fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Beste zorgverzekering

ZieZo - Het Zilveren Kruis

Wil je net als de meeste Nederlanders op en top gedekt zijn met de beste zorgverzekering in 2023? Kies dan voor de ZieZo zorgverzekering van het Zilveren Kruis!

Bij Top-X hebben we alle zorgverzekeringen van Nederland uitgebreid vergeleken. Uit onze zorgverzekering test 2023 is het Zilveren Kruis als winnaar naar buiten gekomen, onder andere doordat deze verzekering makkelijk is met declareren, en je dus zo min mogelijk ingewikkelde formulieren in hoeft te vullen.

Daarnaast is een voordeel dat de ZieZo zorgverzekering niet al te duur is. Perfect geschikt dus als je student bent of gewoon niet veel risico denkt te lopen op zorgkosten in het komende jaar!

Om nog vele andere redenen, die we verder in deze top 5 gaan behandelen, raden we de ZieZo zorgverzekering sterk aan - de rest van de beste zorgverzekeringen 2023 lees je hieronder!

Wat is de beste zorgverzekering van 2023? Verzekeren, daar zijn we goed in in Nederland. En dat is best begrijpelijk. In een klein land met miljoenen inwoners zit een ongeluk in een klein hoekje. Dan kun je maar beter een goede verzekering hebben!

Het is ontzettend fijn om over straat te lopen met een goede zorgverzekering. Natuurlijk hoop je hem nooit nodig te hebben, maar waar je hem een keer wel nodig hebt is het een fijne gedachte dat er voor je wordt gezorgd. En dan het liefst niet bij een ziekenhuis aan de andere kant van het land - gewoon in de buurt, en zo goedkoop mogelijk.

De prijzen van zorgverzekeringen veranderen vrijwel ieder jaar weer, en het is dan ook veel te veel werk om ieder jaar weer een andere zorgverzekering uit te kiezen. Daarom hebben wij je daarin een eindje op weg geholpen!

Zorgverzekeraars vergelijken is geen pretje, zeker niet als je weinig te besteden hebt of niet weet hoeveel risico je gaat lopen in het komende jaar. Sport je veel? Poets je goed je tanden? Hoe oud ben je, en hoe is je voedingspatroon? Je kan al deze dingen meenemen in jouw vergelijking voor de beste zorgverzekeraars voor 2023. Maar je kunt het ook gewoon aan ons overlaten!

Top-X vergelijkt de 5 beste zorgverzekeringen voor je, en daarbij houden we rekening met verschillende soorten zorgverzekeraars. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde eisen en behoeftes van een zorgverzekering en ook kan je budget enorm verschillen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

verzekeringen vergeleken

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 zorgverzekeringen

Best Geteste zorgverzekering
1.  ZieZo - Het Zilveren Kruis

Beste zorgverzekering voor studenten
2. FBTO

Beste zorgverzekering met keuzevrijheid 
3.DSW Zorgverzekaar

Beste goedkope zorgverzekering
4. DITZO

Beste onafhankelijke zorgverzekering
5. De Friesland


Waar op letten bij het aansluiten van een zorgverzekering?

Bij het aansluiten van een zorgverzekering zijn er ontzettend veel dingen om rekening mee te houden. Je hoopt natuurlijk dat dit niets uitmaakt, maar met een beetje pech zul je je verzekering toch nodig hebben - en dan kun je maar beter goed voorbereid zijn.

De zorgverzekering die je kiest moet aan een hoop eisen voldoen, en dat verschilt enorm per persoon. Je kunt kijken naar de beste zorgverzekering consumentenbond, maar je weet dan nog steeds niet hoe goed die bij jou past. Hieronder staan daarom vier dingen om goed op te letten als je je nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten!

Prijs

Allerbelangrijkste natuurlijk: de premie, of te wel de prijs van je nieuwe zorgverzekering! Dit kan belangrijker zijn voor studenten en mensen met een lager of geen inkomen, maar er is altijd een balans te vinden tussen je premie en hoeveel kosten er vergoed worden. Het kan uiteindelijk voordeliger zijn om een duurdere zorgverzekering te kiezen, omdat je dan op de lange termijn een hoop minder hoeft te betalen aan eigen risico of kosten die buiten de dekking vallen.

Eigen risico

Heb je nog nooit iets gebroken, of ben je überhaupt nog nooit in het ziekenhuis geweest? Een verhoogd eigen risico kan dan veel kosten besparen. Je bent hierbij nog even goed verzekerd, maar als er een keer iets gebeurt moet je daar wel zelf voor betalen. Het maximale eigen risico is 885 euro, en het minimum is 385 euro in 2021.

