Laatste update: oktober 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Opstalverzekering

Allianz

Deze Allianz verzekering is verkozen tot dé beste opstalverzekering van 2022. Als je dus op zoek bent naar een goede opstalverzekering kunnen wij je die van Allianz ten zeerste adviseren. 

Maar waarom dan? Een eigen risico is er niet. Dat scheelt je een hoop geld. Maar dat niet alleen. Je bent verzekerd tegen schade door brand, diefstal, neerslag, storm én lekkage. 

Verder zijn ook zonnepanelen en laadpalen gratis meeverzekerd. Onderverzekerd ben je dus nooit. En dat is toch wel zo fijn.

Een opstalverzekering is een fijne zekerheid. Zeker wanneer je je bedenkt dat het weer in Nederland behoorlijk wisselvallig is. Een kleine storm hier en daar is dan ook geen uitzondering. 

En het is dan toch wel zo fijn om verzekerd te zijn. Het zal je maar gebeuren dat er bijvoorbeeld een boom op je huis valt. Of dat je huis in de brand vliegt. Met zo'n opstalverzekering ben je hier tegen verzekerd. maar goed: wat is de beste opstalverzekering?

In dit artikel vertellen wij jou graag over de beste opstalverzekeringen. Om te zorgen dat jij de beste keuze maakt geven we je een paar handige tips voor een goede opstalverzekering afsluiten. En dat niet alleen! Wij zijn zelf ook op onderzoek uitgegaan naar de beste opstalverzekeringen. Zo hebben we populaire verzekeringen met elkaar vergeleken in een opstalverzekering test. En dat met succes! De uitslag is ook te vinden in dit artikel. Lees je snel verder?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

verzekeringen getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Opstalverzekeringen

Best aanbevolen Opstalverzekering
1. Allianz

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Opstalverzekering
2. Centraal Beheer

Beste Aanvullende Opstalverzekering
3. FBTO


Beste Budget  Opstalverzekering
4. OHRA

Beste Uitgebreide Opstalverzekering
5. Univé


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Opstalverzekering?

Moeite met het vinden van de juiste opstalverzekering? Dat begrijpen wij. Er zijn behoorlijk wat verzekeraars om uit te kiezen. Daarnaast wil je eigenlijk ook gewoon de beste opstalverzekering aanbieding scoren.

Daarom hebben wij onderstaand een aantal handige punten op een rijtje gezet om op te letten. Op die manier kies je de opstalverzekering die het beste bij je past. Kijk trouwens ook vooral naar wat je zelf belangrijk vindt. Zo hoeft de beste opstalverzekering volgens de consumentenbond niet per se de beste te zijn voor jou.

Aanvullend verzekeren

Allereerst kan je bij een opstalverzekering vaak bepaalde zaken aanvullend verzekeren. Zo kan je bijvoorbeeld het glas van ramen en deuren meeverzekeren voor extra geld.

Daarnaast kan je ook een inboedelverzekering afsluiten bij de opstalverzekering bijvoorbeeld. Kijk naar wat voor jou het beste is. Een combinatiedeal zorgt vaak wel voor korting. Dat kan soms behoorlijk voordelig zijn.

Wat is meeverzekerd?

Zoals we bij het punt hierboven al aangaven zijn niet alle zaken standaard meeverzekerd in een inboedelverzekering. Sommige zaken kun je echter überhaupt niet meeverzekeren bij sommige verzekeraars.

Maak daarom een checklist met dingen die jij sowieso meeverzekerd wil hebben. Ga dan op zoek naar een verzekering die hierop aansluit.

Hoogte eigen risico

Tot slot moet je bij sommige opstalverzekeringen ook een bepaald bedrag eigen risico betalen. Soms kan je dit bedrag zelf kiezen (bijvoorbeeld 100 of 200 euro) en soms is het een vast gegeven.

Er zijn ook verzekeringen zonder een eigen risico. Bekijk dit van tevoren in ieder geval even goed zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.


Wat is de beste Opstalverzekering van 2022? 

Om jou te helpen bij het kiezen van de beste opstalverzekeringen zijn wij zelf op onderzoek uitgegaan. Wij hebben enorm veel opstalverzekeringen met elkaar vergeleken in een test.

Op basis van die test is een top vijf samengesteld met de beste opstalverzekeringen. Deze hebben ieder zo hun eigen voordelen waardoor ze een plekje in deze top vijf wisten te verdienen. Benieuwd welke dit zijn? Je leest hieronder alles over de top vijf beste opstalverzekeringen van 2022!

