fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Inboedelverzekering

Allianz

Op zoek naar een goede inboedelverzekering? Dan ben je hier op de goede plek. Deze Allianz inboedelverzekering is verkozen tot de beste van 2023. Hiermee is jouw inboedel volledig veilig!

Zo is het eigen risico bij de verzekering nul euro. Daarnaast krijg je bij de meeste spullen minstens 3 jaar een uitkering gelijk aan de nieuwwaarde. Dat scheelt weer. 

En zijn je sleutels nou gestolen? Dan kunnen je sloten tot duizend euro vervangen worden door de verzekering. Verder is een uitwonend, studerend kind ook verzekerd. 

Wanneer je op jezelf woont is één ding zeer belangrijk: een goede inboedelverzekering. Hiermee is jouw inboedel (de spullen in je huis) goed verzekerd. Breekt er dan brand uit of is er een diefstal gepleegd?

Dan ben je gelukkig gewoon verzekerd. In dit artikel geven wij jou een paar tips bij het afsluiten van een goede inboedelverzekering. Want ja: welke inboedelverzekering is het beste met zo'n aanbod? Hierdoor vind je de verzekering die het beste bij je past!

Tevens hebben wij ook een inboedelverzekering test gedaan. In deze test hebben wij tientallen verschillende inboedelverzekeringen uitgebreid met elkaar getest en vergeleken. De beste verzekeringen staan ook in dit artikel. Meer weten? Lees dan vlug verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

27

verzekeringen getest

9

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Inboedelverzekeringen

Best aanbevolen Inboedelverzekering
1. Allianz

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Inboedelverzekering
2. Centraal Beheer

Beste Uitgebreide Inboedelverzekering
3. Univé


Beste Basis Inboedelverzekering
4. Nationale Nederlanden

Beste Budget Inboedelverzekering
5. FBTO


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Inboedelverzekering?

Het vinden van de juiste inboedelverzekering is nog niet zo makkelijk. Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende verzekeringen om uit te kiezen in Nederland. Daarom gaan wij je helpen bij het maken van de juiste keuze. Hieronder staan een aantal punten op een rijtje die hier goed bij kunnen helpen. Op die manier vind jij de beste zorgverzekering die óók goed bij je wensen aansluit.

Gezinssamenstelling

Ten eerste is het goed om rekening te houden met je gezinssamenstelling. Ben je alleenstaand? Zorg dan een verzekering die hier ook bij past. Heb je een gezin met (uitwonende) kinderen? Hier zijn ook speciale verzekeringen voor. Op die manier kies je een verzekering die goed bij je past.

Hoogte eigen risico

Sommige inboedelverzekeringen rekenen een eigen risico. Stel dat er dan een diefstal wordt gepleegd bij jou thuis. Dan kan het eigen risico bijvoorbeeld 500 euro zijn. Dit verschilt enorm per verzekeraar. Check dit dan ook even goed voor je een verzekering afsluit. Zo voorkom je onverwachte kosten.

Extra opties

Er zijn verzekeraars die extra opties bieden bij een verzekering. Zo kan je bepaalde spullen in je huis extra verzekeren bijvoorbeeld. Of je kan de inboedel van een uitwonend kind aanvullend verzekeren. Misschien is rechtsbijstandverzekering ook wat voor jou. Bekijk de extra's, want misschien levert jou dit wel wat op.


Wat is de beste Inboedelverzekering van 2023? 

Zoals eerder gezegd is er door ons team een inboedelverzekering test uitgevoerd. In de test zijn alle inboedelverzekeringen in Nederland met elkaar vergeleken. Zo hebben we gekeken naar hoe de verzekeringen scoren in andere testen en gekeken naar populaire verzekeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beste inboedelverzekering volgens de consumentenbond bijvoorbeeld

Aan de hand van de test is er een selectie gemaakt van de verzekeringen die als beste naar voren wisten te komen. Deze hebben zo een plekje weten te bemachtigen in onze top vijf! Weten welke verzekeringen de beste zijn? Je leest er hieronder alles over in de top vijf beste inboedelverzekeringen van 2023.

1. Allianz

8.9

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk kan maar één verzekering de beste zijn. En dat is toch wel echt de Allianz inboedelverzekering. Deze verzekering scoorde simpelweg op alle vlakken het beste. Zo betaal je bij de verzekering géén eigen risico.