Tandarts verzekerd of niet

Als je iedere dag netjes twee keer per dag, twee minuten je tanden poetst, is een tandartsverzekering misschien wel niet per se nodig. Echter kan het altijd een keer gebeuren dat een tandartsbezoek duurder uitvalt dan je zou verwachten, bijvoorbeeld doordat je een gaatje hebt of tandsteen verwijderd moet worden. Als dit 1 keer zo is is het vaak al voordeliger om een verzekering voor je gebit aan te sluiten.

Service

Naast alle ingewikkelde zaken zoals wat allemaal wel en niet verzekerd is en hoeveel je zelf moet betalen, is er ook nog een iets simpeler aspect van zorgverzekeraars om goed op te letten: service. Bij sommige zorgverzekeringen is de service aanzienlijk beter, en als er een keer iets gebeurt waarvoor je zorgverzekering moet uitbetalen is het wel zo fijn dat je hierover goed contact met ze kunt hebben. Steeds meer zorgverzekeraars hebben bijvoorbeeld ook een app waarmee je makkelijker kan declareren, wat veel tijd en moeite kan besparen.


Wat is de beste zorgverzekering van 2021? 

Op zoek naar de beste zorgverzekering voor zo veel mogelijk mensen, hebben we bij Top-X de beste zorgverzekeringen getest. We keken natuurlijk naar de 4 belangrijkste dingen om op te letten bij het aanschaffen van een zorgverzekering, maar ook kozen we tussen duurdere en goedkope zorgverzekeringen om met ieders budget rekening te houden. Genoeg gepraat: hier is de top 5 beste zorgverzekering 2023!

1. ZieZo - Het Zilveren Kruis

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je net als de meeste Nederlanders op en top gedekt zijn met de beste zorgverzekering 2023? Kies dan voor de ZieZo zorgverzekering van het Zilveren Kruis!

Bij Top-X hebben we alle zorgverzekeringen van nederland uitgebreid vergeleken. Uit onze zorgverzekering test 2023 is het Zilveren Kruis als winnaar naar buiten gekomen, onder andere doordat deze verzekering makkelijk is met declareren, en je dus zo min mogelijk ingewikkelde formulieren in hoeft te vullen.

Daarnaast is een voordeel dat de ZieZo zorgverzekering niet al te duur is. Perfect geschikt dus als je student bent of gewoon niet veel risico denkt te lopen op zorgkosten in het komende jaar! Ook als je tijdelijk wat minder geld hebt, kun je je eigen risico bij ZieZo gewoon in termijnen laten afschrijven. Dit voorkomt extra paniek als je van de trap valt terwijl je net de huur hebt overgemaakt, om maar een voorbeeld te noemen.

Over de klantenservice van ZieZo is men zeer te spreken, telefonisch contact is makkelijk te krijgen en als je vragen hebt wordt je doorgaans door kundige medewerkers te woord gestaan. Al met al kun je van ZieZo zeggen dat ze een zeer geschikte zorgverzekering zijn voor studenten, mensen die zelden zorg nodig hebben of als je houdt van een makkelijke service!

Voordelen ZieZo - Het Zilveren Kruis

 • Voordelig
 • Goede service
 • Makkelijk samen te stellen
 • Makkelijke declaraties

Nadelen ZieZo - Het Zilveren Kruis

 • Dekking over het algemeen minder breed

2.  FBTO

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Bij FBTO kun je je goed laten verzekeren voor allerlei soorten dingen. Onder andere de zorgverzekeringen van FBTO zijn landelijk erg bekend, en dat komt niet zomaar. FBTO is al tientallen jaren een grote speler in menselijke verzekeringen, waarmee we bedoelen: een verzekering waarbij je wordt gehoord door echte mensen, die met je meedenken en je graag te woord staan.

Als je nooit gebruik maakt van zorg, bijvoorbeeld als je superman bent en nooit ergens last van hebt, zul je dit verschil niet merken. Maar zelfs voor die ene keer dat je het wel nodig hebt merk je meteen hoe fijn het is om verzekerd te zijn bij FBTO. De service is lekker persoonlijk en men denkt graag met je mee.

Daarnaast krijg je bij FBTO de vrijheid om zelf te kiezen. Zelf je polissen kiezen, zelf je eigen risico selecteren en nog veel meer, dat is precies waarom we FBTO sterk kunnen aanraden!