1. Allianz

8.8

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Veruit de beste verzekering is toch wel de Allianz opstalverzekering. Deze scoorde als beste in de test en is daarom de beste opstalverzekering van 2022. En wij begrijpen ook wel waarom!

Zo is het eigen risico nul euro. Da's toch mooi meegenomen. Maar dat niet alleen! Je bent ook verzekerd voor schade door dingen als brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage. Zonnepanelen zijn ook standaard meeverzekerd evenals laadpalen voor elektrische voertuigen. Je bent dus nooit onderverzekerd.

Voordelen Allianz

 • Zonnepanelen en laadpalen zijn standaard meeverzekerd
 • Eigen risico is 0 euro
 • Geen berekening nodig voor herbouwwaarde

Nadelen Allianz

 • Schade door aardbeving is niet meeverzekerd

2. Centraal Beheer

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vrijwel iedereen kent de reclames van Centraal Beheer wel. De opstalverzekering van Centraal Beheer is dan ook bijna net zo goed als de reclames. Zo zijn ook bij deze verzekering zonnepanelen meeverzekerd.

Verder ben je verzekerd tegen inbraak, brand, bliksem, storm en overstroming. Dat is toch een hele opluchting. Maar ook alle vaste onderdelen van het huis zijn verzekerd, evenals bijvoorbeeld de vloer. De schuur, garage en carport zijn ook meeverzekerd. Geen wonder dat de Consumentenbond deze verzekering beoordeeld heeft met een 8,6.

Voordelen Centraal Beheer

 • Verzekerd tegen inbraak, brand, bliksem, storm en overstroming
 • Schuur, garage en carport zijn ook meeverzekerd
 • Alle vaste onderdelen van het huis zijn verzekerd 

Nadelen Centraal Beheer

 • Vandalisme aan de buitenkant van de woning is niet verzekerd

3. FBTO

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op een keurige derde plek staat de FBTO opstalverzekering. Bij FBTO ben je verzekerd tegen brand, bliksem, water en neerslag. Maar ook tegen schade door diefstal en inbraak. Heb je schade door een overstroming?

In tegenstelling tot sommige andere verzekeringen ben je ook dan goed verzekerd. Zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd tegen brand- en waterschade. Je kan ook een aanvullende verzekering afsluiten. Dan ben je ook verzekerd tegen schade aan je huis door eigen schuld.

Voordelen Univé

 • Bij All Risk verzekering ben je ook verzekerd tegen schade door eigen schuld
 • Verzekerd tegen schade door overstroming
 • Ook zonnepanelen zijn meeverzekerd

Nadelen Univé

 • Je moet eigen risico betalen

4. OHRA

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De opstalverzekering van OHRA is misschien iets minder goed, maar ook een prima verzekering. Je bent bij de verzekeraar nooit onderverzekerd en je kan altijd rekenen op direct schadeherstel. Toch wel zo fijn.

Je bent niet alleen verzekerd tegen de schade, maar ook tegen de kosten om deze schade op te ruimen. Verder krijg je ook hotelkosten vergoed als je tijdelijk ergens anders moet wonen, of wanneer je huis onbewoonbaar is. Productieverlies bij schade is zelfs óók verzekerd! Kortom: bij OHRA zit je wel goed.

Voordelen Nationale Nederlanden

 • Productieverlies bij schade is vergoed
 • Hotelkosten wanneer je huis onbewoonbaar is worden vergoed
 • Je bent ook verzekerd tegen het opruimen van de schade

Nadelen Nationale Nederlanden

 • Aardbeving en overstroming is niet verzekerd

5. Univé

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot wist de opstalverzekering van Univé nog op de laatste plek terecht te komen. De verzekering is toch wel de meest uitgebreide in dit rijtje. Zo kan je kiezen voor een Opstal Basis of Opstal Allrisk verzekering. 

Bij beide verzekeringen ben je verzekerd tegen brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding. Verder betaal je standaard geen eigen risico bij beide verzekeringen. Moet je tijdelijks ergens anders wonen? Ook dit wordt vergoed. 

Voordelen Univé

 • Tijdelijke woning wordt ook vergoed 
 • Je betaalt standaard geen eigen risico bij beide verzekeringen
 • Geen eigen risico

Nadelen Univé

 • Bij de basis verzekering is ruitbreuk niet meeverzekerd

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel opstalverzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten opstalverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 verzekeringen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de opstalverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste opstalverzekeringen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, eigen risico en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>