Verder is de dekking wereldwijd. Het maakt dus niet uit waar je bent. De verzekering is voor je gezin, huisgenoten en huisdieren. Dat kan een hoop geld besparen. Daarnaast zijn geleende spullen ook verzekerd tot een bedrag van 15.000 euro. 

Voordelen Allianz

 • Wereldwijde dekking
 • Je betaalt bij de verzekering geen eigen risico
 • Ook geleende spullen zijn verzekerd

Nadelen Allianz

 • Je laptop, telefoon en tablet zijn niet verzekerd bij vallen of zakkenrollen

2. Centraal Beheer

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op een tweede plek staat de Inboedelverzekering van Centraal Beheer. Je weet wel, van die gekke reclames. Bij deze verzekering is echt álles in en rondom het huis verzekerd. Wanneer je gaat verhuizen zijn je spullen zelfs op het oude en nieuwe adres verzekerd.

Dit geldt ook voor verbeteringen aan de woning en spullen die je leent van een ander. Verder zijn de losse spullen verzekerd tot een bedrag van maar liefst 200.000 euro. Het eigen risico kan je overigens zelf kiezen.

Voordelen Centraal Beheer

 • Losse spullen verzekerd tot een bedrag van 200.000 euro
 • Kies zelf je eigen risico
 • Ook verbeteringen aan de woningen tellen mee in de verzekering

Nadelen Centraal Beheer

 • Schade door normaal gebruik is niet verzekerd

3. Univé

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook de verzekering van Univé verdiende een plekje in deze top vijf. Je hebt namelijk enorm uitgebreide keuze. Je kan kiezen voor een basis verzekering, all risk en all risk met buitenshuis dekking verzekering. 

Bij alle drie de verzekeringen betaal je standaard geen eigen risico. Dat is toch een opluchting. Verder zijn telefoons, laptops en tablets ook verzekerd. Zelfs bij cybercriminaliteit hoef je je niet druk te maken. Doen ze goed! Verder kan je de verzekering ook combineren met andere verzekeringen van Univé voor korting.

Voordelen Univé

 • Telefoons, laptops en tablets zijn verzekerd
 • Keuze uit meerdere soorten verzekeringen
 • Ook bij cybercriminaliteit ben je tot 2.000 euro verzekerd

Nadelen Univé

 • Bij de goedkoopste verzekering heb je direct een stuk minder voordeel

4. Nationale Nederlanden

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook de inboedelverzekering van Nationale Nederlanden kan niet ontbreken in dit rijtje. Je kan kiezen uit een Basis én een All-in verzekering. Wat de verzekering dan zo bijzonder maakt?

De nieuwwaarde wordt tot vijf jaar na aankoop verzekerd. Dat is behoorlijk lang, zeker in vergelijking met andere inboedelverzekeringen. Ook ben je bij de All-in verzekering verzekerd tegen schade die je per ongeluk veroorzaakt. Fijn als je wat onhandig bent. 

Voordelen Nationale Nederlanden

 • Nieuwwaarde tot vijf jaar na aankoop verzekerd
 • Keuze uit een Basis en een All-in verzekering
 • Verzekerd tegen schade die je per ongeluk veroorzaakt

Nadelen Nationale Nederlanden

 • Aardbeving en overstroming is niet verzekerd

5. FBTO

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste inboedelverzekering in dit rijtje is de FBTO verzekering. De verzekering vergoedt schade aan je spullen in huis, maar ook in je tuin en zelfs je schuur. Dat scheelt toch weer een hoop. 

Verder kan je je schade 24 uur per dag melden. Da's handig. Je kan de verzekering dagelijks opzeggen waardoor je dus ook nergens aan vast zit. Ook kan je korting krijgen door de inboedelverzekering te combineren met andere verzekeringen.

Voordelen FBTO

 • Je kan de schade 24 uur per dag melden
 • Vergoedt schade aan je spullen, tuin en schuur
 • De verzekering is dagelijks op te zeggen

Nadelen FBTO

 • Schade door aardbevingen is niet verzekerd

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel inboedelverzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten inboedelverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 verzekeringen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de inboedelverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste inboedelverzekeringen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, eigen risico en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>