In 2023 is het natuurlijk ook van belang dat FBTO met haar tijd mee gaat. Niet iedereen heeft zin om te moeten bellen of mailen om iets aan te passen, of inzicht te krijgen in de verzekering. Daar heeft FBTO gelukkig een handige all-in app voor. Met de FBTO app regel je al je verzekeringszaken snel en gemakkelijk. Ook dat is een reden waarom wij FBTO erg handig vinden!

Voordelen FBTO

 • Brede verzekering met veel opties
 • Persoonlijke, vriendelijke service die met je meedenkt
 • Handige FBTO app waarin je alles zelf kunt regelen
 • De keuze ligt bij FBTO bij jou

Nadelen FBTO

 • Niet de meest goedkope zorgverzekering

3. DSW

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Nog een zorgverzekering met een uitstekende service, dan komen we bij DSW terecht! DSW biedt een enorm divers aanbod aan verzekeringen, zowel voor je zorg als voor andere dingen. Maar nog het fijnste is dat DSW al jaren lang vergelijkbare prijzen aan houdt. 

Als je dus geen fan bent van ieder jaar moeten overstappen, dan zit je bij DSW goed. Ook omdat het aanbod voor zorginstellingen erg ruim is. Je hoeft dus niet overgeplaatst te worden naar een ander ziekenhuis omdat je verzekering deze niet dekt - dat bespaart een boel hoofdpijn (en misschien dus wel meer zorgkosten!).

Ook wordt DSW ondersteund door een groot team van ervaren specialisten, die je alles kunnen vertellen over je zorg, de kosten daarvan en hoe alles precies in elkaar steekt. DSW doet er niet moeilijk over en vertelt je gewoon waar het op staat - en dat is tegenwoordig een groot compliment waard.

Voordelen DSW

 • Ruim aanbod van verzekeringen
 • Prijzen verschillen niet veel
 • Goede en snelle service
 • Veel zorginstellingen inbegrepen

Nadelen DSW

 • Digitale oplossingen kunnen beter

4. Ditzo

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ditzo, een merk van ASR, is een goedkope en kleine verzekering die goed past bij mensen die weinig verzekering nodig hebben. Heb je maar weinig zorg nodig, dan zit je bij Ditzo helemaal goed.

Een groot voordeel aan Ditzo is dat het, in tegenstelling tot veel andere goedkope zorgverzekeringen, vrije keuze biedt voor welk ziekenhuis je behandeld wil worden. Woon je dus vlakbij het vUMC, ga je lekker daarheen - en als je het AMC liever bezoekt kun je gewoon kiezen om daar behandeld te worden.

Bij veel goedkope zorgverzekeringen zoals Ditzo is dit niet het geval, maar Ditzo zelf biedt dus veel keuzevrijheid. Ook op het gebied van eigen risico, premie en natuurlijk wat voor extra polissen je allemaal af wilt sluiten. Zo kies je altijd een voordelige en tevens makkelijke zorgverzekering, die precies aansluit bij wat jij nodig hebt.

Voordelen Ditzo

 • Eigen keuze voor ziekenhuis
 • Voordelige zorgverzekering
 • Alles is makkelijk zelf te regelen

Nadelen Ditzo

 • Niet de breedste dekking voor bijzondere gevallen

5. De Friesland

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Veel zorgverzekeringen en verzekeraars in deze lijst zijn allemaal onderdeel van een groot concern, waar vaak ook andere soorten verzekeringen en soms zelfs andere bedrijven onder vallen. Bij De Friesland is dat niet het geval! De Friesland is een onafhankelijke zorgverzekeraar, waardoor je uiteindelijk een persoonlijkere service met menselijk contact kunt verwachten.

Die verwachting wordt volledig waargemaakt door De Friesland. Een kleinschalige, maar alsnog voordelige zorgverzekeraar die meerdere pakketten biedt voor verschillende scenario's. Ook kun je kiezen om je pakket zelf aan te passen, om optimaal te voldoen aan jouw wensen en risico's. 

Het persoonlijke contact bij De Friesland is dus de doorslag waarom we de verzekeraar mee hebben genomen in onze top 5, maar ook voor de prijs kun je niet veel betere alternatieven vinden in 2023. Op zoek naar een goede goedkope zorgverzekering? Dan kun je De Friesland zeker in overweging nemen!

Voordelen 

 • Kleinschalig, waardoor het persoonlijke contact makkelijker verloopt
 • Voordelig
 • Makkelijk je pakket aanpassen
 • Ruime dekking van ziekenhuizen

Nadelen 

 • Niet de laagste premies

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Zorgverzekering hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten beenkleden op de scooter getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zorgverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zorgverzekering op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>