fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Cyberverzekering

Centraal Beheer Cyberverzekering

Ben jij voor je bedrijf op zoek naar een goede cyberverzekering? Dan kunnen wij je de Centraal Beheer Cyberverzekering zeker aanbevelen! Deze verzekering kwam uit onze test als beste cyberverzekering 2023! Met deze verzekering van Centraal Beheer is jouw bedrijf verzekerd tegen datalekken of bedrijfsstilstand door cybercrime. Ook krijg je al bedrijf hulp bij het herstellen van data en software na een cyberaanval. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste cyberverzekering? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Hoewel de traditionele criminaliteit afneemt, blijft de online criminaliteit toenemen in Nederland. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat ruim 1,8 miljoen Nederlanders in 2021 slachtoffer zijn geworden van online criminaliteit. 

Gelukkig kan je nu een verzekering afsluiten die jou privé of zakelijk kan beschermen tegen online criminaliteit. Alleen, hoe weet je nou zeker dat je een goede cyberverzekering afsluit. 

Om die reden zijn wij van Top-x op zoek gegaan naar de beste cyberverzekeringen van dit moment. Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een uitgebreide cyberverzekering test uitgevoerd. 

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste verzekeringen van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lee dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Verzekeringen getest

9

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

10

Verzekeraars vergeleken


Top 5 Beste Cyberverzekeringen

Beste Aanbevolen Cyberverzekering
1. Centraal Beheer Cyberverzekering

Beste Cyberverzekering met Risicoscan
2. Allianz Cyberverzekering

Beste Particuliere Cyberverzekering
3. Independer Cyberverzekering

Beste Cyberdekking
4. ANWB cyberdekking

Beste Cyberverzekering met aanvullende dekking
5. Nationale Nederlanden Cyberverzekering

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een cyberverzekering?

Na het zien van onze top 5 zit je er misschien wel over na te denken om een cyberverzekering af te sluiten. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want een cyberverzekering heeft nog al wat haken en ogen. 

Om ervoor te zorgen dat jij een cyberverzekering afsluit die goed past bij jouw behoeften hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te nemen zodat je weet waar je op moet letten. 

Wij hebben de cyberverzekeringen uit onze top 5 uitvoerig op deze punten getest. Ook lijken deze punten sterk op die van de beste cyberverzekering volgens de consumentenbond. 

Zakelijk of particulier?

Cyberverzekeringen zijn er voor zakelijke en particuliere klanten. Toch zijn er meer zakelijke cyberverzekeringen dan particuliere cyberverzekeringen. Dit omdat bedrijven een hoger risicolopen om slachtoffer te worden van cybercriminelen. Controleer daarom altijd goed of de verzekering geschikt is voor particuliere of zakelijke klanten. 

Waarvoor ben je verzekerd?

Als tweede is het belangrijk dat je kijk waar je precies voor verzekerd bent. Dit verschilt sterk binnen het type cyberverzekering. Zo ben je met een particuliere cyberverzekering voor andere dingen verzekerd dan met een zakelijke cyberverzekering. Zo ben je met een particuliere cyberverzekering verzekerd tegen online transacties en online shopping fraude. Met een zakelijke cyberverzekering ben je verzekerd tegen datalekken en de financiële gevolgen. 

Premiebedrag per maand 

Als derde is het handig om te kijken naar het premiebedrag per maand. Dit hangt sterk af van de grootte van het bedrijf bij een zakelijke cyberverzekering. Binnen de particuliere cyberverzekering is de samenstelling van het huishouden van belang voor de premiehoogte. 

Risicoscan 

Als laatste is het handig om een risicoscan voor je bedrijf uit te voeren. Zo kom je erachter waar er problemen kunnen ontstaan binnen de online omgevingen. Door deze scan uit te voeren weet je hoe je jouw bedrijf het beste kan verzekeren. 


Wat is de beste cyberverzekering van 2023? 

We zijn al weer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel. We gaan in dit stuk alle door ons geselecteerde cyberverzekeringen nog een keer op een rijtje zetten voor je. 

In onze onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle verzekeringen voorzien van een korte product omschrijving met een aantal voor- en nadelen. Zo kun je meteen zien welke verzekering bij je past. 

Ook hebben wij verzekeringen geselecteerd voor zowel zakelijke als particuliere klanten zodat er keuze genoeg is. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 

1. Centraal Beheer Cyberverzekering

9.5

Eindbeoordeling

Dekkingen

9.5

Extra's

9.1

Premie hoogte

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de beste cyberverzekeringen van dit moment. De Centraal Beheer Cyberverzekering is uit onze test gekomen als beste cyberverzekering 2023!

De cyberverzekering van Centraal Beheer is geschikt voor bedrijven en mkb-ondernemers. De bedrijven die een verzekering willen afsluiten dienen een maximale omzet te hebben van 30 miljoen euro per jaar, 

Veel bedrijven lopen het risico op onder andere datalekken. Dit zorgt ervoor dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. Door een verzekering is je bedrijf beschermd tegen inkomstenschade die voortkomt uit cybercriminaliteit. 

En dat is niet alles, ook kun je deze verzekering uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen. Zo kun je het bedrijf extra verzekeren tegen cyberdiefstal en telefoonhacking.  

Voordelen Centraal Beheer Cyberverzekering

 • Geschikt voor bedrijven en mkb-ondernemers
 • Kan aangevuld worden met 4 dekkingen 
 • Verzekerd voor eigen schade én schade aan anderen
 • De verzekering bestaat uit 6 standaard dekkingen 

Nadelen Centraal Beheer Cyberverzekering

 • Niet geschikt voor grote bedrijven 

2. Allianz Cyberverzekering

9.1

Eindbeoordeling

Dekkingen

9.3

Extra's

9.6

Premie hoogte

8.8

Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar een goede cyberverzekering, maar weet je niet zeker waar de zwakke punten van het bedrijf zitten. Het is dan verstandig om vooraf een risicoscan te laten uitvoeren. 

