantoor genaamd Wegwijs Administratie & Advies. Dit is een bureau dat bekend staat om de ruime ervaring die zij hebben rond het bedrijfsleven en big four bedrijven.

Bij deze partij kun je terecht als je de boekhouding volledig wilt uitbesteden. Wel is dit een wat duurdere partij dan andere opties uit deze lijst.

Dit maakt het een perfecte partij voor grotere bedrijven en partijen die op zoek zijn naar financieel en fiscaal advies.

Voordelen Wegwijs Administratie & Advies:

 • Veel ervaring (onder andere binnen de Big Four accountacy bedrijven)
 • Mogelijkheid om volledige boekhouding uit te besteden

Nadelen Wegwijs Administratie & Advies:

 • Geen

Vergelijk Gratis Boekhouders uit jouw regio!

Vraag via Top-X snel en eenvoudig tot 4 offertes voor boekhouders en bespaar tot 40%.


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel boekhouders hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 soorten boekhouders getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de boekhouders op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste boekhouder dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste boekhouders zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>