Deze scan wordt niet door iedere verzekeraard uitgevoerd, maar gelukkig hebben wij er een gevonden die dat we doet. Wij hebben namelijk de Allianz Cyberverzekering geselecteerd als beste cyberverzekering met risicoscan. 

Met de risicoscan van Allianz weet je binnen 10 minuten of jouw bedrijf kans heeft op cyberrisico's en hoe je jouw bedrijf hier tegen kan beschermen. Zo krijg je meteen inzichtelijk welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Maar wat denkt deze verzekering? Met de cyberverzekering ben je verzekerd tegen aansprakelijkheid, eigen schade en crisismanagement kosten.  

Voordelen Allianz Cyberverzekering

 • Geschikt voor elk bedrijf 
 • Biedt 24/7 hulp
 • Beschermd je bedrijf tegen cyberincidenten
 • Je kan een risicoscan laten uitvoeren

Voordelen Allianz Cyberverzekering

 • Niet iedere vorm van schade wordt gedekt

3. Independer Cyberverzekering

8.9

Eindbeoordeling

Dekkingen

8.2

Extra's

8.3

Premie hoogte

8.7

De oplettende lezer heeft misschien wel gezien dat de eerder besproken opties uit de top 5 alleen geschikt zijn voor zakelijke klanten. Gelukkig zijn er ook verzekeraars die de verzekering voor particulieren. 

Wij hebben dan ook de Independer Cyberverzekering geselecteerd als beste particuliere cyberverzekering. Als particulier heb je natuurlijk andere behoeften als het gaat om verzekeren dan een zakelijke klant. 

Met deze cyberverzekering van aanbieder Independer zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen aankoop- en verkoopfraude. Denk hierbij aan het betalen, maar het niet ontvangen van goederen. 

Ook ben je beschermd tegen hackers en krijg je hulp bij het herstellen van data en foto's. Verder ben je voor slecht 4,10 euro per maand verzekerd tegen cybercriminaliteit. 

Voordelen Independer Cyberverzekering

 • 24/7 noodhulp van een cyber expert
 • Verzekerd vanaf 4,10 euro per maand
 • Schadevergoeding tot 10.000 euro per keer
 • Hulp bij herstel van data en foto's 

Nadelen Independer Cyberverzekering

 • Premie is afhankelijk van je gezinssamenstelling  

4.  ANWB cyberdekking

8.5

Eindbeoordeling

Dekkingen

9.0

Extra's

8.7

Premie hoogte

8.1

Ben je erg tevreden over je huidige verzekeraar en ben je op zoek naar een goede aanvulling op je inboedelverzekering? We snappen dat je niet graag overstapt naar een andere verzekeraar en dat hoeft ook niet. 

Wij hebben de ANWB cyberdekking geselecteerd als beste cyberdekking. Met deze aanvullende dekking ben je naast je inboedelverzekering ook verzekerd tegen cyber risico's. 

Deze cyberdekking is een aanvulling op de ANWB inboedelverzekering. De dekking kan dus niet worden afgesloten als je geen inboedelverzekering hebt bij de ANWB. Er jammer voor niet ANWB klanten. 

Onder de dekking zijn laptops, tablets, smartphones en computers van alle gezinsleden verzekerd. Dat is niet alles ook is deze dekking wereldwijd en dus zijn je apparaten ook verzekerd op vakantie. 

Voordelen ANWB cyberdekking

 • Gratis toegang tot CyberHelpdesk
 • Wereldwijde dekking 
 • Aanvullende dekking op de inboedelverzekering
 • Geschikt voor het hele gezin

Nadelen ANWB cyberdekking

 • Alleen voor ANWB klanten beschikbaar

5. Nationale Nederlanden Cyberverzekering

8.2

Eindbeoordeling

Dekkingen

8.4

Extra's

7.1

Premie hoogte

8.0

We zijn al weer aangekomen bij de laatste verzekering uit onze top 5. Geen zorgen als je nog niet de juiste verzekering bent tegengekomen voor jouw bedrijf is dit misschien wel de verzekering die je zoekt. 

Wij hebben daarom de Nationale Nederlanden Cyberverzekering geselecteerd als beste cyberverzekering met aanvullende dekking. Je kan ervoor kiezen om bedrijfschade mee te verzekeren. 

Voordat je een verzekering voor je bedrijf afsluit bij Nationale Nederlanden kun je een gratis cyber risico check laten uitvoeren. Of alvast de cyber preventie tips doornemen en toepassen binnen het bedrijf. 

Met de cyberverzekering ben je onder andere verzekerd tegen aansprakelijkheid, eigen schade en de financiële gevolgen. Dit pakket is uit te breiden met de dekking bedrijfschade.  

Voordelen Nationale Nederlanden Cyberverzekering

 • Met extra bedrijfschade dekking 
 • Er staan 24/7 professionals voor je klaar.
 • Gratis cyber risico check
 • Kan ook worden aangevraagd bij een verzekeringsadviseur

Nadelen Nationale Nederlanden Cyberverzekering

 • Inbreuk op patenten en diefstal van bedrijfsgeheimen is niet meeverzekerd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel cyberverzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten cyberverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 verzekeringen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de cyberverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste cyberverzekeringen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar premie hoogte, kwaliteit, dekkingen en beoordelingen van andere verzekerden. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP